Na een dag sporten gaat een lekker pilsje er wel in... en het gele gerstenat smaakt altijd beter als de sfeer goed is. Op deze pagina staan beoordelingen van après-ski gelegenheden in de Alpen.  
Plaats Bar Sfeer  Muziek Snorgehalte Bestellen Prijs
St. Anton Mooserwirt
Ischgl Schatzi
Ischgl Niki's Stadl
Ischgl Trofana Alm
Fügen PizzPub
Hintertux Hohenhaus Tenne
Mayer-hofen Ice Bar
Val Thorens TexMex
Zell am See Crazy Daisy
Avoriaz Shooters
             
 

St. Anton, Mooserwirt:
Het lijkt wel of après-ski hier is uitgevonden... De Mooserwirt is een klasse apart. De ligging is goed (nog op de piste), de muziek is goed en het bestellen van drank kan aan de bar en bij obers. DJ Gerhard weet in no-time de stemming er goed in te krijgen. Zowel op de twee verdiepingen binnen als buiten kan er volop worden gefeest. Niet goedkoop maar wel een echte aanrader!

naar boven

Ischgl, Schatzi:
De Schatzi in Ischgl heeft vermaak voor iedereen. Zo staan er op de bar Hiatamadl te dansen in authentieke Oostenrijkse klederdracht en geeft de barman elke avond een vuurspuug show weg. De muziek is niet de sterke kant van de Schatzi, te weinig stemmingmakende après-ski hits. Het bestellen van drank kun je aan de bar en is voor een getrainde aprèsskiër geen probleem, er is genoeg barpersoneel. Deze bar is mede door de optredens van de Hiatamadl een aanrader!

naar boven

Ischgl, Niki's Stadl:
Niki's Stadl staat garant voor een avond plezier. In deze bar stelen de twee entertainende DJ's Marcel en Niki de show. De muziek is erg goed, de ene na de andere après-ski topper volgen elkaar op. Drank bestellen kan bij obers die met grote dienbladen rondlopen of aan de bar en mag dus zelfs voor ongetrainde après-skiërs geen problemen opleveren (wel is aan de bar bestellen goedkoper). Niki's Stadl is een echte topbar waar ze erg goed weten wat gezelligheid is, kortom een echte aanrader!

naar boven

Ischgl, Trofana Alm:
Aan de centrum-zijde van Ischgl liggen de après-ski kroegen de Kuhstall en Trofana Alm. De Trofana Alm heeft meerdere in- en uitgangen en dat is maar goed ook, het kan er namelijk nogal druk zijn. De muziek is goed en er heerst een prima sfeer! Bestellen kan bij obers die met grote dienbladen op de twee verdiepingen rondlopen. De Trofana Alm is mooi en erg gezellig, zeker de moeite van een bezoek waard!

naar boven

Fügen, PizzPub:
Tja, het kan in de PizzPub ongetwijfeld best gezellig zijn... maar in december is dat nog niet echt het geval. Er worden geen après-ski hits gedraaid. Het bestellen kan aan de bar. In de PizzPub kun je onder het genot van een potje tafelvoetbal rustig een aantal pilsjes drinken maar voor de echte après-ski moet je hier niet zijn.

naar boven

Hintertux, Hohenhaus Tenne:
De HH-Tenne is een prima après-ski bar. De inrichting is erg mooi en sfeervol. De muziek is goed en DJ Chris heeft een leuke act. Zelfs de toiletten in de HH-Tenne zijn bijzonder en zeker de moeite van een bezoek waard. Het bestellen kan bij één van de bars. In de HH-Tenne treden regelmatig bekende artiesten op als Mickie Krause en Helmut aus Mallorca.

naar boven

Mayerhofen, Ice Bar:
In de Ice Bar worden naast de Oostenrijkse pilseners ook beugelflessen Grolsch verkocht. De muziek is niet echt super, redelijk hoog "toeter op je waterscooter"-gehalte. Toch is de sfeer in de Ice Bar goed. Het bestellen van drank kan aan de bar.

naar boven

Val Thorens, TexMex:
In Val Thorens zijn voor Franse begrippen erg veel après-ski locaties, één daarvan is de TexMex. Voor iedereen die niet van "Nederlandse-Eric-Dikeb-après-ski" houdt is dit een prima gelegenheid. Voor foute "toeter op je waterscooter" of "pizzahut" herrie zijn er La Luna en Le Monde. De aprèsski in de TexMex is niet te vergelijken met Oostenrijkse après-ski.

naar boven

Zell am See, Crazy Daisy:
De Crazy Daisy in Zell am See is een bar met een hoog Hollandse après-ski hits gehalte. De ligging is ook niet echt ideaal voor een après-ski bar, namelijk midden in 't dorp ver van de piste. De Crazy Daisy is best leuk maar geen super-tent. Het bestellen van de drank kan aan de bar en kan als het druk is wat langer duren.

naar boven

Avoriaz, Shooters:
Net als de Craisy Daisy is de Shooters een bar met een hoog Hollandse après-ski hits gehalte. In de bar komen veel Nederlanders en Scandinaviërs. Verwacht hier geen Oostenrijkse taferelen! De ligging is midden is het dorp tussen alle appartementen.  De Shooters is best leuk maar geen super-tent. Let op, in tegenstelling tot de Oostenrijkse après-ski sluit deze tent niet om 20.00 uur... en voor je het weet rol je om 22.00 uur bezopen uit de bar.

naar boven

 

Beoordelingen, zo objectief mogelijk...
Toch kan het gebeuren dat het afwijkt van uw bevindingen. Even voor de duidelijkheid, de juryleden komen uit het zuiden van 't land en weten wat feestvieren is (carnaval). Die juryleden houden niet van te drukke kroegen waar geen bewegingsruimte meer is (gezellig druk is okay, te druk is foute boel). Te veel Hollandse après-ski muziek van Eric Dikeb, Gebroeders Co etc. wordt door de juryleden ook niet gewaardeerd.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top 10 Après-ski hits 2004

 
1  Klaus & Klaus - Krankenschwester
 2  Leo Colonia - 75 D
 3  Buddy - Ab auf die Piste
 4  Helmut aus Mallorca - Der Hammer
 5  Bernd Stelter - Ich hab' 3 Haare...
 6  Wolfgang Ambros - Schifoan
 7  Bernd das Brot - Tanzt das Brot
 8  Frans Bauer - Heb je even voor mij
 9  Helmut aus Mallorca - Tux Tux Hintertux
10 

 

Top 10 Après-ski hits aller tijden


 1  Möhre - 20 Zentimeter
 2  Mickie Krause - 10 nackte Friseusen
 3  E.A.V. - Drei weiße Tauben
 4  Wolfgang Petry - Wahnsinn
 5  Höhner - Viva Colonia
 6  Dieter Th. Kuhn - Uber den Wolken
 7  Die Kolibris - Die Hande zum Himmel
 8  Brings - Supergeilezick
 9  Udo Jürgens - Der erste Sahne Mix
10  Almohi Express - Anneliese 2000