Club- en competitienieuws

 

Douwe Sijtsma Toernooi

Waling Dijkstra Toernooi

 

23/10                 De zaal zat vol, het podium omvatte twee tafels en verhitte gezichten. Johan Greuter maakt progressie en maakte het Wim ontzettend moeilijk, maar helaas, net niet. Het beloofd voor de toekomst zeker meer. Hij blijft de C groep aanvoeren, maar ziet de achtervolgers dichterbij komen. William en Jaap, kanshebbers voor het kampioenschap, troffen elkaar en iets wat op remise leek leverde eerstgenoemde toch nog de winst en daarmee voert hij de ranglijst aan en is een vol punt los van Irfan die knap wist te winnen van Rudolf. Martijn deed prima zaken in de B groep en gaat fier aan de leiding. Het woordje “fier”, zal niet door alle leden met liefde omarmt worden, of niet Renee?  Overigens is diezelfde Renee lijstaanvoerder in de D groep. Vermeldenswaardig is nog wel even de winstpartij van Remco op Marinus. Als laatsten zaten Tjeerd en Matijs elkaar te bekampen met uiteindelijk eerstgenoemde die aan het langste eind trok. Mooi dat al die twintigers langzaam maar zeker beter worden. Gister maakte ik al reclame voor de Douwe Sijtsma Competitie en de aanmeldingen stromen gestaag binnen. Niet vergeten je aan te melden dus. Andries zat dan wel oneven, maar heeft zich prima vermaakt. Voor degenen die niet op de hoogte zijn van het oneven-zijn, dit kan je eenmaal per seizoen overkomen. Je krijgt vervolgens een 100% score toegevoegd, zie reglement. Morgenavond wordt er door William en mij gewerkt aan de pagina’s die ik onderhoud, zodat ook bij het lezen van bijv. ranglijst, indeling, uitslagen en competitie- en clubnieuws, de bovenste “banner” in het beeldscherm blijft. Alle linkjes dienen te worden aangepast, maar ik verwacht dat niemand daar hinder van zal ondervinden.

 

22/10                 Uitslagen en stand beste mensen, met maar liefst 24 borden voor de interne de drukst bezochte avond ooit. Gaat prima!! Je mag jezelf best een duimpje geven. Morgen meer over deze avond.

 

22/10                 Vanavond de zesde speelronde. Het speelschema. Een zeer gering aantal afmeldingen en een mooi even aantal, iedereen kan schaken, ideaal. Takkebos is het toernooi in Hoogeveen prima begonnen met 2 uit 3. Hij komt uit in de Amateur 1 groep.

 

17/10                 Sander Hilbert heeft besloten vanaf komend dinsdag deel te nemen aan de competitie. Zijn komst hing al een tijdje in de lucht, maar studie is nu afgerond en ja, dan heb je iets meer tijd. En wat ga je dan doen? Juist, lid worden van een schaakclub, in dit geval niet zomaar een schaakclub natuurlijk. Veel plezier Sander en dat je maar snel partijen mag gaan winnen. Siebolt en Ernst, de mannen die zorgdragen voor reclame – en promotieactiviteiten, maar ook het werven van sponsors c.q. adverteerders, zullen jullie komende dinsdag kort op de hoogte stellen van hun werk tot nu toe en hun plannen naar de toekomst toe. In juni organiseert SCL weer het snelschaakkampioenschap van Friesland en volgens mij liggen ze al redelijk op koers om gelden te genereren zodat dit, ook financiëel, weer een succes wordt. Lees hier informatie en speeldata Douwe Sijtsma Competitie en meld je aan. Een deelnemerslijst volgt op korte termijn.

 

