Club- en competitienieuws

13/12           Vanmiddag heb ik met Henk Hartsuiker de loting verricht voor de eerste speelavond in het kader van de Douwe Sijtsma Competitie. Deze zal dinsdag 19 december gespeeld worden. Lees voorafgaand aan deze avond ook even de informatie, altijd nuttig natuurlijk. Er zijn zowaar “twee poules des doods”. 36 aanmeldingen, ideaal natuurlijk bij vierkampen. Als er toch nog iemand wil meedoen dan plaats ik diegene op de reservelijst, ook voor geval er toch iemand uitvalt. Behalve deze vierkampen te verspelen maken we er een leuke avond van met een hapje en drankje, de laatste schaakavond van 2017 tenslotte!!! Peter Leus heeft van de sportieve avond en strijd SCL 2 – Mid Fryslan 2 een fraai verslag geschreven. De aangeleverde foto’s zullen ook op de site verschijnen onder supervisie van Irfan, onze onvolprezen webmaster.

13/12           Zowel het eerste als tweede kenden externe perikelen. Het eerste, zoals ik vooraf voorspelde, won met 0-8!! Het tweede deelde gebroederlijk de punten met het tweede team van Mid Fryslan. Na plaatsing van de indeling kwam er een afmelding waardoor Wietse door mij te kennen werd gegeven dat ‘ie niet hoefde te komen, zijn tegenstander namelijk had afgemeld en na plaatsing gooi ik de indeling niet meer helemaal om . Afmelden kan tot vier uur, hetgeen mij dwong tot een impopulaire maatregel, vooral gezien de indeling al geplaatst was. Volgende week het Douwe Sijtsma Toernooi, deelnemerslijst heb ik al gepubliceerd, morgen volgt de loting i.s.m. Henk Hartsuiker. Dit plaats ik vervolgens op de site, dus morgen na 17.00 uur meer hierover. Ik, maar ook vele anderen, verwachten nog wel verslagen van zowel het eerste als tweede. Tussenstand tweede periode.

12/12           Vanavond de dertiende speelronde en daarmee ook de laatste van het jaar 2017. Steven van Muijden heeft zijn lidmaatschap moeten beëindigen. Hij volgt een studie en gaat daarna naar Afrika een mooi avontuur tegemoet. Heel veel succes Steven. Volgende week stuur ik de resultaten van de eerste 13 speelronden naar Micha Jans. Hij verwerkt dit voor de ELO lijst die op 1 februari verschijnt. Ik wacht derhalve met het uitschrijven van Steven tot het moment dat ik bericht heb van de ratingcommissaris. Volgende week is het Douwe Sijtsma Toernooi. Momenteel zit ik op 36 aanmeldingen, ideaal v.w.b. het indelen van de vierkampen. Henk Hartsuiker en ik zullen de loting verrichten en indien mogelijk dan zal dat morgen gebeuren.

06/12           Hoewel er een redelijk remisegehalte is, kwamen deze niet zonder slag of stoot tot stand. De ranglijst is weer redelijk door elkaar geschud. De tweede periode kent ook een mooie/verrassende tussenstand. Vanavond heb ik de lijst v.w.b. inschrijving voor de eerste avond van het Douwe Sijtsma Toernooi meegenomen. De loting wordt volgende week verricht in samenwerking met de voorzitter. Volgende week een eerste wat naar Bolsward reist en een tweede wat thuis tegen Mid Fryslan 2 speelt.

05/12           De twaalfde speelronde, op pakjesavond, een hachelijke avond om te schaken uiteraard, gezien het feit dat er dan ook nog wel eens stukken cadeau worden gedaan. Vanavond, voor degenen die dat nog niet hebben gedaan, de laatste kans om je aan te melden voor het Douwe Sijtsma Toernooi op 19 december. Ik kreeg te horen dat er op dinsdag 2 januari niet geschaakt wordt omdat het wijkcentrum dan dicht is.

30/11           Henk Hartsuiker heeft een verslag gemaakt v.w.b. de afgelopen twee weken van de wedstrijden van het derde.

