Baronie imponeert tegen Argon

Wisselvalligheid typeert Baronie dit seizoen. Afgelopen donderdag werd de landskampioen simpel het bekertoernooi uitgegooid door eerste-klasser Geldrop. Gisteren imponeerde Baronie tegen runner-up en titelkandidaat Argon. Baronie won met 2-0 na goals in de 14e en 16e minuut.

Treffer nummer ťťn kwam op naam van uitblinker Roel Willemse. Yureck Persoon knalde 120 tellen later vanaf 25 meter binnen. Met de winst op Argon, tweede op de ranglijst, speelde Baronie koploper Tonegido behoorlijk in de kaart. Tonegido, dat thuis met moeite FC Omniworld klopte (2-1), zag de voorsprong op Argon met ťťn wedstrijd meer gespeeld groeien tot vijf punten. Baronie mag na de thuiszege op Argon weer hopen op een vijfde plaats of hoger. Het zou genoeg zijn voor deelname aan de volgende KNVB-bekercompetitie.

Valse start

Trainer Ad van Seeters bestreed de wisselvalligheid van zijn elftal. "De ploeg is gewoon aan een goede reeks bezig. Alleen die valse start van de competitie achtervolgt je. Zo'n bekerduel bij Geldrop werkt gewoon storend, is daarom ook slecht voorbereid. Spelers komen laat van hun werk, stappen gelijk de bus in en zijn daarnaast bang voor gele kaarten. Vanmiddag zag ik, zeker voor rust het echte Baronie weer. Met de duels tegen FC Omniworld, Elinkwijk en KBV voor de boeg is er voldoende perspectief om een bekerplaats te halen."

Aanspeelpunten

Van Seeters koos tegen Argon voor een dubbele spitspositie. Sep en Willemse bleken aan de voet en in de lucht perfecte aanspeelpunten. Yureck Persoon, stijf op rechts, schiep de ruimte waar Aerts en Bierstekers met regelmaat van profiteerden. Argon had problemen met de tactiek van Baronie. Na twee minuten al was het schrikken voor een royaal meegekomen Mijdrechtse aanhang, toen Aerts na aangeven van Willemse op de kruising knalde. Willemse zelf manoevreerde zich twee minuten later alleen voor doelman Middelbeek. Alleen door een overtreding van Haveman (geel) werd hij van scoren afgehouden.

Beslist

Baronie-Argon werd daarna binnen twee minuten beslist. Een uitbal van Aerts in de 14e minuut, subtiel verlengd door Bierstekers, zette Willemse opnieuw vrij voor Middelbeek. Snoeihard knalde 'het kanon van Dongen' raak, 1-0. Willemse zelf gaf daarna het passje, waaruit Persoon vanaf 25 meter uithaalde, 2-0. Van Seeters: "Het enige verwijt, dat je daarna kon maken, was het aantal gemiste kansen op 3-0. In de rust wees ik op het gevaar van een tegentreffer. Als Argon scoort, is het direct weer oorlog. Argon voetbalde na rust puur opportunistisch. De ploeg, goed op sleeptouw genomen door Johan GabriŽls, was erop ingesteld." Fortuinlijk was Baronie ook in de tweede helft. Invaller De Jong schoot rakelings voorlangs. Een kopbal van Zschuschen werd knap gepareerd door Van der Heyden. Inzetten van Haveman, door Rombouts van de doellijn getrapt, en in de slotfase Oosterling (paal en lat) brachten Argon niet dichterbij.

Opstelling Baronie: Van der Heyden, Lekewael, J. GabriŽls, Hol en Rombouts, A. GabriŽls, Bierstekers, Aerts, Persoon (85. De Vet), Willemse (68. Eikelenboom), Sep.