16/10                 Iedereen mooi op tijd, zodoende konden alle partijen na een inleidend praatje beginnen om 19.47 uur. Een volle zaal waar je enkele minuten later een speld kon horen vallen. Iedereen bezig met zijn/haar partij. Op het podium moest het eerste de eer laten aan de mannen van Schaakwoude. Als laatste zat daar Zahid, terwijl de andere kant de buit al binnen had met 2,5 punt, te knokken voor remise en hij werd daarmee beloond ook. Zodoende, 1-3. Dezelfde cijfers waarmee het derde verloor. Een speler van Bakkeveen werd gedurende de avond duizelig, ijlde naar de wc, maar net voordat ‘ie de pot bereikte loosde hij zijn genoten maaltijd voor de pot. Bardame Hennie zag zich genoodzaakt deze restanten te reinigen en deed dit met verve. Geen prettig werkje, bah. Na een half uurtje op de chesterfield kon de Bakkevener zijn partij vervolgen, met succes, ook dat nog. Geen succes op het scorend vermogen deze avond. Intern een daverende verrassing… Rudolf snoepte een halfje af van William.  Partijen kunnen ook worden aangeleverd trouwens en vervolgens gepubliceerd. Misschien dat er ook mensen zijn die extern spelen om een verslagje aan te leveren? Een leuke bezigheid hoor. Dan een vraag over de afkortingen v.w.b. onderstaande tabel. De eerste drie kolommen lijken me duidelijk. De hoofdletter W staat voor aantal partijen, de N voor gescoorde punten, Ro voor je startrating, elo lijst 1 augustus, RaTg de rating van je tegenstander. W- We, daar staat in Johan’s geval +0.895. Dat cijfer wordt vermenigvuldigd met de K-factor, die meestal 20 is en soms 30. Dus door zijn winst op een tegenstander met een rating van 1689 krijgt Johan er 20 (of 30) x0.895 elopunten erbij. In zijn geval een uitmuntende prestatie. Over prestatie gesproken, dan kom ik bij de laatste kolom TPR, staat voor toernooi prestatie rating. Dit cijfer zal gedurende een aantal partijen stevig veranderen, c.q. dalen of stijgen, maar trek je daar niet veel van aan, de één na laatste kolom, die is belangrijk en wordt beïnvloed door te winnen (positief) of te verliezen (negatief).

 

Klasse 2C

Team

W

N

Ro

RaTg

W-We

TPR

1.

Johan Greuter

SCLeeuw. 3

1

1

1331

1689

+0.895

2489

2.

Wolter Jongsma

Philidor 3

1

1

1426

1686

+0.819

2486

 

15/10                 Alle cijfers weer bijgewerkt. Zowel de uitslagen en stand na de vijfde ronde. Helaas, beide teams zagen de punten met de auto meegaan naar de bezoekende clubs. Morgen meer! Uitslagen van de externe wedstrijden zijn verstuurd!

 

15/10                 De vijfde speelronde vanavond. Met de komst van het eerste team van Schaakwoude en het vlaggenschip van Bakkeveen (tegen ons derde) belooft het een drukke zaak te worden in onze speelzaal (wanneer niet trouwens?). Graag zie ik dat iedereen om 19.45 uur achter de borden zit, immers externe wedstrijden beginnen op dat tijdstip, dus graag op tijd aanwezig. Binnenkort kun je je inschrijven voor het Douwe Sijtsma Toernooi. Alle informatie publiceer ik de komende week. Speelavonden vind je door te klikken op agenda in het bovenste kader.

 

11/10                 Morgen, 12 oktober, lijkt het ideaal schaakweer te worden. Je bent dan van harte welkom in Sneek om deel te nemen aan het Ouwe Vat Toernooi. Een zeer gezellig toernooi met stapels vleesprijzen en om een zaterdag op een aangename manier door te brengen. Voor meer informatie klik op bovenstaande link. Er is nog plaats voor enkele spelers, dus wacht niet te lang met aanmelden.

 

09/10                 Maar liefst 54 spelers bezetten de speelzaal op dinsdag 8 oktober. Mede door de komst van twee viertallen. Het tweede speelde op het podium een formidabele wedstrijd en wist Emanuel Lasker 2 te verslaan. Een echte titanenoverwinning, de mannen van Lasker 2 hadden een ratinggemiddelde van 1898, ruim 150 elo punten meer dan SCL 2. Een machtig mooie pot van de mannen van teamcaptain Spijkerman. Het vierde moest de punten aan Mid Fryslan laten. Henk Kunnekes wist als enige een punt in Leeuwarden te houden. Volgende week weer een volle zaal, het eerste en derde spelen dan een thuiswedstrijd. Blij verrast werd ik door Henk Droogsma die 12 flessen wijn beschikbaar stelt voor de periodekampioenen gedurende het seizoen. Zo’n periode loopt over tien ronden en de nummer één uit elke groep krijgt een fles wijn. Dat brengt mij ertoe om elke week toch maar even de belangrijkste kanshebbers te noemen. Daar gaat ‘ie. Na vier ronden de nummers één uit elke groep: Groep A: William, groep B: Rudolf, groep C: Johan (Greuter) en groep D: Renee. Een fraaie geste van Henk, waarvoor een dankwoord op z’n plaats is. Gedurende de avond stevige donderslagen en het regende stevig. Om 10 over 12 werd het droog en keerden de laatsten huiswaarts. Het is weer een aangename avond geweest.

