.:. PSV - FC Groningen 8-0 .:

Zaterdag, 22 December 2001 21:35 uur

FC Groningen ging in Eindhoven met liefst 8-0 over de knie, de grootste uitslag van de lopende competitiejaargang. De uiterst fel spelende formatie van Erik Gerets stuitte op een tam noordelijk collectief en kon aan de thee al napraten over vijf treffers. Vennegoor of Hesselink zorgde met een heuse hattrick voor een passende uitsmijter.

De ploeg die zaterdagavond tegen PSV in het strijdperk trad, was geen schim van de formatie die het de landskampioen in zijn eerste competitiewedstrijd van dit seizoen zo lastig had gemaakt. Destijds kwamen de Eindhovenaren pas vlak voor tijd langszij en werden de eerste verliespunten genoteerd. Als Groningen al hoopte op een herhaling van dat duel, dan werd die hoop op niet mis te verstane wijze de grond in geboord door een zeer scherp spelend PSV. Nadat Ignacio Tuhuteru de eerste uitgespeelde kans van de wedstrijd om zeep had geholpen, stelde PSV orde op zaken.

Tuhuteru weet niet de score te openen tegen PSV

Het werd almaar drukker voor het doel van Roy Beukenkamp en de goalie had al een paar keer moeten ingrijpen alvorens in de elfde minuut geblesseerd het veld te verlaten. Stand-in Egbert Darwinkel was blij met de geboden kans en nam vol goede moed plaats onder de Groningse lat. Die moed zal hem snel in de schoenen gezonken zijn, want een goed halfuur later had de goalie al vijf keer moeten 'vissen'. André Ooijer, Wilfred Bouma, Dennis Rommedahl en twee keer Adil Ramzi brachten het krachtsverschil voor rust zelfs nog onvoldoende tot uitdrukking: FC Groningen had geen schijn van kans.

FC Groningen had voor rust nauwelijks tien seconden achtereen balbezit. PSV zette vroeg en fel druk en veroverde de bal keer op keer, zonder dat Groningen tot een fatsoenlijke aanval kon komen. Zelfs de middenlijn werd vrijwel nooit gehaald en het was duidelijk dat Groningen onder de druk zou bezwijken. Toen dat na een kwartier dan eindelijk gebeurde, was de ineenstorting ook meteen totaal.

             

Beukenkamp werd al na 11 minuten vervangen - Florén kijkt toe hoe doelman Darwinkel wordt gepasseerd

Opstelling PSV: Lodewijks, Bøgelund, Nikiforov (70. Addo), Ooijer, Heintze (59. Gakhokidze), Rommedahl (78. Marquinho), van Bommel, Lucius, Bouma, Ramzi, Vennegoor of Hesselink

Opstelling FC Groningen:
Beukenkamp (11. Darwinkel), Elshot, Allach, Matthijs, Florén, van Gessel, Hugo, Broerse, Tuhuteru, Drent, Robben

Scheidsrechter:
Luijten

Toeschouwers: 14.000

Kaarten
Geel:
Van Bommel (PSV), Broerse (FC Groningen)

Scoreverloop:
1-0
Ooijer (16)
2-0
Bouma (18)
3-0
Rommedahl (28)
4-0 Ramzi (31)
5-0 Ramzi (45)
6-0 Vennegoor of Hesselink (62)
7-0 Vennegoor of Hesselink (82)
8-0 Vennegoor of Hesselink (87)