Baronie opnieuw improductief

Het probleem lijkt structureel dit seizoen. Baronie legt het gros van de tegenstanders zijn wil op, maar blijkt niet in staat de winst af te dwingen. Ook het bescheiden KBV kon daardoor in Breda een puntje wegkapen, 0-0.

Baronie speelde in de eerste helft van de competitie slechts één duel naar behoren. Promovendus FC Kranenburg, na een sterke competitiestart direct tot kampioenskandidaat gebombardeerd, werd in eigen huis gedeklasseerd. Trainer Ad van Seeters: "Daarvoor en erna liep het uitermate stroef bij ons. Thuisduels tegen SVVSMC, Tonegido en nu KBV brachten drie in plaats van negen punten op. Bij Westlandia werd bovendien compleet onnodig gelijkgespeeld. Bij AFC, Hollandia en Argon werd terecht verloren. Met de balans van 17 punten uit 12 duels kan ik niet tevreden zijn. Dat is duidelijk." Van Seeters wijt de terugval aan de naweeën van het kampioensseizoen 2000-2001. "Te veel spelers bleken niet hersteld van hun blessures. Anderen haalden hun niveau van vorig seizoen niet. Moeilijk is het dan om de neergaande spiraal om te buigen. De winterstop komt voor ons zeker op een goed moment. Voetballers als Persoon en Sep, er zijn er meer trouwens, krijgen dan echt de tijd om honderd procent fit te geraken. Op halve kracht red je het niet in de hoofdklasse. Zeker niet met een rijtje tegenstanders, dat aan kracht duidelijk won ten opzichte van vorig seizoen."

Baronie liet tegen KNBV zelfs een zeer riante mogelijkheid op 1-0 liggen.
Eric Lankers mocht na twaalf minuten vanaf elf meter aanleggen, nadat Arno Gabriëls door KBV-verdediger De Vries onder de grasmat was gestopt. De jonge Lankers, die op de training zijn penalty's onberispelijk binnenschiet, zag zijn inzet niet eens tussen de palen belanden. Pech - Persoon, Eikelenboom en Lankers raakten de lat - maar meer nog onmacht voorin typeerden daarna het spel van de landskampioen. KBV koesterde zich in de counterrol en deed dat dusdanig, dat het constant opletten was voor Baronie. Voor rust was KBV met aanvaller De Jong (Siner kreeg geel, omdat hij aan de noodrem trok) tweemaal dicht bij 0-1. Een fraaie actie van Baronie-doelman Van der Heyden voorkwam verzilvering van zijn tweede mogelijkheid.
Na rust besloot KBV volledig voor het ene puntje te gaan. De tactiek ging de Amsterdammers, met een uitstekend spelende Gerry van Guine op het middenveld, goed af. Slechts enkele keren kon Baronie doorstoten, maar dan vond Baronie KBV-keeper Ouboumalme op zijn weg.

Met de 0-0 kwam Baronie achteraf niet eens zo slecht weg. De koplopers Hollandia en FC Kranenburg verloren. Baronie sloot een puntje aan. Tonegido en Elinkwijk sponnen het meeste garen bij de missers van de favorieten. Ad van Seeters: "De competitie is nog geheel open. Ook vorig seizoen stonden we bij de winterstop zes punten achter. Met een compleet fitte groep, die in vorm zal groeien, doen we nog helemaal mee."

Opstelling Baronie: Van der Heyden, Siner (85. Tiniyali), Lankers, J. Gabriëls, Rombouts, A. Gabriëls, Bierstekers, Aerts, Persoon, Sep (82. De Vet), Eikelenboom.

wedstrijdverslag