 

09/10                 Uitslagen en stand geplaatst. Het tweede won haar wedstrijd en het vierde moest de punten laten aan Mid Fryslan. Ik zal de uitslagen doorsturen naar de FSB, morgen meer. Jonathan heeft vergeten af te melden, een congres. Gelukkig niets ernstigs dus. In drie weken tijd drie nieuwe leden erbij. Ritske de Vries, Joram van Dijk en afgelopen dinsdag Adam Taylor. Welkom heren, veel plezier en uiteraard vele mooie partijen gewenst!

 

08/10                 Vanavond de vierde speelronde. Daarbij twee teams die in het kader van de FSB competitie een thuiswedstrijd spelen. Een goed gevulde speelzaal, waarbij het tweede team op het podium wordt gestationeerd. Iedereen graag omstreeks half acht aanwezig want de wedstrijden beginnen stipt om 19.45 uur. Daarbij tevens het verzoek om geen gesprekken te voeren in de overvolle zaal, daar is de ruimte bij de bar uitermate geschikt voor tenslotte. Ook analyses niet in de speelzaal, maar neem je bord mee en analyseer in de barruimte.

 

02/10                 Liefst 44 spelers/sters wisten de weg te vinden naar de schaakarena, een prima gevulde speelzaal. Na de komst van Joram en Ritske mochten we een beginnend schaker welkom heten die eerst de sfeer wilde meemaken en dan weet je eigenlijk al: “Die wordt lid”. Zo geschiedde, welkom Adam! Nu is het zo dat een zaal vol gelijkgestemden (schakers dus) ieder beginnende schaker of gevestigde schaker heel makkelijk over die moeilijk te nemen drempel heen helpt. Het nodigt meer uit dan een zaal met een handjevol schakers. Tak neemt alvast een voorschot op een (wederom) succesvol seizoen. Hij wist te winnen van Jonathan. Partij volgt. Daarnaast is de remise die Henk Kunnekes boekte op Zahid ook een reuzenprestatie. Het halfje wat Peter Leus afsnoepte van Wim is ook vermeldenswaardig. Ook vele andere borden bleken onder spanning te staan en er werd prima gestreden. De partij Wietse versus William werd in de verre tijdnoodfase beslist en leverde laatstgenoemde de volle winst.  Lees de stand en uitslagen even na.

 

01/10                 Vanavond de derde speelronde en voorlopig de laatste dat wij deze fascinerende sport onder mekaar bekampen. Vanaf volgende week vinden er namelijk externe wedstrijden plaats in ons “honk”. Dinsdag 8 oktober spelen het tweede en vierde een thuiswedstrijd en de week daarop mogen het eerste en derde aantreden voor hun eerste ronde in het kader van de FSB competitie. Graag ontvang ik vanavond van de teamcaptains van het tweede en vierde de namen van de spelers. Joram van Dijk is terug van weggeweest. Hij heeft meer ruimte om dinsdags te komen schaken. Voor de club een mooie ontwikkeling uiteraard. Welkom Joram!!

 

27/09                 Afgelopen woensdag is de loting verricht voor de voorronde van de FSB bekercompetitie. Michiel Takkebos koppelde ons tweede bekerteam aan NEO, een thuiswedstrijd welke gespeeld wordt op dinsdag 19 november. Bekerteam 1 mag het een week later proberen tegen Heerenveen 2, ook thuis. Overigens mogen ook anderen dan de basisspelers van de reguliere teams één en twee deelnemen in één van de twee teams, zolang hun rating maar niet hoger is dan het gemiddelde van de basisteams. Voor het eerste is dat 1828 en voor het tweede 1677. Misschien een suggestie voor de heren Takkebos en Spijkerman om eens andere spelers “extern te laten ruiken”? Het Fries Kampioenschap Snelschaak is toegekend aan ons. De datum dat dit spektakel plaatsvindt is zaterdag 6 juni. Meer informatie volgt t.z.t.

