Na een gedegen voorbereiding van bijna 1 jaar gaat het dan toch weer eindelijk ge-beuren. We gaan voor de derde keer met z'n allen naar IndonesiŽ en dit maal is de groep uitgebreid met de vriendin van Rens, Marloes, en met Ruud de vriend van Ayse. Deze reis hebben we geboekt bij reisbureau Bersama uit Uden.
Hierbij willen wij de manager van Bersama, dhr. Frans Rademakers, hartelijk bedanken voor alle moeite die hij voor ons genomen heeft. Niets was hem teveel en hij kwam zelfs persoonlijk bij ons langs om onze speciale wensen in het programma op te nemen. Ook in IndonesiŽ nam hij telefonisch contact met ons op om te vernemen of alles wel naar wens verliep.
 
 

nav

inex.htm 

 

 

 


 

 

 
 

 

 
 

 

Nieuw deze keer wordt het eiland Sumatra met als reisdoelen een bezoek aan de orang utans in de jungle van Bukit Lawang en een trip naar het eiland Samosir dat midden in het Toba Meer ligt.
Verder een hernieuwde kennismaking met plaatsen op Oost-Java waaraan wij goede herinneringen hebben overgehouden om vervolgens deze vakantie af te sluiten op Bali. Op dit eiland zijn Lovina in het noorden en Amed in het oosten onze bestemmingen, omdat de jeugd graag wil snorkelen en duiken.
De laatste stad die we aandoen is het drukke Kuta waar je heerlijk kunt shoppen, relaxen en stappen.
Vanuit Denpassar vliegen we dan weer terug naar Amsterdam (helaas).

 

 
 

 

Om 12.00 uur 's middags steeg het toestel op richting Kuala Lumpur. De vlucht verliep voorspoedig en aan boord was er genoeg afleiding. In de stoelen voor je waren monitoren bevestigd waarop jezelf een keuze kon maken uit diverse films, documentaires of gewoon muziek beluisteren. Ook was er de mogelijkheid om er diverse computerspelletjes op te spelen. Je kon natuurlijk ook gewoon gaan lezen of slapen.
De service aan boord was uitstekend. Vriendelijk personeel zorgde ervoor dat we op het gebied van eten en drinken niets tekort kwamen. Na een vlucht van ongeveer 12 uur landden we 's avonds in Kuala Lumpur. Ik vond het een mooie, moderne luchthaven, had iets futuristisch met al die lampjes. Omdat deze luchthaven erg groot was, werd je per monorail van de ene gate naar de andere vervoerd. Ruud, Lasja en ik gingen meteen op zoek naar een rokersruimte, want sinds het inchecken op Schiphol hadden we geen sigaretje meer mogen roken.

 

Toen we nog aan boord van het vliegtuig bezig waren met het pakken van onze handbagage hoorde ik opeens via de luidsprekers dat ik me meteen moest melden bij de informatiebali. Meteen dacht ik dat er iets ernstig was gebeurd aan het thuisfront en hield er rekening mee dat we per omgaande weer terug moesten vliegen. Gelukkig viel het mee. Twee tickets waren in Amsterdam, hoe dit kon gebeuren is me een raadsel, niet ingenomen en moesten hier alsnog ingeruild worden voor boarding cards.

 

 
 

 
 

 

 
     
  Laatste update
Webdesign
Foto's
: 2 maart 2014
: Bert Coenraad
: JŁri Coenraad
: Ayse Coenraad
: Marloes van Otterdijk