.:. Broerse mogelijk naar NAC .:.

Dinsdag, 11 December 2001 16:14 uur
FC Groningen dreigt Joost Broerse kwijt te raken aan NAC. De Bredase club, deze competitie opvallend goed presterend, heeft zeer serieuze interesse in de 22-jarige middenvelder, die aan het eind van dit seizoen transfervrij is. "Een type speler als Joost kunnen wij heel goed gebruiken", laat trainer Henk ten Cate van NAC weten. "Joost voldoet aan alle criteria die wij stellen. Hij is jong, hij is talentvol en hij is voor ons te betalen." Ten Cate heeft volgende week een gesprek met Broerse. "Met zijn zaakwaarnemer (Ad Dieben van de VVCS-red.) hebben wij al wel gesproken. Wij moesten per slot van rekening eerst weten of Joost wel bij NAC wilde komen spelen. Nou, dat wilde hij wel. Hij denkt dat NAC wel een club is die bij hem past. NAC is een volksclub, met goede supporters en een trouw publiek. NAC is een beetje eenzelfde type club als FC Utrecht en FC Groningen. Alleen is NAC kwalitatief toch wat verder dan FC Groningen. Daarom denk ik dat het voor Joost een interessante optie is om bij ons te komen spelen."

NAC ziet aan het eind van dit seizoen de Brazilianen Sergio en Cristiano transfervrij naar Roda JC vertrekken, maar dat staat volgens Ten Cate los van de belangstelling van de Bredase club voor Broerse. "Joost is een heel ander type speler dan Sergio en Cristiano. Wij zijn al veel langer in hem ge´nteresseerd." FC Groningen is op de hoogte van de belangstelling van NAC. Algemeen directeur Roelant Oltmans heeft zijn Groninger collega Hans Nijland daarvan in kennis gesteld. "Dat er voor Joost concurrentie op de loer ligt is klip en klaar. Er zijn meer clubs in hem ge´nteresseerd, maar alleen NAC heeft zich tot dusver concreet bij ons gemeld."

FC Groningen, zo vertelt Nijland, heeft de afgelopen maanden diverse pogingen ondernomen de overeenkomst met Broerse open te breken en met drie jaar te verlengen. "Vorig seizoen hebben wij hem al een eerste voorstel gedaan, maar als de speler voortdurend laat weten het nog te vroeg te vinden over contractverlenging te praten, houdt het voor ons op. Voor FC Groningen-begrippen hebben wij hem een zeer behoorlijke aanbieding gedaan. Maar als hij eerst aan tafel wil met een andere club is dat zijn goed recht. De bal ligt nu bij Joost, maar natuurlijk zullen wij alles in het werk stellen hem te behouden en ik acht ons ook absoluut nog niet kansloos."

Joost Broerse, die in de zomer van 1997 van de jeugd van FC Utrecht overstapte naar FC Groningen, heeft er nooit een geheim van gemaakt 'hogerop' te willen. Hij noemt NAC 'een club die iedereen wel aanspreekt', maar reageert verder terughoudend als hij met de interesse van de Bredase club wordt geconfronteerd. "Mijn vader en mijn zaakwaarnemer houden zich ermee bezig. In de winterstop ga ik de zaken op een rijtje zetten en er rustig over nadenken. Op korte termijn zal ik zeker nog geen beslissing nemen."

Bron: Nvhn