Tonegido pikt punt bij Baronie

Een bokser zonder knock-out in de handschoen loopt een grotere kans op averij. Baronie leed gisteren aan dat euvel en niet de eerste keer dit seizoen. Tegen een tot de tanden toe gewapend en bij vlagen hard spelend Tonegido, hoofdklasser uit Voorburg, maar knokkend met Haagse bluf, bleef Baronie steken op 2-2.
Baronie 'gunde' Tonegido de gelijkmaker in de 85e minuut en moet de puntendeling bestempelen als onnodig. Diverse mogelijkheden op de beslissende tik werden, deels door tussenkomst van paal en lat, gemist. Daardoor hield Baronie zijn opponent, met een hele mooie gelijkmaker van Harry de Haas als gevolg, vijf minuten te lang in de wedstrijd.
Trainer Ad van Seeters vond dat ook. De Baronie-trainer maakte daarbij wel de aantekening dat arbiter Vluggen te lankmoedig optrad bij aanslagen op Bredase benen. Van Seeters: "Als antivoetbal wordt toegestaan, dupeer je een aanvallend ingestelde tegenstander. Maar dat we scherpte misten, was ook duidelijk. Zowel voor als na rust hadden we Tonegido ruim op achterstand moeten zetten."

Spitsenwissel

Het ging echt fout bij Baronie in de tachtigste minuut. Ervoor was het wachten op 3-1. Na de spitsenwissel De Vet voor Sep miste Baronie een ervaren 'Kop van Jut' om druk te zetten. Van Seeters: "Voor mij lag het daar niet aan. Dennis zat volledig kapot, maakte op bepaalde momenten ook de verkeerde keuzes. Zijn wissel kwam op tijd en had geen invloed op die goal van De Haas. Dat doelpunt kwam uit de lucht vallen en was de beloning voor een negatieve strijdwijze."
De lob van De Haas mocht er overigens zijn. In schoonheid wedijverde de treffer met de 1-1 van Sedat Siner na 31 minuten voetbal. Siner volleerde vanaf 25 meter raak en zorgde met zijn goal voor gerechtigheid. Baronie had een half uur gedomineerd, maar was na zestien minuten door een van richting veranderde vrije trap van verdediger Michael Scholten op achterstand geraakt. Voor de gelijkmaker van Siner hadden Sep, Johan Gabriëls en Eikelenboom al lang moeten scoren.

Te marginaal

Te ver doorgevoerde aanvalsacties typeerden Baronie ook na rust. Eikelenboom, Arno Gabriëls en Aerts misten tussen 51e en 55e minuut drie opgelegde kansen op 2-1. Uiteindelijk had het pressievoetbal van Baronie toch het gewenste resultaat. Arno Gabriëls werkte slim een vrije trap van Bierstekers achter de uitstekende Tonegido-keeper Stevens: 2-1. De voorsprong bleek uiteindelijk te marginaal. Rudy Aerts zal zich, met een kopbal op de paal en en schot tegen de lat, nog eens achter de oren krabben. Zeker bij zijn laatste actie in de 89e minuut, toen De Haas voor Tonegido al had gelijkgemaakt.

Opstelling Baronie: Van der Heyden, Hol, Lankers, J. Gabriëls, Rombouts, Siner, Bierstekers, Aerts, A. Gabriëls, Sep (80. De Vet), Eikelenboom.