29/11           De tweede periode is ingegaan. Ik plaats de stand en jullie kunnen deze nalezen op deze link!! Het is er bijgebleven de boeken uit te reiken aan de prijswinnaars van de eerste periode, maar dat zal volgende week zeker gebeuren. Mooie volle zaal, mede door het toedoen van het team  uit Drachten, wat door de onzen verslagen werd met 2,5-1,5. Voorwaar, van harte gefeliciteerd. Ons derde strijd mee voor de topplaatsen. Veel remises, maar sommigen niet door strijd tot stand gekomen. Henk, helaas, zijn tegenstander kwam niet, da’s altijd balen en voor Henk in het bijzonder. Ik zal contact opnemen met Dawid.

28/11           De elfde speelronde en daarmee de eerste voor de tweede periode. Deze stand zal ik ook elke week publiceren en op deze pagina vind je vanaf vanavond de link daartoe. Degenen die zich nog niet hebben aangemeld voor het Douwe Sijtsma Toernooi kunnen dit doen t/m 5 december. Daarna verricht ik samen met de voorzitter de loting voor de eerste turnus die gespeeld wordt op 19 december. Een compleet overzicht van de te spelen ronden vinden jullie enkele dagen nadat de Sint weer richting Spanje is gekeerd. Het derde team verschijnt met dezelfde spelers als vorige week in de teamwedstrijd tegen DSC 3.

22/11           De tiende ronde is gespeeld en daarmee is de stand na de eerste periode bepalend wie er volgende week een greep mag doen uit een collectie schaakboeken. Wietze, Siep en Jefta mogen volgende week een schaakboek uitkiezen. Het staat hen vrij, indien er zelf geen belangstelling voor is, het uitgekozene boek door te spelen aan iemand anders. Daarnaast mag ook Hindirk een boek uitkiezen, dit als stimulatie om thuis wat zelfstudie te verrichten.  Vanaf volgende week publiceer ik naast de reguliere ranglijst ook de tussenstand van de 2de periode. Het derde team speelde een nette 2-2 tegen DSC 2. Volgende week mogen ze thuis aantreden tegen het derde uit Drachten.

21/11           Ik heb de om 5 uur gepubliceerde indeling moeten wijzigen. Om kwart over 5 belde Michiel me dat er iets mis is met de instellingen v.w.b. wit/zwart. Inderdaad, de instellingen waren om de één of andere reden teruggezet naar de basis. Vreemd, inmiddels heb ik de officiële indeling gepubliceerd. Druilerig weer. Ondanks dat gegeven vanavond weer een volle speelzaal. Met daarbij vier spelers van DSC 3 uit Drachten. Zij mogen de strijd aangaan tegen een viertal van de Leeuwarder Schaak Combinatie. Steven kan i.v.m. studie voorlopig niet deelnemen aan de competitie, maar hoopt toch op korte termijn zijn partij weer te kunnen mee blazen. Vanavond de tiende ronde een daarmee de laatste ronde van de eerste periode. Volgende week zullen een aantal mensen een greep mogen doen in de collectie schaakboeken.

17/11           Herman heeft een (zeer fijn om te lezen, doorspekt met een flinke vleug humor) relaas aangeleverd omtrent zijn ervaring tijdens de wedstrijd SCL 1 – Mid Fryslan 2. Daarbij heb ik zijn partij gepubliceerd op de partijenpagina. Het verslag van “Wolf” heb ik geplaatst op Wolfverslag.

Het tweede wint met klinkende cijfers, 2,5-5,5

16/11           René heeft inderdaad dat verlangde smeuïge stukje aangeleverd omtrent de wedstrijd SCL 1 – Mid Fryslan 2. Op de verjaardag van zijn zoon, reist pa vanavond af naar Lemmer. Uiteraard ben ik van plan deze speciale dag op te luisteren met een overwinning. Plaats van handeling is: Dienstencentrum, Wiepke Hofstraat 8, 8531 GJ Lemmer

15/11           Ik heb wat meer wetenswaardigheden toegevoegd omtrent het externe gebeuren…..extern

