ADO verslaat Baronie geflatteerd in enerverend duel
(bron: www.ado20.com)

Natuurlijk is een overwinning altijd de verdienste van het gehele team, maar zondag in het duel tegen Baronie was ADO-keeper Okey Achonu de absolute uitblinker. Vooral in de eerste 45 minuten was hij de man die ADO door een paar prachtige reddingen in de wedstrijd hield. Na de pauze maakte ADO door doelpunten van Richard Bulreman, Wilgo van Dams en Giso Beemer het karwei af.

Vanaf het beginsignaal kwam ADO onder druk te staan en er speelden zich enkele hachelijke situaties af voor het ADO-doel. Pas in de 15e minuut werd ADO voor het eerste gevaarlijk. Na een goede actie van Wilgo van Dams kwam Cleon Banel vrij voor het doel van Baronie, maar zijn schot was te zacht om doelman Alexander van der Heyden te verontrusten. ADO nam in die fase van de wedstrijd wat meer initiatief en dat leverde ook een aantal mogelijkheden om te scoren op. Zo kwam Peter Zonneveld net iets te kort om, na mistasten van de Baronie-doelman, raak te schieten en kopte Giso Beemer na een goede actie van Ivo Nota op de lat. In de 25e minuut pareerde Okey Achonu eerst een schot van Arie Eikelenboom, tikte in de 34e minuut een inzet van Dennis Sep op miraculeuze wijze uit de hoek en stond even later weer zijn mannetje toen Micha Lekewael in kansrijke positie voor hem kwam. Toch moest Baronie gewaarschuwd zijn, want vlak voor rust speelde Wilgo van Dams zich in kansrijke positie. Zijn schot ging echter voorlangs en een aanstormende Ivo Nota kwam bij de 2e paal net een teentje te kort.

Vlak na de rust had Peter Zonneveld de 1-0 op zijn schoen, maar zijn schot ging rakelings naast. Daarna kwam echter Baronie een aantal keren gevaarlijk opzetten. Eerst schoot Ronald Rombouts voor open doel hoog over en even daarna had ook Yureck Persoon zijn vizier te hoog ingesteld, waardoor ADO goed weg kwam. In de 58e minuut kwam ADO gelukkig op een 1-0 voorsprong. Een afzwaaier van Cleon Banel leek over het doel te gaan, maar belandde tegen de lat. Richard Bulterman was er als de kippen bij om in de rebound ADO op voorsprong te brengen. Baronie gaf zich niet gewonnen en massaal werd het ADO-doel opgezocht. ADO bleef echter met veel moeite op de been en had zelfs in de 65e minuut tegen de verhouding in de mogelijkheid om de voor-sprong uit te bouwen. Richard Bulterman dook de diepte in, maakte zich van enkele verdedigers en de Baronie-doelman vrij, maar zag zijn te zachte inzet op de doellijn stranden.

In de 77e minuut was het wel raak. Wilgo van Dams speelde zich in een 1 tegen 1-sutautie mooi vrij en via de vuisten van Alexander van der Heyden scoorde hij 2-0. Nog geen minuut later toonde Okey Achonu voor de zoveelste keer zijn kwaliteiten door een vrije trap van zo'n 20 m van Barry Biersteker uit de kruising te ranselen. De wedstrijd was gestreden toen in de 81e minuut uit een corner Giso Beemer de bal achter Van der Heyden kopte. Hoewel een Baronie-verdediger de bal nog uit het doel werkte, had de goed leidende scheidsrechter Wezenberg geconstateerd dat de bal de doellijn had gepasseerd.

Opstelling ADO'20: Okey Achonu, Menno de Vries, Ray van Aken, Mark Evers, Giso Beemer, Peter Zonneveld, Wilgo van Dams, Raymond Kolder, Richard Bulterman, Ivo Nota (78e Erik Lina), Cleon Banel.
Opstelling Baronie Alexander van der Heyden, Sedat Siner (84e Laid Tiniyali), Eric Lanckers, Johan Gabriels, Micha Lekewael (65e Arno Gabriels), Ronald Rombouts, Kevin de Vet (45e Yureck Persoon), Rudy Aerts, Dennis Sep, Barry Bierstekers en Arie Eikelenboom

Gele kaarten: Mark Evers en Peter Zonneveld (ADO'20), Micha Lekewael (Baronie)