Oostblok-hondjes kopen op afbetaling

Gepubliceerd op 12 maart 2006, 22:32

Terug

Zaandam 


Reacties

Dit is toch al jaren bekend, maar geen hond die er wat aan doet. En met hond bedoel ik geen huisdieren maar de politiek

Gepost door angelique op 12-03 22:49


Rentenaar is een verschrikkelijke zaak en neemt het met dieren welzijn met een pak zout, ik heb in Landsmeer met eigen ogen gezien hoe een kitten die aan de diaree was gewoon tegen de muur werd gegooid omdat ie ziek was, ze moeten deze keten de vergunning afnemen!

Gepost door bupo op 13-03 07:01


Inderdaad, sommige beesten zien dieren als een pak snel verhandelbare suiker...

Gepost door Leonardo op 13-03 08:50


Ooit in Wormer een katje gekocht. Was erg lief maar zeer onzindelijk. Iets wat een kat van nature niet is. Heb contact gehad met de dierenarts en die erkende het probleem van de kwaliteit van Rentenaar. Heb ook contact gehad met Rentenaar maar konden zogenaamd niets voor mij betekenen. Helaas naar het asiel moeten brengen omdat het thuis niet meer te harden was. Zonde van zo een lief dier. Nooit een beest kopen!!!!!!!!!!!!

Gepost door Danny op 13-03 09:45


Impulsieve aankoop van dieren is nooit goed en dat werkt rentenaar in de hand. Want ohw wat zijn die dieren schattig! Maar kijk ook eens verder , ontstoken oogjes, diaree en geen ruimte om lekker te ravotten. Wat gebeurt er met de katten en honden die niet op tijd verkocht worden , want als ze groter zijn is het niet meer zo aantrekkelijk . Mensen wees wijzer en koop geen dieren bij Rentenaar, denk er eerst over na en ga eens langs een asiel. Zit vol met leuke honden en katten die op een leuk huis wachten. En als niemand een dier koopt bij rentenaar dat moet het eens stoppen.

Gepost door Ellen op 13-03 10:00


Prima dat het Noordhollands Dagblad dit soort praktijken aan de kaak stelt, maar ik wijs graag op het feit dat de muur inmiddels is afgebroken, het ijzeren gordijn is opgetrokken en 'het Oostblok' dus niet meer bestaat. We spreken over 'het voormalige Oostblok' of gewoon over 'Centraal Europa'.

Gepost door Niels op 13-03 11:12


Rentenaar zou (en ook alle andere dierenwinkels) beter met het asiel kunnen samenwerken om dieren een nieuwe kans te bieden en onder te brengen. Ik ben ook vaak in het voormalig Oostblok geweest en de beesten zitten gewoon in een hok met bevroren eten. Maar dat zal wel niet genoeg geld opleveren. Daarnaast is ook al jaren bekend dat een Goudvis gek word in een ronde kom zonder zuurstof en het liefst met een plastic plant erin,deze worden ook nog steeds verkocht door deze zogenaamde dierenvriend. R.Kwikkel

Gepost door r.kwikkel op 13-03 11:32


Ja, en nu? Leuk dat het gemeld wordt, maar Rentenaar en consorten doen er het zwijgen toen en laten de storm overwaaien. Binnen een week zijn de meeste mensen het weer vergeten en gaat het leven weer 'vrolijk' verder. Tijd dus dat de gemeentelijke politiek zich eens over dit punt buigt, want het loopt de spuigaten uit met dit soort praktijken. Gewoon verbieden dus. Laatste tijd nog wel eens gekeken op Marktplaats of Speurders? Letterlijk duizenden dieren die worden aangeboden, waarvan een niet gering aantal worden aangeboden wegens gebrek aan interesse of tijd. Dit soort winkels moet een zorgplicht krijgen voor verkochte dieren. Wellicht dat dan het animo afneemt om dieren te verkopen.

