Online bronnen voor de Schepping.

Geschreven door Dr Dan Reynolds op Vrijdag 1 april 2005

Vertaald en aangevuld door Ir. A. Hekstra

onlangs gaf ik een lezing over de beste bewijzen voor schepping. Dit artikel is daarop gebaseerd. Als bron-nen zal ik enkele belangrijke websites en organisaties bespreken. U zult er waarschijnlijk al een aantal ken-nen als u al enige tijd belangstelling hebt voor scheppingswetenschappen. Als beste bron zal ik de Bijbel bespreken, de oorsprong van het heelal, de oorsprong van het leven, de oorsprong van de soorten, empirische ontdekkingen van intelligente zaken en de ouderdom van de Aarde.

Een van de beste scheppingsorganisaties is het Institute for Creation Research (ICR). De website van ICR is: www.icr.org. Enkele van hun bedieningen omvatten seminaries, debatten, boeken en videos (in het Engels en andere talen), fundamenteel onderzoek, veld tochten (Grand Canyon, St Helens berg, Galapa-gos eilanden, en andere), een instituut vopor Hoger Onderwijs (erkende ingenieurs diploma programma’s), een museum, en een wekelijks radio programma.
ICR heeft in haar staf diverse gepromoveerde wetenschappers: Henry en John Morris, Russ Humphreys, John Baumgardner, Duane Gish, Steve Austin, Gary Parker, Larry Vardiman en vele anderen.

Hun meest recente onderzoek betrof Radiometrische Datering van de Ouderdom van de Aarde (RATE). Een laatste verslag van dit 8 jaar durende project wordt in dit najaar gepubliceerd. RATE heeft bewijs gevonden voor perioden van versneld nucleair verval in het verleden. RATE’s belangrijkste ontdekkingen zijn gratis beschikbaar op internet bij www.icr.org/research ICR biedt ook vrije publikaties zoals Acts and Facts, een maandblad dat behandelt wat er gaande is bij ICR, an Impact, dat gewoonlijk een wetenschap-pelijk of bijbels onderwerp behandeld. Beide publicaties zijn te vinden op het web maar je kunt ook een gratis abonnement per e-mail of gewone post aanvragen.

Wij ontvingen bericht dat Dr Henry Morris in februari 2006 is overleden.

Een andere welbekende organisatie is Answers in Genesis (AIG). AIG’s website is www.answersingensis. org. AiG heeft een enorm grote afdeling FAQ (Frequently Asked Questions of vaak gestelde vragen) welke vragen behandelt betreffende vele aspecten rondom schepping/evolutie. Andere taken zijn cursussen, boekenen videos (Engels en andere talen), een wereldklasse Schepping Museum (in aanbouw), een radio programma (WDNZ AM 570), gratis PowerPoint downloads, veld trips, cruises en tijdschriften (Zie onder). Hun staf omvat: Ken Ham (Directeur), Jonathan Sarfati, Jason Lisle, Carl Wieland, Mike Riddle, en vele anderen. AiG heeft kantoren door de gehele Engels sprekende wereld. Er zijn twee tijdschriften beschik-baar voor betalende abonnees: Creation (een kwartaalblad) voor leken en gezinnen, en Creation ex Nihilo Technical Journal. Vele van de artikelen uit beide publicaties zijn vrij beschikbaar op hun website. Op de Nederlandse website http://www.scheppingofevolutie.nl/ zijn reeds vele van deze artikelen in het Neder-lands vertaald beschikbaar.

De Creation Research Society (CRS, website: www.creationresearch.org) is een federatie van honderden wetenschappers met academische opleidingen, die geloven in een letterlijke interpretatie van Genesis en een jonge Aarde. CRS site omvat originele boeken, videos, CRSNet (schepping list serve voor leden), een uitgebreide lijst van scheppingsorganisaties wereldwijd, een onderzoek centrum. CRSNet heeft ongeveer 120 actieve leden, waaronder de bekende schepping onderzoeker Russell Humphreys. CRS publiceert het Creation Research Society kwaartaal blad en het Creation Matters maandblad sedert 1964! Beide zijn inclusief in het lidmaatschap. Geselecteerde artikelen zijn gratis beschikbaar op het web.

Creation-Evolution Headlines is een website (http:// creationsafaris.com/crev200502.htm) dat bijna dagelijks een nieuw artikel over schepping publiceert. De auteurs schrijven over vrijwel alle aspecten die schepping en evolutie betreffen. Een recent artikel was Dating Disaster: Is Neanderthal de New Piltdown?

The Triangle Association for the Science of Creation (TASC) is een lokale groep met meerdere weten-schappers. TASC houdt een maandelijkse vergadering op de tweede donderdag van elke maand in Raleigh, noord Carolina. Bij zulke vergaderingen is er altijd een spreker of een video met schepping onderwerp. TASC heeft ook een gratis maandblad (dat u nu leest) een nieuwe website ( www.tasc-creationscience.org), en een grote collectie boeken en videos, eerder verschenen artikelen zijn ook beschikbaar online. TASC stelt ook sprekers ter beschikking.