15/11           Een eclatante 6,5-1,5 winst op de, op dat moment, nummer twee, Mid Fryslan. Mooi werk van de mannen van tc Michiel Takkebos. Komende donderdag reist het tweede naar Lemmer om in diezelfde klasse ook punten te scoren. Alle spelers zijn ingelicht. Toch ook 14 borden voor de “interne”, waar sommigen hadden afgemeld omdat ze ook donderdag moeten spelen. Mooie opkomst dus, waarbij twee patstellingen te bewonderen waren….de partij tussen Lieuwe-Hindirk en Henk-Siebolt. Morgen meer over deze enerverende avond. Ik verwacht wel een publicatie van één van de spelers van het eerste team omtrent zijn impressie over deze avond. Dan….maar ook daarover later meer: “Jaap legde afgelopen weekend beslag op de gedeelde eerste plaats in de B-groep van het Waling Dijkstra Toernooi. Op weerstandspunten is Jaap eerste geworden, echter het prijzengeld moest gedeeld worden met drie andere spelers. Toch weer een bewijs dat Jaap in blakende vorm verkeert. Proficiat!!!

14/11           De indeling voor ronde 9 is gepubliceerd. Vanavond speelt het eerste team thuis tegen Mid Fryslan 2. Mocht de uitslag zo komen uit te vallen als vorig jaar dan zal er zeker geen reden tot klagen zijn. Onlangs heb ik een mail laten rondgaan omtrent het schaken op zaterdag vanaf seizoen 2018/2019. Slechts drie personen gaven aan hiervan gecharmeerd te zijn. Geen aantal om een team af te vaardigen om deel te nemen aan de KNSB competitie. Animo om vanaf volgend seizoen deel te nemen aan de viertallen competitie is er ook niet echt, echter deze vraag leg ik iedereen in april voor om dat vervolgens terug te koppelen aan de bond. Het Douwe Sijtsma Toernooi. Ik heb besloten dat de speeldatum voor de eerste twee turnussen 19 december wordt. Gezien de externe perikelen is er geen andere mogelijkheid. Dit houdt wel in dat we een extra speeldag hebben v.w.b. de interne competitie. Een snelschaaktoernooi zal de dinsdag voor Pasen gehouden worden. Wel zal 19 december opgeluisterd worden met de jaarlijkse lekkernijen. Vanavond kunnen jullie je reeds inschrijven voor het Douwe Sijtsma Toernooi.

08/11           De uitslagen en stand na ronde acht zijn gepubliceerd. Een nagenoeg volle zaal, maar liefst 19 borden. Hindrik wist zijn eerste winstpartij te verzilveren en koploper Wietse ging onderuit tegen Zahid. Meer mensen raakten hun ongeslagen status kwijt. Marinus werd gedurende de avond op de hoogte gesteld dat ‘ie voor de tweede maal opa is geworden, PROFICIAT. Een jarige Oscar luisterde zijn dag op met een overwinning. PROFICIAT. Jaap was reuzetrots dat zijn offer werd beloond met winst, publiceren maar, we zijn zeer benieuwd naar deze offerdrang. Kortste partij was die tussen Herman en Wesley, een miniatuurtje mag ook op de site verschijnen heren.

07/11           Vanavond de achtste speelronde. Na de eerste periode, die over tien ronden gaat, ben ik van plan de eerste ronde van het Douwe Sijtsma Toernooi te laten verspelen. Vanaf volgende week kunnen jullie je daarvoor aanmelden op een formulier wat in de speelzaal ligt. Voor meer info omtrent dit toernooi…klik

01/11           Een verslag van de voorzitter omtrent de wedstrijd Hynstesprong – SCL 3

01/11           Een zeer leuke avond met verrassende uitslagen. Kijkend langs enkele borden werd de uitslag anders dan op dat moment deed vermoeden. Steven bijv. gaf een totaal gewonnen stelling uit handen tegen “good old” Piet Vlieg. Zo ook Pravin, die moest berusten in remise tegen Siep, die een betere eindstelling kende. Corina versloeg toch verrassend Lieuwe de Jong. Begin van de avond trof ik Paul buiten die in paniek was, zijn beurs, met daarin geld en passen had ‘ie vermoedelijk laten liggen bij de Lidl. Tuurlijk moet je dan terug en hopelijk hebben ze daar zijn beurs gevonden……Jammer voor Jefta, die echter, stelde zich sportief op, klasse. Jefta heb ik oneven gegeven en Paul afwezig. Puur overmacht en ik hoop echt dat de portemonnee weer terecht is. Nieuws over de uitwedstrijd van het derde publiceer ik later op woensdag

31/10           De indeling voor speelronde zeven is gepubliceerd. Het derde team speelt vanavond tegen Hynstesprong (paardensprong) in St. Niek. Aanvang van de partijen is 19.45 uur.

