Baronie weer bij de middenmoot

Baronie had zondag weinig moeite met SO Soest. De Bredanaars wonnen met 1-3 van de hekkensluiter. Bij rust leidde de ploeg al met
0-2. Baronie krijgt door de zege weer aansluiting met de middenmoot.

Trainer Ad van Seeters was tevreden: "Winnen was het allerbelangrijkste en dat hebben we gedaan", aldus de coach. Baronie opende sterk tegen SO Soest. Binnen tien minuten stond het 0-2. In de vijfde minuut belandde een afstandsschot van Barry Bierstekers op de paal. Rudy Aerts was er als de kippen bij om de bal over de doellijn te werken, 0-1. Dezelfde Aerts was kort daarna weer trefzeker. Op een voorzet van Yureck Persoon kon hij van dichtbij de 0-2 aantekenen. Baronie controleerde de wedstrijd. SO Soest kon, op enkele lange ballen na, nauwelijks voor dreiging zorgen voor het Bredase doel. Baronie creŽerde veel kansen. Een schot van Arie Eikelenboom ging naast, Yureck Persoon zag zijn poging gered worden door de SO Soest-doelman en een inzet van Dennis Sep ging voorlangs.
Ook na de pauze was Baronie heer en meester. De ploeg van Ad van Seeters zette vroeg druk en speelde bij vlagen aardig voetbal. SO Soest kwam kwaliteit tekort tegen de landskampioen, maar compenseerde dit met veel inzet. Halverwege de tweede helft was de wedstrijd definitief gespeeld. Invaller Roel Willemse werd diep gestuurd en zonder te aarzelen knalde hij de bal achter de kansloze SO Soest-keeper, 0-3. Na de derde treffer geloofde Baronie het wel en speelde de wedstrijd rustig uit. Ver in blessuretijd kwam SO Soest toch nog terug tot 1-3. John van Sliedrecht passeerde Alexander van der Heijden met een vrije trap.

Ad van Seeters sprak van een belangrijke overwinning. "Hier zaten we zo lang tegenaan te hikken. Je kunt zoveel trainen als je wilt, maar winnen werkt gewoon verfrissend. We kunnen nu weer naar boven kijken. We hebben alles nog in eigen hand", zei de coach. Volgende week speelt Baronie op de Blauwe Kei tegen Kranenburg.
Van Seeters ziet bij winst nog voldoende mogelijkheden dit seizoen. "We spelen nog tegen alle bovenste ploegen. Winnen we een aantal wed-strijden op rij, dan weet je maar nooit waar je staat. Baronie doet voor geen enkele ploeg onder."
Erik Lankers is er tegen Kranenburg, evenals Sedat Siner en Hennie Hol, niet bij wegens een schorsing. "Maar dat weet je bij de KNVB nooit zeker. Het hele gelekaartensysteem in het amateurvoetbal is onduidelijk. Echt een lachertje. Ik pleit voor dezelfde regels als in het betaald voetbal. Wij spelen 1 op 1, bij elke overtreding van een verdediger zijn we 'm een wedstrijd kwijt. Dat vind ik absurd. De spelvreugde wordt je op deze manier ontnomen", aldus van Seeters.

Opstelling Baronie: Van der Heijden, Hol (Van de Stelt), Lankers, Rombouts, Lekawael, Arno GabriŽls, Aerts, Persoon (De Vet), Sep (Willemse), Eikelenboom, Bierstekers.