.:. FC Groningen loot Ajax voor de Amstelcup .:.

Donderdag, 13 December 2001 00:34 uur
FC Groningen ging gisteren ook in de bak met de sterkste ploegen van de Amstelcup door een gemakkelijke overwinning op FC Zwolle. De loting werd vannacht verricht door Dirk Kuyt van FC Utrecht. De loting voor de kwartfinale van de Amstelcup is als volgt:

Ajax 2 - Stormvogels/Telstar

FC Utrecht - SC Heerenveen

Ajax - FC Groningen

PSV - Feyenoord

Ajax wist gisteren pas in de tweede helft van de verlenging te winnen van RBC Roosendaal. RBC leidde nog met 1-3 maar een zeer onterechte strafschop wist Ajax weer terug te komen in de wedstrijd. Enkele minuten later wisten de Amsterdammers zelfs op gelijke hoogte te komen. In de 4e minuut van het tweede deel van de verlenging wist Wamberto Ajax naar de laatste 8 te schieten.

In de historie speelde de FC 5 keer eerder uit tegen Ajax in de beker. Nog nooit heeft FC Groningen weten te winnen in Amsterdam. De laatste ontmoeting tussen Ajax en FC Groningen in beker verband dateert van 23 januari 1990. Deze wedstrijd ging met 3-1 verloren. Doelpunten aan Ajax kant kwamen op naam van Petterson (2 maal) en Wouters. Voor de FC scoorde Huizingh het enige treffer.

De speeldatum van deze Amstelcup duels staan gepland voor woensdag 30 januari 2002. Hoelaat de bal gaat rollen deze avond in de Arena is nog niet bekend. Beide clubs zullen binnenkort een tijdstip samen bepalen. Vermoedelijk zal de aftrap beginnen rond 21:00 uur, omdat ook Ajax 2 thuis speelt. Ook behoort de mogelijkheid tot 2 wedstrijd verplaatsen naar dinsdag 29 januari.