05 oktober 2008 // Freshman
Eind september zijn we de keuken ingedoken om de Freshman bij te maken, aangezien deze alweer bijna uitverkocht is. Op de eerste twee foto's is Karolina bezig om de niet gekleurde zeep in de grote zeeppan te laten 'tracen' door het gebruik van de mixer. In het pannetje staat de zeep die we met natuurlijk groene klei gekleurd hebben alvast klaar om toegevoegd te worden aan de rest van de zeep. Op de laatste foto's zie je het eindresultaat, waarbij de zeep net in de mal is gegoten. De zeep ziet er dit keer weer wat anders uit dan de vorige keer, maar dat is ook het leuke aan swirlen: het valt altijd weer anders uit. De Freshman ruikt overigens weer vertrouwd naar frisse pepermunt.

Freshman Freshman Freshman
Freshman Freshman


02 oktober 2008 // Lavandula
Ook in augustus maakten we dan eindelijk onze allereerste lavendel-zeep. We zijn zeer blij met deze simpele, maar oh zo mooie en heerlijk geurende zeep. Op de eerste twee foto's zie je de complete zeep nog in de mal. Daarnaast de gesneden losse stukken zeep.

Lavandula Lavandula Lavandula


22 september 2008 // Soft Kiss
Begin augustus maakten we een nieuwe Soft Kiss nadat de eerste versie van deze zeep razendsnel was uitverkocht. Het resultaat mag er weer zijn! De eerste twee foto's laten de complete zeep zien, net uit de mal. De rechter foto geeft het gesneden eindresultaat. Het is opnieuw een prachtige rood-witte swirl geworden met een bloemige ylang-ylang geur.

10 december 2006 // Vanilla New Style
Aangezien we afgelopen week het laatste stuk Vanilla hebben verkocht hebben we deze zeepsoort weer bijgemaakt. Het bovenste deel van de zeep is bruin gekleurd; de 2 kilo-mal met kaneel en de 1 kilo-mal met cacaopoeder. Het onderste deel is nu nog geel met wit, maar het gele deel zal steeds meer verkleuren naar een caramelachtige kleur, vanwege de gebruikte vanille etherische olie. De zeep ruikt heerlijk naar zoete vanille. Om je vingers bij af te likken!25 november 2006 // Amelie + mini-muffin mal
Afgelopen woensdag zijn we toch maar weer eens begonnen met zepen. We hadden het een tijdje rustig aan gedaan, maar we gaan er nu weer flink tegenaan. Gelijk maar wat meer Amelie gemaakt dan 2 kilo, zodat we konden experimenteren met onze nieuwste roze mini-muffins mal en andere silicone mallen. Op de rechterfoto zie je het uiteindelijke resultaat van de muffin-mal

Zeepbonbon


31 oktober 2006 // Het gebuik van silicone mallen
Op de eerste foto is de vloeibare zeep net in de mallen gegoten. De twee andere foto's laten het uiteindelijk resultaat zien van een maandje later.


13 september 2006 // Het creatieproces van een nieuwe zeep
Deze nieuwe -nog naamloze- zeep ruikt naar de combinatie van de etherische oliŽn sinaasappel, sandelhout en kaneel en is door Karolina's toedoen een waar kunstwerkje geworden. Voor het kleurige bovenste gedeelte hebben we gele klei en kaneel gebruikt.
28 augustus 2006 // Random soaping foto's

Foto links: rode sandelhout, waar we olie uit hebben getrokken.
Foto midden: een aantal van de ingrediŽnten die we standaard gebruiken.
Foto rechts: de smeltende vetten in de pan.


Foto links: wachten tot het loogmengsel op de juiste temperatuur is, voordat het bij de vetten gaat.
Foto rechts: just joking!

01 augustus 2006 // Badbommetjes!
Deze week hebben we geŽxperimenteerd met het maken van badbruisbommetjes. Daarvoor hebben we een flexibele muffinmal gebruikt en de bommetjes zijn erg leuk uitgevallen. Links Sexy Lady met kamperfoeliegeur en rechts Cool Down met frisse zomergeur terwijl ze aan het uitharden zijn. Het aangehechte papier spreekt natuurlijk voor zich.17 juli 2006 // Oatmeal, Milk & Honey Rebatch
Vorige week hadden we 4 kilo Oatmeal, Milk & Honey gemaakt. Helaas is 2 kilo daarvan oververhit geraakt (waarschijnlijk door de honing) en daarom hebben we deze 2 kilo gerebatched. Dit houdt in dat je de zeep weer laat smelten en er vervolgens een Hot Process zeep van maakt. Zo hoef je dus nooit zeep waar je niet tevreden over bent weg te gooien, maar kun je het gewoon hergebruiken en er iets nieuws van maken. Het resultaat mag er zijn! Linksboven de zeep in de pan (de rode gloed is afkomstig van de flits van de camera) en rechtsboven de zeep die net in de mal is gegoten. Daaronder het uiteindelijke gesneden resultaat.


Oatmeal, Milk & Honey Oatmeal, Milk & Honey

12 juli 2006 // Hard gewerkt!
De afgelopen weken hebben we flink gezeept, zoals hieronder te zien is. Links bovenaan 3 kilo Don Euzebio, rechts bovenaan 2 kilo Oatmeal, Milk & Honey en op de twee onderste foto's de nieuwste Amelie.
10 juni 2006 // Poppy
De Poppy was volledig uitverkocht, dus hebben we deze zeep weer bijgemaakt. We hebben 4 kilo ineens gemaakt, zodat we een hele tijd vooruit zouden moeten kunnen. Links 2 kilo in de mal en rechts het uiteindelijke gesneden resultaat.

Poppy

25 mei 2006 // Vanilla
We hebben onlangs eens lekker geŽxperimenteerd en 2 nieuwe soorten zeep gecreŽerd. Ten eerste een gedeeltelijk met kaneel gekleurde zeep met vanillegeur, waarvan je hieronder foto's kunt vinden. De linkerfoto laat de harde zeep zien die net uit de mal is gehaald en de rechter de uiteindelijke stukken zeep.

Vanilla

20 mei 2006 // Amelie
Hieronder vind je foto's van onze nieuwste Amelie. Bovenaan zie je twee maal een kilo Amelie nadat we deze net in de mal hebben gegoten. Daaronder de net uit de mal gehaalde en inmiddels hard geworden Amelie en daar weer onder de gesneden stukken Amelie.

Zoals je kunt zien gebruiken we twee verschillende ťťn-kilo-mallen, waardoor we dus ook twee verschillende zeepvormen krijgen. De Amelie is dit keer bijzonder goed en mooi swirl-achtig uitgevallen. Karolina heeft het maar weer mooi voor elkaar gekregen!