.Laatste kwartier wordt AFC´34 tegen Baronie fataal
(bron: www.afc34.nl)

Eindelijk leek het dan toch te gebeuren. De derde seizoensoverwinning voor ons AFC´34. Tegen de huidige landskampioen Baronie stonden we met de rust op een 1-0 voorsprong en dat bood alle perspectief voor een goede tweede helft. Echter, het lijkt wel of het AFC´34 dit seizoen niet gegund is. Ondanks dat alle spelers voor iedere meter grond streden, wist de thuisploeg doelman Paul Vink in het laatste kwartier nog twee keer te passeren. Hoezo desillusie??
Alles wat AFC´34 was, kon wel door de grond zakken. De zevende nederlaag van het seizoen zorgt ervoor dat de dertiende plek nog steeds voor ons elftal is. Een plek die niet voldoende zal zijn voor handhaving.......

Twee feiten waren vermeldenswaardig voor aanvang van het duel. Allereerst de minuut stilte voor de vorige week zo triest om het leven gekomen Henry Bond. De Volendammer speelde onder trainer Dick de Boer twee seizoenen voor ons eerste elftal en verschillende spelers hadden nog steeds contact met hem.
Daarnaast de opkomst van het publiek. Slechts 47 (!) mensen hadden de moeite genomen Baronie te komen aanschouwen. Een lachertje van de eerste orde en onwaardig voor een landskampioen. Schijnbaar houdt Breda alleen van NAC.

Gelukkig voor AFC´34 was Richard Fortes Rodriquez weer terug in de basis. Zijn blessureperiode is ten einde. Dat kan niet gezegd worden van Patrick Kooge, Michel Robert en Dennis Klein. Zij allen keken vanaf de kant met een blessure toe.
De eerste paar minuten waren duidelijk voor Baronie en het was aan Paul Vink te danken dat het niet gelijk 1-0 stond. AFC´34 opende dus nerveus. Baronie, dat vooraf over zeven punten meer beschikte maar ook twee duels meer had gespeeld, was dus duidelijk van plan snel een voorsprong te nemen. Met kunst en vliegwerk konden we dit voorkomen.
De eerste kans voor AFC´34 was voor Richard Fortes Rodriquez. Jurriaan Roedema kon op rechts er van tussen en zijn voorzet was op maat. Helaas was het schot van Richard te slap, waardoor de Baronie-doelman redding kon brengen.
Zes minuten voor de rust, vlak nadat Baronie nog een grote kans had gemist, kwamen we op voorsprong. Rik Beekman kwam vanaf de rechterkant naar binnen en liet een schijnbaar ongevaarlijk schot los. De bal kwam echter precies voor de voeten van Jurriaan Roedema, die eindelijk weer eens het net kon vinden, 0-1. Vlak hierna diende Stanley van Kesteren het veld met een blessure te verlaten; hij werd vervangen door Michel Bos. Een ´wereldactie´ van Richard Fortes Rodriquez betekende bijna de 0-2, maar in plaats van de bal voor te leggen, koos hij vanuit een moeilijke hoek voor eigen eer. Via de buitenkant van de paal werd het slechts een achterbal.

De tweede helft stond geheel in het teken van het vasthouden van de voorsprong en hopen via een counter zelfs de 0-2 te maken. Een strategie die nu eenmaal hoort bij een ploeg op voorsprong en de punten erg hard nodig heeft. Lang zag het ernaar uit dat we ook de winst zouden pakken, maar in het laatste kwartier kon Baronie via Rudy Aerts en Barry Bierstekers alsnog de winst boeken. Op basis van het vertoonde spel had een puntendeling verdiend geweest. Baronie speelde verzorgder voetbal, AFC´34 compenseerde dat met een tomeloze inzet.
Het heeft dus niet zo mogen zijn. Met de invallers Marcel Roos en Marco Tamis probeerde trainer Alex Pastoor nog de gelijkmaker te forceren, maar die kwam er dus niet. Feitelijk hadden alleen Mark Vermeulen en Richard Fortes Rodriquez in de tweede helft een kans op een doelpunt. Beiden zagen hun inzet voorlangs het doel gaan.

Het gat met de concurrentie wordt dus alleen maar groter. Gelukkig voor ons team verloor ook SVVSMC. Deze ploeg zal AFC´34 in ieder geval op de ranglijst moeten passeren om nog kans te houden op lijfsbehoud. Een moeilijke opgave, maar zeker niet onmogelijk. Als Vrouwe Fortuna nu ook eens de weg naar Alkmaar weet te vinden, dan..............

wedstrijdverslag