uniek keramiek

kleurrijk en uniek is mijn keramiek

Kannen

Informatie

Telefoon: (026) 3613944

E-mail:nellekepinxter@chello.nl

 

Uniek is mijn keramiek

 

Mijn keramiek wordt met de hand gevormd, elk stuk is uniek.
Ik gebruik fijne, grove of gekleurde aardewerkklei, die ik soms afdek met gekleurde engobe alvorens het biscuit te bakken op 1000
° C.
Na de objecten voor de eerste keer gebakken te hebben breng ik kleur aan met sinterengobe, oxides, of glazuur, waarna het weer gebakken wordt. Hierna kan het werkstuk eventueel van transparant glazuur worden voorzien en nogmaals gebakken bij een hogere temperatuur tot max. 1100
° C.

Het kleurige keramiek maak ik in mijn atelier in Velp in Gelderland.

Ervaring

Ik ben begonnen met twee jaar portret boetseren, hierna heb ik twee jaar les gehad in het maken van handgevormde keramiek en glazuren van Jose Braam.

Ik wilde leren mijn eigen glazuren en engobes te maken en heb op internet gezocht naar een opleiding waar ik werkelijk alle fijne kneepjes van het vak kon leren. Zo kwam ik uit bij de driejarige ambachtelijke opleiding keramische technieken van de SBB te Gouda.

Hier heb ik drie jaar  les gehad van 2004-2007 van de docent handvormen Lucia Fransen en de docent draaien Mathieu van der Giessen.Bij deze opleiding hoort ook een groot stuk theorie en  je leert systematisch  glazuurproeven te doen en je eigen glazuren te ontwikkelen en toe te passen. Ook leer je gipsmallen maken.

Al met al ben ik al 9 jaar met klei bezig!

Hiervoor heb ik met veel plezier jaren grafiek gemaakt aan de Vrije Academie in Zevenaar. Het werken met klei heeft voor mij toch een extra dimensie.

Contact: