De werkwijze van Hidden Treasures komt voort uit onze persoonlijke ideŽen over zeep, producten, ingrediŽnten, het milieu en onze wereld in het algemeen.

Natuurlijke ingrediŽnten
Dat wat Hidden Treasures-zeep anders maakt dan zeep van andere zeepmakers en zeep in de winkel is dat wij onze producten zo natuurlijk mogelijk willen maken, met zo veel mogelijk natuurlijke ingrediŽnten. Ofwel zeep die op een natuurlijke manier gekleurd is met bijvoorbeeld kaneel, klei of chocolade en zijn geur krijgt van etherische oliŽen in plaats van 'gemaakte' parfumoliŽn. Back to the basics van het ambachtelijke zeepmaken.

Hiermee is het verschil tussen onze zeep en de 'gewone' zeep uit de winkel enorm groot. Kijk maar eens op de ingrediŽntenlijst van een bekend zeepmerk: dat is een eindeloze lijst met allerlei moeilijke termen. De ingrediŽnenlijst bestaat voornamelijk uit conserveringsmiddelen en goedkope 'schoonmaakmiddelen' die heel erg slecht zijn voor de huid. Er zit uiteindelijk dus maar een klein beetje zeep in die 'gewone' zeep. Onze zeep is in principe dan ook veel beter voor je huid dan zeep uit de winkel.

Vegetarische en veganistische zeep
Toen we voor het eerst begonnen met zeep maken gebruikten we daarvoor tevens dierlijke vetten zoals rundsvet. Dat ging ons na verloop van tijd echter tegen staan omdat ťťn van ons vegetarisch is en de ander alleen biologisch vlees eet. Ook kregen we regelmatig opmerkingen van klanten die redelijk geshockeerd reageerden als men op onze ingrediŽntenlijst zag staan dat er rundsvet in zat. Niet wetende dat in 'gewone' zeep ook meestal dierlijke vetten zijn gebruikt, maar dit voor de gemiddelde consument niet te zien is omdat de term er in een cosmetica-term [Sodium Tallowate] op staat...

Daarom hebben we besloten om dierlijke vetten volledig uit onze producten te verbannen en alleen nog vegetarische zeep te maken op basis van plantaardige ingrediŽnten. Om vervolgens nog een stapje verder te gaan en nog meer tegemoet te komen aan de wens van een aantal van onze klanten hebben we tevens enkele veganistische zeepsoorten gecreŽerd.

Onze vegetarische en veganistische producten zijn op de volgende manier te herkennen:
V Deze zeep is geschikt voor vegetariŽrs          V Deze zeep is geschikt voor veganisten

Nog enkele aanvullingen op bovenstaande:
- Onze producten zijn niet getest op dieren. Wij testen de zeep ten eerst op onszelf en daarna zijn onze familie en vrienden aan de beurt. Soms vragen we ook specifieke personen om onze zeep te testen, zoals bijvoorbeeld mensen met eczeem. We letten op dingen als: de hardheid van de zeep, de geur, de hoeveelheid schuim en natuurlijk de uitwerking van de zeep op de huid. En aangezien een van ons begiftigd is met een zeer droge en gevoelige huid, zijn we in staat om erg kritisch te zijn. Als het ons niet bevalt, dan verkopen we het ook niet.

- Wij maken gťťn gebruik van palmolie. Palmolie maakt zeep zachter en laat deze schuimen. Verder zit palmolie in duizenden andere producten, zoals voedingsproducten, cosmetica en schoonmaakproducten. Palmolie is een populaire grondstof, omdat het een hoge opbrengst per hectare heeft. Het wordt bovendien gezien als een alternatieve (bio)brandstof, die ertoe kan bijdragen dat de uitstoot van broeikasgassen wordt beperkt. In IndonesiŽ en MaleisiŽ ontstaan daarom grootschalige oliepalmplantages ten koste van regenwoud en veenbos. De palmteelt schept weliswaar werk, maar de olieproductie is vervuilend voor de omgeving, de arbeidsomstandigheden zijn slecht en de voedselzekerheid van de plaatselijke bevolking wordt bedreigd.

- Gebruik van kruiden in zeep en badproducten: Karolina is inmiddels bezig met haar 2e jaar aan de opleiding tot Herborist. Daarom zijn we bezig te experimenteren met het gebruik van kruiden in onze zeep en badproducten.