ELINKWIJK VERZUIMT WEDSTRIJD IN BLESSURETIJD TE BESLISSEN (bron: www.elinkwijk.nl)

In tegenstelling tot de wedstrijd tegen S.O. Soest van vorige week legde Elinkwijk tegen Baronie uit Breda een attractief spelletje op de goed bespeelbare grasmat, hetgeen ook van Baronie gezegd kan worden. Voor de neutrale toeschouwer was het een leuke wedstrijd om naar te kijken, waarin de duels soms vinnig maar sportief waren. De 2-2 einduitslag was achteraf bezien terecht. Baronie vertrok fel uit de startblokken, hetgeen direct resulteerde in een goede kans voor aanvoerder Arno GabriŽls, die de bal via de bovenkant van de lat over het doel van Martin Turksma caramboleerde. Nadat Pepijn Rehwinkel eerst nog in riante positie in het zijnet schoot, was het in de 12e minuut toch raak, toen de in vorm verkerende Reinout van Zijl na een korte draai wonderschoon diagonaal onhoudbaar inschoot,1-0. Deze voorsprong was echter van korte duur. In de 16e minuut verscheen Rudy Aerts alleen voor de uitlopende Martin Turksma. De Elinkwijk-goalie wist de bal nog wel aan te raken, maar deze belandde via de onderkant van de lat in het Elinkwijk-doel,1-1. Het spel golfde op en neer met veel aanvallende acties en overtredingen aan beide zijden. Na 25 minuten spelen liep Randall Snijders na een overtreding op Arno GabriŽls tegen de eerste gele kaart aan. In de 39e minuut tikte de uitblinkende Rob Koppen aan Elinkwijk-zijde de bal listig over de uitlopende doelman Alexander v.d. Heijden en bracht daarmee de stand voor de rust op 2-1. Ook in de 2e helft werden er zowel door Baronie als Elinkwijk veel kansen gecreŽerd. Voordat Arno GabriŽls in de 53e minuut gewisseld werd door Roel Willemse, kopte de Baronie-aanvoerder rakelings naast het Elinkwijk-doel. Nog geen minuut later miste Pepijn Rehwinkel op een haar na, na aangeven van de dreigende Reinout van Zijl. Vervolgens incasseerden Yureck Persoon en Arie Eikelenboom op hetzelfde moment geel na respectievelijk commentaar op de leiding en het "over de bol aaien" van scheidsrechter Siebert uit Leiderdorp. Nadat Rob Koppen rakelings naast het doel van Baronie geschoten had, volgde bij Baronie de 2e wissel. Kevin de Vet kwam na een uur spelen Arie Eikelenboom vervangen en wist het de Elinkwijk-defensie erg lastig te maken. Ook aan Elinkwijk-zijde volgde een wissel. De moe gestreden en veel belaagde Harry Buur maakte plaats voor Ali Loukili. In de 71e minuut werd de gelijkmaker van Baronie geboren, toen John Veldman even buiten het strafschopgebied een overtreding beging. De ingeschoten vrije trap langs de Elinkwijk-muur kon door Martin Turksma niet vastgehouden worden, waarna invaller Kevin de Vet er als de kippen bij was om de terugspringende bal in het Elinkwijk-doel te deponeren, 2-2. In de 76e minuut kwam Johan GabriŽls met geel goed weg, toen hij halverwege zijn eigen helft opzettelijk hands maakte, waardoor de bal niet bij Rob Koppen arriveerde, die zich in ideale positie bevond om op het Baronie-doel af te stevenen. In de 80e minuut een tweede wissel aan Elinkwijk-zijde: Renť v.d. Brink kwam Randall Snijders vervangen. Vijf minuten later moest Johan GabriŽls na een 2e gele kaart alsnog het veld verlaten. Baronie claimde een strafschop, toen Kevin de Vet in het strafschopgebied onderuit ging, maar scheidsrechter Siebert wilde van niets weten. De mooiste kansen van Elinkwijk deden zich in blessuretijd voor. Eerst was het Rob Koppen, die de vrij staande Reinout van Zijl iets te scherp aanspeelde, vervolgens bracht Renť v.d. Brink al weer Reinout van Zijl in stelling, maar deze kon de bal niet over de doellijn krijgen. Over de hele wedstrijd gezien was de 2-2 een terechte uitslag.