 

25/09                 De vier basisteams heb ik vandaag doorgegeven aan de competitieleider van de FSB. Het was een hele toer, vooral om het derde te bemannen. Voor Remco Keizer en Johan Greuter betekent dit een nieuwe fase in hun nog prille schaakleven. Een verheugde Irfan liet me weten dat er een recordaantal bezoekers op één dag is te melden. Het oude record (860 ergens in oktober 2018) is daarmee verbroken. Overigens staat de teller voor vandaag alweer op ruim 1100. Voor een webmaster een mooi gegeven natuurlijk en een teken dat de site “leeft”. Ook dat is een mooi gegeven, want een levende en prima opgezette site levert leden op. Vanavond ga ik naar de ALV van de FSB. Een nieuw bestuur en voor de club ben ik daar om te vernemen of wij het FK snelschaakkampioenschap in juni 2020 weer kunnen organiseren.

 

24/09                 Kruitdampen opgetrokken. Veel spannende partijen en verhitte gezichten. Zie de uitslagen en stand om te zien wat dit heeft opgeleverd. Ritske de Vries heeft zich prima vermaakt en heeft besloten lid te worden, was mijn oneven beurt wel waard. Zijn eerste (en niet de laatste) winstpartij heeft ‘ie binnen. Morgen meer.

 

24/09                 Vanavond de tweede speelronde. Leuke partijen, maar ook enkele waarvan ik dacht, voor de betrokkene spelers niet interessant. Toch heb ik ze maar laten staan, zo na ronde vier zal alles redelijk in het normale zijn, de paring bedoel ik dan. Ritske de Vries komt vanavond kennismaken en een partij spelen. Tijdens het Snakkerburen snelschaaktoernooi is het schaakvirus bij hem uitgebroken.

 

23/09                 De competitieleider van de F.S.B. heeft een druk weekend achter de rug. Dit heeft geresulteerd in een compleet competitieschema voor seizoen 2019/2020. Ik stel voor dat de teamcaptains hun spelers op de hoogte brengen van dit fenomeen, zodat iedereen de speeldata tot zich neemt en op de bewuste speelavonden aanwezig zijn. Voor de mensen die twijfelden of eerst het speelschema wilden afwachten alvorens zich beschikbaar te stellen (o.a. Remco Keizer en Johan Greuter, zie schema van S.C.L. 3) meld je komende dinsdag aan!!

 

18/09                 Liefst 41 spelers wisten de weg naar wijkcentrum te vinden om aldaar de eerste speelronde mee te maken. Rudolf kwam 10 minuten na de “deathline” binnen en vond zich “oneven”. Sportief opgevat en hij kon zich bezighouden met de samenstelling van het tweede team alsook het 2de bekerteam wat we kunnen inschrijven dankzij zijn inspanningen. Drie verrassende uitslagen, wel remises, maar toch. Freddie, Renee en Joop snoepten respectievelijk Peter L., Auke en Siep een halfje af. Overigens is het nu ook weer niet zo dat de spelers met de hogere rating zo maar even over hun tegenstander heenwalsten. Meer dan genoeg strijdlust op de borden. Kijkend naar de ranglijst…..Alle instellingen in het keizersysteem staan goed, maar vreemd is het toch wel iets. Eigenlijk zou Rudolf aan kop moeten gaan, na de tweede speelronde zal het toch allemaal wel weer goedkomen. Voor nu heb ik geen idee….Binnenkort komt Joram van Dijk de club weer bezoeken. Een goede ontwikkeling.

 

17/09                 Naar volle tevredenheid is de eerste  speelronde van 2019-2020 van start gegaan. Meende ik dat Rudolf Spijkerman wegens een oneven beurt aan kop zou gaan, dat is even anders. Zijn “lotnummer” was ietsies lager. Morgen een uitgebreider verslag. Eerst maar even uitslagen en stand na ronde één. Klik boven voor je keuze.

 

