Goto my homesiteHome

Afstammelingen van David Falconer of Halkerton


Zeer interessante 'Falconer' familiebron:

Het boek: 'Falconer of Halkerton' door Paul McKee Gifford
Uitgever: Heritage Books, INC. - ISBN 10: 0788406159 / ISBN 13: 9780788406157
Heritage Books: Code: 101-G0615
Paul leverde me ook een groot aantal foto's en ander materiaal voor deze website.

Mijn dank daarvoor Paul, Wim Spaak

Webpagina inhoud:


Achtergrond

'Falconer' is een naam die afgeleid is van het Engelse woord voor valkenier, met varianten als: Falcon, Falken, Falkner, Faulkner. Deze naam is van Anglo-Saksische afkomst en verspreidt zich in de vroege tijden naar de Keltische landen: Ierland, Schotland en Wales en is terug te vinden in vele middeleeuwse manuscripten. Voorbeelden hiervan zijn Richard le Fauconer, Huntshire en een Walter le Fauconer, die in de Hundred Rolls in Engeland zijn beschreven, in het jaar 1273. Ene Geoffrey Fauconer was opgenomen in de Poll Tax van Yorkshire uit het jaar 1379. In Schotland is een Matheus of Falconer één van de getuigen bij een handvest van Earl David in het jaar 1202. En ene William the Falconer kreeg het land van 'Kirk of Maringtun' in het jaar 1200. In Ierland komt de naam 'Falconer' voornamelijk voor in Ulster, eeuwen geleden geïntroduceerd door de bekende Prime Minister Brian Faulkner.
Veel adel hadden hun eigen valkeniers in dienst. Nisbet schrijft de eerste geregistreerd (rond 1200) 'Falconer' naam toe aan Ranulph, zoon van Walter, valkenier van William the Lion. Deze Ranulph Falconer ontving van zijn koninklijke meester land in Mearns, dat toen Hawkertoun genoemd werd (ook wel genoemd: Haulkerton of Halkerton); een verwijzing naar zijn beroep. Robert Falconer de Halkerton wordt in 1296 in de Ragman Roll vermeld, waarin hij trouw zweert aan Edward I van Engeland. Het verging de Falconer familie voorspoedig en additioneel land werden verkregen bij Newton en Balendro.

Andere Schotse koningen, met name Malcolms III en IV, Alexanders II en III, en koning Robert the Bruce, hadden een voorkeur voor Forfar en de jachtgebieden rond de stad. Dit wordt weerspiegeld in plaatsnamen zoals 'Hawkerstown', nu gespeld als 'Halkerton' of 'Haulkerton', en het jachtgebied 'Kingsmuir', dat zich heeft uitgestrekt van Halkerton tot Dunnichen in het oosten. Verschillende vorsten hielden van de valkensport, die gehouden werd op de 70 koninklijke landgoederen, die zich uitstrekten van de 'Carse of Gowrie' in het zuiden tot aan 'Mearns' in het noorden.

'Haulkerton', was een landgoed in Laurencekirk (de oude naam was 'Conveth') in Kincardineshire, in bezit van valkeniers vanaf het begin van de 13e eeuw. Vroegere verslagen stellen dat de 'Lands and Manor of Conveth' aan Humphrey de Berkeley (stamvader van de Schotse Barclay-familie) werden gegeven in de late 12e eeuw. Een vroege kerk, gewijd aan 'St. Laurence of Canterbury' en bezocht door koningin Margaret (St. Margaret) als onderdeel van haar missie om de Keltische kerk opnieuw te verbinden met Rome, heeft misschien in 'Chapel Knap' ten oosten van 'Scotston Farm' gestaan. Het dorp Conveth maakte deel uit van het landgoed Haulkerton, waarvan de Falconers familie de rechten op het landgoed als valkenier van de koning hadden gekregen, toen de koning zijn residentie in Kincardine Castle bezocht.

Het Kasteel van Haulkerton dateert uit de 16e eeuw. Het eerste deel van het oude kasteel werd waarschijnlijk gesticht door Sir Alexander Falconer, 5e van Halkerton. De fundamenten van het oude kasteel zijn nauwelijks te vinden. Cramond (1894) verklaart dat het voor het laatst gebruikt werd als woning in het begin van de 18e eeuw en dat het in 1790 ten gronde ging. De stenen van het kasteel werden gebruikt voor dijken rond een plantage en de hoofdstabilisatie. Twee van de stenen zijn bevestigd aan de boerderij bij Mains. De ene is een corbel met een slecht gesneden vrouwelijk hoofd en de datum 1556, die betrekking heeft op de tijd van Sir Alexander, de vader van de eerste Falconer van Phesdo, en de andere is een gewone plaat, met de initialen L, A, F, die dateert uit 1648, de tijd van de eerste Lord Falconer. Later werd 'Inglismaldie' het landgoed van de Falconer familie.

Sir Alexander Falconer van Halkerton werd op 9 juli 1639 benoemd tot 'Lord of Session' (= justitieel lid van de Court of Session in Scotland, destijds onderdeel van de historische Judiciary of Scotland, een soort Departement van Justitie). Koning Karel I kende Sir Alexander, naast die titel, ook een jaarlijks inkomen toe van £ 200, voor zijn inzet, integriteit en betrokkenheid bij het Judiciary of Scotland. Zijn inbreng en invloed in de Schotse regering werd op 20 december 1646 erkend, toen hij tot 'Lord Falconer of Halkerton' werd benoemd, met de voorwaarde dat die titel alleen vererfd kon worden door zijn mannelijke nakomelingen.

John Keith kreeg als eerste de titel 'Earl of Kintore' (= Graaf van Kintore), samen met de titel 'Lord Keith of Inverugie and Keith Hall'. Zijn aantrekkelijke familiewapen ging, samen met de titels, over naar John Keith's zoon William, 2e Earl of Kintore, die met Catherine getrouwd was, dochter van David Murray, Viscount (= Burggraaf) van Stirmont. William Keith had twee zonen: John (die hem opvolgde als 3e Earl of Kintore) en William (die zijn broer opvolgde als 4e Earl of Kintore), en twee dochters: Lady Katherine (die met David Falconer trouwde, de latere 4Lord Falconer of Halkerton) en Lady Jean.
In 1778 werd besloten dat het 'Earldom of Kintore', met de bijbehorende titel 'Earl of Kintore' zou worden doorgegeven (via de lijn van zijn grootmoeder: Lady Katherine Keith) aan Antony Adriaan Falconer, 7e Lord Falconer of Halkerton, die toen de 5e 'Earl of Kintore' werd. Antony veranderde toen zijn familienaam in 'Keith-Falconer'.


Bronnen: The Scottish Nation - Falconer     William Ruxton Fraser: History of the parish and burgh of Laurencekirk     Wikipedia: Clan Keith


Parenteel van David Falconer of Halkerton

family relations icon

klik logo voor grafische weergave
click logo for graphical representation

I David Falconer of Halkerton is geboren omstreeks 1400 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland. David is overleden omstreeks 1448 in Scotland, ongeveer 48 jaar oud.
David trouwde, ongeveer 31 jaar oud, omstreeks 1431 met Elizabeth Strachan, ongeveer 14 jaar oud. Elizabeth is geboren omstreeks 1417 in Thornton, Fife, Scotland. Elizabeth is overleden omstreeks 1440 in Scotland, ongeveer 23 jaar oud.
Kind van David en Elizabeth:
1 Alexander Falconer of Halkerton and Lethen, geboren omstreeks 1440 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland. Volgt II.

 


II Alexander Falconer of Halkerton and Lethen is geboren omstreeks 1440 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland, zoon van David Falconer of Halkerton (zie I) en Elizabeth Strachan. Alexander is overleden op 19-05-1498 in Stirling Castle - Stirling, Scotland, ongeveer 58 jaar oud.
Alexander trouwde met Jeanet Ogilvy of Powrie. Jeanet is geboren omstreeks 1445 in Dundee, Scotland. Jeanet is overleden op 05-06-1528 in Scotland, ongeveer 83 jaar oud.


Alexander is de vroegste in de lijn van wie een afkomst kan worden bewezen
Alexander is the earliest in the line from whom a descent can be proved
 
Kind van Alexander en Jeanet:
1 George Falconer of Halkerton and Lethen, geboren omstreeks 1465 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland. Volgt III.

 


III George Falconer of Halkerton and Lethen is geboren omstreeks 1465 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland, zoon van Alexander Falconer of Halkerton and Lethen (zie II) en Jeanet Ogilvy of Powrie. George is overleden omstreeks 1511 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland, ongeveer 46 jaar oud.
George trouwde met Elizabeth Erskine. Elizabeth is geboren omstreeks 1470 in House of Dun - Angus, Scotland, dochter van John Erskine en Katharine Monypenny. Elizabeth is overleden omstreeks 1497 in Scotland, ongeveer 27 jaar oud.
Notitie bij George: Title: Sir, 3rd of Halkerton
Kinderen van George en Elizabeth:
1 Robert Falconer of Laik, geboren omstreeks 1488 in Scotland. Robert is overleden.
2 George Falconer. George is overleden.
3 Isobel Falconer. Isobel is overleden.
4 David Falconer of Halkerton and Lethen, geboren omstreeks 1495 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland. Volgt IV-a.
5 Jean Falconer, geboren omstreeks 1497 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland. Volgt IV-b.
6 Alexander Falconer, geboren in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland. Volgt IV-c.

 


IV-a David Falconer of Halkerton and Lethen is geboren omstreeks 1495 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland, zoon van George Falconer of Halkerton and Lethen (zie III) en Elizabeth Erskine. David is overleden op 08-10-1546 in Nairn, Nairnshire, Scotland, ongeveer 51 jaar oud.
David trouwde, ongeveer 20 jaar oud, omstreeks 1515 met Mariot Dunbar, ongeveer 21 jaar oud. Mariot is geboren omstreeks 1494 in Nairn, Nairnshire, Scotland. Mariot is overleden omstreeks 1550 in Nairn, Nairnshire, Scotland, ongeveer 56 jaar oud.
Notitie bij David: 4th of Halkerton
Notitie bij overlijden van David: overleden tussen 20 mei 1547 en 23 oktober 1549
Notitie bij Mariot: probably dau of Alexander Dunbar of Conzie, Kilbuyack and Aldcash
Kinderen van David en Mariot:
1 Isobel Falconer, geboren omstreeks 1521. Volgt V-a.
2 Alexander Falconer of Halkerton, geboren omstreeks 1522 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland. Volgt V-b.
3 Janet Falconer, geboren op 31-01-1523 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland. Volgt V-c.
4 Catherine Falconer, geboren omstreeks 1525. Volgt V-d.
5 Majorie Falconer. Volgt V-e.
6 Elizabeth Falconer. Volgt V-f.
IV-b Jean Falconer is geboren omstreeks 1497 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland, dochter van George Falconer of Halkerton and Lethen (zie III) en Elizabeth Erskine. Jean is overleden op 14-10-1584 in Scotland, ongeveer 87 jaar oud.
Jean trouwde met Alexander Dunbar of Cumnok. Alexander is geboren omstreeks 1480 in Durris, Aberdeenshire, Scotland. Alexander is overleden op 09-06-1527 in Durris, Aberdeenshire, Scotland, ongeveer 47 jaar oud.
IV-c Alexander Falconer is geboren in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland, zoon van George Falconer of Halkerton and Lethen (zie III) en Elizabeth Erskine. Alexander is overleden omstreeks 1511 in Scotland.
Alexander trouwde met Janet Arbuthnott. Janet is geboren omstreeks 1475 in Arbuthnott, Kincardineshire, Scotland. Janet is overleden op 08-06-1528 in Scotland, ongeveer 53 jaar oud.
Notitie bij Alexander: 2nd Laird of Halkertoun
Notitie bij Janet: dau of James Arbuthnott of that Ilk, 12th of Arbuthnott
Kind van Alexander en Janet:
1 George Falconer, geboren omstreeks 1500. George is overleden.
Notitie bij George: 3rd Laird of Halkertoun

 


V-a Isobel Falconer is geboren omstreeks 1521, dochter van David Falconer of Halkerton and Lethen (zie IV-a) en Mariot Dunbar. Isobel is overleden in 08-1553, ongeveer 32 jaar oud.
Isobel trouwde met John Middleton of that Ilk. John is geboren omstreeks 1518. John is overleden in 07-1588, ongeveer 70 jaar oud.
Alexander Falconer of Halkerton [1522 - 1587] 1 Alexander Falconer of Halkerton
V-b Alexander Falconer of Halkerton (afb. 1) is geboren omstreeks 1522 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland, zoon van David Falconer of Halkerton and Lethen (zie IV-a) en Mariot Dunbar. Alexander is overleden op 11-11-1587 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland, ongeveer 65 jaar oud.
Alexander trouwde, ongeveer 21 jaar oud, op 01-06-1543 met Elizabeth Douglas, ongeveer 19 jaar oud. Elizabeth is geboren omstreeks 1524 in Glenbervie, Aberdeenshire, Scotland, dochter van Archibald Douglas en Agnes Keith. Elizabeth is overleden op 01-06-1587 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland, ongeveer 63 jaar oud.
Notitie bij Alexander: Title: Sir, 5th of Halkerton
Notitie bij Elizabeth: dau of Sir Archibald Douglas of Glenbervie
Kinderen van Alexander en Elizabeth:
1 Agnes Falconer, geboren omstreeks 1544 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland. Volgt VI-a.
2 Alexander Falconer of Halkerton, geboren omstreeks 1545 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland. Volgt VI-b.
3 Christian Falconer. Volgt VI-c.
4 Hew Falconer of Little Inverochtie, geboren omstreeks 1555 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland. Volgt VI-d.
5 Archibald Falconer of Coltfield, geboren omstreeks 1557 in Coltfield, Scotland. Volgt VI-e.
6 Magdalen Falconer, geboren omstreeks 1558. Volgt VI-f.
7 Isobel Falconer, geboren omstreeks 1559 in Grange Hill, Scotland. Volgt VI-g.
8 Samuel Falconer of Kincorth, geboren omstreeks 1561. Samuel is overleden op 15-04-1640, ongeveer 79 jaar oud.
9 Margaret or Marion Falconer, geboren omstreeks 1563 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland. Volgt VI-h.
10 William Falconer of Dunduff, geboren omstreeks 1570 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland. Volgt VI-i.
V-c Janet Falconer is geboren op 31-01-1523 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland, dochter van David Falconer of Halkerton and Lethen (zie IV-a) en Mariot Dunbar. Janet is overleden op 27-01-1580, 56 jaar oud.
Janet trouwde met John Wishart of Pittarrow. John is overleden.
Notitie bij John: Title: Sir
V-d Catherine Falconer is geboren omstreeks 1525, dochter van David Falconer of Halkerton and Lethen (zie IV-a) en Mariot Dunbar. Catherine is overleden op 24-07-1591 in Kilravock, Nairnshire, Scotland, ongeveer 66 jaar oud.
Catherine trouwde met Hugh Rose. Hugh is geboren omstreeks 1511 in Kilravock, Nairnshire, Scotland. Hugh is overleden op 10-06-1597 in Kilravock, Nairnshire, Scotland, ongeveer 86 jaar oud.
Notitie bij Hugh: Baron de Rose
V-e Majorie Falconer, dochter van David Falconer of Halkerton and Lethen (zie IV-a) en Mariot Dunbar. Majorie is overleden.
Majorie trouwde met Alexander Wishart of Carnebeg. Alexander is overleden.
V-f Elizabeth Falconer, dochter van David Falconer of Halkerton and Lethen (zie IV-a) en Mariot Dunbar. Elizabeth is overleden in 09-1592.
Elizabeth trouwde met Alexander Lindsay of Broadland. Alexander is overleden.

 


VI-a Agnes Falconer is geboren omstreeks 1544 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland, dochter van Alexander Falconer of Halkerton (zie V-b) en Elizabeth Douglas. Agnes is overleden in 05-1590 in Lanarkshire, Scotland, ongeveer 46 jaar oud.
Agnes trouwde, ongeveer 23 jaar oud, op 15-04-1567 in Kincardine, Scotland met Alexander Guthrie of that Ilk, ongeveer 25 jaar oud. Alexander is geboren omstreeks 1542 in Kincardine, Scotland. Alexander is overleden op 10-06-1597, ongeveer 55 jaar oud.
VI-b Alexander Falconer of Halkerton is geboren omstreeks 1545 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland, zoon van Alexander Falconer of Halkerton (zie V-b) en Elizabeth Douglas. Alexander is overleden in 12-1595 in Scotland, ongeveer 50 jaar oud.
Alexander trouwde met Isobel Gray. Isobel is geboren omstreeks 1560 in Scotland. Isobel is overleden op 20-10-1589 in Scotland, ongeveer 29 jaar oud. Isobel is weduwe van David Strachan of Carmylie.
Notitie bij Alexander: Title: Sir, 6th of Halkerton
Notitie bij Isobel: dau of Patric Lord Gray & Marion Ogilvie
Kinderen van Alexander en Isobel:
1 Alexander Falconer of Halkerton, geboren omstreeks 1575 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland. Volgt VII-a.
2 Patrick Falconer of Newton, geboren omstreeks 1577. Volgt VII-b.
3 Marjorie Falconer, geboren omstreeks 1579. Volgt VII-c.
4 Jean Falconer, geboren omstreeks 1580 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland. Volgt VII-d.
5 Robert Falconer of Drimmie, geboren omstreeks 1585. Volgt VII-e.
6 Isobel Falconer. Volgt VII-f.
VI-c Christian Falconer, dochter van Alexander Falconer of Halkerton (zie V-b) en Elizabeth Douglas. Christian is overleden.
Christian trouwde (1) met David Dunbar of Durris. David is overleden omstreeks 1592.
Christian trouwde (2) in 1592 met Patrick Dunbar of Blairie. Patrick is overleden.
VI-d Hew Falconer of Little Inverochtie is geboren omstreeks 1555 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland, zoon van Alexander Falconer of Halkerton (zie V-b) en Elizabeth Douglas. Hew is overleden vóór 06-07-1627, ten hoogste 72 jaar oud.
Hew trouwde (1) met Margaret Falconer. Margaret is overleden in 08-1602.
Hew trouwde (2), ongeveer 48 jaar oud, op 05-07-1603 in Elgin, Moray, Scotland met Elspet Hay. Elspet is overleden.
VI-e Archibald Falconer of Coltfield is geboren omstreeks 1557 in Coltfield, Scotland, zoon van Alexander Falconer of Halkerton (zie V-b) en Elizabeth Douglas. Archibald is overleden vóór 03-02-1631 in Glasgow, Scotland, ten hoogste 74 jaar oud.
Archibald trouwde met Jean Dunbar. Jean is overleden.
Notitie bij Archibald: Portioner of Coltfield. Ancestor of the Falconers of Phesdo.
VI-f Magdalen Falconer is geboren omstreeks 1558, dochter van Alexander Falconer of Halkerton (zie V-b) en Elizabeth Douglas. Magdalen is overleden.
Magdalen trouwde met James Sutherland of Kinstearie. James is geboren omstreeks 1561. James is overleden omstreeks 1623, ongeveer 62 jaar oud.
VI-g Isobel Falconer is geboren omstreeks 1559 in Grange Hill, Scotland, dochter van Alexander Falconer of Halkerton (zie V-b) en Elizabeth Douglas. Isobel is overleden omstreeks 1640, ongeveer 81 jaar oud.
Isobel trouwde met Mark Dunbar of Grangehill. Mark is overleden.
VI-h Margaret or Marion Falconer is geboren omstreeks 1563 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland, dochter van Alexander Falconer of Halkerton (zie V-b) en Elizabeth Douglas. Margaret is overleden.
Margaret trouwde met Alexander Wishart of Carnebeg. Alexander is overleden op 15-07-1603.
VI-i William Falconer of Dunduff is geboren omstreeks 1570 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland, zoon van Alexander Falconer of Halkerton (zie V-b) en Elizabeth Douglas. William is overleden op 16-06-1625, ongeveer 55 jaar oud.
William trouwde met Beatrix Dunbar. Beatrix is overleden.
Notitie bij William: Father of Colin. First bishop of Argyll.
Notitie bij Beatrix: dau of Dunbar of Bogsmoray

 


VII-a Alexander Falconer of Halkerton is geboren omstreeks 1575 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland, zoon van Alexander Falconer of Halkerton (zie VI-b) en Isobel Gray. Alexander is overleden op 12-06-1645 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland, ongeveer 70 jaar oud.
Alexander trouwde (1), ongeveer 19 jaar oud, op 26-12-1594 met Agnes Carnegie, ongeveer 22 jaar oud. Agnes is geboren omstreeks 1572 in Kinnaird Castle - Angus, Scotland. Agnes is overleden op 08-12-1634 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland, ongeveer 62 jaar oud.
Alexander trouwde (2), ongeveer 60 jaar oud, omstreeks 1635 met Margaret Jamieson, ongeveer 55 jaar oud. Margaret is geboren omstreeks 1580. Margaret is overleden.
Notitie bij Alexander: Title: Sir, 7th of Halkerton
Notitie bij Agnes: dau of David Carnegie of Panbride, of Colluthie, 7th of Kinnaird
Kinderen van Alexander en Agnes:
1 Alexander Falconer, 1st Lord Falconer of Halkerton, geboren omstreeks 1595 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland. Volgt VIII-a.
2 David Falconer of Glenfarquhar, geboren omstreeks 1598 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland. Volgt VIII-b.
3 John Falconer, geboren omstreeks 1600 in Scotland. Volgt VIII-c.
4 Marjorie Falconer. Marjorie is overleden.
5 Agnes Falconer. Agnes is overleden.
6 Jean Falconer. Volgt VIII-d.
7 Margaret Falconer. Margaret is overleden omstreeks 19-02-1659.
8 Patrick Falconer. Patrick is overleden.
Notitie bij Patrick: Title: Sir
VII-b Patrick Falconer of Newton is geboren omstreeks 1577, zoon van Alexander Falconer of Halkerton (zie VI-b) en Isobel Gray. Patrick is overleden na 05-08-1656, minstens 79 jaar oud.
Notitie bij overlijden van Patrick: overleden tussen 5 augustus 1656 en 15 oktober 1658
Patrick trouwde (1), ongeveer 23 jaar oud, omstreeks 08-06-1600 met Margaret Carnegie. Margaret is overleden op 26-09-1626 in Newton, West Lothian , Scotland.
Patrick trouwde (2) met Crisel Blair. Crisel is overleden.
VII-c Marjorie Falconer is geboren omstreeks 1579, dochter van Alexander Falconer of Halkerton (zie VI-b) en Isobel Gray. Marjorie is overleden.
Marjorie trouwde, ongeveer 19 jaar oud, omstreeks 27-11-1598 met Angus mac William Mackintosh, ongeveer 46 jaar oud. Angus is geboren omstreeks 1552 in Inverness, Scotland. Angus is overleden omstreeks 1624, ongeveer 72 jaar oud.
Notitie bij Angus: Lord of Termit
VII-d Jean Falconer is geboren omstreeks 1580 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland, dochter van Alexander Falconer of Halkerton (zie VI-b) en Isobel Gray. Jean is overleden.
Jean trouwde, ongeveer 40 jaar oud, op 12-09-1620 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland met John Fullarton, ongeveer 40 jaar oud. John is geboren omstreeks 1580 in Kinnaber, Forfar, Scotland. John is overleden.
Notitie bij John: younger of Kinnaber
VII-e Robert Falconer of Drimmie is geboren omstreeks 1585, zoon van Alexander Falconer of Halkerton (zie VI-b) en Isobel Gray.
Robert trouwde met Isobel Rossie. Isobel is overleden.
Notitie bij Isobel: dau of Patrick Rossie, Fiar of that Ilk
VII-f Isobel Falconer, dochter van Alexander Falconer of Halkerton (zie VI-b) en Isobel Gray. Isobel is overleden.
Isobel trouwde op 15-02-1615 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland met Francis Strathauchin of Elgin, ongeveer 28 jaar oud. Francis is geboren omstreeks 1587. Francis is overleden.
Notitie bij Francis: Dr. Francis Strathauchin of Elgin also called "Apparisiis of Elgin"

