Afscheid

Afscheid

vrijdag 7 november;

Ik ben vandaag voor het laatst op school, want ik ben 20 jaar geworden. En als je 20 bent ga je werken en ben je uitgeleerd. Ik had vandaag een aantal leuke spelletjes meegenomen voor de klas. We hadden een gezellige ochtend. Ik kreeg veel Cadeaus van mijn klasgenoten. Mijn meester had ook een leuk cadeau voor mij meegenomen. Tussen de middag heb ik de klas getrakteerd op een patatje met wat lekkers erbij.

We gingen met de huifkar van Jan plezier naar een engelse dubbeldekker die patat verkocht. Daar hebben we heerlijk genoten van de patat met Frikadel of kroket. Toen we door Jan plezier naar school werden gebracht was de pret nog niet voorbij.

Meester Jasper had de boodschappenkar opgehaald waar ik in moest klimmen. Met de kar reden we door de hele school. Dat is een traditie wat we altijd doen als er een leerling van school gaat. Zodat de juffen en meesters met hun leerlingen nog 1 keer konden genieten. Met de boodschappenkar reden we naar de Douchecabine waar een paar emmers werden gevuld met water. Want als er een leerling afscheid neemt bij de plataan (Zo heet onze klas) mocht hij kiezen of hij wel of niet onder de koude Douche gaat. Ik heb er ervoor gekozen om onder de Douche te gaan. Dus ik werd kletsnet van de Douche en de emmers die tot de rand is gevuld met water. Ik had gelukkig wel droge kleding meegenomen. En toen ik helemaal nat was reden we nog 1 keer door alle klassen. En toen heb ik me omgekleed en mijn spullen gepakt. En reed ik met mijn moeder terug naar huis. Want ís avonds had ik nog een feestje.

 Dus ik was lang nog niet thuis. Het feestje vond ik het leukst van alles. Ik kreeg van iedereen leuke cadeaus, vooral veel Adidas omdat ik anders zou stinken als ik niet veel onder de douche ga en hun Adidas gebruik. Ik had op het feest het hoogste woord. Ik mocht zelfs aankondigen dat het Buffet geopend was, en dat iedereen mocht nemen wat hij zelf wou. De directeur van mijn school Meester Albert. Gaf mij een startbijbel die iedereen kreeg bij zijn afscheid. Mijn begeleider van de Bibliotheek in Elburg was ook op het feest. En de keukenpersoneel van Philadelphia waren ook gekomen. Ik was helemaal kapot van al dat feesten.

Maar er was nog maar 1 dagje over om te feesten en dat was Zaterdag 8 November. De familie kwam op bezoek. Mijn Opa en oma Zonnenberg (uit Sliedrecht) Mijn Oma Harteveld uit Katwijk aan zee, Mijn ome Arnold en Tante Corry uit Hoevelaken. En mijn Ome Jaap en Tante Mirjam met mijn 2 Nichtjes Leonie en Anneke. Een hele gezellige zaterdag. Tussen de middag aten wij Chinees die we hebben we bij de Chinees hebben gehaald. Na het eten had mijn Tante uit Hoevelaken geen zin om af te wassen, en ben ik met haar wezen fietsen. ís middags begon het rustiger te worden en liep mijn feestje ten einde. Ik had 3 dagenlang feest gevierd, en ik vond ik gezellig.    

 

Afscheidsfoto's