Baronie maakt het weer niet af

Het gebrek aan 'killersinstinct' begint chronische vormen aan te nemen bij Baronie. De landskampioen, met de beste bedoelingen de competitie gestart, stelde opnieuw de eigen aanhang teleur. Op het eigen sportpark De Blauwe Kei kwam Baronie niet verder dan een 1-1-gelijkspel.

Te weinig, constateerde het Bredaas publiek na afloop. De supportersschare uit Naaldwijk, in aantal en geluid veruit de meerdere van Baronie, kon met een moeilijke slotfase voor Westlandia in gedachten wel vrede hebben met het ene puntje. 
Juist in die laatste tien minuten van de partij liet Baronie namelijk een verdiende winst liggen. Dennis Sep tot driemaal toe en Arie Eikelenboom vergaten Baronie op 2-1 te brengen. Mogelijk lag het moeilijke voortraject van Baronie ten grondslag aan het puntenverlies. Baronie en Westlandia bleef voor rust in balans. Daarna domineerden de Bredanaars zonder tot scoren te komen. Met een verdwaalde voorzet van Westlandia-aanvaller René van Schie, door Baronie-verdediger Ronald Rombouts in eigen doel gekopt, dreigde vanaf de 75e minuut zelfs thuisverlies. Vier minuten slechts duurde die vrees, omdat Arie Eikelenboom een slim passje van Barry Bierstekers kon verzilveren, 1-1. In het laatste kwartier inclusief blessuretijd verviel Baronie weer in gebrek aan productiviteit met de magere 1-1 als gevolg. 

Gewend

Duur puntenverlies, de landskampioen raakte er aan gewend. Te vaak maakte de landskampioen het dit seizoen mee. Trainer Ad van Seeters, die deze week prolongatie van de titel in de hoofdklasse A niet uitsloot, zag de achterstand op de concurrentie opnieuw groeien. Koploper Hollandia, winnaar in het cruciale duel tegen Elinkwijk, staat zeven punten voor. 
Tonegido, dat SVVSMC klopte, rekent zich met zes punten voorsprong en een duel minder gespeeld, virtueel zelfs nog hoger op de ranglijst. Van Seeters realiseert zich, dat een tweede titel op rij daarom een 'razendmoeilijke' klus zal worden. "Te veel blessures", stelde Van Seeters vast. "Baronie voetbalde dit seizoen nooit in de gewenste samenstelling. Alleen onder ideale omstandigheden dwing je het geluk vaker af." 

Lastiger

Tegen Westlandia bleef het centrale verdedigingsduo Hol/Lanckers geblesseerd aan de kant. Yureck Persoon haakte vanwege familie-omstandigheden af. Van Seeters moest opnieuw improviseren. Het mocht tegen Westlandia, dat Baronie voor rust kon bijbenen. In de tweede helft had de gepromoveerde ploeg het aanzienlijk lastiger, maar bleek vrouwe Fortuna op de hand van de tuindersclub. 
Aan de 0-1, door Baronie zelf binnengekopt, gingen riante kansen op 1-0 van Sep, De Vet, Eikelenboom en een te hoog koppende Johan Gabriëls vooraf. De frustratie van Baronie werd geïllustreerd met gele kaarten voor De Vet, Lekewael en Johan Gabriëls. De laatste mag op twee duels schorsing rekenen. Met de goal van Eikelenboom kwam Baronie alsnog langszij. Voor de definitieve winst, die er met een handvol 'vette' kansen inzat, ontbrak de scherpte.

Opstelling Baronie: Van der Heyden, Lekewael, Siner, J. Gabriëls, Rombouts, A. Gabriëls, Bierstekers, Aerts, De Vet (74. Willemse), Sep, Eikelenboom.

wedstrijdverslag