 


Sir Alexander Falconer [1505 - 1671], 1st Lord Falconer of Halkerton 2 Sir Alexander Falconer [1643], repainted by William Robertson
VIII-a Alexander Falconer, 1st Lord Falconer of Halkerton (afb. 2) is geboren omstreeks 1595 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland, zoon van Alexander Falconer of Halkerton (zie VII-a) en Agnes Carnegie. Alexander is overleden op 01-10-1671 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland, ongeveer 76 jaar oud.
Alexander trouwde, ongeveer 24 jaar oud, op 02-04-1619 met Anne Lindsay, ongeveer 17 jaar oud. De scheiding werd geregistreerd in 09-1627. Anne is geboren omstreeks 1602 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland, dochter van John Lindsay en Anna Oliphant. Anne is overleden op 13-07-1692 in London, ongeveer 90 jaar oud.
Notitie bij Alexander: Sir Alexander Falconer, 1st Lord Falconer of Halkerton from 20 December 1646 till 1 October 1671. Succeeded by his son Alexander Falconer.
He is descended from an old Mearns family descended from the royal falconers of Kincardine Castle.
Notitie bij het huwelijk van Alexander en Anne: Anna, served heir to her father 17 April 1610; married (contract dated 2 April 1619) to Alexander, Lord Falconer of Halkerton, but they, being unable to agree, mutually resolved to separate in September 1627, he allowing her 1.000 merks* yearly. * The ’merk’ was a Scottish silver coin. It was originally valued at 2/3 of a pound Scots.
Notitie bij Anne: dau of John Lindsay, 8th Lord of the Byres
On 9 July 1630 Sir Alexander succeeded Lord Woodhall as an ordinary Lord of Session. King Charles I granted Sir Alexander a yearly pension of £200 with the title, for his ability, integrity, and affection for administration of Justice. In November 1641 was appointed anew by king and parliament to be judge "ad vitam aut culpam" (= for life or until fault). He represented Kincardineshire in the convention 1643–4, and in the parliaments of 1644–5, 1645–7. He was a commissioner for the loan and tax in 1643, and a member of the committee of war for Kincardineshire in 1643, 1644, and 1646, and for Forfarshire in 1648. He was a commissioner for the plantation of kirks in 1644, a commissioner of the exchequer in 1645, a member of the committee of estates in 1645 and 1647, and a colonel for Aberdeenshire in 1648. His rise and influence in the Scottish government was recognized on 20 December 1646, when he was created "Lord Falconer of Halkerton", with destination to himself and his heirs-male whatsoever. On 15 February 1649 he was deprived of his seat in the College of Justice, and "ordained to lend money for the public use", on account of his accession to the "engagement". He appears, however, as Baron Falconer in the list of Scots nobility in 1650, and was a commissioner of supply for Kincardineshire in 1656 and 1659. Falconer was reappointed to his seat in the College of Justice at the Restoration, and retained it till his death. In 1661 he was a commissioner of excise, and a member of the commission for visiting the university of Aberdeen. He appears as sitting in parliament as Lord Halkerton till 1669, and died 1 October 1671.
See also: The Lords Falconer of Halkerton.
Kinderen van Alexander en Anne:
1 Alexander Falconer, 2nd Lord Falconer of Halkerton, gedoopt op 17-06-1620 in Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland. Volgt IX-a.
2 Thomas Falconer, levenloos geboren zoon, geboren omstreeks 1619 in Edinburgh, Scotland.
3 Agnes Falconer, gedoopt op 29-01-1626 in Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland. Volgt IX-b.
Sir David Falconer of Glenfarquhar [1598 - 1683] 3 Sir David Falconer of Glenfarquhar, repainted by William Robertson
VIII-b David Falconer of Glenfarquhar (afb. 3) is geboren omstreeks 1598 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland, zoon van Alexander Falconer of Halkerton (zie VII-a) en Agnes Carnegie. David is overleden na 20-09-1683 in Glenfarquhar Castle - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland, minstens 85 jaar oud.
David trouwde met Margaret Hepburn. Margaret is geboren omstreeks 1615. Margaret is overleden.
Notitie bij David: Title: Sir, Lord Newton
Notitie bij Margaret: dau of Sir Robert Hepburn of Bearford
Kinderen van David en Margaret:
1 Agnes Falconer. Agnes is overleden.
2 Margaret Falconer. Zij is gedoopt op 19-04-1634 in Edinburgh, Scotland. Margaret is jong overleden.
3 Alexander Falconer, 1st Bart of Glenfarquhar, geboren omstreeks 1635. Volgt IX-c.
4 David Falconer of Newton, geboren omstreeks 1639. Volgt IX-d.
VIII-c John Falconer is geboren omstreeks 1600 in Scotland, zoon van Alexander Falconer of Halkerton (zie VII-a) en Agnes Carnegie. John is overleden op 21-06-1670 in Edinburgh, Scotland, ongeveer 70 jaar oud.
John trouwde (1), ongeveer 27 jaar oud, omstreeks 1627 met Sibil Ogilvy, ongeveer 24 jaar oud. Sibil is geboren omstreeks 1603. Sibil is overleden op 04-12-1634, ongeveer 31 jaar oud.
John trouwde (2), ongeveer 37 jaar oud, in 1637 met Esther Briot, 22 of 23 jaar oud. Esther is geboren op 04-03-1614 in Paris, France. Esther is overleden omstreeks 1654, ongeveer 40 jaar oud.
Notitie bij John: Title: Sir John of Balmakellie. Master of the Mint to Charles II and James of Coatfield.
VIII-d Jean Falconer, dochter van Alexander Falconer of Halkerton (zie VII-a) en Agnes Carnegie. Jean is overleden.
Jean trouwde in 1637 met John Grant of Logie and Moyness. John is overleden.

 


IX-a Alexander Falconer, 2nd Lord Falconer of Halkerton, zoon van Alexander Falconer, 1st Lord Falconer of Halkerton (zie VIII-a) en Anne Lindsay. Hij is gedoopt op 17-06-1620 in Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland. Alexander is overleden op 04-03-1684 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland, 63 jaar oud.
Alexander trouwde, 45 of 46 jaar oud, in 1666 in Carnbeg, Kincardineshire, Scotland met Margaret Ogilvie, ongeveer 44 jaar oud. Margaret is geboren omstreeks 1622, dochter van James Ogilvie. Margaret is overleden op 11-02-1715 in Kincardine, Scotland, ongeveer 93 jaar oud.
Notitie bij Alexander: 2nd Lord Falconer of Halkerton from 1 October 1671 till 4 March 1684. Succeeded by his son David Falconer.
Notitie bij Margaret: dau of James Ogilvy, 2nd Earl of Airlie
Kinderen van Alexander en Margaret:
1 Elizabeth Falconer. Volgt X-c.
2 David Falconer, 3rd Lord Falconer of Halkerton, geboren omstreeks 1668. David is overleden in 02-1724, ongeveer 56 jaar oud.
Notitie bij David: 3rd Lord Falconer of Halkerton, from 4 March 1684 till February 1724. He died unmarried. The title devolved on his his 2nd generation cousin: David Falconer, grandson of Sir David Falconer of Glenfarquhar, the brother of the first Lord Falconer of Halkerton.
On 24 March 1719, was found "non compos mentis" (= of unsound mind), and had been so for twenty years previous.
3 James Falconer, levenloos geboren zoon, geboren omstreeks 1669 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland.
4 Alexander Falconer, geboren omstreeks 1670 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland. Alexander is overleden in 08-1708 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland, ongeveer 38 jaar oud.
5 Jane Falconer, geboren omstreeks 1672 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland. Volgt X-a.
6 Helen Falconer, geboren omstreeks 1674 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland. Helen is overleden op 10-06-1714 in Kincardineshire, Scotland, ongeveer 40 jaar oud.
7 Euphame Falconer, geboren omstreeks 1675 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland. Volgt X-b.
IX-b Agnes Falconer, dochter van Alexander Falconer, 1st Lord Falconer of Halkerton (zie VIII-a) en Anne Lindsay. Zij is gedoopt op 29-01-1626 in Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland. Agnes is overleden in 03-1708 in Banffshire, Scotland, 82 jaar oud.
Agnes trouwde, 22 jaar oud, op 12-08-1648 met George Ogilvie, ongeveer 22 jaar oud. George is geboren omstreeks 1626 in Banff, Scotland. George is overleden in 03-1668 in Banffshire, Scotland, ongeveer 42 jaar oud.
Notitie bij George: 2nd Baronet Ogilvie, 2nd Lord Banff, MP
Kinderen van Agnes en George:
1 George Ogilvie, geboren op 09-09-1649 in Banff, Scotland. Volgt X-d.
2 Alexander Ogilvie, geboren op 09-09-1649 in Banff, Scotland. Alexander is overleden op 30-03-1727, 77 jaar oud.
3 Agnes Ogilvie, geboren op 29-12-1651 in Banff, Scotland. Agnes is overleden.
4 Isobel Ogilvie, geboren omstreeks 1653 in Banff, Scotland. Isobel is overleden.
5 Margaret Ogilvie, geboren op 08-10-1654. Margaret is overleden omstreeks 1689, ongeveer 35 jaar oud.
6 Helen Ogilvie, geboren omstreeks 1656. Volgt X-e.
7 Mary Ogilvie, geboren omstreeks 1657. Mary is overleden.
8 Janet Ogilvie, geboren omstreeks 1668 in Banff, Scotland. Janet is overleden in 07-1743, ongeveer 75 jaar oud.
IX-c Alexander Falconer, 1st Bart of Glenfarquhar is geboren omstreeks 1635, zoon van David Falconer of Glenfarquhar (zie VIII-b) en Margaret Hepburn. Alexander is overleden op 17-03-1717, ongeveer 82 jaar oud.
Alexander trouwde met Margaret Graeme. Margaret is overleden op 03-03-1720 in Edinburgh, Scotland.
Notitie bij Alexander: Sir Alexander Falconer of Glenfarquhar, was created a baronet, 20 March 1670/1671
By the mid-17th century the lands of Glenfarquhar were owned by the Falconers of Haulkerton, whose origins in the area also go back to the time of William the Lion. A Sir David Falconer seems to be the first recorded Falconer of Glenfarquhar, appearing in the Records of the Parliament of Scotland as early as 1643. Sir David’s eldest son, Sir Alexander, was created a baronet in 1671, and interestingly there is a stone carved with the date 1671 installed in the south west wall of the steading at Mains of Glenfarquhar. It may be that as Sir Alexander’ status in society rose, he added to, or rebuilt Glenfarquhar Castle. A second stone inscribed SAF 1674 DHG (presumably for Sir Alexander Falconer and his wife Margaret Graeme – the DHG may actually be DMG for Dame Margaret Graeme) has since been lost, and several other stones from the castle are said to be incorporated within Mains of Glenfarquhar.
See more at: Glenfarquhar Castle
IX-d David Falconer of Newton is geboren omstreeks 1639, zoon van David Falconer of Glenfarquhar (zie VIII-b) en Margaret Hepburn. David is overleden op 15-12-1685 in Edinburgh, Scotland, ongeveer 46 jaar oud.
David trouwde (1), ongeveer 23 jaar oud, in 1662 met Elizabeth Nairn, 26 of 27 jaar oud. Elizabeth is geboren op 06-04-1635. Elizabeth is overleden op 20-01-1676, 40 jaar oud.
David trouwde (2), ongeveer 39 jaar oud, op 16-02-1678 in Edinburgh, Scotland met Mary Norvell, ongeveer 37 jaar oud. Mary is geboren omstreeks 1641. Zij is gedoopt op 21-09-1654 in Edinburgh, Scotland. Mary is overleden in 06-1695 in Edinburgh, Scotland, ongeveer 54 jaar oud. Mary trouwde later na 1687 met John Home, 9th of Ninewells (±1657-1695).
Notitie bij David: Title: Sir
Notitie bij Elizabeth: dau of Robert Nairn of Muckersy
Sir David Falconer of Newton, was sometime lord president of the court of session. He studied the law under the eye of his father, and having passed advocate 3 July 1661, was afterwards appointed one of the commissaries of Edinburgh, and received the honour of knighthood. On 24 May 1676, he was nominated a lord of session, and on 2 March 1678, was admitted a lord of justiciary. On 5 June 1682, he was appointed president of the court, and in the parliament of 1685 he represented the county of Forfar. He was elected a lord of the articles, and a member of three commissions then appointed; one for trade, another for the plantation of kirks, and a third for the regulation of inferior judicatories. He died at Edinburgh, after four days’ illness, on 15 December 1685, in the forth-sixth year of his age, and was buried in Greyfriars churchyard, where a monument was erected to his memory. The inscription upon it is quoted at length in the Scottish Elegiac Verses from 1629 to 1729, printed at Edinburgh in 1842. President Falconer collected the decisions of the Court of Session from November 1681 till 9 December 1685, being the very last day he sat in court; they were published in 1705 by John Spottiswood, advocate.
Kind van David en Elizabeth:
1 Alexander Falconer. Hij is gedoopt op 06-08-1663 in Edinburgh, Scotland. Alexander is jong overleden.
Kinderen van David en Mary:
2 Margaret Falconer, geboren op 13-02-1679 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland. Margaret is overleden op 01-12-1747 in Edinburgh, Scotland, 68 jaar oud.
3 Mary Herriot Falconer, gedoopt op 26-05-1680 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland. Volgt X-f.
4 David Falconer, 4th Lord Falconer of Halkerton, geboren op 27-05-1681 in Edinburgh, Scotland. Volgt X-g.
5 Alexander Falconer, geboren op 01-06-1682. Volgt X-h.
6 Catharine Falconer, geboren op 03-10-1683 in Edinburgh, Scotland. Volgt X-i.
7 Elizabeth Falconer, geboren op 28-09-1684 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland. Elizabeth is overleden.
8 George Falconer, geboren op 19-11-1685 in Edinburgh, Scotland. Volgt X-j.

 


X-a Jane Falconer is geboren omstreeks 1672 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland, dochter van Alexander Falconer, 2nd Lord Falconer of Halkerton (zie IX-a) en Margaret Ogilvie. Jane is overleden.
Jane trouwde(1), ongeveer 34 jaar oud, op 27-10-1706 in Marykirk, Kincardineshire, Scotland met James Forbes of Thornton. James is overleden op 04-06-1713.
Jane trouwde(2), ongeveer 50 jaar oud, op 11-05-1722 in Montrose, Scotland met James Oucherlony of Montrose. James is overleden.
X-b Euphame Falconer is geboren omstreeks 1675 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland, dochter van Alexander Falconer, 2nd Lord Falconer of Halkerton (zie IX-a) en Margaret Ogilvie. Euphame is overleden.
Euphame trouwde, ongeveer 31 jaar oud, op 24-02-1706 in Edinburgh, Scotland met John Row of Bandeath. John is overleden.
X-c Elizabeth Falconer, dochter van Alexander Falconer, 2nd Lord Falconer of Halkerton (zie IX-a) en Margaret Ogilvie. Elizabeth is overleden.
Elizabeth trouwde op 18-01-1711 in Montrose, Scotland met Walter Porterfield of Comestoun. Walter is overleden.
X-d George Ogilvie is geboren op 09-09-1649 in Banff, Scotland, zoon van George Ogilvie en Agnes Falconer (zie IX-b). George is overleden in 11-1713 in Inchdruer, Banffshire, Scotland, 64 jaar oud.
George trouwde, 20 jaar oud, op 22-09-1669 in Inchdrewer Castle - Banff, Scotland met Jane Keith, ongeveer 20 jaar oud. Jane is geboren omstreeks 1649, dochter van William Keith, 7th Earl Marischal en Elizabeth Seton. Jane is overleden omstreeks 1687, ongeveer 38 jaar oud.
Notitie bij George: 3rd Lord Banff
Kinderen van George en Jane:
1 Isobel Ogilvie. Isobel is overleden.
2 Mary Ogilvie. Mary is overleden.
3 George Ogilvie, geboren op 04-08-1670 in Banff, Scotland. George is overleden op 11-07-1718 in Banff, Scotland, 47 jaar oud.
X-e Helen Ogilvie is geboren omstreeks 1656, dochter van George Ogilvie en Agnes Falconer (zie IX-b). Helen is overleden omstreeks 1714, ongeveer 58 jaar oud.
Helen begon een relatie met Robert Lauder. Robert is overleden.
X-f Mary Herriot Falconer, dochter van David Falconer of Newton (zie IX-d) en Mary Norvell. Zij is gedoopt op 26-05-1680 in Halkerton - Laurencekirk, Kincardineshire, Scotland. Mary is overleden.
Mary trouwde met John Fullerton of Dudwick. John is overleden.
David Falconer [1730], 4th Lord Falconer of Halkerton Katharine Margaret Keith [1703] Katharine Margaret Keith [1731]
4 David Falconer [1730],
painted by William Robertson
5 Katharine Keith [1703] 6 Katharine Keith [1731],
painted by William Robertson
X-g David Falconer, 4th Lord Falconer of Halkerton (afb. 4 en 7) is geboren op 27-05-1681 in Edinburgh, Scotland, zoon van David Falconer of Newton (zie IX-d) en Mary Norvell. David is overleden op 24-09-1751 in Inglismaldie - Kincardineshire, Scotland, 70 jaar oud.
David trouwde, 22 jaar oud, op 23-12-1703 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland met Katharine Margaret Keith (afb. 5 en 6), 13 jaar oud. Katharine is een dochter van William Keith en Catherine Murray. Zij is gedoopt op 24-06-1690 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland. Katharine is overleden op 01-03-1762 in Edinburgh, Scotland, 71 jaar oud.
Notitie bij David: 4th Lord Falconer of Halkerton from February 1724 till 24 September1751.
By the death of his 2nd cousin, he became 4th Lord Falconer of Halkerton. His sister married Joseph Home of Ninewells and was mother of David Home, or Hume, the philosopher.
Notitie bij het huwelijk van David en Katharine: Married on 23 December 1703 at Marykirk, by a contract dated 27 November 1703. David married Lady Katherine Margaret Keith, eldest daughter of the 2nd earl of Kintore. She was only thirteen years and five months old when she became his wife!
Inglismaldie Castle [1890], drawing by McGibbon & Ross
7 Inglismaldie Castle [1890], drawing by McGibbon & Ross
[coordinate: N56.79211 W2.58481]
Click here for a present-day picture of Inglismaldie
Inglismaldie Castle in Marykirk parish, SW Kincardineshire, within ¼ mile of the North Esk's left bank, and 6 miles SW of Laurencekirk. An old castellated edifice, surrounded with extensive woods.
After the Reformation, the Inglismaldie church lands were came into the possession of a branch of the Livingstone family, the king granting a charter in 1588 to John Livingstone of Dunipace for various lands, including Over, Middle and Nether Egglismaldie in Kincardineshire.
The Livingstones were still here in 1631, but in 1635, the lands passed to Sir John Carnegie, Sheriff of Forfar, who, having been created 1st Earl of Ethie, later changed his titles by royal consent, to Earl of Northesk and Baron Rosehill and Inglismaldie.

