Positie Baronie wordt zorgelijk

Gebrek aan productiviteit begint een chronisch probleem te worden bij Baronie. Tegen ADO'20 mocht Baronie wijzen op de beste mogelijkheden. Toch scoorde thuisclub, driemaal liefst. De landskampioen kon daar geen enkele treffer tegenover stellen.

Met de 3-0-nederlaag wordt de stand op de ranglijst zorgelijk. Baronie mag de komende weken eerst 'down under' kijken. Ambities om de titel te prolongeren gaan voorlopig de ijskast in. Aan ijver en instelling ont-brak het niet bij Baronie. Aan koelbloedigheid des te meer. Baronie miste vier uitgelezen mogelijkheden om op voorsprong te komen. Voor rust lieten Kevin de Vet en een koppende Rudy Aerts een 0-1-voorsprong liggen. Pal na rust maakten Ronald Rombouts en de voor De Vet inge-vallen Yureck Persoon het nog bonter. Op drie meter afstand van ADO-doelman Okey Achonu, met hem is direct de uitblinker van ADO'20 genoemd, slaagden beide Baronie-aanvallers niet tot scoren te komen. Aan de assists van Aerts lag het niet. Een aan vertrouwen verliezend Baronie verkrampte constant voor de goal. Elke fout aan de andere kant wordt dan meedogenloos afgestraft. Een verre van soepel draaiend ADO'20 begreep dat snel. In de 58e minuut kwam de thuisclub dankzij een blunder van Baronie-doelman Van der Heyden op 1-0. Linkerspits Banel probeerde het vanaf twintig meter. Van der Heyden reageerde te laat op het schot. Via vuist en lat belandde de bal bij de wel attente Richard Bulterman. Met een simpel tikje schoof hij ADO'20 -naar 1-0. "Het bekende verhaal", vond Frank Brugel, die het technische en zieke duo Van Seeters/Lauwen in Heemskerk verving. "Als je zelf de goals niet maakt, wordt dat afgestraft." Brugel mocht de gifbeker alleen en volledig leegdrinken. Luttele minuten nadat Arie Eikelenboom, ook hij schoot over op minder dan drie meter van doelman Achonu, een zekere gelijkmaker miste, sloeg ADO'20 opnieuw toe. Wilco van Dams counterde zijn ploeg in de 77e minuut naar 2-0. Nadat Achonu een vrije trap van Barry Bierstekers uit zijn doel ranselde, mocht een raakkoppende Giso Beemer de ADO-zege zelfs een geflatteerd gehalte geven, 3-0.

Beperkt

In feite bleef het verlies van Baronie beperkt. De concurrentie speelde grotendeels gelijk. Alleen eerste degradatie-kandidaat SO Soest en aanstaand bvo-club FC Omniworld verloren van respectievelijk Elinkwijk en KBV. Brugel: "De krachtsverschillen blijven klein. Geruststellend aan de ene kant, zorgelijk ook. Baronie zal ook de staart van de ranglijst nauwlettend in de gaten moeten houden." Of de ploeg dat aankan, is de vraag. De glans van het kampioenschap is grotendeels verbleekt. Achterin straalt de ploeg geen rust uit. Op het middenveld loopt Bierstekers al maanden naar zijn oude vorm te zoeken en voorin scoort de ploeg niet of nauwelijks. Een herstelde Van Seeters zal aan de bak moeten om Baronie weer op de rails te krijgen.

Opstelling Baronie: Van der Heyden, Siner (84. Tinyali), J. GabriŽls, Lankers, Lekewael (65. A. GabriŽls), Aerts, Bierstekers, Rombouts, De Vet (46. Persoon), Sep, Eikelenboom.