Gepost door Frank op 13-03 11:35


Er zijn natuurlijk allerlei negatieve reacties en terecht er moet altijd iets ondernomen worden tegen dierenleed.Wij hebben ook een hondje gekocht bij Rentenaar Zaandam en zijn daar uiterst vriendelijk en professsioneel geholpen zij hebben ons verteld dat het hondje uit de oostblok kwam en je had de keuze op afbetaling of contant wij kozen voor kontant wij kregen keurig een paspoort + chip en voer en wat speelgoed mee. Wij hebben het hondje laten nakijken bij onze dierenarts en alles was tiptop in orde het hondje doet het prima en groeit als kool geen diarree geen traanoogjes ik zeg maar wij hebben het getroffen en na al het negatieve ook wat positiefs voor Rentenaar Ik vindt dat de mensen hun zelf goed moeten voorbereiden, wat ze gaan doen en niet impulsief moeten kopen omdat een kind uit een gezin roept ik wil een hondje en dan later met een kwade vinger wijzen waar hij vandaan komt.. We moeten er met z'n allen wat aan doen wat overal zit goed en kwaad ook onder de fokkers zitten er hondjes onder embarmelijke toestanden. Er zijn genoeg brood fokkers die zoals het woord zegt ook voor heel veel geld fokken... o en ps ons hondje was ondergebracht bij een gastgezin en kon daar heerlijk ravotten en spelen met z'n broertjes. en werd door die mensen naar de winkel gebracht nadat wij daarom vroegen.

Gepost door yvon op 13-03 11:52


Misschien wil Bupo (reactie 13/3) dit bij Justitie aangeven zodat er daadwerkelijk eens wat gedaan kan worden aan dit soort (slecht volk). Voorts is het (ieders reactie)überhaupt zinvoller naar het juiste adres te schrijven (politiek/deirenbescherming) i.p.v. hier slechts te 'roepen' want hier doet niemand er wat mee. Vooral niet kopen bij Rentenaar blijkbaar en zelf eens het heft in handen nemen, Nederiglanders!

Gepost door Hans op 13-03 12:22


Ik ben met dit geval naar de politie geweest echter die konden er niets aan doen. Het is mijn woord tegen dat van de winkelmedewerker. Maar zo is het wel vaker met het justitie apparaat in Nederland.

Gepost door bupo op 13-03 13:28


Ik heb zelf nog nooit een dier gekocht bij rentenaar, maar wordt al misselijk bij het zien van die kleine hokken met al die zielige dieren erin. Worden bijna nooit uitgelaten gezien de natte kranten die in de hokken liggen. Verder dieren kopen op afbetaling. belachelijk. Heb zelf via via gehoord dat ze dieren leasen. Zie je het voor je een hond leasen, deze na een paar maanden weer inleveren omdat het niet gaat. Zo kun je een hond helemaal verpesten met als gevolg dat ze een spuitje moeten krijgen omdat ze onhandelbaar zijn. Schandalig. Deze dierenwinkel moet zich gewoon met verkoop van artikelen bezig blijven houden niet met verkoop van levende dieren.

Gepost door cindy op 13-03 14:00


Jaren geleden kocht ik twee kittens bij Rentenaar in Wormerveer. Reden? Stom stom stom: omdat ik het zo zielig vond, die katten in die kleine kooitjes. Door ze te kopen hield ik dat natuurlijk alleen maar in stand. We konden meteen onze lol op: heel wat dierenartsbezoekjes volgden. De diertjes hadden zware diarree, niesziekte en zaten helemaal onder de vlooien. Het eerste jaar hebben ze ontzettend veel gezondheidsproblemen gehad. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot gezonde katten, maar niet dankzij Rentenaar. Nooit meer!

Gepost door Naomi op 13-03 14:21

het enige wat in mijn ogen helpt en wat ik dus ook doe is nooit wat kopen bij deze winkels dus ook geen voer of speeltjes of wat dan ook al is het nog zo goedkoop boycotten die handel ik rij graag een stukje verder om niet aan dit soort gasten mijn goeie geld te geven voor elk pupje of katje wat er word verkocht komen er weer 2 terug help dit stoppen en koop zeker geen hond of kat in een dierenwinkel

Gepost door simone op 13-03 15:02


Ik zou iedereen aanraden om vooral geen hondjes te kopen bij dieren speciaal zaken,hoe lief ze er ook uit zien,en dit geld ook voor katten, Een huisdier moet een wel overwogen aanschaf zijn,die niet even snel gekocht moet worden,om dat het er zo lief uit ziet. Hondjes uit de voormalige Oostblok landen zijn voor de verkoper erg aantrekkelijk grote winst, maar ook de overheid is hier mede schuldig aan waarom geen strengere regelgeving,politiek wordt eens wakker!