David obtained the property before his marriage (all his children were born in Inglismaldie).
Inglismaldie remained with this family until modern times, when it passed from their hands, to be bought again in 1925 by Major Adrian Keith-Falconer, a cousin of the earl. He and his wife died in 1959 and since 1960, the castle has been in the appreciative possession of a member of the Ogilvie family.
Kinderen van David en Katharine:
1 Alexander Falconer, 5th Lord Falconer of Halkerton, geboren omstreeks 1707 in Inglismaldie - Kincardineshire, Scotland. Volgt XI-a.
2 Katharine Falconer, geboren omstreeks 1709? in Inglismaldie - Kincardineshire, Scotland. Katharine is overleden op 01-12-1748 in Edinburgh, Scotland, ongeveer 39 jaar oud.
Note about Katharine: Died unmarried; buried at Greyfriars.
The Earl of Kelly, was interested in marrying Katharine and in 1731 sent a third-person enquiry to her father, but her father refused to permit Katharine to marry.
Source: Letter from George Falconer to David Falconer, Lord Halkerton, 1731, passing on an enquiry from the Earl of Balcarres as to whether a proposal by the Earl of Kelley to marry Lord Halkerton’s daughter Katharine would be accepted; with a note inserted on it by Lord Halkerton saying "no" in the most tactful manner.
[GB 0231 University of Aberdeen, Ref No: MS 3064/3/2/3 - Correspondence to David Falconer from George Falconer].
3 William Falconer, 6th Lord Falconer of Halkerton, geboren omstreeks 1712 in Inglismaldie - Kincardineshire, Scotland. Volgt XI-b.
4 Jean Falconer, geboren omstreeks 1714? in Inglismaldie - Kincardineshire, Scotland. Volgt XI-c.
5 David Falconer, geboren omstreeks 1716 in Inglismaldie - Kincardineshire, Scotland. Volgt XI-d.
6 John Falconer of Jamaica, geboren op 17-04-1718 in Inglismaldie - Kincardineshire, Scotland. Volgt XI-e.
Mary Falconer [1731] 8 Mary Falconer [1731], painted by William Robertson
7 Mary Falconer (afb. 8), geboren omstreeks 1720? in Inglismaldie - Kincardineshire, Scotland. Mary is overleden op 27-09-1775 in Edinburgh, Scotland, ongeveer 55 jaar oud.
Note about Mary: Died unmarried. In her testament, dated 31 March 1775, she appointed her sister Jean to be her executrix. She gave money to her brother David and £400 sterling to the children of her deceased brother John.
8 George Falconer of Phesdo, geboren omstreeks 1722 in Inglismaldie - Kincardineshire, Scotland. Volgt XI-f.
9 Margory (May) Falconer, geboren omstreeks 1726? in Inglismaldie - Kincardineshire, Scotland. Volgt XI-g.
Portrait collage of David Falconer (4th Lord Falconer of Halkerton), his wife Katharine Margaret Keith and their children. Portraits painted in 1731 by William Robertson. Portretten collage van David Falconer (4th Lord Falconer of Halkerton), zijn vrouw Katharine Margaret Keith en hun kinderen.
In 1730 gaf David Falconer de kunstenaar William Robertson opdracht om een reeks portretten van hem en zijn vrouw en kinderen te schilderen.Notitie: Alle familie portretten zijn bewaard gebleven, behalve het portret van Katharine, de oudste dochter van David en Katharine.
Time-bar of David Falconer (4th Lord Falconer of Halkerton), his wife Katharine Margaret Keith and their children. Tijdsbalk van David Falconer (4th Lord Falconer of Halkerton), zijn vrouw Katharine Margaret Keith en hun kinderen.
Mary Hay [died 1745] 9 Mary Hay, painted by Francis Cotes
X-h Alexander Falconer is geboren op 01-06-1682, zoon van David Falconer of Newton (zie IX-d) en Mary Norvell. Alexander is overleden in 07-1745, 63 jaar oud.
Alexander trouwde, ten hoogste 40 jaar oud, vóór 08-1722 met Mary Hay (afb. 9), ten hoogste 37 jaar oud.
Notitie bij Alexander: later Hay of Delgaty
Notitie bij Mary: 14th Countess of Erroll. Dau of Sir John Hay, 12th Earl of Erroll.
X-i Catharine Falconer is geboren op 03-10-1683 in Edinburgh, Scotland, dochter van David Falconer of Newton (zie IX-d) en Mary Norvell. Catharine is overleden omstreeks 1745 in Edinburgh, Scotland, ongeveer 62 jaar oud.
Catharine trouwde, 24 jaar oud, op 04-01-1708 in Edinburgh, Scotland met Joseph Home, 10th of Ninewells, 26 jaar oud. Joseph is geboren op 10-02-1681 in Edinburgh, Scotland, zoon van John Home, 9th of Ninewells en (Miss) Johnston. Joseph is overleden in 08-1713, 32 jaar oud.
Notitie bij Joseph: Landowner and advocate. Belonged to a branch of the family of the Earl of Home and his wife was the daughter of Sir David Falconer, who had been president of the College of Justice.
Kinderen van Catharine en Joseph:
1 John Home, 11th of Ninewells, gedoopt op 06-03-1709 in Edinburgh, Scotland. Volgt XI-h.
Catherine Home [1780] 10 Catherine Home [1780], painted by Archibald Skirving
2 Catherine Home (afb. 10), geboren omstreeks 1710 in Edinburgh, Scotland. Catherine is overleden omstreeks 1790 in Edinburgh, Scotland, ongeveer 80 jaar oud.
David Hume [1754] 11 David Hume [1754], painted by Allan Ramsay
3 David Home/Hume (afb. 11), geboren op 26-04-1711 in Edinburgh, Scotland. David is overleden op 25-08-1776 in Edinburgh, Scotland, 65 jaar oud.
Notitie bij de geboorte van David: In september 1752 (toen David 41 jaar was), werd de Britse kalender in lijn gebracht met de Greoriaanse kalender, die op het continent gebruikt werd.
David is geboren op 26-04-1711, volgens de toen geldende Britse kalender, maar volgens de in 1752 ingevoerde Gregoriaanse kalender was zijn geboortedag op 07-05-1711 (11 dagen later dan de oude Britse kalender).
David changed the spelling of his name ’Home’ in 1734 into ’Hume’, because of the fact that his surname ’Home’, pronounced ’Hume’, was not known in England.
Throughout his life Hume, who never married, spent time occasionally at his family home at Ninewells in Berwickshire, which had belonged to his family since the sixteenth century.

Prof. David Hume is een Schotse filosoof van de Verlichting en behoort samen met John Locke en George Berkeley tot de hoofdfiguren van het empirisme. Van de drie is hij het meest sceptisch: het grootste deel van onze kennis is onzeker, en zegt meer over onszelf dan over de werkelijkheid. Vanwege zijn strenge eisen aan wat we kennis mogen noemen, wordt Hume wel beschouwd als de grootvader van de analytische filosofie.
Hume wordt geboren in Edinburgh als zoon van een advocaat. Op zijn twaalfde studeert hij aan de Universiteit van Edinburgh, het centrum van de Schotse Verlichting. Filosofie weet hem zo te grijpen dat hij stopt met rechten en al op 26-jarige leeftijd "A Treatise of Human Nature" voltooit – een van de belangrijkste werken uit de westerse wijsbegeerte.
X-j George Falconer is geboren op 19-11-1685 in Edinburgh, Scotland, zoon van David Falconer of Newton (zie IX-d) en Mary Norvell. George is overleden op 21-05-1743, 57 jaar oud.
George trouwde met Janet Marjoribanks. Janet is overleden.
Notitie bij George: ancestor of Falconers of Carlowrie and Binny
Notitie bij Janet: dau of John Marjoribanks of Leuchie

 


Alexander Falconer [1731], 5th Lord Falconer of Halkerton 12 Alexander Falconer [1731], painted by William Robertson
XI-a Alexander Falconer, 5th Lord Falconer of Halkerton (afb. 12) is geboren omstreeks 1707 in Inglismaldie - Kincardineshire, Scotland, zoon van David Falconer, 4th Lord Falconer of Halkerton (zie X-g) en Katharine Margaret Keith. Alexander is overleden op 05-11-1762 in Edinburgh, Scotland, ongeveer 55 jaar oud.
Alexander trouwde, ongeveer 50 jaar oud, op 25-06-1757 met Frances Mackworth, 25 jaar oud. Frances is geboren op 28-08-1731 in Gnoll Castle - Glamorgan, Wales, dochter van Herbert Mackworth of Glamorganshire. Frances is overleden op 03-03-1814 in London, 82 jaar oud.
Notitie bij Alexander: 5th Lord Falconer of Halkerton from 24 September1751 till 5 November 1762. Succeeded by his brother William Falconer.
Alexander went abroad in early youth, and attached himself to the earl Marischal and field-marshal Keith, with whom he remained till his father’s death in 1751, when he succeeded to the title, on which he returned to Scotland, and died without issue.
Notitie bij Frances: dau of Hebert Mackworth of the Gnoll
Notitie bij overlijden van Frances: Queen Anne St., Marylebone, London, England
William Falconer [1712 - 1776], 6th Lord of Halkerton
13 William Falconer [1731],
painted by William Robertson
Familie wapen William Falconer, 6th Lord of Halkerton
14 Familie wapen William

 Coat of Arms of Falconer of Halkerton:


MOTTO:  vive ut vivas (live life to the fullest)
CREST:  an angel (or) in a praying posture, within an orle of laurel (proper)
FIELD:  (azure) with a falcon displayed between three mullets (argent), on his breast a man’s heart (gules)
SUPPORTERS:  two falcons (proper)
 
Klik hier voor de kwartierstaat van
William Falconer, 6th Lord of Halkerton
 
XI-b William Falconer, 6th Lord Falconer of Halkerton (afb. 13 en 14) is geboren omstreeks 1712 in Inglismaldie - Kincardineshire, Scotland, zoon van David Falconer, 4th Lord Falconer of Halkerton (zie X-g) en Katharine Margaret Keith. William is overleden op 11-10-1776 in Groningen, ongeveer 64 jaar oud.
William trouwde, ongeveer 23 jaar oud, op 24-08-1735 in Groningen, Waals Hervormde Kerk van het Pelstergasthuis met Rembertina Maria van Iddekinge, 22 jaar oud. Rembertina is een dochter van Pieter Rembt van Iddekinge en Bartha Johanna Gerlacius. Zij is gedoopt op 02-04-1713 in Groningen, Martinikerk. Rembertina is overleden op 22-10-1779 in Groningen, 66 jaar oud.
Notitie bij William: 6th Lord Falkoner of Halkerton from 5 November 1762 till 11 October 1776. Succeeded by his son Antony Adriaan Falconer (later Keith-Falconer).
Beroepen William:
  - Kapitein-Luitenant der Cavalerie (in het regiment van Lintelo)
  - Kwartierschout in de Meierij van ’s-Hertogenbosch
Notitie bij Rembertina: Zie http://members.home.nl/a.iddekinge/
William went to Groningen to study1 (enrolled there on 17 September 1773, at the age of about 21). His parents did not approve of his marriage to Maria Rembertina, and they refused to countenance or assist him or his family, undoubtedly motivating him to remain in Holland the rest of his life. He and his children had now become thoroughly Dutch. He lived in a house on Oosterstraat in Groningen, as did his father-in-law and brother-in-law Anton Adriaan van Iddekinge.
 
1 The university of Groningen was founded on 23 August 1614, but the city had a great tradition in education even before then. The Sint Maartenschool, a so-called Latin School, was famous throughout the country and even further: people came from as far away as France, Italy, Great Britain and Poland to study here with Groningers from the city and province.
The university began with six professors for the faculties of Law, Medicine, Philosophy and Theology. The first Rector Magnificus was Ubbo Emmius (1547-1625), who was also a professor of Greek and History.
Kinderen van William en Rembertina:
1 David Falconer, geboren op 24-08-1735 in Groningen. David is overleden op 28-08-1735 in Groningen, 4 dagen oud.
2 Pieter Rembt Falconer, geboren op 01-09-1736 in Groningen. Hij is gedoopt op 23-09-1736 in Groningen. Pieter is overleden op 03-02-1773 in Groningen, 36 jaar oud.
3 Bartha Johanna Falconer. Zij is gedoopt op 31-01-1738 in Groningen, Grote Kerk. Bartha is overleden op 16-01-1809 in Groningen, 70 jaar oud.
4 Catharina Margrieta Falconer. Zij is gedoopt op 19-06-1739 in Groningen, Grote Kerk. Catharina is overleden omstreeks 1746 in Groningen, ongeveer 7 jaar oud.
5 Wibbina Sophia Falconer, gedoopt op 30-09-1740 in Groningen, Grote Kerk. Volgt XII-a.
6 Antony Adriaan Keith-Falconer, 7th Lord Falconer of Halkerton, gedoopt op 02-02-1742 in Groningen, Martinikerk. Volgt XII-b.
7 Susanna Helena Wilhelmina Falconer. Zij is gedoopt op 17-07-1744 in Groningen, Martinikerk. Susanna is overleden vóór 1746, ten hoogste 2 jaar oud.
8 Susanna Helena Wilhelmina Falconer. Zij is gedoopt op 18-09-1746 in Groningen, Martinikerk. Susanna is overleden op 15-12-1808 in Groningen, 62 jaar oud.
9 Catharina Margrieta Falconer. Zij is gedoopt op 21-03-1749 in Groningen. Catharina is overleden.
10 Alexander Falconer, gedoopt op 23-08-1754 in Groningen, Martinikerk. Volgt XII-c.
11 Willem Arnold Hendrik Cornelis Falconer. Hij is gedoopt op 29-04-1757 in Groningen. Willem is overleden op 11-09-1777 in Pennsylvania, USA, 20 jaar oud.
Notitie bij Willem: Lieutenant 15th Regiment of Foot. Killed at the battle of Brandywine in Pennsylvania.
Jean Falconer [1731] 17 Jean Falconer [1731], painted by William Robertson
XI-c Jean Falconer (afb. 17) is geboren omstreeks 1714? in Inglismaldie - Kincardineshire, Scotland, dochter van David Falconer, 4th Lord Falconer of Halkerton (zie X-g) en Katharine Margaret Keith. Jean is overleden op 16-02-1797 in Edinburgh, Scotland, ongeveer 83 jaar oud.
Jean trouwde, ongeveer 36 jaar oud, op 16-12-1750 met James Melvin Falconer of Monkton, ongeveer 35 jaar oud. James is geboren omstreeks 1715 in Monktown, Edinburyh, Mid-Lothian, Scotland. James is overleden in 12-1779, ongeveer 64 jaar oud.
David Falconer [1731] 15 David Falconer [1731], painted by William Robertson
XI-d David Falconer (afb. 15) is geboren omstreeks 1716 in Inglismaldie - Kincardineshire, Scotland, zoon van David Falconer, 4th Lord Falconer of Halkerton (zie X-g) en Katharine Margaret Keith. David is overleden op 04-09-1775 in Bury Court, St. Mary Axe, UK, ongeveer 59 jaar oud.
David trouwde, ongeveer 23 jaar oud, op 19-02-1739 met Frances Lamplugh of St. Mary Savoy, 28 jaar oud. Zij is gedoopt op 06-05-1710 in Bridekirk, Cumbria, UK. Frances is overleden omstreeks 1763, ongeveer 53 jaar oud.
Notitie bij David: The Hon. David Falconer was an insurance broker in London.
John Falconer of Jamaica [1731] 16 John Falconer of Jamaica [1731], painted by William Robertson
XI-e John Falconer of Jamaica (afb. 16) is geboren op 17-04-1718 in Inglismaldie - Kincardineshire, Scotland, zoon van David Falconer, 4th Lord Falconer of Halkerton (zie X-g) en Katharine Margaret Keith. John is overleden in 1769 in Saint Andrew, Jamaica, ongeveer 51 jaar oud.
John trouwde, 29 jaar oud, op 31-01-1748 in Saint Andrew, Jamaica met Frances Nairn, ongeveer 20 jaar oud. Frances is geboren omstreeks 1728 in Clarendon, Jamaica. Frances is overleden omstreeks 1786 in Clarendon, Jamaica, ongeveer 58 jaar oud. Frances trouwde voorheen met Richard Lindsay (ovl. vóór 1748).
John came to Jamaica in 1746 or shortly before. In a letter dated 23 Feb. 1752 to his brother, Alexander, 5th Lord, he mentions that he hoped to leave Jamaica by the time his eldest son was 5 or 6 and never return, but that he would not leave until he could get a yearly income of 1000 or 1500 pounds from his sugar plantation. His son turned 5 in late 1754, but the father was still in Jamaica in the 1760s, and his will was proved in Jamaica in 1769.
John married a rich young widow, Frances Nairn, in 1748. She was the daughter of Brigadier Gen. John Nairn and his wife Frances Williams (who was daughter of Rowland Williams, an early Welsh soldier-settler in Jamaica) and the widow of Richard Lindsay. John came into possession of her estate in Clarendon, but it had a lot of debts. John never could pay off his creditors, so he died in relative poverty.
Kinderen van John en Frances:
1 John Falconer, geboren op 29-12-1749. John is overleden omstreeks 1802 in Saint Elizabeth, Jamaica, ongeveer 53 jaar oud.
2 David Falconer, geboren op 26-11-1751. David is overleden op 21-03-1802 in Vere, Jamaica, 50 jaar oud.
3 Alexander Falconer, geboren op 25-06-1753 in Clarendon, Jamaica. Alexander is overleden op 05-06-1804 in Clarendon, Jamaica, 50 jaar oud.
4 Frances Elizabeth Falconer, geboren op 10-04-1755. Frances is overleden op 12-07-1812 in Clarendon, Jamaica, 57 jaar oud.
5 William Falconer, geboren op 09-09-1757. William is overleden na 1804, minstens 47 jaar oud.
6 Elizabeth Falconer, geboren op 28-09-1758. Elizabeth is overleden op 10-08-1839 in Clarendon, Jamaica, 80 jaar oud.
7 George Falconer, geboren op 02-12-1759. George is overleden op 15-06-1817 in Saint David, Jamaica, 57 jaar oud.
8 Thomas Keith Falconer, geboren op 26-06-1761 in Clarendon, Jamaica. Thomas is overleden omstreeks 1807 in Westmoreland, Jamaica, ongeveer 46 jaar oud.
George Falconer of Phesdo [1731] 18 George Falconer of Phesdo [1731], painted by William Robertson
(click picture to enlarge)
XI-f George Falconer of Phesdo (afb. 18) is geboren omstreeks 1722 in Inglismaldie - Kincardineshire, Scotland, zoon van David Falconer, 4th Lord Falconer of Halkerton (zie X-g) en Katharine Margaret Keith. George is overleden op 03-05-1780 in Portsmouth, Hampshire, UK, ongeveer 58 jaar oud.
George trouwde, ongeveer 45 jaar oud, omstreeks 1767 met Hanna Ivie. Hanna is overleden.
Note about George: Captain in Royal Navy 27 April 1762, who succeeded his kinsman John Falconer of Phesdo in that property (service 10 September 1766), and died commander of H.M.S. Invincible, at Portsmouth 3 May 1780. He married Hannah, daughter of Ivie of Ireland, and relict of Lieutenant Hardy, R.N. She survived him, had a royal grant of a pension of £45 on 24 November 1780, and was married, secondly, to John Mill of Fearn, Forfarshire.
Marion Falconer [1731] 19 Margory Falconer [1731], painted by William Robertson
XI-g Margory (May) Falconer (afb. 19) is geboren omstreeks 1726? in Inglismaldie - Kincardineshire, Scotland, dochter van David Falconer, 4th Lord Falconer of Halkerton (zie X-g) en Katharine Margaret Keith. May is overleden op 18-11-1787 in Deans, Scotland, ongeveer 61 jaar oud.
May trouwde, ongeveer 33 jaar oud, op 30-04-1759 in Inglismaldie - Kincardineshire, Scotland met George Norvell of Boghall and Deans. George is overleden.
Notitie bij May: The names "Marion" and "Marjory" are also found, but on her gilt portrait frame is written: "Margory Falconer, 4th Daugther of David Lord Falconer of Haulkerton".
John Home, 11th of Ninewells [1709 - 1786] 20 John Home, 11th of Ninewells, painted by David Martin
XI-h John Home, 11th of Ninewells (afb. 20), zoon van Joseph Home, 10th of Ninewells en Catharine Falconer (zie X-i). Hij is gedoopt op 06-03-1709 in Edinburgh, Scotland. John is overleden op 14-11-1786, 77 jaar oud.
John trouwde, 42 jaar oud, op 21-04-1751 met Agnes Carre, ongeveer 26 jaar oud. Agnes is geboren omstreeks 1725 in Nisbet, Scotland. Agnes is overleden omstreeks 1785, ongeveer 60 jaar oud.

 


XII-a Wibbina Sophia Falconer, dochter van William Falconer, 6th Lord Falconer of Halkerton (zie XI-b) en Rembertina Maria van Iddekinge.
Wibbina trouwde, 20 jaar oud, op 22-08-1761 in Groningen met Willem Andreas Baurmeister, 27 jaar oud. Hij is gedoopt op 13-01-1734 in Groningen. Willem is overleden op 04-11-1781 in Groningen, 47 jaar oud.
Antony Adriaan Keith-Falconer [1742 - 1804], 7th Lord Falconer of Halkerton Christina Elisabeth Sichterman [1745]  

Klik voor de parenteel van
Gerhardus (Gerrit) Sichterman,
overgrootvader van Christina Elisabeth

 
21 Antony Adriaan Keith-Falconer 22 Christina Elisabeth Sichterman [1745],
painted by Philip van Dijk
   
XII-b Antony Adriaan Keith-Falconer, 7th Lord Falconer of Halkerton (afb. 21 en 23), zoon van William Falconer, 6th Lord Falconer of Halkerton (zie XI-b) en Rembertina Maria van Iddekinge. Hij is gedoopt op 02-02-1742 in Groningen, Martinikerk. Antony is overleden op 30-08-1804 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland, 62 jaar oud.
Antony trouwde, 24 jaar oud, op 09-03-1766 in Groningen met Christina Elisabeth Sichterman (afb. 22), 27 jaar oud. Christina is geboren op 26-11-1738 in Hooghly, Bengal, India, dochter van Jan Albert Sichterman en Sybilla Volkera Sadelijn.
Notitie bij Antony: 7th Lord Faloner of Halkerton from 11 October 1776 till 30 August 1804. 5th Earl of Kintore from 28 May 1778 till 30 August 1804. Succeeded by his son William Keith-Falconer.
Notitie bij Christina: From before 1766, her married name became Keith-Falconer. As a result of her marriage, Christina Elizabeth Sighterman was styled as Countess of Kintore on 23 May 1778.
Upon Antony Adriaan’s marriage, his father gave the house and lands of Inglishmaldie (follow link), with an annual income of £100. On 23 April 1766, he released to his brothers and sisters his interest in the estates in Holland of Lord Halkerton and Rembt van Iddekinge, and went to Scotland, so that his children would be British subjects by virtue of their place of birth, a necessary step to ensure his right to inherit the title and lands of the Earl of Kintore. Arriving in August 1766, at Inglismaldie, he soon began improving his estates. His lands included Halkerton, Powburg, Burnton, Inglismaldie, one third of Balmakelly, Canterland, Smiddyhill, Shiels, Barnhill, Collardoe, Glensaugh, Glenfarquhar, Corsbitte, Drumhendry, Capoch, all in Kincardineshire and Dunlappie in Augus. The value of his father’s lands in Scotland, ±1770, was about £9.836. He was exceedingly eccentric, having a great propensity for shooting his tenants’ and neighbours’ barndoor fowls. His fowling exploits also included shooting a small bird that had flown in through an open window of Logie-Pert church, during service - which, he explained, was to prevent the bird disturbing the minister and the congregation.

