Gods schepping

Sodom en Gomorra

http://www.wyattmuseum.com/

Niveau: JSA

Auteur Ron Wyatt

Vertaling: Ir A.Hekstra

Aan de westkant van de Dode Zee liggen de restanten van twee verbrande steden, één aan de voet van de Berg Masada, en de andere aan de voet van de Berg Sodom. In 1989 reed amateur archeoloog Ron Wyatt, over de weg langs deze plaatsen. Alhoewel ik misschien 30 tot 40 keer langs deze weg was gereden, leken zij deze keer plotseling op stadsmuren en gebouwen. Hij stopte om verder te onderzoeken en vond dat er in deze ruïne steden gebouw-strukturen zijn, helemaal bestaande uit as. Er zijn nog kamers waar men nog steeds naar binnen kan gaan. Er waren straten, ziggurats en een sfinks, allemaal binnen traditionele muren met vestingwerken.

image84

image 85

image86

image87

image88

image89

image90

image91

image92

image93

Meerdere roestige bronzen speerpunten en zelfs een verkoold skelet werden gevonden in Sodom. Aan de uiteinden van de botten was nog merg te zien. Met een moleculaire frequentie radar meet apparaat vond Ron goudzouten, het nevenproduct van verdampt goud. Monsters werden genomen en geanalyseerd en bleken zuivere as te zijn (Zie 2 Petrus 2:6 Ook Sodom en Gomorra heeft hij tot de vernietiging veroordeeld, hij heeft die steden in de as gelegd en ze daarmee ten voorbeeld gesteld aan alle zondaars van latere tijden). Van boven af gezien is duidelijk te zien, dat de layout van de steden in duidelijk vierkantsverband is gebouwd door mensen. Het omgevende materiaal is normaal bruin gesteente. De logische vraag zou zijn als deze steden 3.900 jaar geleden waren vernietigd, waarom is de as dan niet volledig weggeërodeerd? Uit nader onderzoek is gebleken dat objecten met zwavel verbrand een zwaardere as achterlaten, dan het oorspronkelijke materiaal.

Imgae94

image95

image96

image97

image98

Tussen het as zijn ook zwavel bollen aangetroffen(zie foto 4 en 5 hierboven). Het zwavel is gewoonlijk in kristallijnen vorm, maar dit zwavel is uniek omdat rond en wit is met de consistentie van compact poeder. Gewoonlijk is de zuiverheid 30 – 40 %, maar deze zwavel bollen zijn 95-98 % zuiver. De onzuiverheden in het zwavel waren metalen die de afgegeven warmte zouden verhogen. Het brand bij 3000 – 3600 0C. De analyses werden gedaan door de Galbraith Laboratoria in Knoxville, Tennessee in de Verenigde Staten. Zij vermelden, dat de BTU analyse niet kon worden gedaan, omdat daarbij hun roestvrij stalen meet kamer zou worden beschadigd. Zwavel wordt gewoonlijk alleen in en bij vulkanen gevonden, in mineraal sulfide gesteente-aderen, of in sediment gesteente geassocieerd met anhydriet, gips, kalksteen en zout koepels. We weten dat deze zwavel bollen ooit moeten hebben gebrand, vanwege de aanwezigheid van brand ringen rondom deze bollen.

Image99

image100

image 101

Deze ruïne steden zijn werkelijk uniek. Andere steden die zijn vernietigd door vuur of vulkanen, zoals Pompeï, hebben een as-laag bovenop zich, maar daaronder is het oorspronkelijke materiaal terug te vinden. Hier zien we echter volledige steden veranderd in as, precies zoals het in de bijbel wordt genoemd.

(Gen 19,28: Toen hij uitkeek over Sodom en Gomorra en over de hele vallei, zag hij dikke rookwolken van het land opstijgen als uit een smeltoven)


Index Antropologie Artikelen Astronomie Bijbellezen Bijbelse Geschiedenis  Biologie
Ouderdom Aarde Diverse Bronnen Filosofie Geologie Gods Handen Klimaat Milieu