30/10           Michiel is geëindigd op een 50% score (4 uit 8)tijdens het toernooi in Hoogeveen. Wel ratingpunten winst, hetgeen inhoudt dat de gemiddelde weerstand hoger was dan verwacht. Zo is die 50% een prima prestatie van “Tak”. Jammer natuurlijk dat na die 3 uit 4 er nog één punt werd toegevoegd uit de overige vier partijen. Hindirk heeft besloten lid te worden van SCL. Na twee avonden te hebben proef gedraaid is hij een welkome aanvulling in onze competitie.

25/10           De zesde ronde is gespeeld en uitslagen en actuele ranglijst zijn gepubliceerd. Een enerverende avond. Onze clubgenoot “Tak”, als nummer 47 gepositioneerd in “groep amateur 2”, doet het met een score van 3 uit 4 voortreffelijk tijdens het toernooi in Hoogeveen. Het levert een gedeelde achtste plaats op. René heeft de kans op succes, winnen van William, laten liggen. Een foutieve afruil was de oorzaak. Dat was ook het geval bij Pravin-Auke. Zahid liet in de analyse zien hoe Auke had kunnen winnen.

24/10           De indeling voor de zesde speelronde is gepubliceerd. Na een verlies in de eerste ronde heeft Michiel Takkebos zich hersteld door twee winstpartijen tijdens het toernooi in Hoogeveen. Het toernooi duurt t/m 28 oktober.

18/10           Toch wel enkele verrassende uitslagen. Koploper Michiel incasseerde zijn eerste nederlaag en daar leek het lange tijd niet op. Vanuit de opening stond ‘ie prima, maar daarna….concentratie? Zijn tegenstander Jaap neemt de koppositie over! Joram speelde verdienstelijk remise tegen Wesley. Renee weigerde het remise-aanbod van Corina, zelfs na “drie maal dezelfde stelling”. “Ze staat gewonnen”, zei Renee, hoewel Corina remise claimde na zetherhaling (3x). Tsja, dat is remise Renee en anders moet je opgeven. (Smile). Remise dus. Toch ook verrassend hoe Lieuwe verloor van “youngster” Steven. Lees de cijfers er rustig op na. O ja, Hylke kwam niet opdagen. Ik ben naar zijn huis gelopen, maar het bleek dat zijn zoon Sybe op visite was en Hylke geheel vergeten was dat dinsdagavond schaakavond is. Ik hoop dat de heren een leuke avond hebben gehad en zie Hylke volgende week graag weer.

17/10           De vijfde speelronde vanavond, waarmee we op de helft komen van de eerste periode. Aan het eind van die periode mogen de nrs. 1 uit elke groep een schaakboek uitzoeken uit onze schaakbibliotheek. Hindirk Schotanus, een beginnend speler, komt vanavond langs. Hij mag het opnemen tegen Hylke Bron. Hindirk heeft voorheen een tijdje bij Philidor gespeeld en wil het nu wel eens bij Schaak Combinatie Leeuwarden proberen. Mij bereikte het nieuws dat Rudy Jasper maandag is overleden. Leden van het voormalige “De Burght” kennen hem nog wel. Rudy is in het verleden Fries Kampioen geweest bij de jeugd.

15/10           Er is weer een “Wolfverslag”. Een impressie van Herman v.w.b. het treffen tussen SCL 2 en 1.

12/10           Ik ben begonnen invulling te geven aan het externe gebeuren van onze club. Het is de bedoeling dat hier wedstrijdverslagen, persoonlijke impressies en uitslagen komen te staan. Iedereen is vrij een stukje aan te leveren. Dit kun je doen door mij zo’n verslag/impressie te mailen. Ik plaats het dan wel op de bewuste pagina. Hoe meer inzenders hoe leuker te lezen!! Ik zou zeggen: “Neem plaats in de zetel van een schrijver/dichter.”