Het Discovery Institute Center for Science and Culture (www.discovery.org/csc/) is de thuisbasis van de Intelligent Ontwerp beweging. Artikelen geschreven door William Dembski, Michael Behe, Jonathan Wells, Stephen Meyer, Philip Johnson, William Lane Craig, J.P. Moreland, Paul Nelson, Charles Thaxton, en vele anderen zijn beschikbaar op de website. Boeken, DVD's, spreker programma’s, en een programma van FAQ zijn ook beschikbaar.

In de afgelopen zomer heeft een mega-conferentie plaats gevonden, georganiseerd door AiG, CRS en andere groepen (www. Answersingenesis.org/events/megaconferenceindex.html) at Liberty University in Lynchburg, Virginia. Vijfentwintig van ’s werelds bekendste Scheppingswetenschappers zullen spreken gedurende die week. Sprekers zijn o.m. Russell Humphreys, Ken Ham, Jonathan Sarfati, John Baum-gardner, en anderen. Twee niveaux worden aangeboden: voor leken en voor gevorderden. Dit is een zeldzame gelegenheid om deze mensen te horen tijdens één conferentie op een locatie die gemakkelijk toegankelijk is voor de Triangle. Een Intelligent Design conferentie is gepland voor augustus in Greenville, Zd Carolina met sprekers Michael Behe en Jonathan Wells. Zie www.piedmonttravel.com voor details, of www.pray.org.

Vertaler wil hier nog de volgende websites aan toevoegen:

Image 122

Daarnaast staan op deze website nog de vertalingen van enkele andere boeken zoals:

Aan de totstandkoming van deze vertalingen heb ik, dank zij aan God, samen met Frank van de Laar en Rinus Kiel mogen meewerken.

Image 123

Image 124

(Het lukt mij niet de Banner van Tom Zoutewelles website te kopieren)

Ook van Wims site kan ik de Banner niet kopiëren)

Rinus Kiel over Bijbel, cultuur en wetenschap

Image 125

Een ander project wat gaat komen is Life's Story. Dit is een schitterende kwalitatief hoogwaardige natuur- en anti-evolutie film. Er komt steeds meer opbouw in de film, en uiteindelijk komt men uit bij het verlossingswerk van de Here Jezus. De film doet het heel goed in Engeland, omdat het laagdrempeling en van hoge kwaliteit is. Een organisatie die jaren met de Jesus-film onder de scholen heeft gewerkt, gaat nu onder de scholen met deze film werken! Ze zijn van plan om 20.000 dvd's te laten persen en die door Noord-Ierland te laten gaan.

(Het lukt me niet de Banner te kopieren)

 

image 126

De site van Robert te Gelder uit Antwerpen is http://www.chronology.be/ heel ineressant. De website behandelt het geschiedkundig onderzoek sedert de verovering van Napoleon van Egypte. Met het ontcijferen van het hiërogliefenschrijft was een nieuwe tak van wetenschap geboren: egyptologie.

De bijbel werd hierbij aan de kant geschoven. Het was een religieus boek zonder historische waarde. De verhalen werden afgedaan als mythen.

Pas een eeuw later werd een serieuze tegenaanval ingezet. dr Immanuel Velikovsky (1895/1979 ad) toonde in zijn publikatie van 'werelden in botsing' de historiciteit van de exodus en de daarmee gepaard gaande rampen duidelijk aan, en werd daarom fel bestreden door het establishment.

 

image 261

Het bijbels-historische onderzoek is op vele punten zeer verhelderend en verrassend. Een interessante site is van Mathijs Schaap: http://www.dinoos.nl/start.htm

Mathijs Schaap heeft een boek vertaald. Het gaat over Dinosauriërs. Heel interessant en warm aanbevolen.

Op zijn site staan de volgende links:

Bronnen/aanbevolen links & boeken:
http://www.evoskepsis.nl
http://www.real-life.nl/evolutie.html
http://www.behe.tk
http://www.creaton.nl
http://www.scheppingofevolutie.nl
http://www.christiananswers.net/q-aig/darwin.html
http://www.degeneratie.nl

Enkele hiervan staan ook boven genoemd.

Image 262

Image 265

De stichting Hour of Power http://www.hourofpower.nl/dienst/txtvandepreek.php geeft de preken van Ds Schuler door, ook in het Nederlands. Bij de ouderen onder ons zijn deze TV uitzendingen geen onbekende.

 

Image 263

Er is een lofwaardig streven bij de Nederlandse creationistische schrijvers en onderzoekers om te komen tot een toenadering en samenwerking. Er bestaan plannen voor het publiceren van een webplein, waarin verwijzingen naar de verschillende websites en hun publicaties gegeven worden. Jonathan Bochove van

multimedia

Johannes Multimedia ( johannes.multimedia@solcon.nl ) heeft de eerste resultaten gepubliceerd: zie www.creatie.nl 

Index Antropologie Artikelen Astronomie Bijbellezen Bijbelse Geschiedenis  Biologie
Ouderdom Aarde Diverse Bronnen Filosofie Geologie Gods Handen Klimaat Milieu