Nieuws
Beloftencompetitie breidt uit
Door Cyril Rosman (BN De Stem)

Vrijdag 01 augustus 2003 - BREDA - Iedere keer weer kostte het Justin Goetzee veel, erg veel moeite om een wedstrijdje te regelen voor zijn Jong JEKA, elftal 'onder 23'. Dus besloot de Bredanaar, om van het terugkerende gezeur af te zijn, maar in één keer een competitie op te zetten voor 'onder 23'-elftallen. En die beloften-competitie neemt steeds grotere vormen aan.

De beloftencompetitie gaat haar derde seizoen in. De eerste editie werd nog georganiseerd door Baronie, maar toen deden er voornamelijk jeugdelftallen van betaaldvoetbalclubs mee. "We hebben nu gekozen om amateurclubs als basis te nemen", zegt Goetzee, die namens JEKA de competitie organiseert. Verleden seizoen draaide de competitie met tien clubs, dat worden er deze jaargang al vijftien. Vooral 'onder 23'-elftallen van clubs uit de regio (onder andere Baronie, TSC, Veerse Boys, Zundert) en een enkel A1-team van een betaald voetbalclub (Willem II). "En eigenlijk willen we er volgend jaar weer vijf clubs bij hebben."
De 'onder 23'-elftallen zijn bedoeld om jeugd-spelers uit de A1 alvast te laten wennen aan het voetballen met en tussen de senioren. "En dan is het leuker om een competitie te spelen dan dat je zo nu en dan eens een wedstrijdje hebt." Er wordt gespeeld in drie poules van vijf, daarna volgen kruisfinales en uiteindelijk een finale. Goetzee wil er zuiver een regionale aangelegen-heid van maken. "Dus niet de jeugd van Dordt of Feyenoord erbij. Vorig jaar deed RBC mee, maar dat heeft dit jaar afgezegd vanwege een te krappe selectie. RKC zou RBC vervangen, maar dat gaat niet door. Daar zoeken we nog een ploeg voor."
Die vervanger moet wel van een redelijk niveau zijn. "In principe zoeken we amateurclubs die over een redelijk grote jeugdafdeling beschikken en die met het eerste elftal in ieder geval in de derde klasse spelen. Zundert vormt een uitzondering, dat heeft een kleine jeugdafdeling, maar is heel enthousiast."
De wedstrijden worden in principe op dinsdag gespeeld. "Te beginnen op de derde dinsdag van september."

 
Stand poule A
Jong VOAB 0 0
Jong Baronie 0 0
Jong TSC 0 0
Jong Jeka 0 0
Willem II A1 0 0
Jong Sarto 0 0

Stand poule B
Jong Veerse Boys 0 0
Jong WSC 0 0
Jong BSC 0 0
Jong DIA 0 0
Jong Internos 0 0
Jong Zundert 0 0 

 
 Disclaimer ©