Baronie klopt koploper

Baronie doet weer helemaal mee in de hoofdklasse A. In een recht-streeks gevecht met koploper FC Kranenburg was de landskampioen met 0-2 te sterk.

HOOFDKLASSE A

Baronie speelde tactisch zijn beste wedstrijd van het seizoen en won dik verdiend door twee treffers diep in de tweede helft. Dennis Sep scoorde in de tachtigste minuut 0-1. Rudy Aerts beroofde het nog ongeslagen FC Kranenburg in blessuretijd van alle illusies: 0-2.
De troostprijs was voor de thuisclub. Omdat Tonegido met 3-1 verloor bij Hollandia, mag FC Kranenburg zich met zestien punten de eerste periodekampioen van de hoofdklasse A noemen.
Dennis Sep kreeg na afloop de felicitaties van zijn ploeg. Sep speelde ijzersterk in Den Haag en bekroonde zijn spel dus met de openings-treffer. "Heerlijk, zoals ik kon uithalen", was het commentaar van de ex-RBC-speler. "En nog wel met links. Vorige week nog werd ik over mijn 'chocoladebeen' gedold. Maar de hele ploeg was supergemotiveerd om hier te winnen. Met deze topper zijn we twee weken bezig geweest. FC Kranenburg prees zichzelf vooraf de hoogte in. Dat moet je goed doen tegen ons. Iedereen ging ervoor. Het is fantastisch om hier met een 0-2-zege van het veld te lopen."

Op papier

Trainer Ad van Seeters had de tactiek uitgebreid op papier gezet. Met Sep in een vrije rol, Eikelenboom op rechts en afwisselend Bierstekers en Johan Gabriëls opduikend achter de spitsen, zorgde hij tactisch voor een verrassing. Van Seeters: "De centrale verdedigers van
FC Kranenburg wisten niet wie ze moesten pakken. Het was knap van de ploeg dat het de tactiek negentig minuten lang perfect uitvoerde. Voor rust lieten we de kansen nog liggen. Maar niemand zal kunnen ontkennen dat we in de tweede helft de winst verdiend naar ons toe-trokken."
Naast Sep mocht ook scheidsrechter Boerema terugkijken op een uit-stekende wedstrijd. Nooit verloor hij de controle in deze topper. Boerema had zelfs geen kaarten nodig om de zaak in goede banen te leiden. Dat is ook een compliment aan beide ploegen, die elkaar voor rust weinig toegaven. Baronie miste binnen twintig minuten fraaie kansen via Sep en tweemaal Johan Gabriëls. Goed weg kwam Baronie daarna na een glijpartij van verdediger Ronald Rombouts. John Grünholz verscheen alleen voor doelman Van der Heyden, maar schoot tot eigen onbegrip naast.
Grünholz zal na rust nog wel eens gedacht hebben aan die gemiste mogelijkheid. Baronie gaf in de tweede helft namelijk bitter weinig meer weg. De landskampioen kreeg wel een handvol kansen, maar de uitstekende doelman Ricardo Darson stond z'n mannetje. Pas na tachtig minuten was hij kansloos, toen Sep een vrije trap van Siner via Eikelenboom koel afrondde. Met de goal van Aerts, seconden voor het laatste fluitsignaal, kreeg de Bredase zege nog meer cachet.

Opstelling Baronie: Van der Heyden, Siner, Lanckers, Hol, Rombouts, A. Gabriëls, J. Gabriëls, Aerts, Eikelenboom, Bierstekers, Sep