De onderstaande tekst komt van www.baronie-jeugd.nl. Hier wordt aangeven hoe er bij Baronie over de jeugdafdeling wordt gedacht.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

Het is een oud gezegde maar daardoor niet minder waard. Bij Baronie gaan prestatie en recreatie hand in hand. Het beleid is er in eerste instantie opgericht om iedereen in de jeugdafdeling de kans en de opleiding te geven om voetbal te leren spelen op basis van vaardigheden en sportiviteit. Uiteraard wil Baronie op het hoogste niveau blijven meedoen. Er zijn immers weinig verenigingen in het land die zich kunnen meten aan de successen van het eerste elftal van Baronie.

Visie

Er is in een voetbalvereniging meer dan presteren. Voetballen willen en kunnen we allemaal, de een miischien wat beter dan de ander.

We blijven werken aan het perfectioneren van een goede begeleiding van zowel spelers als teams. Daarom werkt Baronie zoveel mogelijk met trainers en begeleiders die gediplomeerd zijn en/of cursussen volgen op gebied van spelbegeleiding, training, elftalbegeleiding, etc.

We selecteren voor de teams van de D-, C-, B- en A-elftallen. Voor de jeugdafdeling zijn twee mensen werkzaam die verantwoordelijk zijn voor de technische uitvoering en coordinatie van het jeugdbeleid. Zij zorgen ervoor dat voetbaltechnische zaken op een goede manier geregeld en uitgevoerd worden.