Ik ben Peter Lambeck en 44 jaar. Na een lange tijd van stilstand heb ik ongeveer een jaar geleden deze hobby weer opgepikt. Belangstelling voor luchtvaart is niet zo vreemd als je een oom hebt die bekend staat als de Nederlandse Spitfire expert en die jarenlang als conservator werkzaam is geweest in het Aviodome. Als je dan als klein jongentje bij je neef gaat logeren dan val je als het ware met je neus in de boter.

Het eerste schaalmodel dat ik ooit heb gebouwd was dan ook een Airfix Spitfire Mk Vb, schaal 1/72. Deze heb ik helaas niet meer en ik herinner mij alleen de lichtblauwe kleur van het plastic. Ik zal zo ongeveer en jaar of tien zijn geweest. Daarna volgden er meer modellen in verschillende schalen die allemaal verloren zijn gegaan. In die tijd 'hing ik ook regelmatig rond' bij vliegbasis Volkel, dat op zo'n half uurtje fietsen afstand lag van huis. Praktika fotocamera mee, zoomlens erop en oordoppen over de oren en vooral F-104's 'platen'. Zo rond mijn 18e kwam de hobby tot stilstand.

Toen enige jaren later op een zondagavond de TV kapot ging en een nieuwe pas een week later gekocht kon worden, ben ik weer gaan knutselen, want ik had nog wat liggen. De plankvoorraad en het gereedschap werd uitgebreid en ik besloot mij te beperken tot nederlands spul en dat doe ik nog steeds. Door enkele verhuizingen is het op zolder terechtgekomen en heeft het daar jarenlang gestaan. Eind 2008 moest de vloerbedekking van de zolder af (die lag er nog van de vorige bewoner en vol met stof) en kwamen de kits en gereedschap weer naar beneden.

Er moesten wel een nieuwe airbrush en een compressor gekocht worden, want die waren overleden. Een vitrine behoort ook tot de aanwinst dit jaar. Een zelfbouw spuitcabine is er inmiddels ook. Ik heb wel gemerkt dat het tegenwoordig met het internet zoveel gemakkelijker is geworden om referenties en materiaal te vinden. Het lezen van bouwverslagen van anderen kan ook heel leerzaam en tijdverdrijvend zijn als ik in een bouwdippie zit of bijvoorbeeld vanwege het weer niet kan spuiten.