Wat: Kruidenmarkt De Sprenk
Wanneer: zondag 28 juni 2009
Locatie: Kruidencentrum "De Sprenk", Lijsterlaan 28, 5425 XZ, De Mortel (Gemert-Bakel) [routebeschrijving]

Informatie: Op zondag 28 juni 2009 vindt wederom de kleurige en geurende jaarlijkse kruidenmarkt van De Sprenk plaats. Dit jaar wordt deze voor het eerst georganiseerd door eerstejaars Herboristenleerlingen van De Sprenk, de enige door de overheid erkende Herboristenopleiding van Nederland. De kruidenmarkt is bedoeld voor iedereen die wil genieten van kruiden en de mooie landelijke omgeving van De Sprenk nabij de Brabantse Peel.

De Sprenk is hét deskundig centrum voor de geneeskrachtige werking van kruiden en de toepassing van kruiden bij lichaamsverzorging en in voeding. De historische boerderij is omgeven door een zinnenprikkelende kruiden- en biotoopkruidentuin, waar voor de geneeskrachtige kruiden de meest ideale omstandigheden zijn gecreëerd. Verder bevinden zich op het terrein een mediterrane kruidentuin op een kalkberg, vijvers, een moestuin, een wijngaard, 325 meter beek, vleermuizenkasten en vlinderweitjes.

De eigenaren Gidy en Max Niessen, een fytotherapeute en landschapsdeskundige, laten u dan ook graag meegenieten van de unieke tuinen tijdens de kruidenmarkt, welke van 10.00 tot 17.00 uur plaatsvindt op het terrein van De Sprenk in De Mortel. Hier leert u weer opnieuw te ruiken, voelen, proeven, kijken en luisteren en doet u kennis op over kruiden, gezonde voeding en een juiste omgang met de natuur.

U bezoekt kraampjes met demonstraties in o.a. zeep maken, kruidenstempels samenstellen, kruiden voor vlinders, bierbrouwen, honing maken en gerechten met kruiden. Tot slot verwent u zichzelf, onder het genot van een kruidig hapje en drankje, met kruidenplanten, kruidenproducten en tweedehands kruidenboeken en kijkt u terug op een heerlijke dag.

De toegang tot de kruidenmarkt bedraagt € 4,00 per persoon inclusief één consumptie en een verrassing voor de kinderen.