17/09                 Vanavond de eerste speelronde die traditiegetrouw handmatig wordt ingedeeld. Zoals bijv. 1-31, 32-2, etc. Uiteraard kun je je niet blindstaren op de deelnemerslijst en alvast uitrekenen tegen wie je vanavond speelt want ik heb al enkele afmeldingen binnen. Vanavond tussen 19.45 en 20.00 zal de uiteindelijke paring plaatsvinden. Vanmorgen heb ik iedereen in bepaalde groepen geplaatst. Dit op basis van de huidige ELO, maar ook gekeken naar promotie/degradatie van vorig seizoen. Binnenkort kunnen we nog twee nieuwe leden verwachten, hen deel ik in zodra ze te kennen hebben gegeven te komen spelen. Voor vanavond zie ik graag dat iedereen om ca. 19.30, maar uiterlijk 19.45 uur aanwezig is zodat we na een inleidend praatje om 20.00 uur kunnen beginnen. De kampioen, Wietse, bepaald vanavond de kleurverdeling. Dit, door eenvoudig de witte c.q. zwarte pion te kiezen. De nummer 1 geplaatst heeft dan die kleur en dan afdalend om en om. Ik wens iedereen een fijn seizoen en wijs nogmaals op de manier hoe je afmeldt. Zie daarvoor het reglement. Ik heb in elk geval één bekerteam aangemeld. Leden die ook graag een bekerteam willen vertegenwoordigen kunnen me dit vanavond laten weten. Uiterlijk 20 september kan ik dan een tweede bekerteam doorgeven aan de bond.

 

10/09                 De Algemene Ledenvergadering leverde weinig schokkende dingen op. Het bestuur had haar zaakjes prima voor elkaar. Uiteraard werkt Siebolt de notulen uit en zal die aan iedereen mailen. Het is raadzaam om het reglement door te lezen. Voor de afwezigen……we starten met vier groepen en het speeltempo is voortaan 1.15 uur en 30 seconden per zet toegevoegd. Noteren dient te geschieden gedurende de gehele partij. Door deze wijziging hebben we nu hetzelfde speeltempo als dat wat wij hanteren bij externe thuiswedstrijden. Overigens is het sowieso raadzaam het reglement even tot je te nemen, het kan problemen gedurende de avond voorkomen als je op de hoogte bent van de club c.q. schaakregels.

 

09/09                 Morgen, 10 september, trappen we het seizoen af met de Algemene Ledenvergadering. Iedereen heeft inmiddels de benodigde informatie en uitnodiging gekregen. Zondag 8 september wisten een zestiental spelers de weg te vinden naar Snakkerburen alwaar voor de tweede maal een snelschaaktoernooi werd gehouden. Zeer aangenaam weer en velen maakten een wandeling door de “Doarpstun”, om zo voor de verandering eens wat frisse lucht te inhaleren…..schakers houden zich meestal op in bedompte ruimtes. Om kwart over één werd het startschot gegeven door meesterindeler Wim Ykema. Hij zorgde ervoor dat het toernooi vlekkeloos verliep met af en toe een kleine pauze. Iedereen heeft zich prima vermaakt en zo omstreeks half vijf mocht René Wolfslag zich kronen tot winnaar van deze middag. Zijn enige nederlaag leed ‘ie tegen Ernst ten Haaf, de organisator van deze middag. Als prijs kregen de nummers 1 t/m 3 en kraslot, waarop zelfs een hoofdprijs ruste van € 150.000,=. Geen idee of er iemand een prijs gewonnen heeft, maar de nummer drie had tenminste een gratis lot. Jaap eindigde op maar liefst anderhalve punt van René. De gastspelers Hielke, Wytze, Douwe en Jappe moesten genoegen nemen met een ietwat mindere score, maar zullen er de volgende maal vast weer bijzijn.  In juni gaan we op herhaling in Snakkerburen, een zeer fraaie plek om zo’n toernooitje te houden. De eindstand.

 

06/09                 Komende zondag het Snakkerburen snelschaaktoernooi. Klik op bovenstaande link voor informatie en de voorlopige deelnemerslijst. Je bent vanaf 12.30 uur van harte welkom. Aanvang is 13.00 uur. Mensen die op het laatste moment denken: ”Heeee, lijkt me leuk”, kunnen natuurlijk altijd aanschuiven. Tot zondag!

 

19/08                 Vorige week heeft iedereen van mij een mail gehad met info omtrent de ALV, maar ook met drie vragen. Intern, extern en Douwe Sijtsma Toernooi met het verzoek deze te beantwoorden. Veel reacties binnen gekregen, maar ook van velen nog geen antwoord. Voor mij belangrijk natuurlijk, zodoende (ik ben al begonnen daarmee) kan ik je invoeren in het indelingsprogramma. Ook kan ik beginnen te inventariseren wie extern speelt. Degenen die nog niet geantwoord hebben…..doe dit even. Denk daarbij erom dat je niet de functie “allen beantwoorden” gebruikt, maar dit antwoord puur aan mij richt en niet aan alle leden, zoals drie personen deden. Alvast bedankt voor je medewerking.

