Gods schepping

Australopithecus

Geschreven door Isaac Manly, MD op woensdag 1 januari 2003

Vertaling Ir A. Hekstra

paleontologen zetten hun zoektocht voort naar de ongrijpbare primaat waarvan zij trouw geloven dat hij evolueerde in een mens. Zij zijn helemaal onder de bekoring van Australopithecus. Het eerste exemplaar, gevonden in Zd Afrika 1n 1924, werd Australopitheek genoemd, of de zuidelijke aap.

De belangrijkste spelers in het spel van het zoeken naar de verborgen gorilla, die ons aller voorvader zou kunnen zijn, waren waarschijnlijk Donald Johanson en Richard E.F. Leakey, zoon van Louis en Mary Leakey.

In 1973 vond Johanson in Ethiopië een knie gewricht van een kleine primaat, die hij zomaar verklaarde een oude hominide te zijn, een tussenvorm tussen aap en mens. Later bleek dat het gewricht geen speciale betekenis had in verband met rechtop lopen, maar uiteindelijk verzamelde hij ongeveer 40 % van het skelet van een vrouw ongeveer 105 cm groot. Hij noemde zijn pop "lucy", "mens", "kind" en "eerste familie", waarmee hij menselijke status suggereerde, schreef er een boek over genaamd Lucy 1, en ontving aanzienlijke hoeveelheden geld en gereedschappen. Op de plek waar Lucy was gevonden kwam een bijna complete schedel te voorschijn die van een aap bleek te zijn.

Richard Leakey volgde geen middelbaar onderwijs, noch had hij een wetenschappelijke opleiding, en over het algemeen maakte hij gebruik van de kennis van anderen om zijn monsters te evalueren. Leakey en Roger Lewin schreven samen een boek, getiteld "Origins" waarin zij niet wetenschappelijk theoretiseren: "Het geheim van de menselijke evolutie is enorm aanpasbaar, en de eenvoudige fysieke verandering die dit mogelijk maakte was de bevrijding van de handen van de functie van voortbewegen."(2) Dat was dus hoe de menselijke hersens zich ontwikkelden.

De meeste biologie tekstboeken die worden gebruikt om Uw kinderen uit te onderwijzen beweren dat mensen evolueerden van apen. Waar is hun wetenschappelijke basis? Hoe het DNA muteerde om ons hersens te maken is nooit beschreven in tekstboeken, en DNA wordt nooit genoemd in Leakey’s boek.

Dr. Charles E. Oxnard, voormalig Professor in Anatomie aan de Medische faculteit van Universiteit van Zd Californië en Directeur van voortgezette studies, en nu verbonden aan de Universiteit van West Australië in Perth, concludeerde na multivariant studies aan verschillende delen van Australopithecus, dat zij uniek verschillen van zowel mens als van andere primaten.(3) Lord Solly Zuckerman, beroemd Brits anatoom, is het eens met de Conclusies van Dr. Oxnard.

Toch zou je nauwelijks dit gebrek aan bewijs vermoeden, als de de literatuur leest, of het populaire boekjes zijn voor kinderen of academische verhandelingen. Ik kan de lezer verzekeren, dat de Lokale Honden Club geen certificaat van de voorouders van uw hond zou afgeven op basis van het bewijs zoals deze paleontologen presenteren.


Index Antropologie Artikelen Astronomie Bijbellezen Bijbelse Geschiedenis  Biologie
Ouderdom Aarde Diverse Bronnen Filosofie Geologie Gods Handen Klimaat Milieu