Mat Baronie leidt nederlaag

Euforie was er twee weken geleden toen Baronie koploper Kranenburg met 0-2 klopte. Keihard bergafwaarts ging het in de twee duels erna. Baronie verloor door matheid met 1-0 van Hollandia.Gisteren was zelfs een voor-beeldige ijver onvoldoende om minimaal een punt bij Argon weg te kapen. Baronie verloor met 2-0 na een betwiste treffer in de eerste helft en een snelle goal in de tweede helft.

Op de zege van Argon viel weinig aan te merken. Argon klopte Baronie in allertheid, vertaald door twee benutte goals. "Een vijftig procent score", noemde Baronie-trainer Ad van Seeters de Mijdrechtse produktie. "Daar konden we wat van leren". Van Seeters zag de absentie van Barry Bierstekers op het middenveld als één van de oorzaken van de nederlaag. "Daarom verloren we de slag. Mede, omdat ook Johan Gabriëls niet fit aan de wedstrijd begon"."

Toch was de nederlaag van Baronie meer het resultaat van collectief falen. Achterin had Baronie moeite met de felheid van de Argon-aanvallers. Creativiteit en rust ontbraken in de middenlinie en voorin werd te weinig afgedwongen. "Toch begonnen we goed", vond Van Seeters. "De eerste kans was voor ons. Daarna kregen we die lullige goal tegen, die de ploeg slecht verwerkte. Het was een goal, die nooit toegekend had mogen worden. Met die laatste conclusie had Van Seeters het gelijk aan zijn kant. Argon kwam in de 28e minuut op 1-0 via uitblinker Lex Oosterling. Eraan vooraf ging een overduidelijke overtreding van Argon-aanvaller Soumahoro op Sedat Siner. Oosterling kon scoren, omdat arbiter Siebert geen oog had voor de gevelde Baronie-verdediger. Van Seeters wilde niet zover gaan om de nederlaag aan die beslissing op te hangen. "Daarvoor ging er te veel fout in dit duel", zei hij.

Beslissend was de snelle goal, die Argon na rust maakte. Van Seeters liet voor die bewuste 51e minuut Yureck Persoon warmdraaien langs de zijlijn in de hoop met een individuele actie het duel om te buigen. De wissel kwam te laat, omdat Argon kon profiteren van balverlies op het middenveld. Argon-spits Zschuschen pikte de bal op en passte vervolgens naar Vermeulen in de vrije ruimte. Alleen voor Baronie-doelman Van der Heyden bleek Vermeulen over de sterkste zenuwen te beschikken, 2-0.

In feite werd het daarna een hopeloze zaak voor Baronie. Kansen waren er nog wel op de aansluitingstreffer, maar de overtuiging en het portie geluk ontbraken. Arie Eikelboom vergat alleen voor doelman Middelbeek te scoren. Rudy Aerts raakte na aan- geven van Kevin de Vet de paal. Toch had het op dat moment ook 3-0 kunnen staan na kansen voor uitblinker Oosterling en een schot op de lat van invaller Van der Voort. De schade voor Baronie, dat gele kaarten incasseerde voor Henny Hol en Arno Gabriëls, viel enigzins mee door het 1-1-gelijke spel van Hollandia tegen koploper FC Kranenburg. De achterstand op de koppositie groeide naar vijf punten. Wel werd Baronie op de ranglijst gepasseerd door Elinkwijk, dat AFC'34 met 2-1 klopte.

Opstelling Baronie: Van der Heyden, Siner (75. Tiniyali), Hol, Lanckers, Rombouts, De Vet, A. Gabriëls, Aerts, Eikelenboom, J. Gabriëls(57.Persoon), Sep