Gepost door Rita op 13-03 15:19


Ik vind het heel goed dat hier eens aandacht aan word besteed. IK vind het heel erg dat het zo maar mag. Een winkel is er niet voor om hondjes te verkopen Ik vind dat dat via een goeie fokker moet, of kijk in het dieren asiel. Al vind ik ook dat als mensen een hond nemen, ze eerst voor goede informatie moeten zorgen. Dat voorkomt een hoop ellende en verdriet zowel voor mens en dier.

Gepost door sjouk op 13-03 15:40


Ik vind het sowieso belachelijk dat er dieren uit het Oostblok worden geïmporteerd om hier te verkopen. Zitten de asiels hier niet overvol met dieren? En dan dat kopen op afbetaling. Het zijn verdomme geen breedbeeld-TV´s!

Gepost door Linda op 13-03 15:42


Prima artikel. Goed dat hier aandacht aan besteed wordt. Ik boycot dit soort winkels die hieraan meewerken. Ik snap niet dat mensen een dier als impulsaankoop zien. Waarschijnlijk omdat het geheel er zo meelijwekkend uitziet. Ik vind het een walgelijke situatie waar helaas met de huidige wetgeving niks tegen gedaan kan worden.

Gepost door Saskia op 13-03 17:02


LET OP ook de Faunaland winkel in Medemblik is een grote verkoper van deze hondjes, hij adverteerd o.a. op marktplaats en op zijn site dat het om pups gaat die bij nederlandse gezinnen zijn opgegroeid echter dit is lulkoek! Hij heeft onlangs zijn winkel 2 keer zo groot gemaakt van zijn winst terwijl de gemiddelde dierenzaak zijn hoofd net boven water kan houden vandaag de dag.......Tros Radar is inmiddels op de hoogte gebracht dus blijf kijken en loop deze dierenzaak van Faunaland(!) maar voorbij

Gepost door ronald op 13-03 18:04


Wij hebben 2 kittens gekocht bij Rentenaar (1tje in Wormerveer en 1tje een jaar later in wormer), maar die zijn heel erg gezond en zindelijk. Alleen de kattenknabbeltjes die je er bij koopt vinden de katten niet te eten. Alleen vinden we het zielig dat er op de hokken staat dat je ze niet aan mag raken terwijl die beestjes heel graag geaaid willen worden. Het kan dus wel bij Rentenaar.

Gepost door J.Y.Neij op 14-03 10:24


Als het goed is zelf de tweede Kamer vandaag een reactie vragen aan de minister van Landbouw(CDA) om regels rond de import van dieren uit het voormalig Oostblok. Alle partijen ondersteunen een motie van de Partij voor de Dieren behalve het CDA. Dus ben je dierenliefhebber weet je op welke partij je volgend jaar zeker niet moet stemmen.

Gepost door Danny op 14-03 11:32


Er moet inderdaad uberhaupt wat gedaan worden aan het importeren van dieren uit andere landen. Helaas maar waar. Ik heb een hondje gekocht bij een (dacht ik) goede kennel. Het zag er inderdaad erg goed, schoon en netjes uit. De honden hadden alle ruimte, ze hadden zelfs een mooie keurige buitenkennel. Wat bleek achteraf na al wat problemen te hebben gehad met karaktertrekjes. Deze kennel haalde ze ook zo uit het oostblok vandaan. De hondjes worden daar meteen bij hun moeder weggehaald. Krijgen dus niet de opvoeding mee die ze in de eerste weken van hun moeder krijgen. Wat dus best vervelend kan zijn voor de nieuwe eigenaar/moeder van het hondje. Mijn hondje is een schatje begrijp me niet verkeerd, maar hij heeft een moeilijker karakter om goed en direct op te kunnen voeden. Zorg dus dat je een hond koopt die toch zeker 8 weken bij zijn moeder heeft gezeten en dus de juiste begin opvoeding heeft gehad. Het scheelt je zo veel tijd en frustraties. Waardoor je ook minder snel het besluit neemt je hondje toch weer weg te doen.

Gepost door cindy op 14-03 19:09Terug