Baronie wint eindelijk weer

Op 28 oktober won Baronie voor het laatst bij FC Kranenburg. Gisteren werd de negatieve spiraal doorbroken tegen AFC'34. Baronie won. Op het nippertje, omdat AFC'34 een verkregen 0-1- voorsprong tot de 73e minuut kon vasthouden. Roel Willemse en daarna Barry Bierstekers schoten Baronie alsnog naar de winst, 2-1.

Met kramp in de kuiten, maar meer nog een zichtbaar gevoel van opluchting schreef Baronie drie punten aan het bescheiden totaal bij. De landskampioen weet zich zelfs zesde op de ranglijst. Van degradatiezorg, ontstaan na een reeks van mindere resultaten, is Baronie voorlopig verlost. Dat twijfelachtig genoegen ligt bij SVVSMC, AFC'34 en SO Soest. Baronie mag weer naar boven kijken. Zondag wacht in Voorburg koploper Tonegido. Baronie leek tegen AFC'34 een nieuw hoofdstuk aan een oud verhaal te willen breien. Zelf miste de titelverdediger in de hoofdklasse A prima kansen. AFC'34 had aan ťťn mogelijkheid genoeg voor een treffer. Roedema scoorde in de 35e minuut, nadat achtereenvolgens Willemse, Eikelenboom en Aerts uitgelezen mogelijkheden onbenut hadden gelaten. Niet voor de eerste keer dit seizoen kwam Baronie erdoor in problemen. Baronie, zonder de geschorsten Johan GabriŽls en Sedat Siner gestart, bleek kwetsbaar achterin. Pal voor de treffer van Roedema liet Fortes Rodriques voor AFC'34 de 0-1 al liggen. Baronie dankte dat aan keeper Van der Heyden, die samen met Ronald Rombouts de Bredase defensie op sterkte hield.

Extra spits

Pas laat kon een dominerend, maar krachteloos Baronie de opgelopen achterstand rechtzetten. De thuisploeg deed dat na het inbrengen van extra spits Dennis Sep. Middenvelder Rick van der Stelt werd er na 65 minuten voor opgeofferd. De goal van Willemse viel na een verre ingooi van Rudy Aerts, waaruit een scrimmage voor het Alkmaarse doel ontstond. Willemse, hij zat net als Eikelenboom en Persoon niet lekker in de wedstrijd, knalde ongegeneerd hard binnen, 1-1. Baronie dwong na de gelijkmaker eindelijk het geluk af, dat nodig was voor de winst. Voor de gelijkmaker al liet Fortes Rodriques, weer stond Van der Heyden paraat, een 0-2-voorsprong liggen. Middenvelder Hof zag een prima kans op 1-2 verloren gaan. Uitgerekend Barry Bierstekers forceerde de Bredase winst. Bierstekers, op de knollentuin van sportpark De Blauwe Kei duidelijk niet in zijn element, schoot in de 80e minuut vanaf de zestienmeterlijn bekeken binnen, 2-1. Aan zijn winnende treffer ging een ingooi van Rombouts, door Willemse panklaar voor de voeten van Bierstekers gelegd, vooraf.
Trainer Ad van Seeters roemde de veerkracht van zijn elftal. Van Seeters: "Na die 0-1 dreigde het opnieuw fout te lopen. Met Sep als spits erbij nam ik alle risico's. Het dubbeltje viel nu een keer onze kant op. Bierstekers, ik liet hem net als Persoon staan omdat hij iets extra's kan brengen, beloonde mijn beslissing." Bierstekers zelf was er blij mee. "Die goal was de enige goede actie van mijn kant. Je houdt dan toch een prettig gevoel aan dit duel over."
De ex-RBC-speler zoekt, hij is niet de enige bij Baronie, naar de vorm van vorig seizoen. Het kwalitatief slechte veld van Baronie zal hem er niet bij helpen. Eric Lankers, in een door schorsingen gekortwiekte Bredase verdediging op de rechterflank geposteerd, kreeg geel in dit duel. Een kaart, die Lankers tegen Tonegido buiten de lijnen houdt.

Opstelling Baronie: Van der Heyden, Lankers, Hol, Bierstekers, Rombouts, Van der Stelt (65. Sep), A. GabriŽls, Aerts, Eikelenboom (85. De Vet), Willemse en Persoon..