11/10           Een stevig pak slaag. Ik had gerekend op 2-6, maar het werd een zevenklapper, met knappe remises van Theo en Auke. Het eerste op koers om een klok in de wacht te slepen en dat zal ook de laatste zijn, gezien er weinig tot geen animo is om een uitgeholde FSB competitie op te luisteren met wat viertallen volgend seizoen. Cijfers vind je vanaf woensdag op de FSB site. Ik zal deze week een pagina aanmaken met onze externe gebeurtenissen.

10/10           De tiende van de tiende. Vanavond het treffen tussen het tweede en eerste team. Een spektakelstuk van de bovenste plank. Dit jaar is het laatste jaar waarin met achttallen wordt gespeeld, dus een herhaling zit er niet in. Dawid heeft via de mail zijn excuses aangeboden, aan Henk Kunnekes in het bijzonder, vanwege zijn afwezigheid vorige week. Rugklachten hielden hem van de clubavond, maar vanavond zal hij er weer zijn. De indeling voor de vierde speelronde is gepubliceerd.

03/10           Achtendertig van de vierenveertig spelers waren aanwezig in een loeihete speelzaal, klimaatbeheersing is meer dan wenselijk. De meeste partijen waren tegen een uurtje of tien wel afgelopen. Pravin en Zahid waren tot elf uur druk bezig met een eindspel, welk door Pravin (toch een pionnetje minder) keurig, maar wel spannend, remise werd gehouden. Dawid kwam niet opdagen, jammer voor Henk Kunnekes. Ik heb Henk “oneven” gegeven, heeft ‘ie dat alvast maar gehad. Morgen bel ik Dawid wat de reden was van “verstek laten gaan.”

03/10           De indeling voor de derde speelronde is gepubliceerd. Afgelopen zaterdag heb ik me kostelijk vermaakt in De Friese Club. Daar was een rapidtoernooi voor dubbels georganiseerd door Jan Hibma. Wietse de Jong vormde een koppel met achternaamgenoot Migchiel. Een bondig verslag van Jan Hibma vind je hieronder. Kijken naar schaken, althans als jezelf op dat moment niet actief schaakt, daar vind ik niets aan. Maar lekker aan een tafeltje hangen met een biertje en praten over schaak des te meer.

Zaterdag, 30 september - De “skaakstikken” vlogen er zaterdag letterlijk en figuurlijk af tijdens het rapidtoernooi voor duo’s. In zowel het sfeervolle Grand Café als ook op het balkon van de historische biljartzaal bonden 10 duo’s in 7 ronden de strijd met elkaar aan. Het werd vooral een strijd tussen Philidorianen en Laskerianen hetgeen extra pikant was met het oog op de wedstrijd tussen Philidor 2 en Lasker 1 aanstaande zaterdag. Het was echter tegen de klok van 18.00 uur het Groninger duo Lucas van Foreest en Stefan Colijn dat er met de hoofdprijs vandoor ging met een score van 13 uit 7. De strijd om de tweede plek was ongemeen spannend en het waren uit eindelijk De Jong en De Jong (Migchiel en Wietse) die met 9 punten een drietal achtervolgers een punt voor bleven.
De tweede ratingroep werd een prooi voor Maarten Etmans en Siegbert de Jong (8 punten) die het trio Rienk Sijbesma, Abe Douwe Willemsma en Jan Hibma nipt achter zich lieten. Lucas, Stefan en Migchiel scoorden alle drie 6 uit 7 en de prijs voor de beste persoonlijke score in de B-groep ging met 4,5 uit 7 naar Siegbert. Uit de analyse na afloop kon worden opgetekend dat het een zeer geslaagd toernooi was en zeker voor herhaling vatbaar. 
Door Jan Hibma.”

