Website van Henk Boogaard

Door op onderstaande titels te klikken, kunt u de liedjes beluisteren.
Pompoenetje
de Bieslook
Nootjes
Simpellied

Onderstaande foto is genomen tijdens de limerick-avond in
café "De 7e Hemel" te Deventer op 27 december 2005.

Henk Boogaard.

Biografie

Toen Henk zijn ouderlijk huis verliet, ruim 30 jaar geleden en op zichzelf ging wonen at hij eerst nogal eenzijdig: gekookte aardappels, groente uit blik en een hawaii- of poestaburger. In de jaren daaropvolgend kwam Henk steeds meer in aanraking met verse groente en dat beviel hem goed. Zo volgde hij lange tijd de principes van een populair groente- en fruitrijk dieet.

In die periode, we zijn nu in de beginjaren negentig aanbeland, moet het geweest zijn dat Henk zijn eerste zelfgeschreven lied schuchter ten gehore bracht voor een klein, intiem gezelschap. Hij ging vervolgens steeds gezonder eten en bekwaamde zich ondertussen in het schrijven van teksten door het volgen van cursussen. Op een gegeven moment viel dit samen en werden de eerste groente-en-fruitliedjes geboren.

Meer dan eens wordt Henk aangekondigd als 'De Zingende Groenteman', maar dit moet op een misverstand berusten. Jammer toch dat ze het van tevoren niet eerst even verifiëren. Henk is gewoon gek op groente en aangezien hij 'toevallig' een verbinding heeft met de 'Grote Melodietjeskamer' boven, gaan zijn geesteskinderen vaak over dat onderwerp. Trouwens, Henk behandelt ook nog andere alledaagse onderwerpen waar je normaal niet of nauwelijks van hoort.

Regelmatig schiet Henk, door iets wat hij leest, ziet, of hoort, zomaar spontaan een beginzin te binnen. In de manier waarop hij die uitspreekt zit de melodie dan al verweven. Vlak voor een optreden wil het nog wel eens gebeuren, dat Henk in een vreselijke dip belandt en even al het geloof in zijn eigen kunnen en teksten kwijt is. Net op het moment dat juist dat extra beetje zelfvertrouwen zo wenselijk is. Gelukkig weet hij zich, tot nu toe althans, nog steeds door die zure appel heen te bijten. Heeft hij eenmaal zijn eerste nummer ten gehore gebracht, dan klaart de lucht vanzelf weer op en is er ruimte voor het pure speelplezier.

Henk heeft weinig op met de clichematige contact-constructies en de gebruikelijke koetjes en kalfjes die in de huidige jachtige en vluchtige wereld gemeengoed zijn. Het optreden is voor hem een manier om met mensen in contact te blijven. Na afloop levert dat vaak interessante gesprekken op. Henk voelt zich het prettigst als hij een ander mens 'echt' kan ontmoeten, het ware 'ont-moeten', waarin plaats is voor stilte en diepgang.

Indien gewenst kunt u contact opnemen met Henk door op het volgende e-mailadres te klikken: henlebrogsand@hotmail.com.