Antony Adriaan became the 5th Earl of Kintore. The title Earl of Kintore was created in the Peerage of Scotland in 1677 for Sir John Keith, along with the title of Lord Keith of Inverurie and Keith Hall.
At the death of William, 4th Earl of Kintore, in 1761 the Earldom should have passed under the terms of the 1694 regrant to his cousin George Keith, 10th and last Earl Marischal, as heir male of George Keith, 8th Earl Marischal, the elder brother of John Keith, 1st Earl of Kintore.
However, in 1715, for having supported the cause of the Stuart Kings, the English revoked his titles and estates. Exiled to Europe, the Earldom of Kintore remained suspended until the death of George Keith on 28 May 1778.
When George Keith died, it was decided that the titles and the estates should pass to the heir general of the 4th Earl of Kintore, his great-nephew Antony Adriaan Falconer, grandson of Katharine Margaret Keith, the sister of the 4th Earl of Kintore.
Anthony Adriaan then changed his surname to Keith-Falconer. The chiefship of Clan Keith then also passed to Antony Ardiaan.
See also: The Earls of Kintore.

 
Keith Hall lands 23a Keith Hall estate; lands of the Earl of Kintore

from: Open Government Licence: Contains Historic Environment Scotland and Ordnance Survey data - Ordnance Survey Licence number 100021521
(click map left, or link above, for the Open Government Keith Hall estate map PDF document)


Keith Hall coordinate: N57.28081 W2.35331
Keith Hall, Inverurie [1909]
23b Keith Hall [1909]
Keith Hall (aerial photo)
23c Keith Hall, aerial photo
Keith Hall, about one mile southeast of Inverurie - Aberdeenshire, was once called Caskieben Castle. Home of the Earls of Kintore.

In 1663 Sir John Keith bought the property from the Johnstone’s of that Ilk.
In the period till 1700 he built-on the 16th century Z-plan old castle of Caskieben tower house a large and stately south front and east wing in the Palladian style and renamed it all "Keith Hall".
The old part consists of a main block of four stories and garret with square towers, projecting from opposite corners, and round stair-towers.

The title Earl of Kintore was created in the Peerage of Scotland in 1677 for Sir John Keith, along with the title of Lord Keith of Inverurie and Keith Hall.
The 1st Earl died in 1715. The 2nd Earl lived only until 1718 and was succeeded by his son John. In 1729 he married Mary Erskine and work recommenced at Keith Hall but with limited finances. The 4th Earl also lived at Keith Hall, but made no changes to the Hall.

From the death of the 4th Earl in 1761 Keith Hall was empty for 17 years, till in 1778 the title Earl of Kintore and the estates passed to the heir general of the 4th Earl, his great-nephew Antony Adriaan Falconer, 7th Lord Falconer of Halkerton, grandson of the 4th Earls’s sister Katharine Margaret Keith, who had married the 4th Lord Falconer of Halkerton in 1703.
By the time of his succession Antony Adriaan commissioned the Keith Hall interior to be refurbished despite the fact that his main home was at Inglismaldie, Kincardineshire (follow link).

The formal landscape which existed around Keith Hall in the 18th century was extended in the informal style following an improvement plan prepared by Thomas White in 1794 for the 6th Earl of Kintore.
Some further improvements were made by the 8th Earl between 1844-1880. The 9th Earl improved the gardens and created the lake to the south of the house.
In 1914 however, his trustees sold the estate which, at that time, extended to some 17,126 acres (6,936 ha). The house and a small part of the original estate was repurchased by the 9th Earl.

Michael Keith, 13th Earl of Kintore, understood that the income from the estate was not going to be enough to live off and maintain Keith Hall in the manner his ancestors had.
In 1984 a major restoration of Keith Hall started to converted it into six houses and eight flats that were sold in 1985.
The Earl and Countess of Kintore moved their residence to the converted Stables on the estate.
The garden is now owned by Keith Hall Gardens Ltd., which was formed to restore and maintain the gardens for the benefit and use of the owners of the house.
Kinderen van Antony en Christina:
1 William Keith-Falconer, 8th Lord Falconer of Halkerton, gedoopt op 11-12-1766 in Marykirk, Kincardineshire, Scotland. Volgt XIII-a.
Fete at Inglismaldie, to celebrate the birth of Lord Inverury Festival at Inglismaldie, to celebrate the birth of Lord Inverury Feest in Inglismaldie om de geboorte van de latere Lord Inverurie te vieren: William Keith-Falconer
2 Sibilla Keith-Falconer, geboren op 09-01-1768. Sibilla is overleden op 23-04-1792, 24 jaar oud.
3 Maria Rembertina Keith-Falconer. Zij is gedoopt op 08-02-1769. Maria is overleden op 24-08-1851, 82 jaar oud.
4 Catharine Margaret Keith-Falconer. Zij is gedoopt op 03-06-1770. Catharine is overleden op 10-12-1849, 79 jaar oud.
5 Francina Constantia Keith-Falconer, geboren op 09-06-1771. Francina is overleden op 04-12-1779, 8 jaar oud.
6 Jean Keith-Falconer. Zij is gedoopt op 03-06-1772. Jean is jong overleden.
7 Christina Elisabeth Keith-Falconer. Zij is gedoopt op 31-12-1774. Christina is overleden in 12-1826, 51 of 52 jaar oud.
8 Susanna Helen Keith-Falconer. Zij is gedoopt op 30-08-1777. Susanna is jong overleden.
Letters Alexander Falconer [1789 & 1793]
24 Letters from Alexander Falconer
[1789 & 1793]
Klik op de enveloppe links voor meer gedetailleerde informatie over Alexander.
U vind er printbare PDF versies van zijn huwelijks contract en brieven, zowel in het Nederlands als in het Engels.


Click on the envelope left for more detailed information about Alexander.
You will find printable PDF versions of this marriage contract and letters there, in both Dutch and English.
XII-c Alexander Falconer (afb. 24), zoon van William Falconer, 6th Lord Falconer of Halkerton (zie XI-b) en Rembertina Maria van Iddekinge. Hij is gedoopt op 23-08-1754 in Groningen, Martinikerk. Alexander is overleden op 27-09-1826 in Groningen, 72 jaar oud.
Alexander trouwde, 29 jaar oud, op 15-08-1784 in Groningen met Margareta Clementia Keiser, 25 jaar oud. Margareta is geboren op 08-06-1759 in Groningen, dochter van Jan Harmen (Herman) Keiser en Johanna Clara (Clara) Quintus.
Notitie bij Alexander: Artilleriemeester Groningen
Notitie bij overlijden van Margareta: Uit Groninger Courant, 1 December 1826:
***  Na eene ziekte van slechts acht weken, overleed onze waarde Moeder MARGARETHA CLEMENTIA FALCONER, geb. KEISER, in den ouderdom van ruim zeven-en-zestig jaren. Verzoeke van communicatie verschoond te blijven. Groningen, den 26 November 1826, A.A.FALCONER, uit aller Namen. ***
Alexander and his brother William were sent to Scotland at the beginning of 1770, in order to learn the language and customs of Scotland, indicating how thoroughly Dutch they were. They attended school in St. Andrews and at Perth Academy. In 1775 Alexander returned to Holland, where he intended to begin a mercantile carrier. it seems doubtful that he was successful in this objective, but he did secure a post as master of artillery at Groningen. In the 1790’s, he suffered from financial insolvency, and in 1799 it was ordered that furniture of his be sold in order to pay off debts amounting to 2151 Caroly guilders. He lived on Hardingestraat at the time of the birth of his first child, then by 1789 the family lived on Turfstraat.
Kinderen van Alexander en Margareta:
1 Antoon Adriaan Falconer, gedoopt op 10-09-1786 in Groningen, A-kerk. Volgt XIII-b.
2 Jan Herman Falconer. Hij is gedoopt op 11-02-1789 in Groningen, A-kerk. Jan is overleden op 26-11-1815 in Groningen, 26 jaar oud.
3 Willliam Falconer, gedoopt op 04-08-1790 in Groningen, A-kerk. Volgt XIII-c.
4 Johannes Clarus Falconer. Hij is gedoopt op 18-03-1792 in Groningen, A-kerk. Johannes is overleden op 22-08-1792 in Groningen, 5 maanden oud.
5 Johan Hendrik Falconer. Hij is gedoopt op 15-05-1793 in Groningen, Nederlands Hervormde Kerk. Johan is overleden op 01-01-1828 in Wildervank, 34 jaar oud.
6 Rembertina Maria Falconer, gedoopt op 06-03-1795 in Groningen, Martinikerk. Volgt XIII-d.
7 Johanna Clara Falconer, gedoopt op 21-06-1797 in Groningen, A-kerk. Volgt XIII-e.

 


William Keith-Falconer [1766 - 1812], 8th Lord Falconer of Halkerton Maria Bannerman [1771 - 1826]
25 William Keith-Falconer, wearing the badge of the Order of Baronets of Nova Scotia,
painted by Henry Raeburn
26 Maria Bannerman,
painted by Henry Raeburn
XIII-a William Keith-Falconer, 8th Lord Falconer of Halkerton (afb. 25), zoon van Antony Adriaan Keith-Falconer, 7th Lord Falconer of Halkerton (zie XII-b) en Christina Elisabeth Sichterman. Hij is gedoopt op 11-12-1766 in Marykirk, Kincardineshire, Scotland. William is overleden op 06-10-1812 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland, 45 jaar oud.
William trouwde, 26 jaar oud, op 18-06-1793 in Aberdeen, Scotland met Maria Bannerman (afb. 26), 22 jaar oud. Maria is geboren op 28-02-1771 in Aberdeen, Scotland. Zij is gedoopt op 18-03-1771 in St. Nicholas, Aberdeen, Aberdeenshire, Scotland. Maria is overleden op 30-06-1826 in Green Park Place, Bath, UK, 55 jaar oud.
Notitie bij William: 8th Lord Falconer of Halkerton from 30 August 1804 till 6 October 1812. 6th Earl of Kintore from 30 August 1804 till 6 October 1812. Succeeded by his son Anthony Adrian Keith-Falconer.
William gained the rank of Officer in the service of the 2nd Dragoons (Scots Greys).
Notitie bij Maria: dau of Sir Alexander Bannerman, Bart of Kirkhill. From 18 June 1793, her married name became Keith-Falconer. As a result of her marriage, Maria Bannerman was styled as Countess of Kintore on 30 August 1804.
Kinderen van William en Maria:
1 Anthony Adrian Keith-Falconer, 9th Lord Falconer of Halkerton, geboren op 20-04-1794 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland. Volgt XIV-a.
2 Mary Keith-Falconer, geboren op 02-05-1795 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland. Mary is overleden op 05-07-1864 in Bath, Somersetshire, UK, 69 jaar oud.
3 Alexander Keith-Falconer. Hij is gedoopt op 08-11-1798 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland. Alexander is overleden op 05-01-1846 in Monkrigg, Haddington, East Lothian, Scotland, 47 jaar oud.
4 William Keith-Falconer, geboren op 11-12-1799 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland. Volgt XIV-b.
XIII-b Antoon Adriaan Falconer, zoon van Alexander Falconer (zie XII-c) en Margareta Clementia Keiser. Hij is gedoopt op 10-09-1786 in Groningen, A-kerk. Antoon is overleden op 05-05-1853 in Wildervank, 66 jaar oud.
Antoon trouwde (1), 27 jaar oud, op 15-12-1813 in Groningen met Margaretha Bernardus Blink, 33 jaar oud. Margaretha is een dochter van Meinardus Adolf Blink en Trijntje van der Veen. Zij is gedoopt op 26-12-1779 in Veendam. Margaretha is overleden op 29-06-1833 in Veendam, 53 jaar oud.
Antoon trouwde (2), 47 jaar oud, op 18-06-1834 in Veendam met Tamke Dieterds Smit, 47 jaar oud. Tamke is geboren op 16-11-1786 in Bellingwolderschans (Gr), dochter van Diederd Jans Smit en Grietje Jans. Tamke is overleden op 27-01-1853 in Veendam, 66 jaar oud.
Notitie bij de geboorte van Antoon: geboorteplaats Groningen, Turftorenstraat
Kind van Antoon en Margaretha:
1 Margaretha Clementia Falconer, geboren op 09-11-1815 in Groningen. Margaretha is overleden op 04-02-1816 in Groningen, 2 maanden oud.
XIII-c Willliam Falconer, zoon van Alexander Falconer (zie XII-c) en Margareta Clementia Keiser. Hij is gedoopt op 04-08-1790 in Groningen, A-kerk. Willliam is overleden op 11-05-1862 in Groningen, 71 jaar oud.
Willliam trouwde, 41 jaar oud, op 17-11-1831 in Groningen met Janna Wessels, 35 jaar oud. Janna is geboren op 22-05-1796 in Groningen. Janna is overleden op 13-09-1860 in Groningen, 64 jaar oud.
Notitie bij Janna: beroep: dienstmeid
XIII-d Rembertina Maria Falconer, dochter van Alexander Falconer (zie XII-c) en Margareta Clementia Keiser. Zij is gedoopt op 06-03-1795 in Groningen, Martinikerk. Rembertina is overleden op 28-02-1867 in Groningen, 71 jaar oud.
Rembertina trouwde, 33 jaar oud, op 12-06-1828 in Groningen met Evert Tammes, 30 jaar oud. Evert is geboren op 20-05-1798 in Groningen. Evert is overleden op 22-01-1864 in Groningen, 65 jaar oud.
Kinderen van Rembertina en Evert:
1 Wilhelmina Tammes, geboren op 20-01-1816 in Groningen. Volgt XIV-c.
2 Berend Tammes, geboren op 31-12-1825 in Groningen. Berend is overleden op 14-09-1826 in Groningen, 8 maanden oud.
3 Johannes Tamme Tammes, geboren op 26-11-1828 in Groningen. Volgt XIV-d.
4 Margaretha Clementia Tammes, geboren op 20-10-1830 in Groningen. Margaretha is overleden op 07-11-1893 in Loosduinen, 63 jaar oud.
5 Evert Tammes, geboren op 02-02-1832 in Groningen. Evert is overleden op 02-03-1832 in Groningen, 1 maand oud.
6 Evert Tammes, geboren op 12-07-1833 in Groningen. Evert is overleden op 17-01-1886 in Zutphen, 52 jaar oud.
XIII-e Johanna Clara Falconer, dochter van Alexander Falconer (zie XII-c) en Margareta Clementia Keiser. Zij is gedoopt op 21-06-1797 in Groningen, A-kerk. Johanna is overleden op 18-04-1856 in Groningen, 58 jaar oud.
Johanna trouwde (1), 30 jaar oud, op 02-09-1827 in Groningen met Jacob Kramer, 26 jaar oud. Jacob is geboren op 14-01-1801 in Groningen, zoon van Jannes Jacobus Kramer en Pieterke Goosens. Jacob is overleden op 19-05-1836 in Groningen, 35 jaar oud.
Johanna trouwde (2), 39 jaar oud, op 20-04-1837 in Groningen met Gooszen Kramer, 33 jaar oud. Gooszen is geboren op 06-11-1803 in Groningen, zoon van Jannes Jacobus Kramer en Pieterke Goosens. Gooszen is overleden op 11-09-1867 in Helpman, gem. Haren (Gr), 63 jaar oud.
Notitie bij de geboorte van Johanna: Geboren in de Turftorenstraat te Groningen
Kinderen van Johanna en Jacob:
1 Margaretha Clementia Kramer, geboren op 09-03-1828 in Groningen. Volgt XIV-e.
2 Wilhelmina Petronella Kramer, geboren op 30-01-1830 in Groningen. Wilhelmina is overleden op 16-01-1850 in Groningen, 19 jaar oud.
3 Johannes Kramer, geboren op 26-01-1832 in Groningen. Johannes is overleden op 11-07-1836 in Groningen, 4 jaar oud.
4 Alexander Kramer, geboren op 26-01-1832 in Groningen. Alexander is overleden op 30-01-1836 in Groningen, 4 jaar oud.
5 Antoon Adriaan Kramer, geboren op 23-01-1834 in Groningen. Antoon is overleden op 09-03-1842 in Groningen, 8 jaar oud.
Kind van Johanna en Gooszen:
6 Johanna Clara Kramer, geboren op 31-07-1837 in Groningen. Johanna is overleden op 08-08-1838 in Groningen, 1 jaar oud.

 


Anthony Adrian Keith-Falconer [1794 - 1844], 9th Lord Falconer of Halkerton 27 Anthony Adrian Keith-Falconer, wearing the badge of the Order of Baronets of Nova Scotia , painted by Sir John Watson-Gordon

  Signature Anthony Adrian Keith-Falconer, 9th Lord Falconer of Halkerton
28a signature Anthony Adrian
source: The Oliff Collection
badge of the Order of Baronets of Nova Scotia 28b badge of the Order of Baronets of Nova Scotia
XIV-a Anthony Adrian Keith-Falconer, 9th Lord Falconer of Halkerton (afb. 27 en 28) is geboren op 20-04-1794 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland, zoon van William Keith-Falconer, 8th Lord Falconer of Halkerton (zie XIII-a) en Maria Bannerman. Anthony is overleden op 11-07-1844 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland, 50 jaar oud.
Anthony trouwde (1), 23 jaar oud, op 14-06-1817 in Montrose, Scotland met Juliet Renny, 32 jaar oud. Juliet is geboren op 06-01-1785 in Montrose, Scotland. Juliet is overleden op 09-07-1819 in Inglismaldie - Kincardineshire, Scotland, 34 jaar oud.
Anthony trouwde (2), 27 jaar oud, op 27-08-1821 in Dunnichen, Angus, Scotland met Louisa Hawkins, 18 jaar oud. De scheiding werd geregistreerd op 03-03-1840. Louisa is geboren op 28-08-1802 in Fermoy, Ireland, dochter van Francis Hawkins en Helen Dempster Burrington. Louisa is overleden op 01-11-1841 in Surrey, UK, 39 jaar oud.
Notitie bij Anthony: 9th Lord Falconer of Halkerton from 6 October 1812 till 11 July 1844. 7th Earl of Kintore from 6 October 1812 till 11 July 1844. Succeeded by his son Francis Alexander Keith-Falconer.
He was educated at Christ Church, Oxford University, Oxford, Oxfordshire, England. He was created 1st Baron Kintore of Kintore, co. Aberdeen (UK) on 5 July 1838.
Notitie bij Juliet: Juliet Renny was the daughter of Robert Renny. She died on 9 July 1819, without issue. As a result of her marriage, Juliet Renny was styled as Countess of Kintore on 14 June 1817. From 14 June 1817, her married name became Keith-Falconer.
Notitie bij Louisa: As a result of her marriage, Louisa Hawkins was styled as Countess of Kintore on 27 August 1821. From 27 August 1821, her married name became Keith-Falconer.
Kinderen van Anthony en Louisa:
1 William Adrian Keith-Falconer, geboren op 20-09-1822. William is overleden op 17-12-1843 in Northamptonshire, UK, 21 jaar oud.
Notitie bij William: Lord Inverurie. He gained the rank of Lieutenant in the service of the 17th Light Dragoons.
Notitie bij overlijden van William: killed while fox hunting
2 Isabella Catherine Keith-Falconer, geboren op 05-06-1824 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland. Volgt XV-a.
3 Francis Alexander Keith-Falconer, 10th Lord Falconer of Halkerton, geboren op 07-06-1828 in Wadley House - Faringdon, Scotland. Volgt XV-b.
4 Charles James Keith-Falconer, geboren op 01-07-1832 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland. Volgt XV-c.
XIV-b William Keith-Falconer is geboren op 11-12-1799 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland, zoon van William Keith-Falconer, 8th Lord Falconer of Halkerton (zie XIII-a) en Maria Bannerman. Hij is gedoopt op 31-12-1799 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland. William is overleden op 05-01-1846 in Monkrigg, Haddington, East Lothian, Scotland, 46 jaar oud.
William trouwde, 30 jaar oud, op 24-06-1830 met Louisa Grant. Louisa is overleden op 12-02-1862 in Boulogne, France.
XIV-c Wilhelmina Tammes is geboren op 20-01-1816 in Groningen, dochter van Evert Tammes en Rembertina Maria Falconer (zie XIII-d). Wilhelmina is overleden op 25-05-1869 in Groningen, 53 jaar oud.
Wilhelmina trouwde, 21 jaar oud, op 17-08-1837 in Groningen met Abraham Jacob Karp, 20 jaar oud. Abraham is geboren op 18-03-1817 in Hoogezand. Abraham is overleden op 09-09-1869 in Groningen, 52 jaar oud.
Kinderen van Wilhelmina en Abraham:
1 Grietje Karp, geboren op 21-01-1849 in Groningen. Grietje is overleden op 25-01-1922 in Groningen, 73 jaar oud.
2 Zwaantje Cornelia Karp, geboren op 08-03-1851 in Groningen. Zwaantje is overleden op 05-06-1905 in Groningen, 54 jaar oud.
3 Wilhelmina Abrahams Karp, geboren op 09-02-1862 in Groningen. Wilhelmina is overleden op 15-12-1907 in Engelbert, gem. Noorddijk (Gr), 45 jaar oud.
XIV-d Johannes Tamme Tammes is geboren op 26-11-1828 in Groningen, zoon van Evert Tammes en Rembertina Maria Falconer (zie XIII-d). Johannes is overleden op 22-08-1883 in Delfzijl, 54 jaar oud.
Johannes trouwde, 29 jaar oud, op 30-05-1858 in Groningen met Antje Hermans, 26 jaar oud. Antje is geboren op 05-07-1831 in Groningen. Antje is overleden op 29-12-1887 in Heveskes, gem. Delfzijl, 56 jaar oud.
Kind van Johannes en Antje:
1 Maria Rembertina Tammes, geboren op 01-02-1865 in Delfzijl. Volgt XV-d.
XIV-e Margaretha Clementia Kramer is geboren op 09-03-1828 in Groningen, dochter van Jacob Kramer en Johanna Clara Falconer (zie XIII-e). Margaretha is overleden op 18-07-1870 in Groningen, 42 jaar oud.
Margaretha trouwde, 22 jaar oud, op 14-07-1850 in Groningen met Rinze Eelkes (Rinie) Spaak, 29 jaar oud. Rinie is geboren op 26-08-1820 in Munnekezijl (Frl), zoon van Eelke Jans Spaak en Trijntje Rinzes (Trientje) Hoekstra. Rinie is overleden op 20-07-1870 in Groningen, 49 jaar oud.
Notitie bij Rinie: beroep: schipper, arbeider.
Kinderen van Margaretha en Rinie (afb. 29):
Roode of Burgerweeshuis, door Jan Ensing [1839] Na de dood van Rinze en Margaretha in 1870 (beide overleden in het Groningse Academisch Ziekenhuis; slechts 2 dagen na elkaar), werden hun kinderen opgenomen in het Roode Weeshuis, destijds gelegen in de Rode Weeshuisstraat te Groningen, tussen de Oude Ebbingestraat en de Oude Boteringestraat.
Eelke was toen 15 jaar, Jacob Gosen 13 jaar, Jan Alexander 7 jaar, Johanna Catharina 5 jaar en Egbert 2 jaar.29 Roode of Burgerweeshuis, door Jan Ensing [1839]
 

1 Trientje Spaak, geboren op 05-09-1851 in Groningen. Trientje is overleden op 14-10-1851 in Groningen, 1 maand oud.
2 Johanna Clara Spaak, geboren op 13-05-1853 in Groningen. Johanna is overleden op 30-11-1859 in Groningen, 6 jaar oud.
3 Eelke Spaak, geboren op 26-01-1855 in Groningen. Volgt XV-e.
4 Jacob Gosen Spaak, geboren op 01-01-1857 in Appelscha. Volgt XV-f.
5 William Spaak, geboren op 27-01-1861 in Groningen. William is overleden op 02-02-1861 in Groningen, 6 dagen oud.
6 Trijntje Spaak, geboren op 27-01-1861 in Groningen. Trijntje is overleden op 06-02-1861 in Groningen, 10 dagen oud.
7 Jan Alexander Spaak, geboren op 27-07-1862 om 21:00 in Groningen. Jan is overleden vóór 1885, ten hoogste 23 jaar oud.
8 Johanna Catharina Spaak, geboren op 13-04-1865 in Groningen. Volgt XV-g.
9 Egbert Spaak, geboren op 19-02-1868 in Groningen. Volgt XV-h.

