Verander je gedachten (2)

Het werken met affirmaties
Wat zijn affirmaties?
Affirmaties zijn positieve bevestigingen. Ze zijn altijd in de tegenwoordige tijd gesteld en bevestigen altijd dat het al zo is. Een voorbeeld: "Ik ben gezond" en niet "ik word gezond". "Ik heb een vervullende relatie" en niet " ik krijg een vervullende relatie" Een affirmatie bestaat uit positieve woorden. Geen ontkenningen Dus woorden als "niet " en "geen" komen niet in een affirmatie voor. Ook woorden als " kunnen". "moeten" en "zullen" horen niet in een affirmatie. Je kunt affirmaties op verschillende manieren gebruiken. Je kunt ze hardop uitspreken, met overtuiging en gevoel. Alsof het al helemaal zo is. Je kunt van een affirmatie ook een lied maken, bijvoorbeeld op een bekende melodie of je maakt je eigen melodie. Het gaat erom dat je het onderbewustzijn overtuigt.
Je kunt ook een affirmatie op een briefje schrijven en het op verschillende plaatsen in je huis ophangen zodat je het steeds weer tegenkomt.

Tijdens het affirmeren kun je op bepaalde tegenstanden stuiten. Het kan dan betekenen dat je bepaalde krachten in werking hebt gesteld die je willen bewijzen dat je oude overtuiging de juiste was. Dat is een logisch gevolg.
Je hebt die overtuiging al zolang gehad en nu ga je opeens iets anders denken. Misschien kom je in werkelijkheid een heleboel dingen tegen die bevestigen dat je oude overtuiging de juiste was. Besef dat jij die werkelijkheid gecreŽerd hebt met je gedachten Jij was de bron waar alles uit voortkwam Nu ben je bezig om je werkelijkheid te veranderen en dat kost tijd Blijf je nieuwe overtuiging affirmeren en besef dat die nieuwe overtuiging in de toekomst je werkelijkheid zal zijn Zoals ze zeggen "wat je zaait zal je oogsten"
Met iedere gedachte die je denkt of zegt creŽer je je toekomst
De toekomst die je in het verleden hebt gecreŽerd is nu dus nog even je werkelijkheid. Met nieuwe gedachten creŽer je dus een nieuwe toekomst.

Over een bepaalde tijd, kort of lang, heeft je nieuwe overtuiging de plaats in genomen van de oude en is dat dus je werkelijkheid geworden Ga zo min mogelijk terug naar je oude overtuiging
Als die weer opkomt zeg dan "okť ik weet dat je er nog bent maar ik ben nu bezig een andere werkelijkheid te creŽren door een nieuwe gedachte"

Ik wil nu een andere werkelijkheid, een met meer liefde, geluk en overvloed. Want nu kan ik iedere gedachten kiezen die ik wil. Dus kies ik een gedachte waarvan ik weet dat die mijn toekomst prettig maakt.

Neem iedere dag een paar minuten om je affirmatie op te schrijven.
De combinatie van schrijven, denken en zien wat je schrijft is heel effectief

Een aanbevolen boek om hier meer over te weten is het boek van Jane Roberts/ Nancy Ashley ------- Schep je eigen werkelijkheid.

Aafje