Onno van Buuren

Welkom op mijn website. Hier kun je een indruk krijgen van mijn werk en loopbaan. Wil je meer weten? Neem dan contact met me op.

Journalistiek
Ik ben in 1984 afgestudeerd aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft, richting volkshuisvesting (denk aan stadsvernieuwing). In 1989 heb ik de overstap gemaakt naar journalistiek. Daarin heb ik een heel gevarieerde werkervaring opgebouwd, bij radio, televisie, tijdschriften, persbureaus en sinds 1996 vooral internet.

Ook inhoudelijk is de variatie groot: van algemeen nieuws en achtergronden (bijv. NOS Journaal en Wereldomroep) tot thema's als expats, hoger onderwijs en loopbaanontwikkeling. Sinds september 2008 werk ik als redacteur voor de FNV vakcentrale (zie alle websites waarvoor ik heb gewerkt).

Politiek
Vanwege mijn maatschappelijke betrokkenheid ben ik naast mijn journalistieke werk soms ook politiek actief. In mijn studententijd was dat in de PSP, een voorloper van GroenLinks. In 2003-2004 was ik bestuurslid van D66 Amsterdam. Begin 2010 sloot ik me aan bij de lokale partij Red Amsterdam, waarvoor ik nu duo-raadslid ben.

Debat
Over maatschappelijke onderwerpen die me bijzonder interesseren publiceer ik soms. Recente voorbeelden:

Wil er snel een Wiegel in de PvdA opstaan tegen de huurverhogingen? - 22 nov. 2012 op Volkskrant online

Donkere koopkrachtwolken boven huurders - 22 nov. 2012 op Joop.nl

Aanpak scheefwonen is scheef - 12 nov. 2012 in Het Parool (Het Laatste Woord)

Robotisering dwingt tot hogere bedrijfsbelasting - 31 mei 2012 op Joop.nl

In mijn CV staat een compleet overzicht van mijn werk, opleiding en hobbies, met een toelichting.

Reacties zijn welkom via o.van.buuren@chello.nl.

Als je onderaan geen frame met het hoofdmenu ziet, klik dan hier.