 

13/08                 Jonathan heeft een verslag aangeleverd omtrent zijn zomerse schaakavonturen. Inclusief een analyse van een partij tegen een FIDE meester. Goed nieuws vanuit de hoek v.w.b. het ledenbestand. Mevrouw Root (Margriet) heeft besloten lid te worden. Een mooie ontwikkeling en ik heet Margriet dan ook van harte welkom bij de club!! Uiteraard heb ik ook dit seizoen weer een streefgetal voor ogen. Oktober vorig jaar doorbraken we de grens van 50 leden, dit seizoen kan de 60 behaald worden, tenslotte zaten we daar eind vorig seizoen dicht tegenaan. Ken je iemand die interesse heeft in de schaaksport, breng dan met al je enthousiasme onze club in beeld.

Voor schakers die al lid zijn van de FSB, bij een andere club spelen, maar geen interne competitie hebben of eentje die matig bezocht wordt en daarmee niet interessant is, sluit je aan bij SCL om daar als clublid (je blijft als hoofdlid aangesloten bij je eigen club) je wekelijkse partijen te spelen op dinsdagavond tijdens Frieslands drukst bezochte schaakavond. Een competitie die voor elke schaker een uitdaging is.

 

05/08                 Tijdens het Open NK in Dieren schaakte Jonathan de Kleuver zich, met een eindsprint van 3,5 uit 4 naar een verdienstelijke dertiende plaats. Het betrof de reservegroep A met maar liefst 63 deelnemers. Een prima prestatie en enkele ratingpunten rijker. Michiel besloot zich in te schrijven in de vierkampen en scoorde 1 uit 3. Deze zomer is Jonathan sowieso druk in de weer want op het moment van dit schrijven speelt hij tijdens het 23ste Hogeschool Zeeland Toernooi. Een zwaar bezet deelnemersveld met maar liefst 185 inschrijvingen. Het toernooi duurt t/m 10 augustus.

01/08                 De rating per 1 augustus vind je door te klikken op “rating” in het bovenste kader. De man die de meeste winst boekte: Remco Keizer. Proficiat kerel!!  Aan 50 leden zijn een rating toegekend terwijl we iets meer leden hadden. Deze mensen werden in een later stadium lid en hebben te weinig partijen gespeeld of zijn geen lid meer. Ik noem: Esther, mevr. Root (moet nog lid worden), Andries (deze zomer lid geworden), René (Huisman, geen lid meer), Sjoerd (geen lid meer), Edwin (te weinig partijen), Jefta (geen lid meer), Ronald (geen lid meer) en Jense (te weinig partijen). Deze rating geldt als startrating voor de interne competitie. Op basis van de ranglijst van de rating zal de eerste speelronde handmatig worden ingedeeld. Pravin is verhuisd naar Amsterdam, maar heeft aangegeven wel lid te willen blijven.

22/07                 Michiel Takkebos speelde tijdens een schaaktoernooi in Leiden. Lees over zijn prestaties en klik op B groep op de betreffende pagina. Overigens siert onze clubgenoot met een prachtfoto op de indexpagina. Hem is een digitale klok overhandigd voor zijn winstpartij op iemand met maar liefst 250 ratingpunten meer. Proficiat Tak!! Helaas kon hij deze prachtoverwinning geen vervolg geven en bleef op twee voltreffers steken. Oud-clubgenoot Stef van Kesteren deed het prima en met 6,5 punt eindigde hij op een mooie vierde plaats. (gedeeld tweede)

13/07                 Iedereen heeft zijn vakantie al geboekt, de schoolvakanties zijn immers begonnen. SCL heeft besloten om in navolging van het eerste snelschaaktoernooi in Snakkerburen er een tweede tegenaan te gooien. Dit zal plaatsvinden op zondag 8 september. Boek nu alvast een plaats voor dit succesvol gebeuren en meld je alvast aan. Maximaal aantal deelnemers is 28. Dit toernooi is toegankelijk voor leden en niet-leden. Meer info vind je door te klikken op de link Snakkerburen.

01/07                 Officiëel (en ook geestelijk) is seizoen 2018-2019 afgesloten. De berichten die ik afgelopen seizoen heb geplaatst op deze pagina heb ik opgeslagen als document. Indien je belangstelling hebt deze te ontvangen in je mailbox, om alles nog eens rustig door- c.q. na te lezen, laat me dat dan even weten.