Gods schepping

Kolibries worden "Ouder"en een "beetje dikker"

http://www.tasc-creationscience.org/

Niveau:JS

Geschreven door Jeffrey S. Gift, PhD op dinsdag 1 juni 2004.

Vertaald door Ir A. Hekstra

Volgens twee seculiere wetenschappers, zijn twee Duitse fossielen onlangs geclassificeerd als "opmerkelijk modern uitziende" kolibries 30 miljoen jaar oud. Dit vervroegd het fossielen register voor kolibries met ca 29 miljoen jaar. De ontdekking werd gedaan door Dr. Gerhard Mayr van het natuurhistorisch museum Forschungsinstitut Senkenberg in Frankfurt en gerapporteerd in Science.(1) Mayr vond de fossielen in een opslagplaats van een museum in Stuttgart. Zij waren gegeven door een privé verzamelaar die ze had gevonden in een kleiput bij Frauenweiler in zuid Duitsland. Mayr zei dat hij bepaalde aspecten herkende van de anatomie van de vogel in de fossielen, die minder dan 5 centimeter lang zijn. "Ik ben ervan overtuigd dat het kolibries zijn" zei hij. "Zij zijn zeer karakteristiek in het vleugelbot, dat is aangepast aan fladderen en honingvoeding". Het bot en de schouder verbinding staan de vleugels toe, om in figuur 8 patroon te vliegen. Een van de fossielen heeft ook een lange bek, net als moderne kolibries. De enige andere fossielen van moderne kolibries zijn 1 miljoen jaar oud. Ass. Professor Margaret Rubega van de Universiteit van Connecticut verteld Science dat zij "verbaasd" was door de vondst. "Het verbazingwekkende van dit fossiel is dat het essentieel een moderne kolibrie is", zei zij. "mijn verstand is een beetje verbijsterd".

Het leven van een kever

Er zijn heden nog andere schepsels die verbazing wekken zoals zij sprekend lijken op fossielen die miljoenen jaren geleden geleefd hebben. Het insecten fossielenregister is in het bijzonder opmerkelijk om zijn bewijs van stasis (geen verandering). Evolutionisten hebben reeds lang beweerd dat geen fossiel bestaat die kan worden vergeleken met een nu levende vertegenwoordiger. Het is nu duidelijk geworden en definitief vastgelegd, ook door Dr Joachim Scheven(2) dat de reden waarom zij niet werden gevonden is, dat er niet naar werd gezocht. Dr Scheven heeft zelf veel voorbeelden van insecten fossielen gevonden in amber die gelijk zijn aan hun levende tegenhangers.

Evolutionisten erkennen dit feit ook voor het fossielen register. Dr. Betty Faber, entomoloog, bij het Amerikaanse Museum voor Natuurlijke Historie zegt:

"Verschillende kikker fossielen … uit het Carboon maken één ding duidelijk. Zelfs toen, 350 miljoen jaar geleden, zag de kikker er walgelijk uit. Hij is sindsdien niet erg veranderd."(3)

Gladiatoren voor God.

Onlangs werden zwermen van insecten gevonden waarvan men dacht dat die miljoenen jaren geleden waren uitgestorven. Men vond ze op een steenachtige heuveltop in Namibië, nabij Afrika.(4) Deze insecten werden gladiatoren genoemd vanwege hun vervaarlijke uiterlijk en hun wapenrusting die ze bedekt als jonge dieren. Deze insecten werden voor het eerst opgemerkt als gefossiliseerd in amber, gedateerd op 45 miljoen jaar geleden.(5) Nieuws verslagen beschreven de vondst als totaal onverwacht, vergelijkbaar met de coelacanth, een prehistorische vis, waarvan men dacht dat die uitgestorven was samen met de dinosaurussen ca 65 miljoen jaar geleden, en ook de Wollemi den, de dinosaurus boom, eerder alleen bekend van fossielen, gedateerd op 150 miljoen jaar geleden.(6)

Waarom zijn deze vormen van leven onveranderd gebleven in al die tijd? Zijn ‘kans’ en ‘geluk’ het antwoord? Sommigen geloven dat de kikker (beroemd omdat hij praktisch onveranderd is in het fossielen register in 250 miljoen jaren) demonstreert dat de sleutel tot succes is om ‘overvloedig en overal voor te komen.’(7) Maar veel ‘levende fossielen’ zijn in feite in hoge mate gespecialiseerd, zoals de Coelacanth, uitsteken geschikt om in de diepzee grotten te leven. Wetenschappers zeggen dat de Coelacanth onveranderd is gebleven omdat zijn habitat (= leef omgeving) niet is veranderd. Maar dat argument slaat ook op vele andere dieren, levend of dood.

Voor christenen is er geen mysterie rondom deze zogenaamde ‘levende-fossielen’. Wij hebben een ooggetuige verslag van hoe deze schepsels werden geschapen om vruchtbaar te zijn en zich te vermenigvuldigen naar hun soort. Dus het feit, dat deze ‘moderne schepsels’ gelijk zijn aan hun gefossiliseerde voorouders verbaasd ons niets. De volgende keer dat je een verslag leest of hoort zoals over de kolibrie en de gladiator, denk er dan aan dat deze ‘levende fossielen’ veel meer overeenkomen met het bijbelse verhaal dan met het seculiere geloof in evolutie in miljoenen jaren. Ongeacht hoeveel tijd is verstreken, evolutie heeft niet plaatsgevonden. In plaats daarvan, in overeenstemming met Genesis 1, hebben deze zogenaamde levende fossielen zich heel gelukkig voortgeplant ‘naar hun soort’ zoals van hen kon worden verwacht.

Literatuur

(1) Mayr, G. Old world fossil record of modern-type hummingbirds. Science 304 (May 7):861-864, 2004. Abstract available at http://www.sciencemag.org/cgi/content/ abstract/304/5672/861.

(2)Wieland, C. Creation Ex Nihilo, March-May, Volume 15(2); 1993. Scheven, J Creation 21(3):26-27, June 1999. (Zie artikelen by Dr. Scheven online at answersingenesis.org.)

(3)Kusinitz, M. Science World, 4 Feb. pp. 12-19, 1983.

(4)Extinct'' insect found on peak, Sydney Daily Telegraph, p. 34, 22 March 2002.

(5)A new insect order?, Science 297(5582):731,2002.

(6)The Wollemi Pine of the insect world, ABC News in Science, 17 Oct. 2002.

(7)Dicks, L., The creatures time forgot, New Scientist, 164(2209):36-39, 1999.


Home

 

Artikelen