Welkom op de genealogische Site van Willem Zeeman uit Drachten.

Deze site had ook de naam kunnen krijgen "van beurtschipper tot manufacturen handelaar".
Dit omdat de latere Zeemannen
in Drenthe met een manufacturenzaak zijn begonnen en dit is uitgegroeid tot een grote winkel die zich bezig houd met meubel verkoop.
Een dochter van deze Zeeman huwt en zij zijn de grondleggers van een groot aannemers bedrijf dat nog bestaat

Het virus van genealogisch onderzoek,want zo mag je het wel noemen is toegeslagen zo'n 12 jaar geleden toen ik nieuwsgierig werd wie mijn voorouders waren.

Ik begon met een oude computer wel te verstaan een 286 omdat er toen nog niets anders voor handen was en internet had ik niet dus zoeken bij gemeenten.

Dat er bij gemeenten enorme prijsverschillen waren omtrent een naam opvragen dat heb ik toen geweten.

Maar uiteindelijk kreeg ook ik internet wat de zaak veel gemakkelijker maakte maar wist nog niet goed er mee om te gaan zoals het zoeken op Genlias wat toen al en zeker ook nu een gewild zoekprogramma is.

Na 8 jaar bezig te zijn geweest met mijn eigen stamboom en deze in 2004 heb afgesloten zijn mijn vrouw en ik vorig jaar 2004 begonnen aan de stamboom van mijn vrouw haar kant met de naam "Postma"en dat dit niet gemakkelijk is gezien de veelvoorkomende naam is een ding wat zeker is.

Ik hoop dat u als bezoeker van deze site veel plezier mag beleven om dit eens te bekijken en als er vragen, opmerkingen en of aanvullingen zijn laat me dat dan even weten door middel van een mailtje.

Groeten uit het mooie Drachten.

Willem Zeeman


 

 

 

De Stamboom

Links

Gastenboek

Genealogie Postma

Mail me

Foto's

Englisch Language