NIEUWS

18 februari 2007

Nou dat is dan bijna anderhalf jaar geleden dat er weer eens wat nieuws op deze site komt te staan. Er is natuurlijk veel gebeurd in die tussentijd, Rick en Thomas zitten ondertussen op school en Nikki is ook al 3 nu. Kortom er valt natuurlijk hl vl te vertellen. Daar heb ik nu natuurlijk helemaal geen tijd voor omdat we straks wegmoeten, maar wat ik nu wel al even wil melden is dat we een nieuw huis gekocht hebben en dat ik de foto’s van de ontwikkeling van de bouw op deze site geplaatst heb. Kijk links bij de links en klik op ‘nieuwbouw Broekpolder’ om de foto’s te bekijken. Binnenkort meer nieuws van de Sprengertjes (echt waar ik beloof het).

26 juli 2005

M'n broer Paul is op 7 juli overleden. Hij was nog maar 36 jaar oud! We zijn het nog steeds druk aan het verwerken. 17 juli zou Paul 37 worden. Die dag waren we met z'n allen bij elkaar om nog wat na te praten over de hectische dagen na z'n plotselinge dood. De crematieplechtigheid in Driehuis was indrukwekkend. Nog nooit heb ik zoveel mensen afscheid zien nemen van iemand. Langs deze weg wil ik (namens de familie) iedereen bedanken voor de steun en het medeleven die we de laatste weken ontvangen hebben. We zijn het allemaal met elkaar eens dat Paul een gouwe gozer was! Ik heb ter nagedachtenis aan hem een pagina op deze site gezet. Mocht iemand iets toe te voegen hebben aan wat daar staat, mail het me dan...

20 april 2005

Nou! hh! Eindelijk weer eens wat nieuw nieuws van de Sprengertjes. We hebben het druk gehad de laatste paar maanden, maar vanavond ben ik toch van plan om onze pagina weer een beetje bij te werken.
De huwelijksfoto's zijn eraf; die heeft iedereen wel zo'n beetje gezien denk ik (meer dan 200000 bezoekers opeens, geen idee waar ze vandaan komen...). Ik heb de lettertjes wat aangepast zodat het allemaal wat rustiger overkomt en (echt ik beloof het) er zullen heel snel weer wat handige programmaatjes beschreven worden in de "progjes" afdeling.
Gelukkig zit de winter er weer op nietwaar mensen? Zo rond deze tijd van het jaar beginnen de warme dagen er weer aan te komen, alles wordt weer groen en de bloemetjes komen weer uit. Nog even en we kunnen vast weer in het tuintje zitten als we thuiskomen van het werk. Wij zijn met de Pasen natuurlijk weer een weekje naar Hongarije geweest. Was heel gezellig, mooi weer en we konden echt de hele dag buiten zitten als we wilden. Verder waren m'n ouders dit jaar 40 jaar getrouwd. Dat hebben we met de hele familie gevierd in het Partycentrum hier in de stad. Leuk gebowled en heerlijk gegeten en gedronken! Daar zijn heel wat foto's van genomen, dus die zal ik binnenkort maar eens publiceren...
Over foto's gesproken: Wij hebben sinds kort ook een digitale camera in ons bezit! Het is een "Canon Powershot A400" geworden, hij bevalt prima en ook hierover zal ik binnenkort eens iets schrijven en wat foto's van laten zien. Er liggen ondertussen 5 fototoestellen in de la, maar zo'n digitaaltje is toch wel prettig erbij...
Hier wilde ik het weer even bij laten. Blijf onze site bezoeken voor meer nieuws, handige progjes en leuke foto's. Ik probeer zo snel mogelijk weer wat nieuwe dingetjes te delen met jullie.
Groeten van de Sprengertjes!

