In Memoriam Ahsan Edor
Beste allemaal.

Tot 14 jaar geleden ben ik opgegroeid met als huisdier altijd katten.
Toen kwam er een dag dat dit veranderden. Dit gebeurde tijdens een wandeling ... heel schokkend. Een mooie langharige herder lag aan de ketting ter verdediging van een voordeur. Tot mijn grootte verbazing zak ik ergens in diezelfde tuin een klein puppy dat er erg zielig uitzag. Toen ik hem riep probeerde hij op te staan maar zakte direct weer in elkaar. Mijn hart was gebroken, niet wetende wat het kleintje mankeerde. Na diverse pogingen om ongeschonden de moederhond aan de ketting voorbij te zijn gekomen heb ik bij het betreffende huis aangebeld om te vertellen dat er iets niet in orde was met het kleine hondje.

De mensen werden gelijk boos en het antwoord was eigenlijk zo van: die rothond loopt hier in de weg dus als je wil neem je hem maar mee.............

Vanaf dat moment was ik dus in het bezit van een puppy en gaf hem de naam Ahsan (vertaald: de beste).

Vreselijk want het beestje was op sterven na dood en had verschillende verwondingen en een voetje waar een teen van weg was. Dus direct naar de dierenarts....... pfffffff, het arme diertje bleek mishandeld en tot overmaat van ramp ook nog de hondenziekte. De dokter gaf hem maximaal 3 maanden te leven. Daar wilde ik dus niet aan toegeven dus naar de volgende dokter.......... overal hetzelfde. Maar mijn inzet werd beloond..... ik had hem drie maanden en hij knapte langzaam op....... twee jaar later was hij redelijk over zijn problemen heen at normaal en ging lekker mee wandelen. Hij werd mijn beste vriend.

Tot mijn grootte verdriet heb ik hem op zaterdag 19 januari 2008 om 14.15 moeten laten inslapen. Mijn Schat en grootste vriend is bijna 14 jaar oud geworden. En wat een liefde heb ik van hem tijdens die jaren mogen ontvangen. Maar in mijn hart zal hij eeuwig doorleven.

Mijn passie voor honden is geboren toen ik dit kleine hondje 14 jaar geleden vond.

Home | Tekeningen | Schilderijen | Zeevissen | Mijn hond, mijn liefde | Links | Contact
e-mail

Copyright© Twinart 2007 - 2008