.:. FC Groningen - FC Zwolle 3-0 .:.

Woensdag, 12 December 2001 14:00 uur

Bij daglicht voelen de Groningers zich sterk. Woensdagmiddag bereikte het team van trainer Lodeweges de kwartfinales van de Amstel Cup. In het Oosterpark werd met 3-0 van FC Zwolle gewonnen. De strijd was vooraf ongelijk. FC Zwolle wordt in de Gouden Gids Divisie als een bejaardenclub gezien. Zelfs voorzitter Van Vliet liet onlangs weten dat het elftal geen toekomst meer heeft. Een vijftal rijpe dertigers (Boekweg, Wijnands, Zuurman, Marco en Richard Roelofsen) moet het team dragen.

FC Groningen tegen FC Zwolle was een risicoduel. Burgemeester Wallage vreesde relletjes in de avonduren en besloot derhalve de wedstrijd naar de middag te verplaatsen. Het gevolg was hierdoor een minder sfeervolle wedstrijd en dat was duidelijk te merken vanaf de tribunes.

In de eerste helft speelde de ploeg van trainer Krabbe dramatisch slecht. Er werd geen enkele kans gecreëerd. Groningen daarentegen domineerde en liet mooi combinatiespel zien. De thuisploeg kende na 24 minuten de weelde van een 1-0 voorsprong. Een vrije trap van oud-Zwolle aanvaller Tuhuteru belandde op het hoofd van de boomlange Drent, die moeiteloos raak kopte. Negen minuten later vuurde Groningen opnieuw raak met een vrije trap. Middenvelder Broerse die in de belangstelling staat van NAC, had met een schot van 25 meter succes.

Ondanks het grote kwaliteitsverschil verzuimde Groningen lange tijd in de eerste en tweede helft de voorsprong uit de bouwen. Pas in de 62e minuut liet invaller Robben zijn ploeggenoten zien hoe er weer gescoord moest worden. Het zeventienjarige talent schoot raak, na een voorzet op rechts van Elshot, 3-0

Opstelling FC Groningen: Beukenkamp, Elshot, Matthijs, Allach, Florén, Van Gessel (69' Hoogstrate), Hugo, Broerse, Boussaboun (46' Robben), Drent, Tuhuteru (83' Van den Herik)

Opstelling FC Zwolle: Van der Werff, De Ridder, Boekweg, Schol, Van der Haar (6' Lijzen), Marco Roelofsen, Slot, Olsen (58' Van Steeg), Richard Roelofsen, Zuurman, Lim-Duan (86' Becker)

Scores: 24' Drent (Tuhuteru) 1-0, 33' Broerse (vrije trap) 2-0, 63' Robben (Elshot) 3-0.

Scheidsrechter: Van Egmond
Assistenten: Van Veluwen en Pool
Vierde offcial: Braamhaar

Gele kaart: Van Steeg (FC Zwolle)