27/09           Een zeer geslaagde dinsdagavond, met hier en daar een verrassing. Lees het er zelf op na bij uitslagen en stand. Jan Hibma was aanwezig voor promotie en nieuwsgierigheid of wij werkelijk zo’n volle zaal hebben. Mensen die interesse hebben om duoschaakrapid te doen zijn van harte welkom zaterdag bij de Friese Club. Opgeven uiterlijk donderdag. Ik ga zeker kijken!!

26/09           Vanavond de tweede speelronde, indeling volgens het keizersysteem. Helaas heeft Andry zijn lidmaatschap moeten opzeggen, dit vanwege het zeer vroeg opstaan op woensdag, hetgeen voor hem niet te combineren is met een (lange, late) schaakavond. Ik heb Andry uit de deelnemerslijst gehaald. Zijn tegenstander van vorige week, Wim, krijgt een NGBS score. (niet gespeeld buiten schuld). De indeling is inmiddels gepubliceerd.

21/09           René is “back on track”. Oftewel, DE schrijver van de club heeft weer een Wolfverslag aangeleverd. Soms met een serieuze ondertoon, maar veelal doorspekt met een dikke vette knipoog naar het schaakgebeuren. Ook velen buiten onze club genieten van zijn pennenvruchten op onze site. Gisteren de vergadering van de FSB bezocht. Met een ruime meerderheid is besloten vanaf volgend seizoen enkel nog met viertallen uit te komen. Ik vind het nogal wat een voorstel te lanceren en verenigingen die met achttallen willen spelen dit recht te ontzeggen. Ik conformeer me totaal niet in de beweegredenen hiervoor. De afgelopen jaren is er totaal niet een fatsoenlijke indeling geweest voor achttallen (behoudens de promotieklasse). Dit echter, mag de indeler zichzelf aanrekenen. Het is mij verder wel prima, ik zie dat externe gebeuren toch niet meer zitten. In belang van onze club zal ik komende dinsdag jullie enkele voorstellen doen om ons te beraden op de toekomst. Jullie belang, clubleden, staat voorop en niet dat van een bond die puur preekt voor eigen parochie.

20/09           Verheugend te zien dat Martijn Heere weer aanwezig is. Top!! Siep Hoeksma heeft te kennen gegeven deel te nemen aan de competitie. Welkom Siep!. Vanaf volgende week een automatische indeling die vanaf 16.45 uur te bewonderen is. Denk wel aan de afmeldregel, deze vind je door te klikken op het reglement. Niet afmelden is altijd beter natuurlijk, maar doe het op tijd.

19/09           Veel leden hebben gereageerd op mijn mail van vorige week omtrent het al/dan niet verschijnen vanavond. Het levert een volle speelzaal op. Ik neem dan ook aan dat iedereen gebrand is op weer een nieuw seizoen vol met mooie partijen, vreugde, teleurstelling, maar altijd terugkijkend op een leuke avond, waar gezelligheid een zeker niet te onderschatten factor is. Voor ieder wat wils. Siep Hoeksma komt vanavond kennis maken met de club en wie weet speelt ‘ie direkt een partij mee. Siep heeft een verleden bij De Donger (1612) en woont nu in Leeuwarden. Een logische keuze dat je dan bij SCL belandt. Gezien zijn rating zal hij zich bij ons als een “vis in het water voelen”. Vanavond dus een handmatige indeling op basis van opkomst en rating. Bijv. 1-20, 2-21 etc. Ik raad iedereen aan het reglement even door te lezen, want sinds de ALV van vorige week zijn er enkele dingetjes veranderd. Roelf heeft vorige week een auto-ongeluk gehad. Behalve wat kneuzingen en spierpijn is hij er redelijk goed vanaf gekomen. Roelf, beterschap, we hopen je snel weer te zien op de club. De indeling voor de eerste klasse is gepubliceerd. 10 oktober speelt SCL 2 tegen SCL 1. Een historisch moment, want echt veel vaker zal dat waarschijnlijk niet gebeuren. (smile). Vanavond graag om 19.30 uur aanwezig, zodat het startschot op tijd kan worden gegeven.

14/09           Ik heb de ratinglijst en groepsindeling geplaatst. Iedereen heeft een mail gehad omtrent zijn/haar aanwezigheid komende dinsdag. Graag, voor degenen die dit nog niet gedaan hebben, even reageren of je komt/of niet komt.

