.:. FC Groningen - Sparta  0-0 .:.

Zondag, 08 December 2001 14:30 uur

In een uitverkochte Oosterpark wist FC Groningen weer niet tot scoren te komen. Dit keer wist de formatie van Rijkaard geen tegen doelpunten te incasseren. De eerste helft was van beide kanten zeer slecht. Veel mogelijkheden tot scoren wisten de partijen niet te creeren en dat Sparta voor een punt kwam was al snel duidelijk. De passing was aan de kant van de FC zo slecht dat ze af en toe de bal nog geen 10 seconde in bezit konden houden. De enige speler aan de kant van FC Groningen die echt opviel was weer eens Martin Drent. Hij toonde net zoals de laatste wedstrijden over een prima mentaliteit te beschikken en wist al storend vaak de bal te veroveren. 

Er gebeurde zeer weinig in de eerste helft van de wedstrijd. Al na 5 minuten spelen kreeg Sier een gele kaart voor het neerhalen van Tuhuteru. Verder bleven de kleine hoogtepunten bij kopballen van Drent en enkele afstandschoten. Beukenkamp kwam ook nauwelijks voor in het eerste bedrijf van de wedstrijd.

In de tweede helft begon Groningen oppermachtig. Een agressief FC Groningen wist de bal snel van Sparta te veroveren en druk uit te oefenen op het doel van Kooiman. Arjen Robben kreeg de mogelijkheid om Groningen op een voorsprong te zetten. De bal werd echter door Kooiman gekeerd. Enkele minuten later kreeg Hugo een grote kans, maar de bal aanname was slecht waardoor de bal te ver van zijn voeten belande en de kans verloren ging. 

          

Ook Drent was dicht bij de openingstreffer maar zijn pogingen van net buiten het zestien meter gebied gingen naast het doel. Ook Sparta kreeg een kans. Het was het enige moment waarin de Rotterdammers gevaarlijk werden. Het schot van Blinker kwam tegen de doelpaal. In 78ste minuut kreeg FC Groningen de aller grootste kans van de wedstrijd. Drent werd in het strafschopgebied neergelegd wat resulteerde in een strafschop. Tuhuteru blijkt echter ook besmet te zijn met het Nederlandse ziekte. De bal ging via de paal naast het doel. In de slotfase probeerde de FC de overwinning binnen te slepen maar echte kansen kwamen er niet meer.

Opstelling FC Groningen: Roy Beukenkamp, Kurt Elshot, Sander van Gessel (82. Jordi Hoogstrate), Mohammed Allach, Mathias Florén, Paul Matthijs, Hugo, Joost Broerse, Ignacio Tuhuteru, Martin Drent, Arjen Robben (68. Wouter van den Herik).

Opstelling Sparta:
Frank Kooiman; David Mendes da Silva, Steve Goossen, Dave van der Meer, Tom Sier, Elbekay Bouchiba, Aron Winter, Sieme Zijm (64. Nourdin Boukhari), Anders Nielsen, Bram Marbus (87. Michel Langerak), Regi Blinker (82. Silvan Inia)

Scheidsrechter:
Dick Jol

Toeschouwers: 12.500

Kaarten
Geel:
Sier (Sparta)

Bijzonderheid:

Ignacio Tuhuteru mist in de 78ste minuut een strafschop