Rekeningnummer: 3965 67 371

Stichting Oost Europa Wezep Hattemerbroek

Het grote aandrijfwiel.

Deze wordt rechtstreeks vanaf de waterturbine aangedreven.† Hier zit de aandrijfas aan welke alle machines in de molen aandrijft.

Molenproject.

Uileacu de Beius, RoemeniŽ

Vanuit de Nederlands Hervormde gemeente uit† Wezep-Hattemerbroek is de stichting opgericht om immateriŽleĖ† en materiŽle steun te verlenen aan kerken, gemeenschappen en personen in Oost Europa; zulks vanuit de Christelijke levensovertuiging. Dit is het doel wat in de statuten van onze stichting staat. In eerste instantie waren we een comitť maar om echt het werk en onze doelstelling goed te kunnen uitvoeren moesten we een stichting worden. De stichting is officieel† van start gegaan 20 februari 2004.

Voor het molenproject is gekozen omdat Hulp Oost Europa een stichting zocht die wou helpen met het weer draaiend krijgen van een watermolen voor het malen van graan in Uileacu de Beius in RoemeniŽ.

Al veel werk heeft de stichting verricht om de molen draaiend te krijgen. Met giften en subsidies is de molen† gerenoveerd, en in de zomer van 2004 werd de molen feestelijk in gebruik genomen. Een grote domper was dat kort daarna door de hoge waterstand er een gat in de dam is ontstaan zodat het water wat nodig is om de molen te laten draaien naar een andere rivier stroomde en de molen ruim een jaar heeft stil gestaan. Maar met financiering van de Roemeense regering is de dam gerepareerd de rivier uitgebaggerd, zodat de molen sinds december weer kan malen.

 

 

Het stichtingsbestuur:

Telefoon: (038) 3762506 (Wim Niesing)

E-mail: stichtingoewh@chello.nl

Voorzitter :†††††††††† Dick Overweg

Penningmeester:†† Wim Pol

Secretaris:†††††††††††† Vacant

Bestuursleden:††††† Cor van de Beek

††††††††††††††††††††††††††††† Harry Coster

††††††††††††††††††††††††††††† Wim Niesing

††††††††††††††††††††††††††††† Riny van de Worp