13/09           Gister is het startschot gegeven voor weer een nieuw seizoen. Een druk bezochte ALV, met enkele mutaties in het bestuur. Na vele jaren te hebben samengewerkt met Theo Jellesma besloot onze voorzitter van het eerste uur te stoppen met zijn functie. Theo was vanaf 2000 voorzitter bij De Burght en daarna bij Schaak Combinatie Leeuwarden. Hij werd in de bloemetjes gezet door zijn opvolger Henk Hartsuiker. Tevens werd Theo gekroond tot “Lid van Verdienste”, een titel die hij zeer zeker verdiend heeft. De functie van secretaris wordt na het vertrek van Conrad ingevuld door Siebolt Visser. Wegens drukke werkzaamheden moest Conrad besluiten te stoppen met schaken. Jammer uiteraard, want er zat grote progressie in zijn schaakspel. Ook was hij een welkome deelnemer aan de schaakdinsdagavond. Michiel Takkebos is algemeen bestuurslid en zal tevens de taak van teamcaptain van het eerste team op zich nemen. Andry Gontsjarenko is nieuw bij de club. Enig zoekwerk op het www leerde me dat hij drie jaar geleden een rating had van 1350. Welkom Andry!!! Er hebben enkele veranderingen plaats gevonden in het reglement. Zo bestaat een nul na acht afmeldingen niet meer. Je behoudt ook na acht afmeldingen 1/3 van je waarde. Wel is aangenomen dat er minimaal 20 partijen (incl. extern) moeten worden gespeeld wil je in aanmerking komen voor promotie c.q. een prijs. Een prima bestuur weer welk de club zeker tot grote hoogten gaat brengen.

29/08           Ik ben begonnen met het invoeren van de deelnemers(sters) aan de interne competitie 2017/2018. Daarbij is Herman de Vries een welkome aanvulling. Zodra ik iedereen heb ingevuld publiceer ik dit op de site. Iedereen heeft inmiddels een uitnodiging gekregen voor de ALV op 12 september. Niet? Laat me dit dan z.s.m. weten dan krijg je alsnog een uitnodiging en agenda. Kennen jullie mensen die overwegen lid te willen worden bij een schaakclub, SCL natuurlijk!!!

21/08           Iedereen heeft uiteraard haar/zijn rating per 1 augustus er al even op nagekeken. Dit is de rating die ik voor jullie invoer voor de interne competitie. Per 1 november verschijnt de volgende ratinglijst. Hier zal de interne niet in verwerkt zijn, immers, we hebben dan nog maar enkele wedstrijden gespeeld. Ik dien de gespeelde partijen van september dan door te mailen en dat zijn er twee. De resultaten van de interne competitie doe ik de ratingcommissaris toekomen in de maand december en die kunt u nakijken wanneer de ratinglijst per 1 februari verschijnt. Vervolgens stuur ik de resultaten van januari t/m maart. Die “update” verschijnt vanaf 1 mei. Volgend jaar augustus verschijnen dan de resultaten van april en mei. Komende woensdag vergadert het bestuur. Dit ter voorbereiding op de ALV. Een uitnodiging en benodigde informatie ontvangen jullie tijdig in de mailbox, maar noteer alvast dinsdag 12 september.

11/07           Zoals jullie zien heb ik de naam van de pagina aangepast. Immers, ik publiceer niet enkel competitieperikelen, maar van alles wat de club en haar leden aangaat. Verheugend is te melden dat Herman de Vries komend seizoen de gelederen van de Combinatie komt versterken. Zowel in- als extern! Via de mail heb ik iedereen op de hoogte gesteld omtrent de gezondheid van ons aller Anne de Jong. De vooruitzichten lijken goed, maar hij heeft nog een lange weg te gaan. Uiteraard zal ik jullie via de mail op de hoogte blijven houden. Het is alweer halverwege juli, de vakanties moeten nog beginnen in het noorden, maar over een kleine twee maanden hebben we de ALV alweer, dinsdag 12 september. Ik wens iedereen een fijne vakantie en mocht er zich iets voordoen op schaakgebied aangaande onze leden, dan lezen jullie dat op deze pagina.