Baronie moreel winnaar bij Elinkwijk

Baronie is bij Elinkwijk niet verder gekomen dan een 2-2-gelijkspel. Bij rust stond Baronie nog met 2-1 achter. Kevin de Vet tekende halverwege de tweede helft voor de gelijkmaker.

Baronie voetbalde het duel met tien man uit. Johan GabriŽls kreeg kort voor tijd zijn tweede gele kaart voorgeschoteld. GabriŽls mag gezien zijn straflijst rekenen op drie duels schorsing. In de hoofdklasse A gingen slechts drie duels door. Het Amsterdamse AFC walste soepel over aan-staand degradant SO Soest heen, 8-0. KBV hield kampioenskandidaat Tonegido op 1-1. Baronie mag zich ondanks de 2-2-eindstand de morele winnaar noemen in Utrecht. Baronie opende sterk met een schot op de lat van Arno GabriŽls. GabriŽls, achter de spitsen Eikelenboom en Persoon geposteerd, kopte pal erop rakelings over. Twee gemiste kansen werden gevolgd door een goal van Elinkwijk. In de dertiende minuut verkeek Tinyali zich op de snelheid van Van Zijl. Zijn diagonaal schot bleek te scherp gemikt voor doelman Van der Heyden, 1-0. De Elinkwijk-treffer, tegen de veldverhouding in, kreeg een snel antwoord van Baronie. Na zestien minuten voetbal stuurde Arno GabriŽls met een slimme steekpass Rudy Aerts de vrije ruimte in. Aerts scoorde alleen voor Elinkwijk-doelman Turksma, 1-1. Met bekeken voetbal dacht Baronie het duel daarna te controleren. Toch was het opnieuw Elinkwijk, dat scoorde. Tinyali, achter Rombouts in de linkerverdedigingszone te langzaam, werd na 39 minuten verrast door Koppen, 2-1. Met Van der Stelt voor Tinyali en later het duo Willemse/De Vet voor Arno GabriŽls en Eikelenboom kon Baronie de tweede helft beter domineren. Willemse vormde een beter aanspeelpunt. De wissel leverde snel een afgekeurde gelijkmaker op van Yureck Persoon. Duwen van Willemse was de reden. Een beslissing, die Baronie fel maar vergeefs aanvocht. Baronie maakte later alsnog gelijk. Invaller Kevin de Vet was er nadrukkelijk bij betrokken. Een overtreding op hem in de 72e minuut werd bestraft met een vrije trap van Bierstekers. Bierstekers verraste met zijn schot een niet klemvaste Turksma. De Vet rammelde de 2-2 binnen. Op dat moment leek winst voor Baronie binnen bereik. Een rode kaart voor Johan GabriŽls voorkwam dat. GabriŽls, eerder na een domme handsbal met geel bestraft, kreeg weer een prent na een overtreding. Numeriek in het nadeel miste de landskampioen de kracht om door te drukken. "Vooraf teken je hier voor 2-2. Nu blijft er een wrange bijsmaak achter", was de reactie van trainer Ad van Seeters. De Baronie-trainer doelde op de rode kaart voor GabriŽls en de afgekeurde goal. "Twee beslissingen, die in ons nadeel uitvielen en allebei twijfelachtig waren", vond hij. "Zeker die rode kaart, omdat dit duel daar totaal niet om vroeg."

Opstelling Baronie: Van der Heyden, Siner, Lankers, Bierstekers, Tinyali (46. Van der Stelt), Aerts, J. GabriŽls, A. GabriŽls (52. Willemse), Rombouts, Eikelenboom (60. De Vet), Persoon.