Duel Baronie – Hollandia eindigt onbeslist
TEKST: HANS COEVERT (Bron: www.hollandia-hoorn.nl)

Hollandia ging wel op volle oorlogssterkte maar niet geheel onbevreesd, na de 1-6 nederlaag vorig seizoen in Breda, de wedstrijd tegen de “Baronnen”in. Zowel Dick Knijn als Tom Hes waren weer fit en alleen Jan Bakker ontbrak door privé redenen. Helaas weinig toeschouwers (ca. 150) op Sportpark De Kei in Breda waaronder scout Piet Franssen van F.C. Groningen, voor de Hollandianen Tom Hes en Erik Heiblok en ex Hollandiaan Matthieu Boots, thans spelend voor K.V. Mechelen, die zijn ex ploegmakers daar volgt waar dat mogelijk is. Baronie is niet meer van die kracht van vorig seizoen, toen men afgetekend kampioen van de Hoofdklasse werd en daarna Algeheel Amateur Kampioen van Nederland. De wedstrijd begon gelijkopgaand met kleine kansjes over en weer waarbij Dick Knijn de gevaarlijke Dennis Sepp goed in bedwang hield en Hollandiaan Raymond Meyer uitgroeide tot beste man van de twee en twintig.Erik Heiblok keepte weer zéér sterk met zowel handen als benen wist hij o.a. Barry Bierstekers en Arie Eikelenboom van het scoren af te houden. Tom Hes schoot “ineens”maar ook Baronie beschikt in Alexander v.d. Heyden over een prima doelman. Corners over en weer leverden niets op tot Jacco Rijkhoff in de 40e minuut hard, bijna onhoudbaar inschoot, maar de Baronie keeper wist onheil te voorkomen”. Jos van Veen, goed spelend, moest corrigerend optreden en dit kostte hem geel, waarna de rust aanbrak met 0-0. Na de rust eerst een blessure, verstapt, van Erik Heiblok, die gelukkig verder kon spelen wat evenwel niet mogelijk was voor Dick Knijn die met een spierblessure in de 65e minuut het veld moest verlaten en vervangen werd door Peter Dietz. Zowel Arie Eikelenboom als Rudy Aerts kwamen gevaarlijk voor Heyblok, maar deze was ook nu weer onpasseerbaar in het Hollandia doel.Bij Baronie kwam Roel Willemse (ruim 2 meter) in het veld voor Dennis Sepp en hij bleek zéér gevaarlijk en als aanspeelpunt en als aangever voor gevaarlijke situaties in het Hollandia strafschopgebied. Baronie “leek”de wedstrijd naar zich toe te trekken met anderzijds gevaarlijke counters van Hollandia, waarbij de ingevallen Martijn Veltmeyer veel gevaar stichtte in de 16 meter van Baronie.Bij een aanval van Baronie “leek”Kevin de Vet, ingevallen voor Arie Eikelenboom de wedstrijd te beslissen via een, van korte afstand, ingeschoten bal, maar scheidsrechter Kusters keurde deze treffer af wegens hands van De Vet, wat voor Hollandia een scheidsrechtelijke meevaller was in de eindfase van de wedstrijd. De eindfase werd spannend toen Micha Lekawael de doorgebroken Martijn Veltmeyer neerhaalde, terecht rood kreeg, maar Hollandia wist hier niet van te profiteren. Een inzet van Jacco Rijkhoff werd van de lijn gekopt, toen de keeper reeds gepasseerd was, terwijl in blessuretijd een vrije trap van Baronie, vanaf 20 meter, rakelings over het doel van Heiblok ging. Moegestreden zochten beide ploegen de kleedkamer op na een wedstrijd die “rustig” begon, maar enerverend eindigde in 0-0.