Club- en Competitienieuws

 

21/09                 De externe competitie heb ik, in een overzichtelijk geheel, gepubliceerd. Het speeltempo wat we tijdens thuiswedstrijden hanteren is 1.15 uur, met daarnaast 30 seconden per zet toegevoegd. Tijdens uitwedstrijden is die 1.15 uur, 1.30 uur. De teamcaptains zijn: 1ste: Michiel Takkebos, 2de :Peter Leus, 3de :Matijs van der Bij en het 4de: Henk Hartsuiker. De deelnemende spelers vind je door te klikken op de link twee regels hierboven. Ik adviseer iedereen om het vernieuwde FSB reglement even door te lezen. Dit vind je uiteraard op de FSB site

19/09                 DE verrassing van de avond was natuurlijk de remise die Roelf boekte op William. Rinze deed het tegen Jaap prima en laatstgenoemde zat peentjes te zweten. In het late eindspel ging Rinze de fout in, tijdnoodfase, maar wat heeft ‘ie een kans gehad deze partij in winst om te zetten. Hylke hield Theo in bedwang en nieuwkomer Tjeerd lukte hetzelfde bij Siep. Voor het overige wisten de favorieten het droog te houden. Inmiddels heb ik de teamcaptains een voorzetje gegeven v.w.b. de indeling van de teams. Deze week informeer ik jullie daarover via deze rubriek. Overigens vinden jullie op de “info-extern pagina” een overzicht van de poules en het schema van de eerste speelronde. Dawid Sokalov heeft te kennen gegeven te moeten stoppen met schaken vanwege een druk studieschema. Ik wens onze “kaartvirtuoos” heel veel succes, daarnaast heeft Tjeerd Popma te kennen gegeven lid te worden.

19/09                 De eerste ronde is gespeeld hierbij de uitslagen en stand. Morgen licht ik de verrassingen eruit! Klik op de link “intern” boven deze pagina voor de cijfers. Het kan zijn dat je even functietoets F5 moet gebruiken, browsergeschiedenis verwijderen of met een muisklik vernieuwen moet, moest ik ook, maar dan komt de huidige stand in beeld.

18/09                 De eerste  speelronde van het nieuwe seizoen vanavond. Vorige week hebben we na een lange warme zomer hernieuwd kennis gemaakt tijdens de ALV. Daar kwamen geen schokkende elementen uit voort. Enkel het nieuwe speeltempo welk de FSB van plan is te gaan hanteren (1.30 uur en 30 seconden per zet erbij per persoon) en de klassenindeling van de FSB (enkel nog viertallen) is toch wel de grootste verandering. Tijdens de ALV van de FSB op 19 september zal ik dit aankaarten, gezien wij als gebruiker van de speelzaal de zaal hebben tot 23.30 uur (officiëel het tijdstip van de laatste ronde). Daarbij zijn we afhankelijk van de vrijwilligers of ze bereid zijn iets langer open te blijven, maar dit is geen zekerheidje. Tot nu toe doet het personeel niet moeilijk, maar we zullen er terdege rekening mee moeten houden. Ik heb de deelnemerslijst aangepast en in de laatste kolom vinden jullie de bereidheid om extern te gaan spelen. Hier staat een ja of nee, maar ook nog enkele lege plekken. Zij hebben vanavond nog de mogelijkheid zich aan te melden want deze week dien ik de teamsamenstellingen te mailen naar de cl van de FSB. Vanavond zoals je al onderstaand kunt lezen een handmatige indeling. Graag zie ik iedereen tussen 19.30 en 19.45 uur binnendruppelen, zodat de partijen op tijd kunnen beginnen.

11/09                 Vanavond vindt de ALV plaats. Ieder’s komst is uiteraard gewenst. Ik heb inmiddels elke deelnemer aan de interne competitie ingevoerd in het keizersysteem. Hierbij de voorlopige deelnemerslijst, inclusief de “startrating”. Nieuwe leden adviseer ik om het reglement van de club op hun gemak eens door te lezen. Deze vind je op de indexpagina door op de link “spelregels” te klikken die je bovenaan deze pagina vindt. Volgende week, ik begrijp dat iedereen weer brandt van verlangen, begint de eerste speelronde van seizoen 2018-2019. Deze ronde zal gewoontegetrouw handmatig ingedeeld worden op basis van de ratinglijst van 1 augustus. Bijv. 1-20, 2-21, etc. Vooraf wordt door de kampioen geloot met welke kleur hij speelt. Loot hij wit, dan heeft de nummer 2 zwart, de nummer 3 wit, enz.

31/08                 Voor degenen die geen mail ontvangen hebben (of de mailbox niet geopend hebben)  hierbij de uitnodiging en agenda voor de Algemene Ledenvergadering die gehouden wordt op 11 september, aanvang 20.00 uur. Lasker organiseert volgende week zaterdag het FK snelschaak 2018. Bij interesse kunnen jullie eerst de uitgebreide informatie lezen