Almere

27ste Holland Triathlon NK Lang

  Almere 25 Augustus 2007


Wedstrijdgegevens
Datum: 26-08-2006
Discipline: Triathlon  NK
Afstanden: 3.8km Zwemmen, 180km Fietsen, 42,195km Lopen
Categoriën: Race
Website
Almere
Uitslagen
Html

Swim T1 Bike T2 Run
0:52:40
0:02:29 4:51:53
0:03:25
3:03:50
Tijden via ChampionChip
TOTAL TIME 8.51.47
NK Rank 9 of ?
Overall 11 of 348VIDEO (omroep flevoland)

VERSLAG

Het zwemmen ging de eerste ronden, voor de landgang, goed. Het tempo lag vrij hoog maar was goed vast te houden. Bij het ronden van de boeien kon ik steeds zien dat ik nog in beurt van de kop van de veld lag. Na de langgang kwam ik naast Bert Flier te liggen waar ik toen een tijd achter in de voeten ben gaan liggen. Tijdens de oversteek, van het zwemrondje naar de have, ben ik hem ergens kwijt geraakt en mijn tempo zakte wat terug (of de rest ging harden). Net voor ik de haven in zwom voelde ik dat mijn zwembrilletje niet goed zat en moets deze ff goed zetten. Tijdens deze manoeuvre verloor ik mijn badmuts! Die hing blijkbaar al geruime tijd als een bal vol water aan mijn brilletje te trekken aangezien deze ergens bij het ronden van een boei half af was gegaan. Daarna snel het water uit. Het lopen naar de fiets toe ging relatief soepel en ik was na wat zoek werk om mijn tas te vinden op weg op mijn fietsie.

Op de fiets vormde zich meteen een groepje waarin goed tempo gemaakt werd. Ik zag dat de kopgroep al een eind verder op was. Maar had nog hoop dat we met ons groepje dichterbij zouden komen. Niet wetende dat de eerste groep als bezeten te keer zouden gaan en we ze dus nooit meer terug zouden zien. Na de eerste 30km zakte het tempo wat en werd er met een stabieler tempo gereden zonder acties van de een of andere om weg te springen. Het fietsen verliep erg soepel. De eerste 2 ronden gingen op een comfortabel tempo en het laatste rondje zakte het tempo wat af. Tijdens dat laatste rondje kreeg ik ook wat last van mijn rechter knie. Maar niet zo hinderlijk dat ik niet door zou gaan. De wissel zone in.... daar heb ik een lange plas pauze moeten inlassen die voor mijn gevoel wel 3 uur en 5liter duurde. Met als gevolg dat ik iedereen die bij mij in de buurt zat met fietsen weer kwijt was.

Het lopen voelde wel goed afgezien van de knie die wat pijn deed. Maar gelukkig was de pijn wel dragelijk en door het relatief laag loop tempo, waarbij ik mijn knie niet volledig hoef te te buigen, was het te doen. Langzaam haalde ik weer wat mensen in die mij tijdens de wissel had gepasseerd. De eerste 2 ronden waren wederom erg goed te doen. De 3e rondje werd een stukje zwaarder. Na 34 km werd het moeilijk om mijn tempo hoog te houden (ondanks aanmoediging van Sjoerd mijn P.A. voor de dag ;)) en zag dat mijn hf afzakte. Bij kilometer 36 werd ik bijgehaald door Martijn Boot hij liep net een stukje harden en ik kon aan pikken. Het laatste stuk hebben we toen samen doorstaan..... Verstand op nul en lopen! In de laatste kilometer natuurlijk nog een eindsprint om te kijken wie 11e of 12e zou worden. En die kon ik gelukkig winnend afsluiten.


Hhhhhheerlijk mijn eerste hele volbracht en ook nog onder de 9 uur.
Niet te geloven een uur sneller dan verwacht :) Een heerlijke wedstrijd en een unieke ervaring!

De volgenden de keer ga ik  met een wat beter/langere voorbereidingsperiode kijken wat er nog meer mogelijk is op de hele :)