Baronie kampioen gelijke spelen

Titelverdediger Baronie is dit seizoen de kampioen van de gelijke spelen. Net als vorige week tegen Westlandia kwam Baronie bij SVVSMC niet verder dan 1-1. Ook de manier waarop Baronie zichzelf de winst door de neus boorde was indentiek. Met dit verschil, dat de kampioen van vorig seizoen nu de score opende en daarna de voorsprong knullig verspeelde.

Met de leiding van arbiter Kooy trof Baronie het ook niet. De leidsman vergat Baronie bij 0-1 een geheide penalty toe te kennen. Wel gaf hij vier Baronie-spelers een gele kaart.
Trainer Ad van Seeters wilde niet zo ver gaan om het puntenverlies in Schiedam geheel op Kooy af te wentelen. "De beslissing om de bal niet op de stip te leggen, speelde natuurlijk wel mee. Bierstekers werd in scoringspositie onderuit geschoffeld. Wanneer moet je dan wel een penalty geven", vroeg de Baronie-trainer zich af. Van Seeters stelde achteraf vast, dat zijn ploeg in het eerste half uur van de wedstrijd te weinig had afgedwongen. "Toen speelden we ons beste voetbal en creëerden we ons prima kansen. Daaruit had Baronie minimaal een keer uit moeten scoren."
Van Seeters had het gelijk aan zijn kant. Arie Eikelenboom in de 14e, Barry Bierstekers in de 17e en Dennis Sep in de 45e minuut lieten prima kansen op 0-1 onbenut. SVVSMC kon daar alleen een kopbal van spits Martijn hoek tegenover stellen. Dat Baronie de eerste helft daarna alsnog met een 0-1-voorsprong afsloot was dan ook verdiend. Kevin de Vet scoorde in blessuretijd uit een strakke voorzet van Rudy Aerts.
Gezien de tegenstand voor rust zou de 0-1 eigenlijk genoeg moeten zijn. Maar Baronie verkeek zich op de strijdlust van SVVSMC. Zeker na het incident met Bierstekers in de 55e minuut. De ex-RBC-speler werd vijf meter voor de Schiedamse goal en op het moment van inschieten vakkundig getorpedeerd. Kooy zag er tot opluchting van Schiedam geen overtreding in. Hij was de enige op sportpark Harga, waar Dick Advocaat zijn trainerscarriëre begon.
De gemiste kans op een tweede voorsprong kon Baronie, dat naarstig zoekt naar vertrouwen, niet verwerken. De irritatie richting arbitrage kreeg gestalte in gele kaarten voor Lankers, Aerts, Siner en Eikelenboom. Erger was de gelijkmaker van SVVSMC, die pal voor het incidentje met Bierstekers viel. De goal van de Schiedammers werd op een presenteerblaadje aangereikt door een verkeerd uitstappende Sedat Siner en een struikelende Arno Gabriëls. Mo Aboulasri kon daardoor alleen op doelman Van der Heyden afgaan en 1-1 aantekenen. Bij die stand bleef het ondanks aardige mogelijkheden voor Sep (hij schoot uit de draai rakelings naast) en invaller Roel Willemse, die een prima keepende SVVSMC-doelman Muskiet op zijn weg vond.
Ad van Seeters: "Op zulke momenten heb je een beetje geluk nodig en dat dwingt Baronie dit seizoen nog niet af. Vorig jaar won je dit soort potjes. en kreeg je ook de penalty mee."

Opstelling Baronie: Van der Heyden, Lekewael, Siner (79. Tinyali), Lankers, Rombouts, A. Gabriëls (69. Van der Stelt), Bierstekers, Aerts, De Vet (47. Willemse), Sep, Eikelenboom.