 


Isabella Catherin Kkeith-Falconer [1824 - 1870] 30 Isabella Catherine Keith-Falconer
XV-a Isabella Catherine Keith-Falconer (afb. 30) is geboren op 05-06-1824 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland, dochter van Anthony Adrian Keith-Falconer, 9th Lord Falconer of Halkerton (zie XIV-a) en Louisa Hawkins. Isabella is overleden op 08-02-1870 in Scotland, 45 jaar oud.
Isabella trouwde, 23 jaar oud, op 04-08-1847 met Henry Grant of Congalton. Henry is overleden.
Notitie bij Henry: Henry Grant of Conglaton’s father was William Grant of Congalton who Gilbert Stuart painted which is called the Ice Skater! He also painted George Washington.
Francis Alexander Keith-Falconer [1828 - 1880], 10th Lord Falconer of Halkerton Louisa Madeleine Hawkins [1851], detail from painting by Sir Francis Grant Detail from firescreen Keith Hall [1850], ordered by the 8th Earl of Kintore The panel of the firescreen painted with a landscape including Keith Hall, showing the 8th Earl and Countess of Kintore riding with their dogs Flush and Bruno

see also theFirescreen - Keith Hall, Inverurie pdf version
31 Francis Alexander
Keith-Falconer,
painted by William Salter Herrick
32 Louisa Madeleine Hawkins [1851], detail from painting by Sir Francis Grant 33 Detail from firescreen Keith Hall
© Victoria and Albert Museum, London
 
XV-b Francis Alexander Keith-Falconer, 10th Lord Falconer of Halkerton (afb. 31 en 33) is geboren op 07-06-1828 in Wadley House - Faringdon, Scotland, zoon van Anthony Adrian Keith-Falconer, 9th Lord Falconer of Halkerton (zie XIV-a) en Louisa Hawkins. Francis is overleden op 18-07-1880 in Marylebone, Scotland, 52 jaar oud.
Francis trouwde, 23 jaar oud, op 24-06-1851 met Louisa Madeleine Hawkins (afb. 32 en 33), 23 jaar oud. Louisa is geboren op 07-06-1828 in Fermoy, Ireland, dochter van Francis Hawkins. Louisa is overleden op 06-02-1916, 87 jaar oud.
Notitie bij Francis: 10th Lord Falconer of Halkerton from 11 July 1844 till 18 July 1880. 8th Earl of Kintore from 11 July 1844 till 18 July 1880. Succeeded by his son Algernon Hawkins Thomand Keith-Falconer.
He succeeded to the title of 2nd Baron Kintore of Kintore, co. Aberdeen on 11 July 1844. He succeeded to the title of 8th Lord Keith of Inverurie and Keith Hall on 11 July 1844.
Notitie bij het huwelijk van Francis en Louisa: Francis Alexander and Louisa Madeleine are cousins. Louisa Madeleine is the daughter of the brother of Francis’ mother.
Notitie bij Louisa: From 24 June 1851, her married name became Keith-Falconer. As a result of her marriage, Louisa Madeleine Hawkins was styled as Countess of Kintore on 24 June 1851.
Kinderen van Francis en Louisa:
1 Algernon Hawkins Thomand Keith-Falconer, 11th Lord Falconer of Halkerton, geboren op 12-08-1852 in Lixmount House - Edinburgh, Scotland. Volgt XVI-a.
2 Dudley Metcalfe Courtenay Keith-Falconer, geboren op 19-01-1854 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland. Hij is gedoopt op 02-03-1854 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland. Dudley is overleden op 27-11-1873, 19 jaar oud.
3 Ion Grant Neville Keith-Falconer, geboren op 05-07-1856 in Edinburgh, Scotland. Volgt XVI-b.
4 Madeleine Dora Keith-Falconer, geboren op 27-06-1858 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland. Volgt XVI-c.
5 Blanche Catherine Keith-Falconer, geboren op 15-09-1859 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland. Volgt XVI-d.
6 Arthur Keith-Falconer, geboren op 27-08-1863 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland. Arthur is overleden op 09-12-1877, 14 jaar oud.
7 Maude Keith-Falconer, geboren op 20-07-1869 in Edinburgh, Scotland. Maude is overleden.
XV-c Charles James Keith-Falconer is geboren op 01-07-1832 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland, zoon van Anthony Adrian Keith-Falconer, 9th Lord Falconer of Halkerton (zie XIV-a) en Louisa Hawkins. Charles is overleden op 07-01-1889 in Brighton, Surrey, UK, 56 jaar oud.
Charles trouwde, 24 jaar oud, op 24-01-1857 in St. Leonards Forest, Sussex, UK met Caroline Diana Aldridge, 19 jaar oud. Caroline is geboren op 11-12-1837 in St. Leonards Forest, Sussex, UK. Caroline is overleden op 24-02-1920 in London, 82 jaar oud.
Kinderen van Charles en Caroline:
1 Diana Mary Keith-Falconer. Zij is gedoopt op 20-12-1858 in Horsham, Sussex, UK. Diana is overleden.
2 Cecil Edward Keith-Falconer, geboren op 11-10-1860 in Lower Beeding, Sussex, UK. Cecil is overleden op 10-11-1899 in Orange River, Belmont, South Africa, 39 jaar oud.
3 Ida Madelene Keith-Falconer. Zij is gedoopt op 25-04-1868 in Lower Beeding, Sussex, UK. Ida is overleden.
4 Victor Francis Keith-Falconer, geboren op 27-10-1869 in Lower Beeding, Sussex, UK. Hij is gedoopt op 13-12-1869 in Kensington, Middlesex, UK. Victor is overleden op 21-02-1900 in Fort Wylie - Colenso, South Africa, 30 jaar oud.
XV-d Maria Rembertina Tammes is geboren op 01-02-1865 in Delfzijl, dochter van Johannes Tamme Tammes (zie XIV-d) en Antje Hermans. Maria is overleden op 14-01-1943 in Groningen, 77 jaar oud.
Maria trouwde, 21 jaar oud, op 09-07-1886 in Delfzijl met Jan Jacobs, 38 jaar oud. Jan is geboren op 07-07-1848 in Groningen. Jan is overleden op 22-11-1932 in Delfzijl, 84 jaar oud.
Kind van Maria en Jan:
1 Johannes Gustaaf Adolfs Jacobs, geboren op 08-04-1887 in Delfzijl. Volgt XVI-e.
Eelke Spaak [1885] Antje Koning [1885] Antje Koning [1938]
34 Eelke Spaak
[1885 - 30 jaar]
35 Antje Koning
[1885 - 27 jaar]
36 Antje Koning
[1938]
XV-e Eelke Spaak (afb. 34) is geboren op 26-01-1855 in Groningen, zoon van Rinze Eelkes (Rinie) Spaak en Margaretha Clementia Kramer (zie XIV-e). Eelke is overleden op 29-05-1886 in Groningen, 31 jaar oud.
Eelke trouwde, 28 jaar oud, op 27-05-1883 in Groningen met Antje Hinderika Koning (afb. 35 en 36), 25 jaar oud. Antje is geboren op 15-04-1858 in Groningen, dochter van Martinus Koning en Eeffien Groenhuis. Antje is overleden op 12-04-1952 in Groningen, 93 jaar oud. Antje trouwde later op 29-05-1898 in Groningen met Derk van der Tuin (1855-1934).
Kind van Eelke en Antje:
1 Martinus Spaak, geboren op 14-05-1884 in Groningen. Volgt XVI-f.
Jacob Spaak [1885] Sijtske Schaafsma [1885]
37 Jacob Spaak
[1885 - 28 jaar]
38 Sijtske Schaafsma
[1885 - 26 jaar]
XV-f Jacob Gosen Spaak (afb. 37) is geboren op 01-01-1857 in Appelscha, zoon van Rinze Eelkes (Rinie) Spaak en Margaretha Clementia Kramer (zie XIV-e). Jacob is overleden op 23-04-1900 in Groningen, 43 jaar oud.
Jacob trouwde, 22 jaar oud, op 06-07-1879 in Groningen met Sijtske Schaafsma (afb. 38), 20 jaar oud. Sijtske is geboren op 31-05-1859 in Harlingen. Sijtske is overleden op 23-01-1933 in Groningen, 73 jaar oud.
Notitie bij Jacob: beroep: timmerman
Notitie bij Sijtske: beroep: dienstmeid
Kinderen van Jacob en Sijtske:
1 Hendrik Rense Spaak, geboren op 26-08-1879 in Groningen. Volgt XVI-g.
2 Margaretha Clementia Spaak, geboren op 10-03-1881 in Groningen. Volgt XVI-h.
3 Trientje Tjitske Spaak, geboren op 09-02-1883 in Groningen. Volgt XVI-i.
Renzo Eelke Spaak : United States World War II Draft Registration Card [4-1-1942] 39 Renzo Eelke Spaak : United States World War II Draft Registration Card [4-1-1942]
4 Rinze Eelke (Renzo) Spaak (afb. 39), geboren op 15-09-1884 in Groningen. Renzo is overleden.
Notitie bij Renzo: Emigratie: 18 augustus 1907 (Leeftijd 22) New York, New York, Verenigde Staten
United States World War II Draft Registration Card [4-1-1942]
5 Tjitske Spaak, geboren op 02-10-1886 in Groningen. Volgt XVI-j.
6 Eelke Rense Spaak, geboren op 04-12-1895 in Groningen. Volgt XVI-k.
Johanna Spaak [1885] 40 Johanna Spaak [1885 - 20 jaar]
XV-g Johanna Catharina Spaak (afb. 40) is geboren op 13-04-1865 in Groningen, dochter van Rinze Eelkes (Rinie) Spaak en Margaretha Clementia Kramer (zie XIV-e). Zij is gedoopt op 14-04-1865 in Groningen. Johanna is overleden op 26-08-1916 in Groningen, 51 jaar oud.
Johanna trouwde, 30 jaar oud, op 02-06-1895 in Groningen met Egidius Henrikus Welbergen, 36 jaar oud. Egidius is geboren op 25-08-1858 in Groningen. Egidius is overleden op 15-08-1937 in Groningen, 78 jaar oud.
Notitie bij Egidius: beroep: kuiper
Kinderen van Johanna en Egidius:
1 Hester Johanna Welbergen, geboren omstreeks 1892 in Groningen. Volgt XVI-l.
2 Egberdina Welbergen, geboren op 01-08-1902. Egberdina is overleden op 04-06-1922 in Groningen, 19 jaar oud.
XV-h Egbert Spaak is geboren op 19-02-1868 in Groningen, zoon van Rinze Eelkes (Rinie) Spaak en Margaretha Clementia Kramer (zie XIV-e). Egbert is overleden op 28-10-1948 in Zaandam, 80 jaar oud.
Egbert trouwde, 21 jaar oud, op 03-11-1889 in Groningen met Jacoba Hoeksema, 23 jaar oud. Jacoba is geboren op 21-07-1866 in Roden. Jacoba is overleden op 19-02-1920 in Groningen, 53 jaar oud.
Notitie bij Egbert: beroep: smid
Kinderen van Egbert en Jacoba:
1 Rense Spaak, geboren op 18-01-1890 in Groningen. Rense is overleden op 01-06-1890 in Zuidhorn, 4 maanden oud.
2 Fokje Spaak, geboren op 20-12-1890 in Groningen. Fokje is overleden op 17-03-1920 in Groningen, 29 jaar oud.
3 Margaretha Spaak, geboren op 31-01-1892 in Groningen. Volgt XVI-m.
4 Henderik Spaak, geboren op 09-03-1893 in Haren (Gr). Henderik is overleden op 26-07-1893 in Groningen, 4 maanden oud.
5 Rinze Spaak, geboren op 12-03-1894 in Groningen. Rinze is overleden op 27-03-1894 in Groningen, 15 dagen oud.
6 Hendrik Spaak, geboren op 05-03-1895 in Haren (Gr). Hendrik is overleden op 13-02-1919 in Groningen, 23 jaar oud.
7 Rensje Spaak, geboren op 19-02-1899 in Groningen. Volgt XVI-n.
8 Jacoba Spaak, geboren op 07-12-1903 in Haren (Gr). Volgt XVI-o.
9 Rinze Egbert Spaak, geboren op 28-05-1905 in Haren (Gr). Rinze is overleden.

 


Algernon Hawkins Thomand Keith-Falconer [1852 - 1930], 11th Lord Falconer of Halkerton Sydney Charlotte Montagu [1851 - 1932] & daughter Hilda Madaleine Keith-Falconer
41 Algernon Hawkins Thomand Keith-Falconer,
painted by Charles
42 Sydney Charlotte Montagu
& daughter Hilda
XVI-a Algernon Hawkins Thomand Keith-Falconer, 11th Lord Falconer of Halkerton (afb. 41) is geboren op 12-08-1852 in Lixmount House - Edinburgh, Scotland, zoon van Francis Alexander Keith-Falconer, 10th Lord Falconer of Halkerton (zie XV-b) en Louisa Madeleine Hawkins. Algernon is overleden op 19-03-1930 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland, 77 jaar oud.
Algernon trouwde, 21 jaar oud, op 14-08-1873 in Parish Church of St George - Hanover Square, Mayfair, London met Sydney Charlotte Montagu (afb. 42), 21 jaar oud. Sydney is geboren op 14-10-1851 in Kimbolton Castle - Kimbolton, UK, dochter van George Montagu en Harriet Sydney Dobbs. Sydney is overleden op 21-09-1932 in Inverurie - Aberdeenshire, Scotland, 80 jaar oud.
Notitie bij Algernon: 11th Lord Falconer of Halkerton from 18 July 1880 till 19 March 1930. 9th Earl of Kintore from 18 July 1880 till 19 March 1930. Succeeded by his son Arthur George Keith-Falconer.
Notitie bij overlijden van Sydney: The Newcastle Sun, New South Wales, Australia - 24 sep 1932:
***  Countess of Kintore Dead, — London, Friday: The death is announced of the Dowager Countess of Kintore, who was Lady Sydney Charlotte Montagu, daughter of the sixth Duke of Manchester, and who was married to the one-time Governor of South Australia in 1873. Her husband died in 1930. ***
Algernon was educated at Eton College, Windsor, Berkshire, England. He graduated from Trinity College, Cambridge University, Cambridge, Cambridgeshire, England, in 1872 with a Bachelor of Arts. He graduated from Trinity College, Cambridge University, Cambridge, Cambridgeshire, England, in 1877 with a Master of Arts. He succeeded to the title of 9th Lord Keith of Inverurie and Keith Hall on 18 July 1880. He succeeded to the title of 3rd Baron Kintore of Kintore, co. Aberdeen on 18 July 1880. He succeeded to the title of 11th Lord Falconer of Halkerton on 18 July 1880. He held the office of a Lord-in-Waiting between 1885 and 1886. He was invested as a Privy Counsellor in 1886. He held the office of Captain of the Yeomen of the Guard between 1886 and 1889. He was invested as a Knight Grand Cross, Order of St. Michael and St. George in 1889. He held the office of Governor and Commander-in-Chief of South Australia between 1889 and 1895. He held the office of a Lord-in-Waiting between 1895 and 1905. He was awarded the honorary degree of Doctor of Law by Cambridge University, Cambridge, Cambridgeshire, England. He was decorated with the award of the North Star of Sweden. He was awarded the honorary degree of Doctor of Law by Adelaide University, Adelaide, South Australia, Australia. He was decorated with the award of the Grand Cross, Military Order of Christ of Portugal. He was decorated with the award of the Order of the Red Eagle of Prussia. He was invested as a Fellow, Royal Society of Edinburgh. He was decorated with the award of the Grand Cordon of the Crown of Italy (1st Class). He was awarded the honorary degree of Doctor of Law by Aberdeen University, Aberdeen, Aberdeenshire, Scotland. He was Colonel of the 3rd Battalion, Gordon Highlanders. He held the office of Justice of the Peace for Aberdeenshire. He held the office of Justice of the Peace for Kincardineshire. He held the office of Deputy Lieutenant of Aberdeenshire. He held the office of Deputy Lieutenant of Kincardineshire. He held the office of Aide-de-Camp to HM King Edward VII in 1901. He was invested as a Knight, Order of the Thistle in 1923.
Kinderen van Algernon en Sydney:
1 Ethel Sydney (Sydney) Keith-Falconer, geboren op 20-09-1874 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland. Volgt XVII-a.
Hilda Madaleine Keith-Falconer [1897] 43 Hilda Madaleine Keith-Falconer [1897]

See also her mourning brooch for her young died brother "Ian Douglas Montagu Keith-Falconer"
2 Hilda Madaleine Keith-Falconer (afb. 43), geboren op 05-11-1875 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland. Hilda is overleden op 13-07-1967, 91 jaar oud.
Notitie bij overlijden van Hilda: died unmarried
3 Ian Douglas Montagu Keith-Falconer, geboren op 05-04-1877 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland. Ian is overleden op 26-08-1897 in London, 20 jaar oud.
Notitie bij Ian: He was styled as Lord Inverurie between 1880 and 1897. He gained the rank of Lieutenant in the service of the 3rd Battalion, Gordon Highlanders.
4 Arthur George Keith-Falconer, 12th Lord Falconer of Halkerton, geboren op 05-01-1879 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland. Volgt XVII-b.
Ion Keith-Falconer [1856 - 1887] 44 Ion Keith-Falconer

See also: Memorials of the Hon. Ion Keith-Falconer M.A.
XVI-b Ion Grant Neville Keith-Falconer (afb. 44) is geboren op 05-07-1856 in Edinburgh, Scotland, zoon van Francis Alexander Keith-Falconer, 10th Lord Falconer of Halkerton (zie XV-b) en Louisa Madeleine Hawkins. Ion is overleden op 11-05-1887 in Sheikh Othman, near Aden, Arabia, 30 jaar oud.
Ion trouwde, 27 jaar oud, op 04-03-1884 in Cannes, France met Gwendolen Bevan, 18 jaar oud. Gwendolen is geboren in 10-1865 in Enfield, Middlesex, UK. Gwendolen is overleden op 24-10-1937 in London, 71 of 72 jaar oud. Gwendolen trouwde later op 15-12-1894 met Frederick Ewart Bradshaw (1865-1958).
Notitie bij het huwelijk van Ion en Gwendolen: they had no issue
Notitie bij Gwendolen: daughter of Robert Cooper Lee Bevan of Fosbury House, Wiltshire
Ian Grant Neville Keith-Falconer was a Scottish missionary and Arabic scholar, the third son of the 8th Earl of Kintore. Keith-Falconer was born in Edinburgh. After passing through Harrow School and the University of Cambridge, he moved into evangelistic work in London. In 1886, he was appointed Arabic professor at Cambridge, but his career was cut short near Aden while in missionary work. He translated the Fables of Bidpaï. He was an athlete, a champion cyclist and is described as a world cycling champion in 1878. See also: Wikipedia - Ion Keith-Falconer.
XVI-c Madeleine Dora Keith-Falconer is geboren op 27-06-1858 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland, dochter van Francis Alexander Keith-Falconer, 10th Lord Falconer of Halkerton (zie XV-b) en Louisa Madeleine Hawkins. Madeleine is overleden op 11-12-1925, 67 jaar oud.
Madeleine trouwde, 31 jaar oud, op 12-07-1889 met Francis Henry Tonge, 34 jaar oud. Francis is geboren op 08-06-1855 in Highway, Wilts, England. Francis is overleden op 06-03-1936, 80 jaar oud.
XVI-d Blanche Catherine Keith-Falconer is geboren op 15-09-1859 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland, dochter van Francis Alexander Keith-Falconer, 10th Lord Falconer of Halkerton (zie XV-b) en Louisa Madeleine Hawkins. Blanche is overleden op 18-09-1922, 63 jaar oud.
Blanche trouwde, 24 jaar oud, op 04-12-1883 met Granville Roland Francis Smith, 22 jaar oud. Granville is geboren op 24-12-1860. Granville is overleden op 04-03-1917, 56 jaar oud.
XVI-e Johannes Gustaaf Adolfs Jacobs is geboren op 08-04-1887 in Delfzijl, zoon van Jan Jacobs en Maria Rembertina Tammes (zie XV-d). Johannes is overleden op 23-11-1962 in Groningen, 75 jaar oud.
Johannes trouwde, 24 jaar oud, op 03-02-1912 in Sneek met Christina Gastma, 25 jaar oud. Christina is geboren op 04-03-1886 in Wolvega, gem. Weststellingwerf. Christina is overleden op 14-08-1961 in Groningen, 75 jaar oud.
Kinderen van Johannes en Christina:
1 Roelof Johan Jacobs, geboren op 06-12-1914 in Stiens, gem. Leeuwarderadeel. Roelof is overleden op 30-06-1943 in Payathonzu Detached Camp of No.3 Branch Camp of Thai POW Camp, 28 jaar oud.
Notitie bij overlijden van Roelof: Gestorven aan dysenterie, werkend aan de Birma Spoorlijn nadat hij op Java gevangen was genomen door de Japanners.
2 Derkje Jacobs, geboren op 17-09-1919 in Stiens, gem. Leeuwarderadeel. Volgt XVII-c.
Martinus Spaak [1885] Martinus Spaak [1934] Annechien Enter [1934]
45 Martinus Spaak
[1885 - 1 jaar]
46 Martinus Spaak
[1934]
47 Annechien Enter
[1934]
XVI-f Martinus Spaak (afb. 45 en 46) is geboren op 14-05-1884 in Groningen, zoon van Eelke Spaak (zie XV-e) en Antje Hinderika Koning. Martinus is overleden op 04-06-1949 om 11:00 in Groningen, 65 jaar oud.
Martinus trouwde, 24 jaar oud, op 13-05-1909 in Groningen met Annechien (Anna) Enter (afb. 47), 26 jaar oud. Anna is geboren op 01-07-1882 in Groningen, dochter van Pieter Enter en Grietje Mesander. Anna is overleden op 22-07-1969 in Groningen, 87 jaar oud.
Notitie bij Martinus: beroep: boekhouder
Kinderen van Martinus en Anna (afb. 48):
Elie & Greet Spaak [1918] 48 Elie & Greet Spaak [1918]
1 Eelke Pieter Dirk (Elie) Spaak, geboren op 01-04-1910 in Groningen. Volgt XVII-d.
2 Grietje Antje Hendrieka (Greet) Spaak, geboren op 11-12-1915 in Groningen. Volgt XVII-e.
Hendrik Spaak [1885]

