Connection Magazine logo

RESONANTIE THERAPIE

gezond door elektro-magnetische golven

In Connection nr. 21 schreven wij over de Ďzapperí, een vorm van resonantietherapie, die gebruikt wordt in de methode van Hulda Clark. Wij beloofden onze lezers hierop terug te komen, dus hierbij een vervolg. In het begin van deze eeuw, met een hoogtepunt in de periode 1920-1930, vonden er hoogst interessante experimenten plaats met subtielere vormen van energie. Denk bijvoorbeeld aan geo-energie, magnetische en ultrasone energie. Een aantal internationale wetenschappers, met name George Lakhovsky, Nikola Tesla (die van de wisselstroom!) en Royal Rife legden zich toe op het ontwikkelen van een magnetische resonantietherapie, als geneesmiddel voor allerlei mogelijke ziekten.

Multiwave Oscillator

De therapie is gebaseerd op het principe van de Ďeigen frequentieí van materie. Als je je natte vinger met de juiste snelheid over de rand van een kristallen wijnglas laat rondgaan, zal het glas gaan zingen. Of denk aan het verhaal van de tenor die datzelfde glas vervolgens stuk zingt. In beide gevallen is de eigen frequentie van het glas als het ware eraan opgelegd, zodat het gaat meetrillen.

Lakhovsky & Tesla

Dit geldt ook op microniveau. Lakhovsky bedacht dat elke menselijke cel zijn eigen resonantiefrequentie heeft. Is een orgaan of deel van het lichaam ontstoken, beschadigd of ziek, dan is de resonantie van de cellen daar lager, onder het gezonde niveau. Hij wist dat het mogelijk moest zijn een toestel te ontwerpen dat een groot veld en breed spectrum aan frequenties genereert. Hieraan blootgestelde zieke cellen zouden dan Ďverleidí worden om hun optimale frequentie weer op te zoeken, waarmee de patiŽnt genezen is. Dit proces gaat bovendien veel verder dan genezing, het is een regeneratie: vervanging van beschadigde of verloren gegane cellen door gelijkwaardige nieuwe. Het houdt in dat het lichaam in alle opzichten beter gaat functioneren. Het probleem was nu een apparaat te creŽren dat werkte. Na lang gemodder in zín eentje riep Lakhovsky de hulp in van Nikola Tesla, die toen al zoín duizend patenten van uitvindingen op zijn naam had staan. Ook Tesla was al bezig geweest met het idee van een dergelijke machine, hij had er zelfs jaren eerder een lezing over gehouden. Toen de Multiwave Oscillator eenmaal klaar was en de eerste resultaten van de onderzoeken kwamen, werd pas duidelijk wat voor toestel men in handen had. Het bleek in staat genezingsprocessen te activeren en de meeste gevallen van kanker, leukemie en osteoporose te genezen, binnen zeer korte tijd. Lakhovsky deed zijn onderzoek in officiŽle centra en genoot de steun van universiteiten en professoren.

snel resultaat

De Multiwave Oscillator bestaat onder andere uit een grote antenne met resonantieringen, die zijn gestemd van C1 tot C2 en van verschillende metalen zijn gemaakt. In Frankrijk, ItaliŽ, Engeland en Duitsland hebben in de jaren dertig diverse van deze toestellen staan draaien, maar in de loop van de tijd zijn ze allemaal geruisloos verdwenen. Boze tongen beweren dat de zeer snelle resultaten van de behandeling een doorn in het oog waren van de ziekenhuizen en de chemisch-medische wereld, die bang waren dat hun bron van inkomsten ondermijnd werd. Zowel Lakhovsky als Tesla zijn onder duistere omstandigheden om het leven gekomen en veel van hun werk is verdwenen of vernietigd. Royal Rife had al omstreeks 1920 een microscoop ontwikkeld die levende virussen 60.000 keer kon vergroten. Hij was de eerste die het menselijk kankervirus identificeerde, en concentreerde zijn werk op het verfijnen van een methode om kleine dodelijke virussen te doden door middel van resonantie. Het kostte hem vele jaren werk voordat hij de resonantiefrequenties ontdekte die specifieke virussen zoals herpes, polio, spinale meningitis, tetanus, griep en een immens aantal andere ziektes konden vernietigen. Een speciaal opgezet medisch onderzoek van de Universiteit van California in 1934 leverde spectaculaire resultaten op. Een groep ongeneeslijke kankerpatiŽnten was na een behandelingsperiode van vier maanden 100% genezen. Hij ontdekte een methode die bijna niets kost in verhouding tot de hedendaagse chemotherapie-behandelingen. Toch heeft Rife nooit de erkenning gekregen die hem past.

kettingreactie

Het is mogelijk resonantietherapie te ondergaan in Nederland. Er is een behandeling ontwikkeld die de inzichten van Rife, Tesla en Lakhovsky combineert. De apparatuur waar mee gewerkt wordt, werkt zowel op lichamelijk als op geestelijk/psychisch vlak. Tijdens de behandeling worden spanningen, emoties en storingen als het ware losgetrild, waarmee een krachtig zuiveringsproces in gang wordt gezet. Je wordt opgewekter, energieker en zelfverzekerder, hoewel in het begin van de behandeling de bestaande klachten nog wel eens willen verergeren. Dit is een goed teken: de therapie maakt veel oude rommel los met het doel die op te ruimen. Natuurlijk is genezing ook afhankelijk van je eigen instelling: je moet bereid zijn jezelf te herprogrammeren op gezondheid. Goed eten en drinken en voldoende rust horen daar ook bij. Soms is ondersteuning van reguliere, homeopathische of kruidengeneeskunde nodig. Bedenk wel dat alle ziekten zijn te genezen maar niet alle mensen. Toch zal in zeer veel gevallen resonantietherapie het genezingsproces bespoedigen en versterken. De getuigenissen van mensen met kanker, psoriasis, depressies, allergieŽn, ziekten van het immuunsysteem, huidproblemen etc. spreken boekdelen. Ook hun behandelend artsen staan vaak versteld van het resultaat. Preventief kan resonantietherapie een waardevolle bijdrage leveren aan het handhaven en vergroten van je gezondheid en levenslust. En dit veroorzaakt weer een kettingreactie van positieve vibraties die je uitstraalt naar de medemens.

Surdar Truyens
copyright Connection Magazine '97

Meer informatie is te verkrijgen bij Energy Healing Centrum: 040 - 252 11 07 (na 19.00 uur) of, voor het artikel over de Hulda Clark-methodeNaar de Inhoudsopgave
To the Tabel of contents