Albufeira

Albufeira, voormalig vissersdorp, nu uitgegroeid tot één van de belangrijkste toeristenplaats van de Algarve.
Het plaatsje ligt aan de Atlantische oceaan, met diverse mooie stranden. Strand de Pescadores (Fishermans beach) grenst aan het oude centrum. De Strip is het nieuwe uitgaanscentrum, wat vooral door de jongeren druk wordt bezocht.
In het oude centrum,  vind je een gezellig plein waar in de zomermaanden diverse artiesten optreden. Rondom het plein zijn diverse restaurants,barretjes, gezellige winkeltjes,o.a. met  Portugees aardewerk, kleding , souvenirs, boetiekjes , sieraden, handwerk  etc.   je ziet vast wel iets   om te kopen of cadeau te geven. . Ga ook eens kijken buiten dit plein om wat te eten, hier vind je meer traditionele restaurantjes. Albufeira heeft diverse supermarkten: o.a. Alli super, deze vind je voorin het oude centrum. iets buiten het centrum direct gelegen aan de weg ,naar het nieuwe centrum van Albufeira, de Liddle. In het "nieuwe" Centrum van Albufeira vind je de modello, Pingo Doce. grote supermarkten waar echt van alles te koop is, van verse vis, groenten, vlees tot en met pannen en Potten. In dit centrum vind je ook gezellige winkeltjes, restaurantjes, pizzeria's, voor elk wat wils.
 

Stranden
 

Rondom Albufeira zijn schitterende stranden te vinden, een mooie strandwandeling van strand naar strand is aan te raden. Een paar mooie stranden zijn : Sâo Rafael, Fallesia, Penoco, verlengde van het Pescadores strand. Praia Balleeira, Praia da Maria Luîsa.
Kaart stranden Algarve. Alle stranden op een rij
 

Medisch centrum.

Vlak voor het oude centrum aan de N395 ligt het medisch centrum-eerste hulp. (spreken Engels)
Bij de strip zit het Health centrum, huisarts,tandarts, Fysiotherapeut. Hier zijn ook Nederlandse artsen aan verbonden.
Een Nederlandse Arts, de heer Folmer , zijn praktijk is te vinden in het oude centrum
Apotheken vind je in het nieuwe en oude centrum. wanneer de apotheek gesloten is, staat er op de deur vermeld welke apotheek in de directe omgeving open is.  Alarm nummer 112 (+landnummer)

Weer in Albufeira

Het weer in Albufeira is het gehele jaar goed, het heeft ongeveer 3000 dagen zon en 300 dagen regen of bewolkte dagen. In de nacht koelt het af,  De gemiddelde temperaturen zijn 25-35°., vooral de maanden juli-augustus-september zijn warme maanden.

Wat te doen in en rondom Albufeira

Behalve gezellig lopen door het oude centrum, kun je zonnen aan de mooie stranden, winkelen in de centra's.
Bezoek ook het Algarve Shopping Centrum in Guia. Met de auto, of Taxi te bereiken.

Eetgelegenheden.

Albufeira heeft diverse restaurantjes, waar je goed kunt eten. Vis is in Portugal-Algarve favoriet, de diverse vleesschotel zijn allen ook met zorg bereid,zelf eten we altijd bij een Portugese restaurants.
Wil je eens echt goed en lekker eten en op chique wilt eten, dan kan dat in het 2 sterren Michelin Restaurant: Vila Joya

Markten in Albufeira.

1e en 3e dinsdag van de maand. (vlooienmarkt)  3e zaterdag van de maand. maandelijkse markt.
Meer markten in de Algarve

Toeristen informatie

Ruo 5 de Outubro.
8200 Albufeira
tel: 351289-585279

Ned. Consulaat in Albufeira
Tel: 289-820903 (+351)

Portugese Ambasade

Kaart Albufeira

Uitgaan in Albufeira

In Albufeira vind je veel kroegjes, cafe's, zowel in het oude centrum als op de strip. Discotheken vooral buiten Albufeira, met een pendelbus te bereiken.
In het oude gedeelte vind je vooral gezellige cafe's met Live muziek. Voor de rustzoekers is Albufeira niet zo'n geschikte vakantieplaats, maar dit wil niet zeggen dat het een plaats alleen voor jongeren is, wij zijn boven de 50 jaar en komen al zo'n 15 jaar naar Albufeira, hiervoor gingen we naar Faro.
Overzicht cafe's e.d.  Filmje over café's oude centrum Albufeira. Restaurant Hollandaise