 

2 januari 2005

De feestdagen zitten weer achter de knopen. Heeft iedereen er een beetje van genoten? Het viel dit jaar niet zo heel erg feestelijk op de zaterdag en de zondag, maar het is altijd toch wel gezellig nietwaar?
Natuurlijk wensen de Sprengertjes iedereen die dit leest een gezond 2005 toe en veel plezier en geluk in dit nieuwe jaar enzo. Ik weet niet hoe jullie erover denken maar 2004 is bij ons omgevlogen. Het lijkt wel alsof de tijd sneller gaat wanneer je kleine kinderen hebt.
Met kerst hadden we m'n ouders op bezoek. Natuurlijk veel te veel gegeten en gedronken, dus de volgende dag verplicht de buitenlucht in. Was gelukkig lekker weer met zelfs wat zon erbij, dus aan het einde van het uitstapje had iedereen een mooi kleurtje gekregen.
Tussen Kerst en Oud & Nieuw nog een weekje gewerkt. Ik durfde 's ochtends zowat niet in m'n auto te stappen, zo rustig was het in de straat. Zelfs de A9 was filevrij. Normaal rij ik nooit over de "snelweg", maar vorige week was het heel goed te doen. Scheelt toch 20 minuten reistijd als je zo door kan rijden.
Oudejaarsavond zaten we bij onze vrienden in Oss. We konden daar ook blijven slapen want ze hebben een hele zolderverdieping vrij. Het was natuurlijk weer hartstikke gezellig en de kinderen waren ook heel blij dat ze elkaar weer eens zagen. Er valt toch altijd weer heel wat bij te praten als je elkaar een tijdje niet gezien hebt. Was alleen nog een aardige klus om de kinderen in slaap te krijgen. Ons kroost viel pas om 11 uur in slaap, dus we hebben ze toch maar niet wakker gemaakt om middernacht. Dan waren ze vast niet voor vijf uur in slaap gevallen.
We gaan onze site een beetje aanpassen: De huwelijksfoto's gaan er binnenkort af. Er komen wat meer (links naar) handige extraatjes bij en hopelijk zal m'n vrouw binnenkort toch eens beginnen met die hongaarse pagina die we al zo lang beloven. Dat schiet maar niet op namelijk.
Tot zover deze nieuws update. Nogmaals iedereen de beste wensen voor dit nieuwe jaar. Maak er wat moois van en probeer van alles de lollige kant te zien.

 

14 december 2004

Iedereen is weer druk aan het werk. Vakantiedagen zijn een beetje op voor dit jaar... Weinig spektakel te melden dus vanuit huize Sprengertjes. Sinterklaas is hier natuurlijk ook langs geweest. Heeft bergen kado's achtergelaten voor de kinderen waar (gelukkig) druk mee gespeeld wordt.
O ja en Nikki mag van de Immigratie & Naturalisatie Dienst (IND) in ieder geval twee jaar in Nederland blijven! Da's toch fijn nieuws nietwaar? Ze mag van onze regering werken waar ze maar wil (Nikki is net 1 jaar oud), maar ze moet wel verzekerd zijn voor een verblijf in een psychiatrische inrichting. Volgens ons gaat er iets helemaal fout in dit land voor wat betreft de regelgeving. Maar goed, de ambtenaren hebben er 6 maanden over gedaan, dus die zullen wel weten waarover het gaat denk ik maar.
Dat verhaal van Nikki die de hongaarse nationaliteit heeft gekregen gaan we trouwens op een aparte pagina zetten op onze website; dat moet je gelezen hebben! Bureaucratie ten voeten uit!!! Typisch een gevalletje van wetgeving van een regering die evenver van de mensen staat als onze planeet en de planeet Pluto! Blijf terugkomen op onze site! Binnenkort kan je het verhaal lezen. We moeten alleen wel een beetje om onszelf denken, dus we wachten eerst even tot de verblijfsvergunning binnen is...

 

1 december 2004

We zijn net terug uit Hongarije. Toch nog even voor de winter begint naar de Hongaarse familie geweest. Het was wel een beetje een gok, want eind november kan je natuurlijk altijd al ergens in een sneeuwstorm terecht komen en dat is natuurlijk geen pretje met de hele familie in de auto.
Maar het was heel rustig weer in zowel Duitsland, Oostenrijk en Hongarije en met bijna geen verkeer op de weg konden we heel aardig doorrijden.

Zoals eerder gezegd wonen Klmn & Beti aan het Balatonmeer. Dat is ongeveer 1400km vanaf Haarlem en met een paar pitstops om te tanken en de kinderen uit te laten doen we er gemiddeld 15 uur over om er te komen. Een hele zit dus. Maar het is altijd weer de moeite waard en zowel de kinderen als opa & oma vonden het schitterend. (Kinderen worden lekker verwend en opa & oma zien de kinderen weer eens.)