49 Hendrik Spaak [1885 - 6 jaar]

XVI-g Hendrik Rense Spaak (afb. 49) is geboren op 26-08-1879 in Groningen, zoon van Jacob Gosen Spaak (zie XV-f) en Sijtske Schaafsma. Hendrik is overleden op 20-01-1964 in Breda, 84 jaar oud.
Hendrik trouwde, 28 jaar oud, op 29-08-1907 in Groningen met Antonia Hillechiena de Rood, 25 jaar oud. Antonia is geboren op 29-01-1882 in Groningen. Antonia is overleden op 20-01-1964 in Breda, 81 jaar oud.
Notitie bij Hendrik: beroep: werkmeester
Kind van Hendrik en Antonia:
1 Clasina Hendrika Spaak, geboren op 28-12-1912 in Ginneken en Bavel. Volgt XVII-f.
Margaretha Spaak [1885] 50 Margaretha Spaak [1885 - 4 jaar]
XVI-h Margaretha Clementia Spaak (afb. 50) is geboren op 10-03-1881 in Groningen, dochter van Jacob Gosen Spaak (zie XV-f) en Sijtske Schaafsma. Margaretha is overleden op 19-08-1953 in Groningen, 72 jaar oud.
Margaretha trouwde, 30 jaar oud, op 01-06-1911 in Groningen met Johannes Maris, 34 jaar oud. Johannes is geboren op 14-10-1876 in Groningen. Johannes is overleden op 08-06-1952 in Groningen, 75 jaar oud.
Notitie bij Johannes: beroep: notarisklerk
Algernon Hawkins Thomand Keith-Falconer [1852 - 1930], 11th Lord Falconer of Halkerton Sydney Charlotte Montagu [1851 - 1932] & daughter Hilda Madaleine Keith-Falconer
51 Trientje Spaak
[1885 - 2 jaar]
52 Mello Homan
XVI-i Trientje Tjitske Spaak (afb. 51) is geboren op 09-02-1883 in Groningen, dochter van Jacob Gosen Spaak (zie XV-f) en Sijtske Schaafsma. Trientje is overleden op 29-07-1945 in Groningen, 62 jaar oud.
Trientje trouwde, 20 jaar oud, op 07-05-1903 in Groningen met Mello Homan (afb. 52), 27 jaar oud. Mello is geboren op 28-05-1875 in Ezinge. Mello is overleden op 19-02-1919 in Groningen, 43 jaar oud.
Notitie bij Mello: beroep: conducteur
XVI-j Tjitske Spaak is geboren op 02-10-1886 in Groningen, dochter van Jacob Gosen Spaak (zie XV-f) en Sijtske Schaafsma. Tjitske is overleden op 07-03-1968 in Bellingwolde, 81 jaar oud.
Tjitske trouwde, 29 jaar oud, op 17-08-1916 in Groningen met Jense Lula, 31 jaar oud. Jense is geboren op 30-03-1885 in Midwolda (Gr). Jense is overleden op 22-08-1967 in Groningen, 82 jaar oud.
Notitie bij Jense: beroep: klerk
XVI-k Eelke Rense Spaak is geboren op 04-12-1895 in Groningen, zoon van Jacob Gosen Spaak (zie XV-f) en Sijtske Schaafsma. Eelke is overleden op 09-01-1983 in Laren, 87 jaar oud.
Eelke trouwde, 28 jaar oud, op 19-11-1924 in Amsterdam met Agatha Elisabeth Molenberg, 26 jaar oud. Agatha is geboren op 08-04-1898 in Zaandam. Agatha is overleden vóór 1983, ten hoogste 85 jaar oud.
Notitie bij Eelke: beroep: koopman in oliën
XVI-l Hester Johanna Welbergen is geboren omstreeks 1892 in Groningen, dochter van Egidius Henrikus Welbergen en Johanna Catharina Spaak (zie XV-g). Hester is overleden.
Hester trouwde, ongeveer 30 jaar oud, op 20-04-1922 in Groningen met André Voorsmit, 30 jaar oud. André is geboren op 29-11-1891 in Groningen. André is overleden.
XVI-m Margaretha Spaak is geboren op 31-01-1892 in Groningen, dochter van Egbert Spaak (zie XV-h) en Jacoba Hoeksema. Margaretha is overleden op 02-05-1950 in Westzaan, 58 jaar oud.
Margaretha trouwde, 21 jaar oud, op 15-01-1914 in Groningen met Dirk Bergers, ongeveer 19 jaar oud. Dirk is geboren omstreeks 1895 in Westzaan. Dirk is overleden omstreeks 1937, ongeveer 42 jaar oud.
XVI-n Rensje Spaak is geboren op 19-02-1899 in Groningen, dochter van Egbert Spaak (zie XV-h) en Jacoba Hoeksema. Rensje is overleden.
Rensje trouwde, 25 jaar oud, op 07-04-1924 in Groningen met Jakobus Gezinus Westervaarder, 27 jaar oud. Jakobus is geboren op 21-06-1896 in Veendam. Jakobus is overleden.
XVI-o Jacoba Spaak is geboren op 07-12-1903 in Haren (Gr), dochter van Egbert Spaak (zie XV-h) en Jacoba Hoeksema. Jacoba is overleden op 21-11-1983 in Den Haag, 79 jaar oud.
Jacoba trouwde, 29 jaar oud, op 11-05-1933 in Groningen met Jan Zuidema, 41 jaar oud. De scheiding werd geregistreerd op 20-03-1936. Jan is geboren op 11-06-1891 in Uithuizermeeden. Jan is overleden op 07-04-1965 in Haren (Gr), 73 jaar oud. Jan is weduwnaar van Hindrikje Knip (1887-1932), met wie hij trouwde op 10-12-1914 in Groningen. Jan trouwde later op 23-04-1936 in Haren (Gr) met Gatzina Posthumus (1908-1986).
Kind van Jacoba en Jan:
1 Arthur Zuidema, geboren op 19-11-1935. Arthur is overleden op 09-03-2016 in Rotterdam, 80 jaar oud.

 


John Laurence Baird [1874 - 1941] 53 John Lawrence Baird
XVII-a Ethel Sydney (Sydney) Keith-Falconer is geboren op 20-09-1874 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland, dochter van Algernon Hawkins Thomand Keith-Falconer, 11th Lord Falconer of Halkerton (zie XVI-a) en Sydney Charlotte Montagu. Sydney is overleden op 21-09-1974 in Surrey, UK, 100 jaar oud.
Sydney trouwde, 30 jaar oud, op 16-02-1905 in London met John Laurence Baird (afb. 53), 30 jaar oud. John is geboren op 27-04-1874 in Chelsea, London. John is overleden op 20-08-1941 in Stonehaven, Aberdeenshire, Scotland, 67 jaar oud.
Notitie bij Sydney: 11th Countess of Kintore ’suo jure’ (= in his/her own right) from 25 May 1966 till 21 September 1974. Succeeded by her son James Ian (Baird) Keith.
Notitie bij John: Sir John Lawrence Baird of Ury, 1st Viscount Stonehaven.
Lady Ethel Sydney Keith-Falconer, 11th Countess of Kintore usually went by her middle name of Sydney. From 16 February 1905, her married name became Baird. As a result of her marriage, Ethel Sydney Keith-Falconer, Countess of Kintore was styled as Baroness Stonehaven on 12 June 1925.
See also her Autographic Letter Signed Document
Kinderen van Sydney en John:
1 Annette Sydney Helen Mary Baird, geboren op 19-11-1905. Volgt XVIII-a.
2 James Ian (Ian) Baird (later Keith), geboren op 25-07-1908. Volgt XVIII-b.
3 Robert Alexander Greville Baird, geboren op 14-04-1910. Volgt XVIII-c.
4 Ariel Olivia Winifred Baird, geboren op 16-08-1916. Volgt XVIII-d.
5 Hilda Ava Fiona Nancy Baird, geboren op 20-04-1919. Volgt XVIII-e.
Helena Zimmerman [1912], Duchess of Manchester 54 Duchess of Manchester [1912], formerly American Helena Zimmerman
XVII-b Arthur George Keith-Falconer, 12th Lord Falconer of Halkerton is geboren op 05-01-1879 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland, zoon van Algernon Hawkins Thomand Keith-Falconer, 11th Lord Falconer of Halkerton (zie XVI-a) en Sydney Charlotte Montagu. Arthur is overleden op 25-05-1966 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland, 87 jaar oud.
Arthur trouwde, 58 jaar oud, op 23-11-1937 in Edinburgh, Scotland met Helena Zimmerman (afb. 54), 58 jaar oud. Helena is geboren op 01-09-1879 in Cincinnati, OH, USA, dochter van Eugene Zimmerman. Helena is overleden op 15-12-1971 in Keith Hall - Inverurie, Aberdeenshire, Scotland, 92 jaar oud. Helena trouwde voorheen op 14-11-1900 in St Marylebone Parish Church - London met William Angus Drogo Montagu (1877-1947). De ontbinding van dit huwelijk werd geregistreerd in 1931.
Notitie bij Arthur: 12th and last Lord Falkoner of Halkerton from 19 March 1930 till 25 May 1966.
10th Earl of Kintore from 19 March 1930 till 25 May 1966, succeeded as Earl of Kintore by his sister Ethel Sydney Keith-Falconer, who became the 11th Countess of Kintore (suo jure).
Notitie bij Helena: As a result of her marriage, Helena Zimmerman was styled as Duchess of Manchester on 14 November 1900. From 14 November 1900, her married name became Montagu. She succeeded to the title of Countess of Kintore on 23 November 1937. From 23 November 1937, her married name became Keith-Falconer.
Arthur George was educated at Eton between 1892 and 1895, he joined the Scots Guards in 1899. He was lieutenant, serving between 1900 and 1902 in the South African War. He was promoted to the rank of captain in 1914 and served in World War I. He was attaché to the British legation to Buenos Aires in 1907. He had no issue, and his titles, except that of Lord Falconer of Halkerton, passed to his sister and then to her eldest son.
He fought in the Boer War between 1900 and 1902. He gained the rank of Captain in the service of the Scots Guards (Special Reserves). He fought in the First World War.
He succeeded to the title of 4th Baron Kintore of Kintore, co. Aberdeen on 3 March 1930. He succeeded to the title of 12th Lord Falconer of Halkertoun on 3 March 1930.


With the death of Arthur George Keith-Falconer the title "Lord Falconer of Halkerton" became dormant. This means that an heir is believed to be alive, but it is uncertain who the heir is. It has to be the senior "heir-male", meaning that all the senior male lines need to be proven extinct. In theory, the claimant would petition the Lord Lyon, King of Arms, for a grant of arms, claiming that he is the senior heir. Foreigners can receive grants of arms from the Lord Lyon, King of Arms, if they are the senior male-line descendant of a Scottish emigrant.
See also The Lords Falconer of Halkereton.
 
XVII-c Derkje Jacobs is geboren op 17-09-1919 in Stiens, gem. Leeuwarderadeel, dochter van Johannes Gustaaf Adolfs Jacobs (zie XVI-e) en Christina Gastma. Derkje is overleden op 05-10-1994 in Bedum, 75 jaar oud.
Derkje trouwde, 29 jaar oud, op 14-12-1948 in Groningen met Egbert Bakker, 25 jaar oud. Egbert is geboren op 29-01-1923 in Groningen. Egbert is overleden op 11-05-2005 in Bedum, 82 jaar oud.
Huwelijksfoto Elie & Marta [1939] Elie Spaak [1968] Marta Vonk [1968] Marta Vonk [1938]
55 Elie & Marta
[1939]
56 Elie Spaak
[1968]
57 Marta Vonk
[1968]
58 Marta Vonk
[1938]
XVII-d Eelke Pieter Dirk (Elie) Spaak (afb. 55 en 56) is geboren op 01-04-1910 om 13:00 in Groningen, zoon van Martinus Spaak (zie XVI-f) en Annechien (Anna) Enter. Elie is overleden op 22-12-1973 in Groningen, 63 jaar oud.
Elie trouwde, 29 jaar oud, op 10-10-1939 in Groningen met Martje (Marta) Vonk (afb. 57 en 58), 26 jaar oud. Marta is geboren op 13-07-1913 om 09:00 in Groningen, dochter van Hooite Willem Vonk en Arendina (Dientje) Ozinga. Marta is overleden op 22-03-1997 in Groningen, 83 jaar oud.
Kinderen van Elie en Marta:
1 Martinus Willem (Martin) Spaak, geboren op 29-03-1941 in Groningen. Volgt XVIII-f.
2 Willem Eelke (Wim) Spaak, geboren op 14-05-1946 in Groningen. Volgt XVIII-g.
Greet Spaak [1934] huwelijk Greet & Jaap [1943] Greet Spaak [1915 - 1966]
59 Greet Spaak
[1934]
60 Greet & Jaap
[1943]
61 Greet Spaak
XVII-e Grietje Antje Hendrieka (Greet) Spaak (afb. 59 t/m 61) is geboren op 11-12-1915 om 08:30 in Groningen, dochter van Martinus Spaak (zie XVI-f) en Annechien (Anna) Enter. Greet is overleden op 24-02-1966 om 13:30 in Groningen, 50 jaar oud.
Greet trouwde, 27 jaar oud, op 02-03-1943 in Groningen met Jacob Sijtse (Jaap) Hunze (afb. 60), 29 jaar oud. Jaap is geboren op 03-04-1913 in Ruinerwold, zoon van Derk Hunze en Maria Swart. Jaap is overleden. Jaap begon later een relatie na 1970 met Miep Doesburg-Voorsmit.
Kinderen van Greet en Jaap:
1 Dick Hunze, geboren op 11-12-1945 in Groningen.
Anneke Hunze [1951 - 1953] 62 Anneke Hunze
2 Anneke Maria Margaretha Hunze (afb. 62), geboren op 02-01-1951 in Groningen. Anneke is overleden op 28-11-1953 in Groningen, 2 jaar oud (oorzaak: leukemie).
3 Martin Hunze, geboren op 14-02-1957 in Groningen.
XVII-f Clasina Hendrika Spaak is geboren op 28-12-1912 in Ginneken en Bavel, dochter van Hendrik Rense Spaak (zie XVI-g) en Antonia Hillechiena de Rood. Clasina is overleden.
Clasina trouwde, 25 jaar oud, op 18-07-1938 in Ginneken en Bavel met Antonius Johannes Hermanus Maria Siegmund, 35 jaar oud. Antonius is geboren op 06-01-1903 in Breda. Antonius is overleden.

 


XVIII-a Annette Sydney Helen Mary Baird is geboren op 19-11-1905, dochter van John Laurence Baird en Ethel Sydney (Sydney) Keith-Falconer (zie XVII-a). Annette is overleden op 01-02-1950, 44 jaar oud.
Annette trouwde, 19 jaar oud, op 17-08-1925 met Michael Henry Mason.
James Ian (Baird) Keith, 12th Earl of Kintore 63 James Ian (Baird) Keith
XVIII-b James Ian (Ian) Baird (later Keith) (afb. 63) is geboren op 25-07-1908, zoon van John Laurence Baird en Ethel Sydney (Sydney) Keith-Falconer (zie XVII-a). Ian is overleden op 01-10-1989, 81 jaar oud.
Ian trouwde, 26 jaar oud, op 05-03-1935 met Delia Virginia Loyd, 19 jaar oud. Delia is geboren op 12-08-1915. Delia is overleden op 10-01-2007, 91 jaar oud.
Notitie bij Ian: 12th Earl of Kintore from 21 September 1974 till 1 October 1989. Succeeded by his son Michael Canning William John Keith.
Born as James Ian Baird, he changed his name from Baird to Keith by Interlocutor of the Lyon Court 28 June 1967.
James succeeded to the title of 2nd Baron Stonehaven, of Ury, co. Kincardine on 20 August 1941. He succeeded to the title of 2nd Viscount Stonehaven on 20 August 1941. He succeeded to the title of 3rd Baronet Baird, of Ury, co. Kincardine on 20 August 1941. He held the office of Member of the Kincardineshire County Council in 1954. He was registered as a Associate, Insititution of Structural Engineers. He held the office of Deputy Lieutenant of Kincardineshire in 1959. He held the office of Vice-Lord-Lieutenant of Hampshire between 1965 and 1976. He held the office of Member of the Grampian Regional Council in 1974. He succeeded to the title of 12th Lord Keith of Inverurie and Keith Hall on 21 September 1974. He was admitted to Royal Company of Archers.
Kinderen van Ian en Delia:
1 Diana Elizabeth Virginia Sydney Baird, geboren op 22-06-1937.
2 Michael Canning William John Keith, geboren op 22-02-1939. Volgt XIX-a.
3 Alexander David Keith, geboren op 21-04-1946.
XVIII-c Robert Alexander Greville Baird is geboren op 14-04-1910, zoon van John Laurence Baird en Ethel Sydney (Sydney) Keith-Falconer (zie XVII-a). Robert is overleden op 17-07-1943, 33 jaar oud.
Robert trouwde, 28 jaar oud, op 30-03-1939 met Dorviegelda Malvina MacGregor. Dorviegelda trouwde later op 15-11-1947 met Algernon Ivan Sladen.
XVIII-d Ariel Olivia Winifred Baird is geboren op 16-08-1916, dochter van John Laurence Baird en Ethel Sydney (Sydney) Keith-Falconer (zie XVII-a). Ariel is overleden op 29-04-2003 in Wokingham, UK, 86 jaar oud.
Ariel trouwde, 29 jaar oud, op 25-04-1946 met Kenneth Alexander Keith. De scheiding werd geregistreerd in 1958.
Notitie bij Kenneth: Baron Keith of Castleacre
XVIII-e Hilda Ava Fiona Nancy Baird is geboren op 20-04-1919, dochter van John Laurence Baird en Ethel Sydney (Sydney) Keith-Falconer (zie XVII-a). Hilda is overleden in 04-2001 in Chippenham, UK, 81 of 82 jaar oud.
Hilda trouwde, 26 jaar oud, op 12-06-1945 met Ronald Fulton Lucas Chance. Ronald is overleden in 1996.
Notitie bij Ronald: Lt Col Ronald Fulton Lucas Chance
XVIII-f Martinus Willem (Martin) Spaak is geboren op 29-03-1941 in Groningen, zoon van Eelke Pieter Dirk (Elie) Spaak (zie XVII-d) en Martje (Marta) Vonk. Martin trouwde, 27 jaar oud, op 08-08-1968 in Groningen met Cecilia Maria (Cecile) Boersma, 23 jaar oud. Cecile is geboren op 23-02-1945 in Groningen.
Kinderen van Martin en Cecile:
1 Frederik Christiaan Spaak, geboren op 21-09-1974 in Hengelo. Volgt XIX-b.
2 Bastiaan Willem Spaak, geboren op 03-11-1977 in Hengelo. Volgt XIX-c.
Wim Spaak [2011] Pia Boddé [2011]
64 Wim Spaak [2011] 65 Pia Bodde [2011]
XVIII-g Willem Eelke (Wim) Spaak (afb. 64) is geboren op 14-05-1946 in Groningen, zoon van Eelke Pieter Dirk (Elie) Spaak (zie XVII-d) en Martje (Marta) Vonk. Wim trouwde, 22 jaar oud, op 14-11-1968 in Groningen met Pia Therésia Boddé (afb. 65), 22 jaar oud. Pia is geboren op 03-06-1946 in Groningen.