Uitgaan op de strip e.d

 Ziekenhuizen  

Albufeira heeft zelf geen ziekenhuis, je wordt door verwezen naar het zieken huis in Faro : tel.: 289-803411
          Privé kliniek Alvor. (bekend van tv) kijk je eigen verzekering na of je daar heen mag: ,,     282420400
Sinds kort is er ook een prive kliniek in faro, geef aan als je daar heen wilt,
normaal brengen ze je naar een staatsziekenhuis .
Sla de nummers van de privé klniek in je telefoon op!                                                                 ,,    289892000
Voor het telefoon nummer het landnummer gebruiken + 351

Wat te doen bij ziekenhuisopname in Albufeira-Algarve

Telefoneren/Bankzaken/Postkantoren

Telefoneren gebeurd of met je mobiel, land nummer ervoor +31.  Overal staan nog telefoon punten om te bellen, met telefoon kaarten, deze zijn te verkrijgen bij tabaks winkels, kiosk, benzinetankstation, campings e.d en in diverse winkles.
In Albufeira zijn diverse pinautomaten. Met een credit kaart kun je niet overal betalen! zorg dat je altijd wat contant geld bij je hebt, automaten worden op bepaalde tijden aangevuld, wij hebben meegemaakt dat er op zaterdag avond bij geen één Pin automaat geld te krijgen was, gelukkig hadden we nog 30 euro.
Er worden geen kosten in rekening gebracht. In Portugal betaal je met de euro.
Openingstijden banken postkantoren: Afhankelijk per plaats maar meestal : 8.30-12.30/13.30-18.00 uur. Bij kleinere plaatsen zijn ze 'middags gesloten.
 

Openbaar vervoer.

Bussen rijden redelijk op tijd, de bussen zijn voorzien van airco. Prijzen vanaf 1,10 euro per enkele reis. je kunt ook bij het  Eva kantoor voorin Albufeira een soort strippenkaart kopen, dan kost een ritje je ongeveer 80 eurocent per keer. treinstation bevind zich buiten Albufeira en wel in Guia. Per taxi te bereiken. Taxi kost ongeveer 4 euro p.p.
Een bezoek aan Lissabon is zeker een aanrader, je kunt zowel per bus als met de trein, boek dan ook een overnachting in Lissabon, 2 dagen heb je echt wel nodig om deze mooie stad te bekijken

Bezienswaardigheden Albufeira en Omgeving

Het oude centrum is nagenoeg auto vrij, en dwalend door de straatjes kom je langs mooie (Moorse stijl) huizen, winkeltjes, Loop naar de nieuwe Marina haven van Albufeira, met zijn kleurrijke appartementen. In de haven is iedere dag een vismarkt. Bezoek de kerkjes in het plaatsje en het kerhof.
de mooie stranden, heerlijk wandelen van het ene strand naar de andere. ben je moe, dan neem je de bus of het treintje terug naar plaats van bestemming.
Falesia strand, met zijn mooie rode rotsen.
Exursies Albufeira-Algarve.( ook goed te doen met eigen auto)
 

Sagres, Vila da Bispo,Lagos.  3 plaatsen die dicht bij elkaar liggen en inéén dag te bezoeken zijn.
Sagres een vissersplaatsje, met een kleine haven en visafslag. Sagres heeft een mooi strand met een 2 tal strandtenten-restaurantjes waar je goed kunt eten, in de binnen stad vind je ook diverse restaurantjes en gezellige winkeltjes. Even buiten Sagres vind je het Fort van Prins  Henri, vanuit de burcht heb je mooie uitzichten. Even verder  rijden en je komt op het  uiterste puntje van Eurpa  Cabo de Sao Vincente. Schitterende uitzichten vind je hier,  en het is mooi wandelen in de directe omgeving. Diverse marktkraampjes langs de weg.

  De pier is de afgelopen maanden beschadigt door  de stormen van de afgelopen maanden, waarschijnlijk wordt deze niet voor het a.k seizoen gerepareerd. Foto P.& S. van der Linden 

Voor meer plaatsen in de Algarve en hun bezienswaardigheden klik hier       


             

                                

   
  Algemene Informatie-Wat te doen in Albufeira-Kaart Albufeira    Meer algemene informatie :  PortugalAlgarve-Albufeira
Grotere kaart weergeven 
Het geheim van de Algarve Foto's Algarve Tips rondom Albufeira Foto's en filmpje Albufeira Links Albufeira
 grotten tochten Camping Albufeira Hotels Albufeira Bestolen?? wat te doen Home

All images are the Copyright of Raymond - Please contact me if you want to use any.|