Baronie zoekt nog naar de vorm

Domineren, een voorsprong nemen, kansen krijgen, om de winst toch uit handen te geven. Het overkwam Baronie vorige week bij Westlandia. In het eerste competitieduel op sportpark De Blauwe Kei was het niet anders. Baronie-SVVSMC eindigde in 1-1.

De landskampioen bij de amateurs zoekt, als gevolg van een waslijst aan geblesseerden, naar zijn vorm. SVVSMC had in Ruben Muskiet een prima keeper. Alertheid was er bij spits Peter van de Veen, die na rust fraai de gelijkmaker binnenprikte. Voor de rest was het povertjes aan Schiedamse kant.
"En dan toch gelijk spelen", verzuchtte Ad van Seeters na afloop. "Klassiek weggeven, noem ik zoiets. Op dit niveau mag dat niet." De Baronie-trainer baalde van het 1-1-gelijkspel, want voor rust zag hij zijn elftal een handvol fraaie kansen om zeep helpen. "Scherpte, ik wijs er iedere keer op. Toch miste ik het, net als tegen Westlandia. En niet alleen dat. Van de dragende spelers zie ik te weinig. Anderen tonen niet de vereiste vorm. In feite laat je je tot tweemaal toe afbluffen door een matige tegenstander."
Van Seeters ziet zich geplaatst voor een stevig probleem. Aanvallend dunde zijn selectie uit met het afhaken van Sep, Persoon en vorige week Roel Willemse. Sep, net hersteld van een zware knieblessure, voetbalde het laatste kwartiertje mee tegen Schiedam. Potten breken kon hij niet, maar hij lijkt op de weg terug. Toch wilde de trainer van Baronie het niet alleen op zijn falende aanval steken. "Verdedigend en in de aanvoer naar voren gaat er ook het nodige fout", weet Van Seeters.

Den Boer

Opvallend is dat hij het aanbod van de al gestopte Jeroen den Boer om zich tijdelijk weer beschikbaar te stellen vanwege het grote aantal blessures, heeft geaccepteerd. Kort voor tijd viel hij in voor linkerflankverdediger Tiniyali, die op een moeilijk duel kon terugkijken.
De start van Baronie tegen SVVSMC was hoopvol. Het overwicht was er snel, net als de openingstreffer. Arno Gabriëls gaf na zes minuten de voorzet, Kevin de Vet controleerde knap met de borst om vervolgens nog fraaier in te schieten: 1-0. Daarna ging het fout. Niet zozeer wat betreft de krachtsverhoudingen, wel met de productie. Baronie schiep zich volop kansen, maar scoorde niet. Eikelenboom schoot in vrije positie op Muskiet, en vergat later nog eens uit riante positie raak te koppen. Rudy Aerts zag een vrije loop naar Muskiet niet verzilverd en ook De Vet had in de 43e minuut de bal maar voor het inleggen. Het waren niet eens alle Bredase mogelijkheden. SVVSMC stelde er één goede tegenover. Na aangeven van Aboulasri volleerde Van de Veen de bal in de 37e minuut via de lat over.
Na rust ebde het Bredase overwicht steeds meer weg en SVVSMC werd zich bewust van de machteloosheid die Baronie demonstreerde. Invaller Van Gool was na 56 minuten al dicht bij 1-1. De gelijkmaker van Van de Veen in de 65e minuut was daarom geen verrassing. Pas in de slotfase kon Baronie nog enige pressie ontwikkelen. Die bood Rombouts, op vijf meter van Muskiet, nog de kans op 2-1, maar ook hij kon Baronie niet naar de winst schieten.

wedstrijdverslag