 


Michael Canning William John Keith, 13th Earl of Kintore Michael Canning William John Keith, with wife and children
66 Michael Canning William John Keith,
13th Earl of Kintore
67 Michael Canning William John Keith,
with wife and children
XIX-a Michael Canning William John Keith (afb. 66 en 67) is geboren op 22-02-1939, zoon van James Ian (Ian) Baird (later Keith) (zie XVIII-b) en Delia Virginia Loyd. Michael is overleden op 30-10-2004, 65 jaar oud.
Michael trouwde, 33 jaar oud, op 09-10-1972 met Mary Plum (afb. 67). Mary is overleden op 01-08-2006 in Roxburghe House, Aberdeen.
Notitie bij Michael: 13th Earl of Kintore from 1 October 1989 till 30 October 2004. Succeeded by his son James William Falconer Keith.
Notitie bij Mary: After her marriage, Mary Plum was styled as Countess of Kintore in 1989.
On the death of his father, the 12th Earl, in 1989, the 13th Earl became Chief of Clan Keith, a role which he "ably and vigorously assumed".
The 13th Earl held a seat in the House of Lords from 1989 until 1991.
Kinderen van Michael en Mary (afb. 67):
1 James William Falconer Keith, gedoopt op 15-04-1976. Volgt XX.
2 Iona Delia Mary Gaddis Keith. Zij is gedoopt op 01-01-1978.
XIX-b Frederik Christiaan Spaak is geboren op 21-09-1974 in Hengelo, zoon van Martinus Willem (Martin) Spaak (zie XVIII-f) en Cecilia Maria (Cecile) Boersma. Frederik trouwde, 29 jaar oud, op 25-09-2003 in Borne met Mirjam de Jong, 27 jaar oud. Mirjam is geboren op 08-01-1976.
Kinderen van Frederik en Mirjam:
1 Susanne Marthe Cecile Spaak, geboren op 05-08-2004 in Hengelo.
2 Jasper Willem Jaccob Spaak, geboren op 04-01-2007 in Hengelo.
XIX-c Bastiaan Willem Spaak is geboren op 03-11-1977 in Hengelo, zoon van Martinus Willem (Martin) Spaak (zie XVIII-f) en Cecilia Maria (Cecile) Boersma. Bastiaan trouwde, 28 jaar oud, op 15-09-2006 met Martine Johanna Geerttruida Veldhuis, 27 jaar oud. Martine is geboren op 29-09-1978.
Kinderen van Bastiaan en Martine:
1 Linde Spaak, geboren op 03-11-2006 in Hengelo.
2 Mirthe Spaak, geboren op 11-07-2008 in Hengelo.

 


James William Falconer Keith,14th Earl of Kintore 68 James William Falconer Keith, 14th Earl of Kintore
XX James William Falconer Keith (afb. 68), zoon van Michael Canning William John Keith (zie XIX-a) en Mary Plum. Hij is gedoopt op 15-04-1976.
James trouwde.
Notitie bij James: 14th Earl of Kintore from 30 October 2004 onwards.
James now focuses his time and interests in the estate of Keith Hall in Inverurie. He lived in 2003 at The Stables, Keith Hall, Inverurie, Aberdeenshire, Scotland.
Kind van James en zijn vrouw:
1 Tristan Michael Keith, geboren in 2010.
Notitie bij Tristan: current Lord Inverurie

Index (381 personen)

