Gouden zondag voor Baronie

Het zat Baronie gistermiddag langs alle kanten mee. Zelf won de landskampioen met 4-1 van SO Soest. De drie punten, die de winst opleverden, brachten Baronie ook dichter bij de kop van de ranglijst. Lijstaanvoerder FC Kranenburg verloor namelijk de derby tegen Tonegido, 3-1. Ook Hollandia en AFC, de nummers twee en drie tot gisteren, lieten tegen elkaar punten liggen, 2-2. Met een met Hollandia gedeelde tweede plaats, volgt Baronie FC Kranenburg op vier punten.

Baronie, zonder de zieke Barry Bierstekers in de gelederen, speelde niet eens zijn beste wedstrijd van dit seizoen. Daarvoor ging er in de combinatie en eindpass te veel fout. Waar de landskampioen wel in verbeterde was de afwerking. Dennis Sep was de man in vorm met één treffer voor rust en twee in de tweede helft. Uitblinker Rudy Aerts maakte tussendoor 3-1 en stelde met zijn treffer de Bredase winst veilig. SO Soest scoorde vanaf de penaltystip via Van der Horst na een overtreding van Henny Hol.

Trainer Ad van Seeters toonde zich na afloop tevreden over de score, maar minder over het gespeelde voetbal. Van Seeters: "Bierstekers meldde zich donderdagavond af wegens griep. Met 'alleskunner' Arno Gabriëls als spelverdeler is er toen getraind. Toch was het even zoeken tegen SO Soest. In problemen zijn we nooit geweest. Soest werd alleen gevaarlijk op toevallige momenten. Dreiging, die had kunnen ontstaan na die aansluitingstreffer werd snel geneutraliseerd door die goal van Aerts. Voor mij was hij de beste man vandaag."

Rudy Aerts was na 35 minuten de man, die Sep de kans op scoren bood. Aerts, diep aangespeeld door Hol, haalde ouderwets de achterlijn. Zijn voorzet werd bij de eerste paal door de in het gat duikende Sep verzilverd, 1-0. De voorsprong lag in de lijn van de wedstrijd. Voor Sep succesvol was, had tweemaal Eikelenboom de 1-0 laten liggen. Aan de andere kant moest doelman Van der Heyden eenmaal optreden bij een geweldig afstandsschot van Schrumph.

Tot de 48e minuut morste Baronie daarna opnieuw met de kansen. Eikelenboom en Sep, die alleen voor doelman Hagen verschenen, hadden Baronie comfortabel kunnen laten rusten. Dennis Sep herstelde zich met zijn treffer vlak na rust. Een combinatie tussen Johan Gabriëls en Aerts ging eraan vooraf. Spannend werd het duel niet eens na de benutte penalty van Van der Horst, omdat Aerts snel na de 2-1 uit een pass van Johan Gabriëls 3-1 maakte. Sep bepaalde de eindstand na 65 minuten op 4-1, opnieuw na aangeven van Aerts vanaf de achterlijn. Een gele kaart was er in dit duel voor Baronie-invaller Tinyali.

Opstelling Baronie: Van der Heyden, Hol, Lankers (31. Tinyali), J. Gabriëls (78. Van de Lindeloof), Rombouts, Siner, A. Gabriëls, Aerts, De Vet, Sep (75. Van Dijk), Eikelenboom.