De Jukeboxen

Onze eerste jukebox, een "Wurlitzer 2104" uit 1957.

Zo'n acht jaar geleden gekocht en nog steeds een pronkstuk in huis. Vooral als in de avond de verlichting aan is.

Heerlijk naar muziek luisteren van Eddie Cochran, Jerry Lee Lewis, Buddy Holly, de Platters en nog vele andere bekende uit die tijd.

En als je eenmaal een jukebox hebt staan, dan komt er haast altijd een tweede. Ik was al gelijk verliefd op de "Seeburg Trashcan". Hij is mooi van lelijkheid. Het is een flinke bak, maar met de ronddraaiende kleurtjes onder de deksel en aan de voorkant onderin is ie geweldig. In deze gaan 78 toeren platen.
Een mooi compleet setje, toch?
Ook bij deze jukebox een walbox. En een speaker, de "Druppel". Dit is wel een repli

Dit is een gigantisch mooie wallbox, genaamd "Maestro" uit 1948. Er is weinig bekend over deze wallbox.

We zijn er wel achter gekomen dat er nog maar 6 bestaan wereldwijd, waarvan 1 compleet. Die staat in Amerika. Op zoek geweest naar de eigenaar maar daar is niets van bekend. Er zijn ook geen foto's van, dus als iemand ons kan helpen hiermee, graag.

Hieronder nog een paar foto's van de jukeboxen met het licht aan.
En als laatste een van onze Golden, Ronda, helemaal klaar voor het voetballen,

Ron had jaren geleden bij een jukebox museum een Wurlitzer speaker gezien en die vond hij zo mooi. Maar het ding kosten een vermogen dus niet voor ons weg gelegd. Toen zag hij er een op Ebay en vroeg aan mij of ik wilde bieden omdat ik die dag vrij was. Zo gezegd zo gedaan. Alleen ik kon niet tegen mijn verlies. Er was nog iemand aan het bieden en ging iedere keer over mijn bod heen.

Dat liet ik niet op mij zitten en heb op het laatste moment $ 500,00 geboden. Ik had gewonnen, kon niet meer terug. Zoiets heb ik nooit meer gedaan. Later bleek dat de mede bieder de eigenaar is van een jukebox museum.

Na een paar weken arriveerde de speaker en toen we de doos openmaakte schrokken wij wel een beetje. Het zag er niet uit. Al heeft het wel wat tijd gekost, Ron heeft er iets moois van gemaakt.

 

ca.
En natuurlijk kwam er ook een wallbox bij