Aldridge, Caroline Diana (*11-12-1837, †24-02-1920) [Partner van XV-c]  XV-c
Arbuthnott, Janet (*±1475, †08-06-1528) [Partner van IV-c]  IV-c
Baird, Annette Sydney Helen Mary (*19-11-1905, †01-02-1950) [Nummer XVIII-a]  XVIII-a
Baird, Ariel Olivia Winifred (*16-08-1916, †29-04-2003) [Nummer XVIII-d]  XVIII-d
Baird, Diana Elizabeth Virginia Sydney (*22-06-1937) [Dochter van XVIII-b]  XVIII-b,1
Baird, Hilda Ava Fiona Nancy (*20-04-1919, †?-04-2001) [Nummer XVIII-e]  XVIII-e
Baird, John Laurence (*27-04-1874, †20-08-1941) [Partner van XVII-a]  XVII-a; XVIII-a; XVIII-b; XVIII-c; XVIII-d; XVIII-e
Baird, Robert Alexander Greville (*14-04-1910, †17-07-1943) [Nummer XVIII-c]  XVIII-c
Baird (later Keith), James Ian (Ian) (*25-07-1908, †01-10-1989) [Nummer XVIII-b]  XVIII-b; XIX-a
Bakker, Egbert (*29-01-1923, †11-05-2005) [Partner van XVII-c]  XVII-c
Bannerman, Maria (*28-02-1771, †30-06-1826) [Partner van XIII-a]  XIII-a; XIV-a; XIV-b
Baurmeister, Willem Andreas (~13-01-1734, †04-11-1781) [Partner van XII-a]  XII-a
Bergers, Dirk (*±1895, †±1937) [Partner van XVI-m]  XVI-m
Bevan, Gwendolen (*?-10-1865, †24-10-1937) [Partner van XVI-b]  XVI-b
Blair, Crisel [Partner van VII-b]  VII-b
Blink, Margaretha Bernardus (~26-12-1779, †29-06-1833) [Partner van XIII-b]  XIII-b
Blink, Meinardus Adolf (*09-06-1741, †±1786) [Schoonvader van XIII-b]  XIII-b
Boddé, Pia Therésia (*03-06-1946) [Partner van XVIII-g]  XVIII-g
Boersma, Cecilia Maria (Cecile) (*23-02-1945) [Partner van XVIII-f]  XVIII-f; XIX-b; XIX-c
Bradshaw, Frederick Ewart (*07-02-1865, †25-03-1958)  XVI-b
Briot, Esther (*04-03-1614, †±1654) [Partner van VIII-c]  VIII-c
Burrington, Helen Dempster [Schoonmoeder van XIV-a]  XIV-a
Carnegie, Agnes (*±1572, †08-12-1634) [Partner van VII-a]  VII-a; VIII-a; VIII-b; VIII-c; VIII-d
Carnegie, Margaret (†26-09-1626) [Partner van VII-b]  VII-b
Carre, Agnes (*±1725, †±1785) [Partner van XI-h]  XI-h
Chance, Ronald Fulton Lucas (†1996) [Partner van XVIII-e]  XVIII-e
Dobbs, Harriet Sydney (*04-12-1834, †20-05-1907) [Schoonmoeder van XVI-a]  XVI-a
Doesburg-Voorsmit, Miep  XVII-e
Douglas, Archibald (*±1502, †18-09-1570) [Schoonvader van V-b]  V-b
Douglas, Elizabeth (*±1524, †01-06-1587) [Partner van V-b]  V-b; VI-a; VI-b; VI-c; VI-d; VI-e; VI-f; VI-g; VI-h; VI-i
Dunbar, Beatrix [Partner van VI-i]  VI-i
Dunbar, Jean [Partner van VI-e]  VI-e
Dunbar, Mariot (*±1494, †±1550) [Partner van IV-a]  IV-a; V-a; V-b; V-c; V-d; V-e; V-f
Dunbar of Blairie, Patrick [Partner van VI-c]  VI-c
Dunbar of Cumnok, Alexander (*±1480, †09-06-1527) [Partner van IV-b]  IV-b
Dunbar of Durris, David (†±1592) [Partner van VI-c]  VI-c
Dunbar of Grangehill, Mark [Partner van VI-g]  VI-g
Enter, Annechien (Anna) (*01-07-1882, †22-07-1969) [Partner van XVI-f]  XVI-f; XVII-d; XVII-e
Enter, Pieter (*24-05-1855, †26-04-1931) [Schoonvader van XVI-f]  XVI-f
Erskine, Elizabeth (*±1470, †±1497) [Partner van III]  III; IV-a; IV-b; IV-c
Erskine, John (*±1450, †09-09-1513) [Schoonvader van III]  III
Falconer, Agnes [Dochter van VII-a]  VII-a,5
Falconer, Agnes [Dochter van VIII-b]  VIII-b,1
Falconer, Agnes (*±1544, †?-05-1590) [Nummer VI-a]  VI-a
Falconer, Agnes (~29-01-1626, †?-03-1708) [Nummer IX-b]  IX-b; X-d; X-e
Falconer, Alexander (†±1511) [Nummer IV-c]  IV-c
Falconer, Alexander (~06-08-1663) [Zoon van IX-d]  IX-d,1
Falconer, Alexander (*±1670, †?-08-1708) [Zoon van IX-a]  IX-a,4
Falconer, Alexander (*01-06-1682, †?-07-1745) [Nummer X-h]  X-h
Falconer, Alexander (*25-06-1753, †05-06-1804) [Zoon van XI-d]  XI-d,3
Falconer, Alexander (~23-08-1754, †27-09-1826) [Nummer XII-c]  XII-c; XIII-b; XIII-c; XIII-d; XIII-e
Falconer, Antoon Adriaan (~10-09-1786, †05-05-1853) [Nummer XIII-b]  XIII-b
Falconer, Bartha Johanna (~31-01-1738, †16-01-1809) [Dochter van XI-b]  XI-b,3
Falconer, Catharina Margrieta (~19-06-1739, †±1746) [Dochter van XI-b]  XI-b,4
Falconer, Catharina Margrieta (~21-03-1749) [Dochter van XI-b]  XI-b,9
Falconer, Catharine (*03-10-1683, †±1745) [Nummer X-i]  X-i; XI-h
Falconer, Catherine (*±1525, †24-07-1591) [Nummer V-d]  V-d
Falconer, Christian [Nummer VI-c]  VI-c
Falconer, David (*±1716, †04-09-1775) [Nummer XI-c]  XI-c
Falconer, David (*24-08-1735, †28-08-1735) [Zoon van XI-b]  XI-b,1
Falconer, David (*26-11-1751, †21-03-1802) [Zoon van XI-d]  XI-d,2
Falconer, Elizabeth (†?-09-1592) [Nummer V-f]  V-f
Falconer, Elizabeth [Nummer X-c]  X-c
Falconer, Elizabeth (*28-09-1684) [Dochter van IX-d]  IX-d,7
Falconer, Elizabeth (*28-09-1758, †10-08-1839) [Dochter van XI-d]  XI-d,6
Falconer, Euphame (*±1675) [Nummer X-b]  X-b
Falconer, Frances Elizabeth (*10-04-1755, †12-07-1812) [Dochter van XI-d]  XI-d,4
Falconer, George [Zoon van III]  III,2
Falconer, George (*±1500) [Zoon van IV-c]  IV-c,1
Falconer, George (*19-11-1685, †21-05-1743) [Nummer X-j]  X-j
Falconer, George (*02-12-1759, †15-06-1817) [Zoon van XI-d]  XI-d,7
Falconer, Helen (*±1674, †10-06-1714) [Dochter van IX-a]  IX-a,6
Falconer, Isobel [Nummer VII-f]  VII-f
Falconer, Isobel [Dochter van III]  III,3
Falconer, Isobel (*±1521, †?-08-1553) [Nummer V-a]  V-a
Falconer, Isobel (*±1559, †±1640) [Nummer VI-g]  VI-g
Falconer, James (levenloos *±1669) [Zoon van IX-a]  IX-a,3
Falconer, Jan Herman (~11-02-1789, †26-11-1815) [Zoon van XII-c]  XII-c,2
Falconer, Jane (*±1672) [Nummer X-a]  X-a
Falconer, Janet (*31-01-1523, †27-01-1580) [Nummer V-c]  V-c
Falconer, Jean [Nummer VIII-d]  VIII-d
Falconer, Jean (*±1497, †14-10-1584) [Nummer IV-b]  IV-b
Falconer, Jean (*±1580) [Nummer VII-d]  VII-d
Falconer, Jean (*±1719, †16-02-1797) [Nummer XI-e]  XI-e
Falconer, Johan Hendrik (~15-05-1793, †01-01-1828) [Zoon van XII-c]  XII-c,5
Falconer, Johanna Clara (~21-06-1797, †18-04-1856) [Nummer XIII-e]  XIII-e; XIV-e
Falconer, Johannes Clarus (~18-03-1792, †22-08-1792) [Zoon van XII-c]  XII-c,4
Falconer, John (*±1600, †21-06-1670) [Nummer VIII-c]  VIII-c
Falconer, John (*29-12-1749, †±1802) [Zoon van XI-d]  XI-d,1
Falconer, Katharine (*±1717, †01-12-1748) [Dochter van X-g]  X-g,4
Falconer, Magdalen (*±1558) [Nummer VI-f]  VI-f
Falconer, Majorie [Nummer V-e]  V-e
Falconer, Margaret (†±19-02-1659) [Dochter van VII-a]  VII-a,7
Falconer, Margaret (†?-08-1602) [Partner van VI-d]  VI-d
Falconer, Margaret (~19-04-1634) [Dochter van VIII-b]  VIII-b,2
Falconer, Margaret (*13-02-1679, †01-12-1747) [Dochter van IX-d]  IX-d,2
Falconer, Margaret or Marion (*±1563) [Nummer VI-h]  VI-h
Falconer, Margaretha Clementia (*09-11-1815, †04-02-1816) [Dochter van XIII-b]  XIII-b,1
Falconer, Margory (May) (*±1723, †18-11-1787) [Nummer XI-g]  XI-g
Falconer, Marjorie [Dochter van VII-a]  VII-a,4
Falconer, Marjorie (*±1579) [Nummer VII-c]  VII-c
Falconer, Mary (*±1721, †27-09-1775) [Dochter van X-g]  X-g,7
Falconer, Mary Herriot (~26-05-1680) [Nummer X-f]  X-f
Falconer, Patrick [Zoon van VII-a]  VII-a,8
Falconer, Pieter Rembt (*01-09-1736, †03-02-1773) [Zoon van XI-b]  XI-b,2
Falconer, Rembertina Maria (~06-03-1795, †28-02-1867) [Nummer XIII-d]  XIII-d; XIV-c; XIV-d
Falconer, Susanna Helena Wilhelmina (~17-07-1744, †<1746) [Dochter van XI-b]  XI-b,7
Falconer, Susanna Helena Wilhelmina (~18-09-1746, †15-12-1808) [Dochter van XI-b]  XI-b,8
Falconer, Thomas (levenloos *±1619) [Zoon van VIII-a]  VIII-a,2
Falconer, Thomas Keith (*26-06-1761, †±1807) [Zoon van XI-d]  XI-d,8
Falconer, Wibbina Sophia (~30-09-1740, †11-05-1803) [Nummer XII-a]  XII-a
Falconer, Willem Arnold Hendrik Cornelis (~29-04-1757, †11-09-1777) [Zoon van XI-b]  XI-b,11
Falconer, William (*09-09-1757, †>1804) [Zoon van XI-d]  XI-d,5
Falconer, Willliam (~04-08-1790, †11-05-1862) [Nummer XIII-c]  XIII-c
Falconer of Coltfield, Archibald (*±1557, †<03-02-1631) [Nummer VI-e]  VI-e
Falconer of Drimmie, Robert (*±1585, †±1647) [Nummer VII-e]  VII-e
Falconer of Dunduff, William (*±1570, †16-06-1625) [Nummer VI-i]  VI-i
Falconer of Glenfarquhar, David (*±1598, †>20-09-1683) [Nummer VIII-b]  VIII-b; IX-c; IX-d
Falconer of Halkerton, Alexander (*±1522, †11-11-1587) [Nummer V-b]  V-b; VI-a; VI-b; VI-c; VI-d; VI-e; VI-f; VI-g; VI-h; VI-i
Falconer of Halkerton, Alexander (*±1545, †?-12-1595) [Nummer VI-b]  VI-b; VII-a; VII-b; VII-c; VII-d; VII-e; VII-f
Falconer of Halkerton, Alexander (*±1575, †12-06-1645) [Nummer VII-a]  VII-a; VIII-a; VIII-b; VIII-c; VIII-d
Falconer of Halkerton, David (*±1400, †±1448) [Nummer I]  I; II
Falconer of Halkerton and Lethen, Alexander (*±1440, †19-05-1498) [Nummer II]  II; III
Falconer of Halkerton and Lethen, David (*±1495, †08-10-1546) [Nummer IV-a]  IV-a; V-a; V-b; V-c; V-d; V-e; V-f
Falconer of Halkerton and Lethen, George (*±1465, †±1511) [Nummer III]  III; IV-a; IV-b; IV-c
Falconer of Jamaica, John (*17-04-1718, †20-11-1786) [Nummer XI-d]  XI-d
Falconer of Kincorth, Samuel (*±1561, †15-04-1640) [Zoon van V-b]  V-b,8
Falconer of Laik, Robert (*±1488) [Zoon van III]  III,1
Falconer of Little Inverochtie, Hew (*±1555, †<06-07-1627) [Nummer VI-d]  VI-d
Falconer of Monkton, James Melvin (*±1715, †?-12-1779) [Partner van XI-e]  XI-e
Falconer of Newton, David (*±1639, †15-12-1685) [Nummer IX-d]  IX-d; X-f; X-g; X-h; X-i; X-j
Falconer of Newton, Patrick (*±1577, †>05-08-1656) [Nummer VII-b]  VII-b
Falconer of Phesdo, George (*±1722, †03-05-1780) [Nummer XI-f]  XI-f
Falconer, 1st Bart of Glenfarquhar, Alexander (*±1635, †17-03-1717) [Nummer IX-c]  IX-c
Falconer, 1st Lord Falconer of Halkerton, Alexander (*±1595, †01-10-1671) [Nummer VIII-a]  VIII-a; IX-a; IX-b
Falconer, 2nd Lord Falconer of Halkerton, Alexander (~17-06-1620, †04-03-1684) [Nummer IX-a]  IX-a; X-a; X-b; X-c
Falconer, 3rd Lord Falconer of Halkerton, David (*±1668, †?-02-1724) [Zoon van IX-a]  IX-a,2
Falconer, 4th Lord Falconer of Halkerton, David (*27-05-1681, †24-09-1751) [Nummer X-g]  X-g; XI-a; XI-b; XI-c; XI-d; XI-e; XI-f; XI-g
Falconer, 5th Lord Falconer of Halkerton, Alexander (*±1707, †05-11-1762) [Nummer XI-a]  XI-a
Falconer, 6th Lord Falconer of Halkerton, William (*±1712, †11-10-1776) [Nummer XI-b]  XI-b; XII-a; XII-b; XII-c
Forbes of Thornton, James (†04-06-1713) [Partner van X-a]  X-a
Fullarton, John (*±1580) [Partner van VII-d]  VII-d
Fullerton of Dudwick, John [Partner van X-f]  X-f
Gastma, Christina (*04-03-1886, †14-08-1961) [Partner van XVI-e]  XVI-e; XVII-c
Gerlacius, Bartha Johanna (*08-02-1688, †24-01-1750) [Schoonmoeder van XI-b]  XI-b
Goosens, Pieterke [Schoonmoeder van XIII-e] [Schoonmoeder van XIII-e]  XIII-e; XIII-e
Graeme, Margaret (†03-03-1720) [Partner van IX-c]  IX-c
Grant, Louisa (†12-02-1862) [Partner van XIV-b]  XIV-b
Grant of Congalton, Henry [Partner van XV-a]  XV-a
Grant of Logie and Moyness, John [Partner van VIII-d]  VIII-d
Gray, Isobel (*±1560, †20-10-1589) [Partner van VI-b]  VI-b; VII-a; VII-b; VII-c; VII-d; VII-e; VII-f
Groenhuis, Eeffien (*10-09-1832, †20-02-1903) [Schoonmoeder van XV-e]  XV-e
Guthrie of that Ilk, Alexander (*±1542, †10-06-1597) [Partner van VI-a]  VI-a
Hawkins, Francis [Schoonvader van XIV-a]  XIV-a
Hawkins, Francis (†1854) [Schoonvader van XV-b]  XV-b
Hawkins, Louisa (*28-08-1802, †01-11-1841) [Partner van XIV-a]  XIV-a; XV-a; XV-b; XV-c
Hawkins, Louisa Madeleine (*07-06-1828, †06-02-1916) [Partner van XV-b]  XV-b; XVI-a; XVI-b; XVI-c; XVI-d
Hay, Elspet [Partner van VI-d]  VI-d
Hay, Mary (*±1685, †19-08-1758) [Partner van X-h]  X-h
Hepburn, Margaret (*±1615) [Partner van VIII-b]  VIII-b; IX-c; IX-d
Hermans, Antje (*05-07-1831, †29-12-1887) [Partner van XIV-d]  XIV-d; XV-d
Hoeksema, Jacoba (*21-07-1866, †19-02-1920) [Partner van XV-h]  XV-h; XVI-m; XVI-n; XVI-o
Hoekstra, Trijntje Rinzes (Trientje) (*23-12-1791, †28-12-1862) [Schoonmoeder van XIV-e]  XIV-e
Homan, Mello (*28-05-1875, †19-02-1919) [Partner van XVI-i]  XVI-i
Home, Catherine (*±1710, †±1790) [Dochter van X-i]  X-i,2
Home, 10th of Ninewells, Joseph (*10-02-1681, †?-08-1713) [Partner van X-i]  X-i; XI-h
Home, 11th of Ninewells, John (~06-03-1709, †14-11-1786) [Nummer XI-h]  XI-h
Home, 9th of Ninewells, John (*±1657, †14-02-1695)  IX-d; X-i
Home/Hume, David (*26-04-1711, †25-08-1776) [Zoon van X-i]  X-i,3
Hunze, Anneke Maria Margaretha (*02-01-1951, †28-11-1953) [Dochter van XVII-e]  XVII-e,2
Hunze, Derk (*06-01-1866, †22-12-1954) [Schoonvader van XVII-e]  XVII-e
Hunze, Dick (*11-12-1945) [Zoon van XVII-e]  XVII-e,1
Hunze, Jacob Sijtse (Jaap) (*03-04-1913) [Partner van XVII-e]  XVII-e
Hunze, Martin (*14-02-1957) [Zoon van XVII-e]  XVII-e,3
Iddekinge, Pieter Rembt van (*29-07-1683, †06-07-1758) [Schoonvader van XI-b]  XI-b
Iddekinge, Rembertina Maria van (~02-04-1713, †22-10-1779) [Partner van XI-b]  XI-b; XII-a; XII-b; XII-c
Ivie, Hanna [Partner van XI-f]  XI-f
Jacobs, Derkje (*17-09-1919, †05-10-1994) [Nummer XVII-c]  XVII-c
Jacobs, Jan (*07-07-1848, †22-11-1932) [Partner van XV-d]  XV-d; XVI-e
Jacobs, Johannes Gustaaf Adolfs (*08-04-1887, †23-11-1962) [Nummer XVI-e]  XVI-e; XVII-c
Jacobs, Roelof Johan (*06-12-1914, †30-06-1943) [Zoon van XVI-e]  XVI-e,1
Jamieson, Margaret (*±1580) [Partner van VII-a]  VII-a
Jans, Grietje [Schoonmoeder van XIII-b]  XIII-b
Johnston, (Miss) (†±1685) [Schoonmoeder van X-i]  X-i
Jong, Mirjam de (*08-01-1976) [Partner van XIX-b]  XIX-b
Karp, Abraham Jacob (*18-03-1817, †09-09-1869) [Partner van XIV-c]  XIV-c
Karp, Grietje (*21-01-1849, †25-01-1922) [Dochter van XIV-c]  XIV-c,1
Karp, Wilhelmina Abrahams (*09-02-1862, †15-12-1907) [Dochter van XIV-c]  XIV-c,3
Karp, Zwaantje Cornelia (*08-03-1851, †05-06-1905) [Dochter van XIV-c]  XIV-c,2
Keiser, Jan Harmen (Herman) (*02-05-1730, †27-05-1800) [Schoonvader van XII-c]  XII-c
Keiser, Margareta Clementia (*08-06-1759, †26-11-1826) [Partner van XII-c]  XII-c; XIII-b; XIII-c; XIII-d; XIII-e
Keith, Agnes (*14-07-1503, †±1548) [Schoonmoeder van V-b]  V-b
Keith, Alexander David (*21-04-1946) [Zoon van XVIII-b]  XVIII-b,3
Keith, Iona Delia Mary Gaddis (~01-01-1978) [Dochter van XIX-a]  XIX-a,2
Keith, James William Falconer (~15-04-1976) [Nummer XX]  XX
Keith, Jane (*±1649, †±1687) [Partner van X-d]  X-d
Keith, Katharine Margaret (~24-06-1690, †01-03-1762) [Partner van X-g]  X-g; XI-a; XI-b; XI-c; XI-d; XI-e; XI-f; XI-g
Keith, Kenneth Alexander [Partner van XVIII-d]  XVIII-d
Keith, Michael Canning William John (*22-02-1939, †30-10-2004) [Nummer XIX-a]  XIX-a; XX
Keith, Tristan Michael (*2010) [Zoon van XX]  XX,1
Keith, William (*±1665, †05-12-1718) [Schoonvader van X-g]  X-g
Keith, 7th Earl Marischal, William (*?-03-1614, †?-03-1671) [Schoonvader van X-d]  X-d
Keith-Falconer, Alexander (~08-11-1798, †05-01-1846) [Zoon van XIII-a]  XIII-a,3
Keith-Falconer, Arthur (*27-08-1863, †09-12-1877) [Zoon van XV-b]  XV-b,6
Keith-Falconer, Blanche Catherine (*15-09-1859, †18-09-1922) [Nummer XVI-d]  XVI-d
Keith-Falconer, Catharine Margaret (~03-06-1770, †10-12-1849) [Dochter van XII-b]  XII-b,4
Keith-Falconer, Cecil Edward (*11-10-1860, †10-11-1899) [Zoon van XV-c]  XV-c,2
Keith-Falconer, Charles James (*01-07-1832, †07-01-1889) [Nummer XV-c]  XV-c
Keith-Falconer, Christina Elisabeth (~31-12-1774, †?-12-1826) [Dochter van XII-b]  XII-b,7
Keith-Falconer, Diana Mary (~20-12-1858) [Dochter van XV-c]  XV-c,1
Keith-Falconer, Dudley Metcalfe Courtenay (*19-01-1854, †27-11-1873) [Zoon van XV-b]  XV-b,2
Keith-Falconer, Ethel Sydney (Sydney) (*20-09-1874, †21-09-1974) [Nummer XVII-a]  XVII-a; XVIII-a; XVIII-b; XVIII-c; XVIII-d; XVIII-e
Keith-Falconer, Francina Constantia (*09-06-1771, †04-12-1779) [Dochter van XII-b]  XII-b,5
Keith-Falconer, Hilda Madaleine (*05-11-1875, †13-07-1967) [Dochter van XVI-a]  XVI-a,2
Keith-Falconer, Ian Douglas Montagu (*05-04-1877, †26-08-1897) [Zoon van XVI-a]  XVI-a,3
Keith-Falconer, Ida Madelene (~25-04-1868) [Dochter van XV-c]  XV-c,3
Keith-Falconer, Ion Grant Neville (*05-07-1856, †11-05-1887) [Nummer XVI-b]  XVI-b
Keith-Falconer, Isabella Catherine (*05-06-1824, †08-02-1870) [Nummer XV-a]  XV-a
Keith-Falconer, Jean (~03-06-1772) [Dochter van XII-b]  XII-b,6
Keith-Falconer, Madeleine Dora (*27-06-1858, †11-12-1925) [Nummer XVI-c]  XVI-c
Keith-Falconer, Maria Rembertina (~08-02-1769, †24-08-1851) [Dochter van XII-b]  XII-b,3
Keith-Falconer, Mary (*02-05-1795, †05-07-1864) [Dochter van XIII-a]  XIII-a,2
Keith-Falconer, Maude (*20-07-1869) [Dochter van XV-b]  XV-b,7
Keith-Falconer, Sibilla (*09-01-1768, †23-04-1792) [Dochter van XII-b]  XII-b,2
Keith-Falconer, Susanna Helen (~30-08-1777) [Dochter van XII-b]  XII-b,8
Keith-Falconer, Victor Francis (*27-10-1869, †21-02-1900) [Zoon van XV-c]  XV-c,4
Keith-Falconer, William (*11-12-1799, †05-01-1846) [Nummer XIV-b]  XIV-b
Keith-Falconer, William Adrian (*20-09-1822, †17-12-1843) [Zoon van XIV-a]  XIV-a,1
Keith-Falconer, 10th Lord Falconer of Halkerton, Francis Alexander (*07-06-1828, †18-07-1880) [Nummer XV-b]  XV-b; XVI-a; XVI-b; XVI-c; XVI-d
Keith-Falconer, 11th Lord Falconer of Halkerton, Algernon Hawkins Thomand (*12-08-1852, †19-03-1930) [Nummer XVI-a]  XVI-a; XVII-a; XVII-b
Keith-Falconer, 12th Lord Falconer of Halkerton, Arthur George (*05-01-1879, †25-05-1966) [Nummer XVII-b]  XVII-b
Keith-Falconer, 7th Lord Falconer of Halkerton, Antony Adriaan (~02-02-1742, †30-08-1804) [Nummer XII-b]  XII-b; XIII-a
Keith-Falconer, 8th Lord Falconer of Halkerton, William (~11-12-1766, †06-10-1812) [Nummer XIII-a]  XIII-a; XIV-a; XIV-b
Keith-Falconer, 9th Lord Falconer of Halkerton, Anthony Adrian (*20-04-1794, †11-07-1844) [Nummer XIV-a]  XIV-a; XV-a; XV-b; XV-c
Knip, Hindrikje (*13-12-1887, †26-01-1932)  XVI-o
Koning, Antje Hinderika (*15-04-1858, †12-04-1952) [Partner van XV-e]  XV-e; XVI-f
Koning, Martinus (*07-09-1834, †16-03-1893) [Schoonvader van XV-e]  XV-e
Kramer, Alexander (*26-01-1832, †30-01-1836) [Zoon van XIII-e]  XIII-e,4
Kramer, Antoon Adriaan (*23-01-1834, †09-03-1842) [Zoon van XIII-e]  XIII-e,5
Kramer, Gooszen (*06-11-1803, †11-09-1867) [Partner van XIII-e]  XIII-e
Kramer, Jacob (*14-01-1801, †19-05-1836) [Partner van XIII-e]  XIII-e; XIV-e
Kramer, Jannes Jacobus [Schoonvader van XIII-e] [Schoonvader van XIII-e]  XIII-e; XIII-e
Kramer, Johanna Clara (*31-07-1837, †08-08-1838) [Dochter van XIII-e]  XIII-e,6
Kramer, Johannes (*26-01-1832, †11-07-1836) [Zoon van XIII-e]  XIII-e,3
Kramer, Margaretha Clementia (*09-03-1828, †18-07-1870) [Nummer XIV-e]  XIV-e; XV-e; XV-f; XV-g; XV-h
Kramer, Wilhelmina Petronella (*30-01-1830, †16-01-1850) [Dochter van XIII-e]  XIII-e,2
Lamplugh of St. Mary Savoy, Frances (~06-05-1710, †±1763) [Partner van XI-c]  XI-c
Lauder, Robert [Partner van X-e]  X-e
Lindsay, Anne (*±1602, †13-07-1692) [Partner van VIII-a]  VIII-a; IX-a; IX-b
Lindsay, John (*±1574, †05-11-1609) [Schoonvader van VIII-a]  VIII-a
Lindsay, Richard (†<02-09-1748)  XI-d
Lindsay of Broadland, Alexander [Partner van V-f]  V-f
Loyd, Delia Virginia (*12-08-1915, †10-01-2007) [Partner van XVIII-b]  XVIII-b; XIX-a
Lula, Jense (*30-03-1885, †22-08-1967) [Partner van XVI-j]  XVI-j
MacGregor, Dorviegelda Malvina [Partner van XVIII-c]  XVIII-c
Mackintosh, Angus mac William (*±1552, †±1624) [Partner van VII-c]  VII-c
Mackworth, Frances (*28-08-1731, †03-03-1814) [Partner van XI-a]  XI-a
Mackworth of Glamorganshire, Herbert [Schoonvader van XI-a]  XI-a
Maris, Johannes (*14-10-1876, †08-06-1952) [Partner van XVI-h]  XVI-h
Marjoribanks, Janet [Partner van X-j]  X-j
Mason, Michael Henry [Partner van XVIII-a]  XVIII-a
Mesander, Grietje (*10-03-1852, †14-02-1929) [Schoonmoeder van XVI-f]  XVI-f
Middleton of that Ilk, John (*±1518, †?-07-1588) [Partner van V-a]  V-a
Molenberg, Agatha Elisabeth (*08-04-1898, †<1983) [Partner van XVI-k]  XVI-k
Montagu, George (*09-07-1799, †18-08-1855) [Schoonvader van XVI-a]  XVI-a
Montagu, Sydney Charlotte (*14-10-1851, †21-09-1932) [Partner van XVI-a]  XVI-a; XVII-a; XVII-b
Montagu, William Angus Drogo (*03-03-1877, †09-02-1947)  XVII-b
Monypenny, Katharine (*±1452, †03-03-1531) [Schoonmoeder van III]  III
Murray, Catherine (*±1664, †?-02-1726) [Schoonmoeder van X-g]  X-g
Nairn, Elizabeth (*06-04-1635, †20-01-1676) [Partner van IX-d]  IX-d
Nairn, Frances (*±1728, †±1786) [Partner van XI-d]  XI-d
Norvell, Mary (*±1641, †?-06-1695) [Partner van IX-d]  IX-d; X-f; X-g; X-h; X-i; X-j
Norvell of Boghall and Deans, George [Partner van XI-g]  XI-g
Ogilvie, Agnes (*29-12-1651) [Dochter van IX-b]  IX-b,3
Ogilvie, Alexander (*09-09-1649, †30-03-1727) [Zoon van IX-b]  IX-b,2
Ogilvie, George (*±1626, †?-03-1668) [Partner van IX-b]  IX-b; X-d; X-e
Ogilvie, George (*09-09-1649, †?-11-1713) [Nummer X-d]  X-d
Ogilvie, George (*04-08-1670, †11-07-1718) [Zoon van X-d]  X-d,3
Ogilvie, Helen (*±1656, †±1714) [Nummer X-e]  X-e
Ogilvie, Isobel [Dochter van X-d]  X-d,1
Ogilvie, Isobel (*±1653) [Dochter van IX-b]  IX-b,4
Ogilvie, James [Schoonvader van IX-a]  IX-a
Ogilvie, Janet (*±1668, †?-07-1743) [Dochter van IX-b]  IX-b,8
Ogilvie, Margaret (*±1622, †11-02-1715) [Partner van IX-a]  IX-a; X-a; X-b; X-c
Ogilvie, Margaret (*08-10-1654, †±1689) [Dochter van IX-b]  IX-b,5
Ogilvie, Mary [Dochter van X-d]  X-d,2
Ogilvie, Mary (*±1657) [Dochter van IX-b]  IX-b,7
Ogilvy, Sibil (*±1603, †04-12-1634) [Partner van VIII-c]  VIII-c
Ogilvy of Powrie, Jeanet (*±1445, †05-06-1528) [Partner van II]  II; III
Oliphant, Anna [Schoonmoeder van VIII-a]  VIII-a
Oucherlony of Montrose, James [Partner van X-a]  X-a
Ozinga, Arendina (Dientje) (*21-04-1887, †04-03-1966) [Schoonmoeder van XVII-d]  XVII-d
Plum, Mary (†01-08-2006) [Partner van XIX-a]  XIX-a; XX
Porterfield of Comestoun, Walter [Partner van X-c]  X-c
Posthumus, Gatzina (*25-04-1908, †14-07-1986)  XVI-o
Quintus, Johanna Clara (Clara) (*18-08-1738, †29-06-1798) [Schoonmoeder van XII-c]  XII-c
Renny, Juliet (*06-01-1785, †09-07-1819) [Partner van XIV-a]  XIV-a
Rood, Antonia Hillechiena de (*29-01-1882, †20-01-1964) [Partner van XVI-g]  XVI-g; XVII-f
Rose, Hugh (*±1511, †10-06-1597) [Partner van V-d]  V-d
Rossie, Isobel [Partner van VII-e]  VII-e
Row of Bandeath, John [Partner van X-b]  X-b
Sadelijn, Sybilla Volkera (*03-12-1699, †17-03-1781) [Schoonmoeder van XII-b]  XII-b
Schaafsma, Sijtske (*31-05-1859, †23-01-1933) [Partner van XV-f]  XV-f; XVI-g; XVI-h; XVI-i; XVI-j; XVI-k
Seton, Elizabeth (*24-12-1621, †16-06-1650) [Schoonmoeder van X-d]  X-d
Sichterman, Christina Elisabeth (*26-11-1738, †26-03-1809) [Partner van XII-b]  XII-b; XIII-a
Sichterman, Jan Albert (*19-09-1692, †15-01-1764) [Schoonvader van XII-b]  XII-b
Siegmund, Antonius Johannes Hermanus Maria (*06-01-1903) [Partner van XVII-f]  XVII-f
Sladen, Algernon Ivan  XVIII-c
Smit, Diederd Jans [Schoonvader van XIII-b]  XIII-b
Smit, Tamke Dieterds (*16-11-1786, †27-01-1853) [Partner van XIII-b]  XIII-b
Smith, Granville Roland Francis (*24-12-1860, †04-03-1917) [Partner van XVI-d]  XVI-d
Spaak, Bastiaan Willem (*03-11-1977) [Nummer XIX-c]  XIX-c
Spaak, Clasina Hendrika (*28-12-1912) [Nummer XVII-f]  XVII-f
Spaak, Eelke (*26-01-1855, †29-05-1886) [Nummer XV-e]  XV-e; XVI-f
Spaak, Eelke Jans (*12-09-1788, †24-07-1877) [Schoonvader van XIV-e]  XIV-e
Spaak, Eelke Pieter Dirk (Elie) (*01-04-1910, †22-12-1973) [Nummer XVII-d]  XVII-d; XVIII-f; XVIII-g
Spaak, Eelke Rense (*04-12-1895, †09-01-1983) [Nummer XVI-k]  XVI-k
Spaak, Egbert (*19-02-1868, †28-10-1948) [Nummer XV-h]  XV-h; XVI-m; XVI-n; XVI-o
Spaak, Fokje (*20-12-1890, †17-03-1920) [Dochter van XV-h]  XV-h,2
Spaak, Frederik Christiaan (*21-09-1974) [Nummer XIX-b]  XIX-b
Spaak, Grietje Antje Hendrieka (Greet) (*11-12-1915, †24-02-1966) [Nummer XVII-e]  XVII-e
Spaak, Henderik (*09-03-1893, †26-07-1893) [Zoon van XV-h]  XV-h,4
Spaak, Hendrik (*05-03-1895, †13-02-1919) [Zoon van XV-h]  XV-h,6
Spaak, Hendrik Rense (*26-08-1879, †20-01-1964) [Nummer XVI-g]  XVI-g; XVII-f
Spaak, Jacob Gosen (*01-01-1857, †23-04-1900) [Nummer XV-f]  XV-f; XVI-g; XVI-h; XVI-i; XVI-j; XVI-k
Spaak, Jacoba (*07-12-1903, †21-11-1983) [Nummer XVI-o]  XVI-o
Spaak, Jan Alexander (*27-07-1862, †<1885) [Zoon van XIV-e]  XIV-e,7
Spaak, Jasper Willem Jaccob (*04-01-2007) [Zoon van XIX-b]  XIX-b,2
Spaak, Johanna Catharina (*13-04-1865, †26-08-1916) [Nummer XV-g]  XV-g; XVI-l
Spaak, Johanna Clara (*13-05-1853, †30-11-1859) [Dochter van XIV-e]  XIV-e,2
Spaak, Linde (*03-11-2006) [Dochter van XIX-c]  XIX-c,1
Spaak, Margaretha (*31-01-1892, †02-05-1950) [Nummer XVI-m]  XVI-m
Spaak, Margaretha Clementia (*10-03-1881, †19-08-1953) [Nummer XVI-h]  XVI-h
Spaak, Martinus (*14-05-1884, †04-06-1949) [Nummer XVI-f]  XVI-f; XVII-d; XVII-e
Spaak, Martinus Willem (Martin) (*29-03-1941) [Nummer XVIII-f]  XVIII-f; XIX-b; XIX-c
Spaak, Mirthe (*11-07-2008) [Dochter van XIX-c]  XIX-c,2
Spaak, Rense (*18-01-1890, †01-06-1890) [Zoon van XV-h]  XV-h,1
Spaak, Rensje (*19-02-1899) [Nummer XVI-n]  XVI-n
Spaak, Rinze (*12-03-1894, †27-03-1894) [Zoon van XV-h]  XV-h,5
Spaak, Rinze Eelke (Renzo) (*15-09-1884) [Zoon van XV-f]  XV-f,4
Spaak, Rinze Eelkes (Rinie) (*26-08-1820, †20-07-1870) [Partner van XIV-e]  XIV-e; XV-e; XV-f; XV-g; XV-h
Spaak, Rinze Egbert (*28-05-1905) [Zoon van XV-h]  XV-h,9
Spaak, Susanne Marthe Cecile (*05-08-2004) [Dochter van XIX-b]  XIX-b,1
Spaak, Tjitske (*02-10-1886, †07-03-1968) [Nummer XVI-j]  XVI-j
Spaak, Trientje (*05-09-1851, †14-10-1851) [Dochter van XIV-e]  XIV-e,1
Spaak, Trientje Tjitske (*09-02-1883, †29-07-1945) [Nummer XVI-i]  XVI-i
Spaak, Trijntje (*27-01-1861, †06-02-1861) [Dochter van XIV-e]  XIV-e,6
Spaak, Willem Eelke (Wim) (*14-05-1946) [Nummer XVIII-g]  XVIII-g
Spaak, William (*27-01-1861, †02-02-1861) [Zoon van XIV-e]  XIV-e,5
Strachan, Elizabeth (*±1417, †±1440) [Partner van I]  I; II
Strachan of Carmylie, David  VI-b
Strathauchin of Elgin, Francis (*±1587) [Partner van VII-f]  VII-f
Sutherland of Kinstearie, James (*±1561, †±1623) [Partner van VI-f]  VI-f
Swart, Maria (*07-03-1881, †08-11-1969) [Schoonmoeder van XVII-e]  XVII-e
Tammes, Berend (*31-12-1825, †14-09-1826) [Zoon van XIII-d]  XIII-d,2
Tammes, Evert (*20-05-1798, †22-01-1864) [Partner van XIII-d]  XIII-d; XIV-c; XIV-d
Tammes, Evert (*02-02-1832, †02-03-1832) [Zoon van XIII-d]  XIII-d,5
Tammes, Evert (*12-07-1833, †17-01-1886) [Zoon van XIII-d]  XIII-d,6
Tammes, Johannes Tamme (*26-11-1828, †22-08-1883) [Nummer XIV-d]  XIV-d; XV-d
Tammes, Margaretha Clementia (*20-10-1830, †07-11-1893) [Dochter van XIII-d]  XIII-d,4
Tammes, Maria Rembertina (*01-02-1865, †14-01-1943) [Nummer XV-d]  XV-d; XVI-e
Tammes, Wilhelmina (*20-01-1816, †25-05-1869) [Nummer XIV-c]  XIV-c
Tonge, Francis Henry (*08-06-1855, †06-03-1936) [Partner van XVI-c]  XVI-c
Tuin, Derk van der (*22-07-1855, †30-07-1934)  XV-e
Veen, Trijntje van der (*08-09-1743, †22-03-1783) [Schoonmoeder van XIII-b]  XIII-b
Veldhuis, Martine Johanna Geerttruida (*29-09-1978) [Partner van XIX-c]  XIX-c
Vonk, Hooite Willem (*11-08-1886, †06-10-1949) [Schoonvader van XVII-d]  XVII-d
Vonk, Martje (Marta) (*13-07-1913, †22-03-1997) [Partner van XVII-d]  XVII-d; XVIII-f; XVIII-g
Voorsmit, André (*29-11-1891) [Partner van XVI-l]  XVI-l
Welbergen, Egberdina (*01-08-1902, †04-06-1922) [Dochter van XV-g]  XV-g,2
Welbergen, Egidius Henrikus (*25-08-1858, †15-08-1937) [Partner van XV-g]  XV-g; XVI-l
Welbergen, Hester Johanna (*±1892) [Nummer XVI-l]  XVI-l
Wessels, Janna (*22-05-1796, †13-09-1860) [Partner van XIII-c]  XIII-c
Westervaarder, Jakobus Gezinus (*21-06-1896) [Partner van XVI-n]  XVI-n
Wishart of Carnebeg, Alexander (†15-07-1603) [Partner van VI-h]  VI-h
Wishart of Carnebeg, Alexander [Partner van V-e]  V-e
Wishart of Pittarrow, John [Partner van V-c]  V-c
Zimmerman, Eugene [Schoonvader van XVII-b]  XVII-b
Zimmerman, Helena (*01-09-1879, †15-12-1971) [Partner van XVII-b]  XVII-b
Zuidema, Arthur (*19-11-1935, †09-03-2016) [Zoon van XVI-o]  XVI-o,1
Zuidema, Jan (*11-06-1891, †07-04-1965) [Partner van XVI-o]  XVI-o
Gegenereerd door Wim Spaak met Aldfaer versie 6.2 op 13-06-2018 10:07:59